Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Analyse: Brøndbys forsømte forår

 
Brøndby tog imod maltbolsjet, og blev kvalt i det der er endt som et forsømt forår. For det kræver ikke en doktorgrad i raketvidenskab at konkludere Brøndby er i tung krise. Forårets slutspil har været en resultatmæssig nedtur. Men hvor peger pilen hen? 3point.dk skærer ind til benet, og tager et kig på om præstationen groft sagt står mål med resultatet. Får Brøndby stryg som fortjent? Analysen peger på to klare udfordringer. Den ene kan man nemmere løse her og nu end den anden. Deltag i debatten i kommentarsporet under artiklen - hvilken vej ser DU ud af krisen?

    • Kasper Pedersbæk
      2. maj 2022 - Klokken 04:00
  • Kasper Pedersbæk
  • Kasper Pedersbæk
    2. maj 2022 - Klokken 04:00

Et pointsnit på et stort rundt tykt 0. Det er facit for Brøndby ved et kig på slutspillets tabel i årets Superliga. At det er en resultatmæssig fiasko kræver ingen doktorgrad i raketvidenskab. Men hvordan er det kommet dertil? I analysen fjerner vi held og tilfældigheder fra resultaterne, skærer ind til benet og viser den egentlig præstation.

Udfordring 1 - markant drop i kvaliteten af score mål

Vinterens transfervindue havde en stor indvirkning på truppen, især ved salget af topscorer Mikael Uhre. Over en bred kam kan det antages, at de forskellige transfers afsted kom Niels Frederiksen og trænerteamet foretog en taktisk justering fra 3-5-2 til en 3-4-3.

Efter de første fire kampe af foråret pegede det mod en udfordring der skulle håndteres. For man anede et let fald i evnen til at skabe chancer, xG droppede ned under gennemsnittet for ligaen og tilsvarende cirklede evnen til at konvertere chancer til mål ned under det forventede. I de sidste fem kampe af grundspillet bliver det til 5 mål (et snit på 1.0 pr 90 min). Det er signifikant hvordan Brøndbys evne til at score uden Uhre styrtdykkede ned under hvad man kan forvente af det gennemsnitige output.