Mikael Uhre
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Analyse: En helstøbt indsats gav sejren mod Vejle

 
I Nørreskoven blev det søndag til en sejr på 2-0, da Brøndby gæstede Vejle i Superligaen. En særdeles fortjent sejr, hvor Niels Frederiksens tropper spillede en taktisk gennemført kamp, og når de personlige fejl elimineres, så er det et godt fundament for jagten på tre point. Spillet på banen fungerede med en fin vekslen mellem det hurtige omstillingsspil og det etablerede possessionspil. Lige indtil minut 60, hvor Brøndby tyede til for direkte spil i fase 1. Det ændrede dog ikke på den defensive gode præstation varede ved, Vejle skabte ikke chancer og så vandt Brøndby. 3point.dk har kørt kampen igennem videomaskinen og bringer her en analyse af kampen.

    • Mikael Uhre
    • Kasper Pedersbæk
      27. november 2020 - Klokken 22:20
  • Kasper Pedersbæk
  • Kasper Pedersbæk
    27. november 2020 - Klokken 22:20

Brøndby gæstede Vejle søndag, og havde indtil da i sæsonen ikke holdt et clean sheet. I stærk kontrast til det sidste år, hvor Brøndby, siden skiftet til 3-5-2 i runde 12 sidste efterår, havde haft en defensiv der ganske få gange måtte kapitulere og lukke mål ind. Niels Frederiksen havde mod Vejle sendt Frendrup ind centralt som 8'er igen, således at Andreas Bruus overtog sin sædvanlige wingback position igen. Og af uheldige omstændigheder måtte der en ny wingback til i modsatte side, da Bjur erstattede den langtidsskadede Riveros.

Ellers var det et Brøndby-hold tæt på det man kan kalde standardopstillingen for tiden. Bagkæden gav sig selv med Jung, Maxsø og Rosted, mens Radosevic var udset til at have rollen som den patruljerende defensive midtbanemand netop foran bagkæden, mens han fik selskab centralt af Lindstrøm og Frendrup, mens Pavlovic og Uhre udgjorde frontduoen.

Vejle spillede i den forventede 4-2-3-1, hvor der var stor fokus på at drage specielt Bjur i venstre side væk fra sin position og ind mod midten, for at Souse kunne komme i 1:1 dueller med Jung.

Frendrup som 8'er og defensiv disciplin

Langt de fleste Brøndbyfans har altid set Frendrup som den særdeles solide 6'er bagerst på midtbanen, hvor han med sin arbejdsindsats og gode evne til at positionere sig har lukket modstanderens pasningskanaler ned og beskyttet sit forsvar. Men at skubbe Frendrup et tak op, og lade Radosevic agere 6'er er bedst for både Frendrup og Radosevic. Med Frendrup højere i banen vinder Brøndby rigtig meget på at han kan sætte sit pres tidligere, et kig på de gange når Brøndby gik i pres gennem kampen foregik det ganske ofte ved at Frendrup "styrede" det ved at signalere presset skulle starte. Samtidig er den unge spiller klog til at læse hvornår han skal skubbe højt i pres og hvornår han skal falde ned i halvrummet for at hjælpe Radosevic, stopperne og wingbacken i den pågældende side.