Vigen dribler
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Analyse: En fungerende midtbane lukkede det centrale rum

 
I 1-1 opgøret mod FCK viste Niels Frederiksen taktisk snilde og satte sit hold op, så man kunne neutralisere rivalernes stærkeste kort centralt i banen, hvor Zeca aldrig fik sat sit sædvanlige præg på kampen. Og med en defensiv der lykkedes med at holde FCK til lige ved og næsten chancer.

  • Vigen dribler
  • Kasper Pedersbæk
   26. juni 2020 - Klokken 23:49
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  26. juni 2020 - Klokken 23:49

Efter at have kæmpet en 0-0 hjem mod FCM tog Niels Frederiksen mod FCK et fornuftigt og taktisk klogt valg, da han fravalgte den meget defensivt orienterede midtbane med både Frendrup og Radosevic (sammen med Vigen) til fordel for en midtbane med klart definerede roller i form af en dyb 6’er - Morten Frendrup - og to dynamiske 8’ere i form af Slimane og Lasse Vigen.

Det var ligeledes værd at notere sig, at Jung var blevet skubbet op på venstre wingback (i fraværet af en fortsat skadet Mensah), hvilket efterlod en bagkæde med  Hermannsson, Maxsø & Rosted foran Schwäbe på mål og Gammelby på højre wingback. Oppe foran var det op til Hedlund & Mraz at udgøre frontduoen.

Højrefodsopspillet gav problemer

Med Jung på venstre wingback positionen oplevede man en udfordring i opspillet fra bagkæden. For med den teknisk stærke tysker skubbet et hak længere frem og ud til venstre efterlod det opspillet fra bagkæden med tre højrefodsspillere.

Analyse
3point.dk © All rights reserved

Det havde FCK læst, og indrettede deres pres herefter. For Østerbro-klubben lagde et tungt pres på Maxsø i samme øjeblik han modtog en aflevering fra specielt Hermannsson, da man oplagt gerne ville lede spillet ud mod Rosted, som så blev presset ud af i banen for at tvinge ham til at bruge sit venstreben i opspillet. Det kostede et par unødvendige boldtab.

Analyse
3point.dk © All rights reserved

Som det ses på grafikken presser Daramy frem centralt og lukker Maxsø ned, mens Kaufmann tager et let buet løb og på den vis presser Rosted ud. Samtidig skubber Pep Biel højt på Jung og lukker den korte mulighed ned for Rosted samtidig med Zeca tager Frendrup ud.

Analyse
3point.dk © All rights reserved

Når det så er sagt ift opspillet, så fortjener både Rosted & Hermannsson ros for deres defensive aktioner. De vandt deres dueller både på jorden og i luften.

Den svære vending

Maxsø skal have ros for sit lederskab & rollen som indpisker på Brøndbyholdet, men mod FCK udviste han en fantastisk evne til at læse spillet og presse aggressivt frem i banen, når typisk Daramy trak ned i banen for at modtage bolden i FCKs opspil.

Analyse
3point.dk © All rights reserved

I derbykampen skete det ofte i samarbejde med Frendrup, som ligeledes viste et forbilledligt defensivt løbearbejde i et konstant pres på FCKs centrale duo, Zeca & Falk, som fik svære betingelser i at vende spillet centralt i banen.

Analyse
3point.dk © All rights reserved

Brøndby dominerede centralt i banen, og på et punkt hvor FCK ellers har topklasse i  ligaen i form af Zeca & Falk fik hjemmeholdet lukket ned for de vendinger som specielt Falk udviser høj klasse i. Men på skift fik Frendrup og Vigen oftest fik lukket ned for Falk.

Analyse
3point.dk © All rights reserved

Slimane sled med at få det offensive spil til at lykkes. Men lige så meget han sled med at lykkes med det offensive lige så meget lykkedes han med at neutralisere Zeca i FCKs opspil. Den stærke græske profil blev tvunget langt tilbage i banen for at modtage bolden, men konstant med Slimane der holdt et vågent øje med FCK anføreren.

