Hjortur
Foto: Ian Nielsen / Ian Foto Sport ©
NYHED

Analyse: En islænding i holdets tjeneste

 
Da Brøndby søndag eftermiddag mødte OB på udebane var det naturligt nok Mikael Uhre der løb med de fleste overskrifter efter hans hattrick. Og var overskrifterne ikke om Uhre, så var Jesper Jobbe Lindstrøm også mål for mange efter tre gange assists i opgøret. Men en skjult match winner var Hjortur Hermannsson. Som en anden korkprop er islændingen igen og igen kæmpet sig retur til start 11eren efter at være sat både halvt og helt udenfor. Mod OB brillerede den til tider oversete alt muligt mand.

  • Hjortur
  • Kasper Pedersbæk
   18. marts 2021 - Klokken 17:25
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  18. marts 2021 - Klokken 17:25

Hjortur Hermannsson var en overset helt i selskab med hattrickmageren Uhre og assistskaberen Lindstrøm. For de to sidstnævnte løb naturligt med overskrifterne. Det skal dog ikke afholde 3point.dk fra at sætte fokus på islændingen med en performance analyse af hans indsats i sejren over OB.

Hermannsson og ansvaret i fase 1

OB valgte, som det var set i tidligere kampe dette forår, at press skævt på Brøndbys opbyggende spil. Hjemmeholdet søgte at lede bolden over mod Brøndbys højreside antageligt for at undgå at Jung kom for meget på bolden for det gæstende hold, og for at få Hjortur Hermannsson mere på bolden i Brøndbys fase 1.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Som det kan ses ovenfor, så er Kadrii meget bevidst om at lukke midten og skære presset, så det bliver Hermannsson der står med ansvaret for opspillet. Det løste islændingen dog rigtig pænt. I hele kampen havde han monstrøse 108 afleveringer, og med et træf på imponerende 90% gav det 97 afleveringer med modtager for enden (hans sæsonsnit ligger på flotte 86,5%).

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Men hvad var det for nogle afleveringer Hermannsson så slog? Breaker vi dem ned, så havde islændingen 44 forsøg på fremadrettede afleveringer, og havde her 8 af sine i alt 11 fejlafleveringer i kampen. Men havde et generelt træf på 86% af sine fremadrettede afleveringer. Og det er ikke alibiafleveringer uden ide, men afleveringer gennem OBs kæder, afleveringer som flyttede Brøndbys angreb.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Mod OB lykkedes Hermannsson med at flytte spillet fra højresiden over modsat til en Peter Bjur. Pladsen var på ydersiden af OBs defensive organisation, hvor Brøndby var gode til at flytte spillet hen. Ovenfor et fremragende eksempel. Hermannsson står i en låst situation, men modsat er der plads, hvorefter islændingen laver et fint sideskift.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Noget som skete, som det kan ses på grafikken herover, en håndfuld gange i kampen. En af gangene var det igangsætningen til Peter Bjurs ganske udmærkede afslutning udefra, og en anden var det åbningen til den tredje scoring i kampen.

Fremadrettet forsvarsspil

En ting der synes at være indgroet på rygradden hos Hermannsson er evnen til at forsvare frem i banen. Flere gange læste han spillet og gik frem i en duel - fremfor at lade sig falde i banen. Igen et element som var essentiel i optakten til en scoring, da han pressede frem og var med til at vinde bolden højt i højresiden, hvorefter Mensah fik spillet Lindstrøm fri i dybden med en efterfølgende Uhre-scoring til følge på hans indlæg.

Målt på de defensive parametre klarede Hermannsson sig pænt, og var sit holds bedste i de defensive 1-vs-1 dueller med 5/6 vundne dueller, ligesom 15 generobringer (se grafikken nedenfor) kun blev overgået af Maxsøs 16.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

I luftspillet trak islændingen sig sejrsrigt ud af de to (dueller) han var i, og der var ikke en finger at sætte på spillet der. Et element der også fungerer i Brøndbys defensive spil er den måde hvorpå bagkæden dækker deres zoner. Et eksempel ses nedenfor.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

OB har bolden, men har også rigtig svært ved at komme videre med deres angrebsspil. Hermannsson træder uden problemer ind i bagkæden, og har en god synkronisering med de to øvrige stoppere, ligesom det virker som en meget mere rolig og bekvem Kevin Mensah på wingbacken med Hjortur Hermannsson bag ved. Islændingen er god til at understøtte sin wingback, og lukke bagrummet når de (wingbackerne) går i pres frem i banen.

