Rosted dribler
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Analyse: Brøndby for ringe på bolden

 
I hvad der uden tvivl er sæsonens ringeste offensive indsats søndag mod AGF blev det til 0-0 i en kamp, hvor Brøndby ikke formåede at afslutte en eneste gang inden for målrammen og i alt blot havde 3 skudforsøg. Modstanderne fra Aarhus spillede afventende, og det formåede Brøndby aldrig at ændre. Mangel på fremadrettede pasninger og bevægelse frem i banen blev dyrt for Brøndby, som derved ikke hentede ind på AGFs forspring på tredjepladsen.

    • Rosted dribler
    • Kasper Pedersbæk
      18. juni 2020 - Klokken 12:06
  • Kasper Pedersbæk
  • Kasper Pedersbæk
    18. juni 2020 - Klokken 12:06

Brøndby stillede mod AGF op med det mest defensiv udgangspunkt på midtbanen længe set i 3-5-2 systemet (som man har spillet med siden runde 12), og i høj grad kom det til at koste Brøndby dyrt, da man med Radosevic & Frendrup lå med to dybe 6’ere og kun havde Slimane som den offensive spiller af trioen. Før jul har vi set samme udgangspunkt, men der var den store forskel, at det var Kaiser der lå som den ene af de dybere midtbanespillere, en spiller som til trods stadig tog de dybe løb i feltet (og også heraf scorede en del af sine mål).

På grafikken nedenfor udstilles de problemer Brøndby havde kampen igennem, uagtet at billedet er fra slutningen af kampen. Bagkæden havde det ekstremt svært i opspillet, da midtbanen alt for sjældent gav dem muligheder for at vende spillet via dem. Positioneringen var for dårlig, og det blev ofte rigtig svært for bagkæden at distribuere bolden frem i banen. At Hedlund derudover flintrer rundt nede som centralmidtbanespiller giver mig associationer om de perioder, da Wilczek stadig var i klubben og man spillede 4-3-3, hvor spillet heller ikke fungerede optimalt og man så polakken trække dybt i banen for at modtage bolden i et frustreret forsøg på at påvirke kampen (fordi han ellers ikke fik bolden).