FCKs udfordringer & Brøndbys solide arbejde

FCK har et meget klart spilkoncept. Man har indadgående fløje, hvorefter backerne skal tage de aggressive offensive løb for at komme i overlap og slå indlæg til angriberne i feltet med en midtbanespiller der ankommer sent i feltet sammen med den modsatte indadgående fløj.

Men mod Brøndby lykkedes hjemmeholdet med at presse højt på FCKs backer, mens midtbane trioen hos Brøndby var dygtige til at holde sig kompakt og lukke det centrale rum ned.

Det blev svært for FCK at lave de vendinger centralt i banen der var nødvendige for at lykkedes med at isolere den indadgående kant med den overlappende back mod wingbacken. Falk blev stresset og vendte ikke rettidigt med bolden og Zeca endte med et for dybt udgangspunkt.

Brøndbys udfordringer & FCKs solide arbejdE

Det billede vendte bare efter Brøndby efter ca. en times spil ændrede på konstellationen på midtbanen. Radosevic & Tibbling kom på banen og udgjorde sammen med Frendrup midtbane trioen. Det blev udisciplineret og sjusket i presspillet, organisationen røg og det blev i en periode alt for let for FCK at spille sig på bagsiden af Brøndbys midtbane.

Analyse
3point.dk © All rights reserved

Unge Morten Frendrup fortjener også stor ros for sit defensive arbejde, men der er et punkt, hvor Frendrup skal ligge på sit spil. Han har en tendens til i momenter at “blive væk” i opspillet, hvor stopperne har brug for ham til at give en vinkel på et opspil frem i banen.

Analyse
3point.dk © All rights reserved

Samtidig er der nogle sjuskede beslutninger, hvor Frendrup taber bolden på kritiske steder. Det handler naturligvis om erfaring, og det er på ingen måde et punkt der er dybt kritisabelt.

Løb gennem kæderne

Lasse Vigen viste mod FCK det niveau man kan forvente af ham. Han var dynamisk, fyldte banen ud fra felt til felt og viste et fint drev med bolden. Som 8’er i det nuværende system er det alfa omega at spilleren går højt i banen for at tilbyde en spilstation til wingbacken og angriberen, således der er en trekant mellem angriber, 8’er og wingback som mulighed for boldholderen.

Analyse
3point.dk © All rights reserved

Netop løbene gennem kæderne er en klar styrke hos Vigen, som på grafikken ovenfor ses med et fremragende eksempel på dette. Erobrer først bolden og afleverer den frem i banen for så at fortsætte løbet frem og på den måde løber fra Falk og ender i en 3-mod-3 situation.

Analyse
3point.dk © All rights reserved

Konklusion

Niels Frederiksen udviste en taktiske snilde der fortjener ros efter først en meget kritisabel indsats mod AGF efterfulgt af en meget forsigtig defensivkamp mod førerholdet fra FCM. Det ville have været nemt at vælge den “sikre” løsning og stille op som mod FCM, men han tog konsekvensen og fandt en god løsning på FCKs spilkoncept.

Der var en lang række spillere der lyste op. Gammelby på wingbacken med offensive udfordringer, en enorm stærkt spillende bagkæde med en Maxsø i en ekseptionel power præstation, Frendrup med solidt defensivt arbejde og Vigen med løbene gennem kæderne. En godkendt præstation, hvor uafgjort på en og samme tid var at få for lidt ud af kampen, men samtidig, in mente Brøndby kom bagud i det 82.minut, samtidig en halv sejr.


Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Henrik
 • Henrik
  Betalende bruger
    1 måned(er) siden   

 • Endnu engang en fed analyse. Jeg har lagt ind i mit budget at købe en voucher billet hver måned, men man kan kun købe sæsonkort og billetter til legende kamp ( har begge) ???. Er der nogen herinde der kan gøre mig klogere på hvad der sker. Forza Brøndby
  1 enig · 1 god kommentar

 • Fantastisk arbejde, Kasper! Lasse Vigen har fået en del røg herinde. Især pre season. Men foråret har vel indtil videre vist at Vigen er vigtig for den offensive del af spillet. Det er ham af de 3 centrale der bryder kæderne med sine offensive løb. Kontraktudløb næste år. Hvis ikke vi forlænger skal der hentes en lignende type ind
  4 enige · 2 god kommentar

 • BIF til jeg dør
 • BIF til jeg dør
  Top debattør
  Top kommentator
  Top enige
    1 måned(er) siden   

 • Kære Marc ja selvfølge har Vigen fået det, da han i de første 3 kampe var ringe, denne analyse er lavet på vores bedste kamp hidtil, den giver ikke analyse over de sidste 4 kampe, men den kamp der næsten var vores sæsons bedste og Vigen var bedre end længe set, så derfor er kritikken velberettet og det tør jeg godt skrive, selvom du fået masser likes :) og jeg tør også godt stå inde for jeg er en af dem, der særligt to første kampe var meget utilfreds med NF og Vigen. Fordi NF modsat de sidste to kampe ikke regeret nok på bænken, og Vigen var direkte dårlig, den der gjort største forskel i de sidste par kampe er uden tvivl Frendrup som meget underligt var fravalgt i første to kampe..... Vigen er i min verden god til binde kampen sammen sidste kamp men ALLE spillerne var bedre, men den største forskel er Frendrup, dertil også at NF handler fra bænken nu. FCK kampen giver ikke analyse over sidste 4 kampe, og kan vi spille som sidst alle kampe med par nye angribere så går vi en stor fremtid i møde...
  3 enige
   
  • Hawk
  • Hawk   1 måned(er) siden   

  • Det må være hårdt at se spillere man hader præstere, Bt havde LV som bedste spiller, EB havde ham i toppen sammen med Maksø. Jeg har kommenteret det før, i kampene før coronapausen spillede Vigen også på midten med Frendrup og Vigen, og var ratet blandt de bedste efter hver kamp, nu var den konstellation tilbage, og Vigen,Blandt andre, ser meget bedre ud. Hvis du læser Kasper Pedersbæks analyser vil du kunne se at han efterlyser flere pasninger fra Radosevics frem til Vigen og Slimane i de løb de tager hvor de bryder kæderne. Og de par gange pasningen kom blev der noget der lignede et angreb ud af det. Når vi har set Lasse Vigen været frustreret ,kunne det jo være fordi at aftaler ikke bliver holdt, også pasninger der er aftalt ikke falder selv når løbene omkring Rado er ligesom de skal være. Så jeg er enig med dig at Frendrup gør en forskel for både Vigen og Slimane, men som Kasper skriver i denne analyse betyder Vigen og Slimane også en del for frendrup, for balancen på midtbanen skred da udskiftningerne kom.
   2 enige · 2 god kommentar
   
  • BIF til jeg dør
  • BIF til jeg dør
   Top debattør
   Top kommentator
   Top enige
     1 måned(er) siden   

  • @Hawk Jeg ved ikke hvem du hader, eller om du udtaler dig på andres vegne, jeg synes det er underligt man skriver sådan, men det kræver vel lidt IQ hvis man ikke kan argumentere for det. Had det er noget jeg ikke kender til, og slet ikke BIF spillere, men selvfølge er det hårdt for nogen man ikke har samme mening. At du skriver EB har ham i toppen gør det endnu mere komisk, nu er EB også virkelig sammen med BT de bedste til bedømme BIG
   
  • BIF til jeg dør
  • BIF til jeg dør
   Top debattør
   Top kommentator
   Top enige
     1 måned(er) siden   

  • @Hawk Bedømme BIF og spillere, det er da komisk hvis du er en af dem der bruger EB og BT analyser til henvise til, de er for mig meget ringe.....Jeg synes artiklerne herinde båre langt mere kvalitet, men jeg skriver den analyse er lavet for en kamp hvor alle spillede godt, og var en af Vigens bedste kampe, hvordan du vender og drejer det, så var han elendig første to kampe og lidt bedre i 3 kamp og god sidste kamp. Det er Frendrup der gjort den store forskel.
   1 enig · 1 god kommentar
   