En samling af gode aktioner

Nedenfor en samling af Hjortur Hermannssons bedste - og måske oversete - aktioner i kampen mod OB.

 

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Mads
 • Mads   18. marts 2021   

 • Han var fremragende i den kamp, forlæng med to år.

 • Medie-k
 • Medie-k
  Betalende bruger
    18. marts 2021   

 • Fedt med de situationer, du har samlet i YOUTUBE-videoen. Det illustrerer virkelig effektivt, HVOR god han reelt var i kampen. Klip kan bare noget, som grafikken trods alt ikke leverer....
  1 enig

 • SSN
 • SSN
  Betalende bruger
    18. marts 2021   

 • Hvis Uhre kan slå igennem efter at være blevet dømt ude kan Hjörtur vel også. Han store force er hans nærkampsstyrke hvis du spørger mig. Jeg er langt mere tryg ved ham i øjeblikket sammenlignet med Rosted. Så gerne vi forlængede da han altid står i holdets tjeneste lidt som Mensah.
  2 enige · 1 god kommentar

 • Jeg syntes det er fint med dette nuancerede billede af HH's performance mod OB. Vel én af hans bedste kampe for os længe. Det flytter dog ikke som sådan mit generelle billede af ham. Spillede han hver gang som mod OB, så er han fuldt ud berettiget på holdet og så ville jeg bifalde en forlængelse. Men der har generelt været for mange udsving i hans præstationer og hans evner med bolden lader meget tilbage at ønske. Mit problem er at jeg har oplevet ALLE forsvarslegenderne i BIF's historie siden 1989 og en forsvarslegende i BIF bliver HH aldrig. Men det gør Maxsø.
  1 god kommentar


 • Philip
 • Philip
  Betalende bruger
  Top debattør
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    19. marts 2021   

 • Hjortur var god mod OB og jeg synes de fleste herinde har rost ham til skyerne for den kamp og med rette, inkl. mig selv.

  Det betyder dog ikke, at jeg synes Hjortur har en fremtid i Brøndby. Jeg synes han har spillet væsentlig flere dårlige kampe end gode kampe og det ændre en rigtig god præstation ikke på. Han skal naturligvis spille mod AGF, men så snart han falder i niveau igen - det ville ikke overraske mig at det skete mod AGF, så synes jeg ikke han skal ud på bænken, ved mindre Rosted gør det virkelig dårligt til træning.
  3 enige · 3 god kommentar

 • Jensen
 • Jensen
  Betalende bruger
    19. marts 2021   

 • Prøv at overvej, hvor vigtigt dette er, frem mod AGF-kampen? Flere hold mener nu at have læst os, ved at lukke Jung ned. De tror, at de så hat stækket vores opspil. Men ved at få HH op i gear, har vi fået flere strenge at spille på. Mod OB havde vi ikke en god og en dårlig side.
  Dermed bliver AGF nød til at reevaluere hvordan de skal stoppe vores fase 1. De kan ikke længere dække skævt op, men bliver i stedet nød til at forholde sig til begge kanter.
  Men hvis de vender for meget opmærksomhed tilbage på HH, vil Jung stå klar til at gøre det, han gør bedst.
  3 enige · 1 god kommentar
   
  • @Jensen Godt set!
   
  • @Jensen Rigtig god pointe... De vil helt sikkert stadigt gå med presset i den side, da de nok håber på det var en enlig svale fra HH. Men HH ved nu hvordan han skal løse det, læg den på tværs til Bjur 3-4 gange mens Mensah tilbyder sig som opspilsstation. Så stopper AGF med det. Det er selvfølgelig vigtigt at Bjur tilbyder sig med at ligge dybt.
   2 enige

  Se 1 flere kommentarer
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder