Vigen dribler
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Analyse: En fungerende midtbane lukkede det centrale rum

 
I 1-1 opgøret mod FCK viste Niels Frederiksen taktisk snilde og satte sit hold op, så man kunne neutralisere rivalernes stærkeste kort centralt i banen, hvor Zeca aldrig fik sat sit sædvanlige præg på kampen. Og med en defensiv der lykkedes med at holde FCK til lige ved og næsten chancer.

    • Vigen dribler
    • Kasper Pedersbæk
      26. juni 2020 - Klokken 23:49
  • Kasper Pedersbæk
  • Kasper Pedersbæk
    26. juni 2020 - Klokken 23:49

Efter at have kæmpet en 0-0 hjem mod FCM tog Niels Frederiksen mod FCK et fornuftigt og taktisk klogt valg, da han fravalgte den meget defensivt orienterede midtbane med både Frendrup og Radosevic (sammen med Vigen) til fordel for en midtbane med klart definerede roller i form af en dyb 6’er - Morten Frendrup - og to dynamiske 8’ere i form af Slimane og Lasse Vigen.

Det var ligeledes værd at notere sig, at Jung var blevet skubbet op på venstre wingback (i fraværet af en fortsat skadet Mensah), hvilket efterlod en bagkæde med  Hermannsson, Maxsø & Rosted foran Schwäbe på mål og Gammelby på højre wingback. Oppe foran var det op til Hedlund & Mraz at udgøre frontduoen.

Højrefodsopspillet gav problemer

Med Jung på venstre wingback positionen oplevede man en udfordring i opspillet fra bagkæden. For med den teknisk stærke tysker skubbet et hak længere frem og ud til venstre efterlod det opspillet fra bagkæden med tre højrefodsspillere.