  • @BIF til jeg dør jeg mener egentlig bare at Vigen på sine gode dage bringer noget til holdet, som ingen andre af vores midtbanespillere kan. Jeg prøver ikke at undsige hans anonyme/ringe præstationer tidligere. Alt dette - samt skadeshistorikken - skal vejes sammen, når CV skal vurdere om vi skal forlænge aftalen. Hvis vi ikke forlænger har vi umiddelbart et problem med at binde defensiv og offensiv sammen imo. Jeg ser ikke Corlu som bindeleddet. Frendrup er for ringe i spillet fremad - endnu
   1 enig
   
  • BIF til jeg dør
  • BIF til jeg dør
   Top debattør
   Top kommentator
   Top enige
     1 måned(er) siden   

  • @Marc Johnson Frendrup er for mig fremtiden og den store stjerne med Maxø, Curlu tror jeg også bliver god for os, men man skal ikke glemme vi både har en Fisker og Tibling, man taler kun om Vigen, ja han var god sidst men det var hele holdet, og kan han ligge lidt mere til fremad og være mere stabil, så håber jeg også CV forlænger med ham, men det gør jeg også med Fisker og Bruus. Jeg har kun et ønske, det er vi får et godt hold der kan spille god fodbold som under AZ fed fodbold at se på og selv mod FCK og FCM udebane tog vi styrepinden det var virkelig fedt, tænk en forskel alt kunne have sket med spillere vi havde beholdt med et mesterskab, det kunne været sjovt at se, NF gør det flot med materialet men tiltider finder jeg det virkelig kedeligt at se på, men det er ikke kun hans skyld det er materialet ikke er godt nok til en top 3 der skal mere kvalitet ind ikke kun VB men særligt angrebet er der store mangler
   
  • Hawk
  • Hawk   1 måned(er) siden   

  • @BIF til jeg dør, det var ikke kun by og eb9 der havde Vigen højt raget, det var også brugerne herinde, Horsens kampen var kollektiv kollaps i anden halvleg, Vigen nåede dog en assist til 2 2 inden han blev skiftet ud, imo har du fundet dig din syndebuk, en du kan bruge til at komme af med din frustration, og jeg har ikke nogen forestilling om at vi får en saglig diskussion ud af det her. Jeg har blot min mening, som jeg udtrykker, og jeg er uenig med dig i dit syn på Lasse Vigen. Hvad syntes så egentlig om de fejlafleveringer på farlige steder Frendrup havde, og som mere neutrale kommentatorer fremhævede i evalueringen efter kampen.
   1 enig
   
  • BIF til jeg dør
  • BIF til jeg dør
   Top debattør
   Top kommentator
   Top enige
     1 måned(er) siden   

  • @Hawk du taler om at have en saglig diskussion, jeg diskutere ikke men har en saglig dialog, dertil skriver du i dit første indlæg om jeg skulle hade spillere som Vigen, det er da virkelig at være saglig, jeg har aldrig nævnt nogen steder jeg hader Vigen og jeg har aldrig heller som dig dikteret hvad du imorgen gør efter kampen, du prøver ligge ord i munden på mig, men det er du dårlig til du bruger statistiker som EB og BT som du nok mener, og så nu skriver du alle herinde havde samme holdning, hvis du læser hvad jeg skriver og skrev, fremhævede jeg Vigen som gjorde det fint ligesom resten af holdet, men nu når du henviser til herinde, så synes jeg du skulle gå særligt de 2 første kampe igennem og se om Vigen var fremhævet, når du kommer med usandheder om jeg skulle nævnt noget, eller kommer med være saglig så hav styr på dine fakta, jeg skrev de to første kampe var han ELENDIG og det står jeg 110 % fast i, og bød på intet fremadrettet, Frendrup du mener sidst lavede masser af fejl afleveringer som jeg husker netop blev kåret sidste 2 kampe startet i fremhævet som en af de bedste, vi har korrekt ikke samme syn på spillet. Jeg skrev at det er fint med analyse, men kunne godt tænke mig at se analysen på Vigen første to kampe, analysen var fin, men en kamp er ikke nok for mig, jeg vil se det i mange kampe ikke kun en hvor ALLE spillerne hævet standarden og kritikken er ikke af artiklen, men dem der fremhævede man var hader fordi man synes Vigen var elendig første to kampe, det står jeg fast i jeg var en af dem, ligesom jeg på ingen måder giver dig ret i Frendrup ud fra hvad jeg tyder på det du skriver om ham, ikke er bedre, Frendrup er klart manden der gjort den største forskel og så NF fordi han nu regere og prøver nye folk.
   2 enige
   
  • BIF til jeg dør
  • BIF til jeg dør
   Top debattør
   Top kommentator
   Top enige
     1 måned(er) siden   

  • @Hawk synes du skal læse Nannas artikel, som jeg skrev er Frendrup netop kåret for 3 gang i træk som banens bedste herinde, og ikke LV du er så vild med og mindre vild med Frendrup, nu når du bruger medier og andres holdninger om fakta, jeg bruger kun min egen viden, og det er LV var Røv Dårlig første to kampe og burde være taget ud længe før han gjorde, det var NF også elendig, så lavede NF skifte brugte den mand der burde været med i alle 4 kampe fra start Frendrup og sjovt nok er det netop i de to kampe BIF har stået KLART bedst, så var Vigen så fantastisk så er det sjovt han ikke strålede mere i de 2 første kampe. Frendrup er den store forskel på midtbanen i de sidste to kampe...
   1 enig

 • preben
 • preben
  Betalende bruger
    1 måned(er) siden   

 • Dejligt med analysen, som vist ikke kan gøres meget bedre !!! Enig i at Vigen var klart forbedret og det var også på tide, lad os håbe at det holder i 90 min , men vi savner stadig en mere kreativ spiller på midtbanen som modstanderen er nødt til at holde øje med, det vil lette presset i vores opspil, jeg håber Corlu kan løse det for os og så vil et frikøb af wass til midtbanen jo heller ikke være så ringe .
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • Hawk
  • Hawk   1 måned(er) siden   

  • @preben desværre tror jeg at Lasse Vigen stadig har brug for at være på skåneprogram pga hans problemer med hofte/lyske/lænd. For mig ser det ud til at han har problemer med vendingerne efter ca 60 min., Han virker stiv i hele lænde/hofte/lyske området. (Jeg er behandler, og har arbejdet med bl.a. sportsfolk i over 30 år i klinikken). Jeg vil tro han kunne lægge 10-15 procent på hans spil hvis disse fysiske problemer blev løst, plus at han selvfølgelig sagtens kunne spille 90 min. hver gang, han er jo en meget løbestærk spiller.
   2 god kommentar
   
  • BIF til jeg dør
  • BIF til jeg dør
   Top debattør
   Top kommentator
   Top enige
     1 måned(er) siden   

  • @preben Enig Preben med dig, men Vigen er ifølge Hawk helt fantastisk en kamp alle der så de første kampe så vel en der var virkelig ringe, ligesom han skriver Frendrup lavede masser fejl , Frendrup er for mig forskellen i de sidste to kampe sjovt nok også der hvor man valgte bruge ham :)
   1 god kommentar

 • mp80
 • mp80   1 måned(er) siden   

 • Man kan tydeligt se forskel på opspillet med og uden Jung. Hvis ikke er der kommer en stærk spiller ind udefra bliver det svært i den kommende sæson. Der er bare ikke lige pt nogen anden til at tage over desværre.
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • BIF til jeg dør
  • BIF til jeg dør
   Top debattør
   Top kommentator
   Top enige
     1 måned(er) siden   

  • @mp80 Enig med dig MP80 men mon ikke der findes en løsning med dette... Vi må stole på CV har styr på den del af fremtiden.
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder