Carsten V. Jensen CV
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Analyse: Fodbolddirektørens transfer evaluering

 
Carsten V. Jensen kom til Brøndby i sommeren 2019, hvor han tiltrådte som fodbolddirektør på Vestegnen. Det betyder 3,5 år i den sportslige chefstol med blandt andet ansvaret for transfers. I denne analyse kigger 3point.dk nærmere på indkøbene gennem tiden i en stor transferevaluering. Hvordan er det gået for indkøbene på Vestegnen?

  • Carsten V. Jensen CV
  • Kasper Pedersbæk
   20. januar 2023 - Klokken 06:00
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  20. januar 2023 - Klokken 06:00

Den første sommer i chefstolen startede med en række tilførsler til truppen der ganske givet er scoutet af forgængeren og dennes folk, men da spillerne er kommet til Brøndby med CV ved roret tilfalder de også CVs hånd, som den der stadig har givet tilsagn om de respektive transfers.

Fraregnet i transferevalueringen er de spillere der hvert år er tilført fra egne rækker. Spillerne bliver subjektivt inddelt i 6 kategorier: (A) Bærende profiler (B) Snuser til profilstatus, har spillet fast. (C) God rollespiller der leverer når han bliver brugt. (D) Spilletid på banen, men med manglende aftryk over tid. (E) En transfer uden betydning. (UFB) Spillere uden for bedømmelse af forskellige årsager.

 

2019/20 sæsonen

Mest iøjenfaldende transfer i dette vindue skete under den tidligere sportschef, Ebbe Sand, som stod bag tilførslen af det norske midtbanetalent Tobias Børkeeiet fra Stabæk. Hentet for en millionsum, men fik aldrig et gennembrud på Vestegnen som han sidenhen igen har forladt til fordel for Rosenborg i hjemlandet. Denne transfer bliver derfor ikke tilskrevet CV.

Det samme gælder Rezan Corlu, som blev købt til Brøndby af CVs forgænger efter en spøjs tørn hos italienske AS Roma, (Corlu blev i samme ombæring udlejet til Lyngby for den kommende sæson).

En anden nordmand der kom til klubben var stopperen Sigurd Rosted hentet hos belgiske KAA Gent med CV i chefstolen. Alsidig i defensiven, hvor Rosted udfyldte de tildelte roller gennem tiden, periodevis afløser for Maxsø i midten, og ellers stabilt præsterende på siderne i tremandsbagkæden. Gled med tiden langsomt mere ud af truppen, og står foran et exit et halvt år før kontraktudløb denne vinter. Eller allersenest til sommer.

På frie transfers blev hentet Johan Larsson (retur fra fransk fodbold) i hvad der aldrig blev andet end et kikset halvårligt ophold, hvor svenskeren ikke havde tiden til at spille sig i form igen, ligesom Michael Tørnes kom til klubben i en klart defineret reserverolle på en fri transfer, den samme måde kom nuværende anfører Andreas Maxsø til klubben på, da han blev hentet uden en transfersum i tysk fodbold. Sidstnævnte er klart den spiller med det største præg i sin efterfølgende kontraktperiode i Brøndby, hvor han i skrivende stund har 6 måneder tilbage af aftalen fra 2019.

 

Evaluering: 

(A) Andreas Maxsø

(C) Sigurd Rosted

(UFB) Michael Tørnes, Johan Larsson


2020/21 sæsonen

Fra schweizisk fodbold blev hentet Blas Riveros, som fik sin debutsæson smadret af en knæskade, men som sidenhen har returneret og spillet fast for Brøndby. En angrebsivrig venstreback der på sine bedste dage er solid kvalitet.

De øvrige spillere fra denne årgangs transfers er i højere grad en broget skare, hvor hverken Andrija Pavlovic eller Michael Lumb er i klubben mere. Førstnævnte havde en cameo i angrebet i mesterskabssæsonen, hvor han qua sine styrker bragte noget andet på banen end stamspillerne, mens Lumb mest af alt bare dækkede en plads i truppen for Mensah, Bruus og Bjur på wingbackerne uden reel spilletid på kontoen.

Oskar Fallenius blev hentet i svensk fodbold, men et par år senere mangler stadig at se en tilpas progressiv udvikling hos den svenske offensivspiller, og tiden i Brøndby har været præget heraf. Begrænset spilletid og en udlejning i efteråret (dog spoleret af en skade) sætter sine spørgsmålstegn ved Oskar Fallenius, som indtil dags dato ikke har fået et gennembrud på Vestegnen.

Jonathan Ægidius blev hentet med det lange lys på, og har endnu sin gang i Brøndby, hvor det dog ikke er blevet til andet end reservetjanser og ungdomsbold i benene.

Evaluering:

(B) Blas Riveros

(C) Andrija Pavlovic

(E) Oskar Fallenius, Michael Lumb

(UFB) Jonathan Ægidius.

 

2021/22 sæsonen

En langt mere spektakulær sæson for indgående transfers, hvor ikke færre end 11 spillere kom til.

Vi starter med at runde en række spillere der alle blev hentet med det lange perspektiv i sigte, eller med klare reserveroller. Herunder falder Rasmus Wikström, Thomas Mikkelsen samt Yousef Salech.

Der blev i denne sæson handlet en del i andre danske klubber, hvor især Kevin Tshiembe på sigt har vist sig som en værdifuld transfer, da han blev hentet i Lyngby. I det jyske hentede Brøndby Mathias Greve, som dog havde en svær første sæson med et hakkende forløb, som dog blev afløst af en lidt mere progressiv udvikling på Vestegnen i 2022/23 sæsonen, hvor man dog stadig mangler det helt store break through moment.

Det var i dette vindue der også startede en strøm af Viking-spillere med retning mod Vestegnen, hvor Henrik Heggheim indledningsvist viste sig flot frem for siden at stå stille målt på spilletid i efteråret 2022 qua manglende spilletid.

Fra Viking kom ligeledes Joe Bell, som blev lovprist ved sin ankomst, men som slet ikke har fundet fodfæste i gult og blåt, og for nuværende ikke kan hæve sig langt op i kategori. Ankom han i en svær tid? Passer han ikke til fodbold i Danmark? Det er ikke svar man får sålænge Bell ikke får spilletid. En transfer der stadig blafrer i vinden.

Carl Björk blev hentet i svensk fodbold med et prædikat som dybdeløbende hurtig fysisk stærk angriber. Skader har smadret hans tid på Vestegnen, og gør ham til en spiller der på det grundlag ikke kan få en fair bedømmelse endnu.

Bedømmes på spilletid kan Frederik Alves heller ikke. Endnu en stopper i truppen. Endnu en stopper der tilbragte rigtig meget tid på bænken. Og endnu en transfer mere til listen over spillere med manglende aftryk i Brøndby-trøjen.

Amerikanske Christian Cappis kom til fra Hobro, og har vist sig som en solid allrounder der har dækket flere pladser på midtbanen samt periodevis også som venstreback i skadesfraværet af Riveros. Har leveret et fornuftigt aftryk uden dog at bide sig fast i en svær periode for Brøndby.

Startende på en lejeaftale som siden blev konverteret til en permanent transfer kom Marko Divkovic. Spilletiden har været der, om end kroaten har nok mest af alt savnet stabilitet i både sit eget spil, men især i hvilken rolle han blev benyttet i. Har vist prøver på mere, men alt for lange perioder med ineffektivt spil løfter ikke denne transfer højt i bedømmelsen.

Evaluering:

(A) Kevin Tshiembe, 

(C) Mathias Greve, Christian Cappis , Henrik Heggheim

(D) Joe Bell, Frederik Alves, Marko Divkobic  

(UFB) Thomas Mikkelsen, Yousef Salech, Rasmus Wikström, Carl Björk (skade)

 

2022/23 sæsonen

Pengepungen blev i denne sæson hevet op for at tilføre spillere med profilstatus, om end fodboldfans på Vestegnen måtte vente helt til sidste øjeblik med at få tilført en række af det der blev bærende profiler i et stadigt hakkende efterår i Brøndby.

De åbenlyse væsentlige tilføjelser findes i Daniel Wass, Nicolai Vallys samt Ohi Omoijuanfo. Alle tre med signifikante aftryk i den gule trøje, og alle tre med en plads i den øverste kategori i evalueringen. Dyre spillere, men også spillere med et aftryk (i et, som nævnt, meget svingende efterår all over for holdet).

Wass kom ind og vekslede mellem en rolle på midtbanen og som spilstyrende højre back. Den rutinerede landsholdsspiller tilførte lige præcis det han var forventet - ro på bolden, og en evne til især fra positionen som højre back at sætte Brøndbys spil op. Dominerende på bolden, og en nøglespiller i de perioder hvor det gik godt for Brøndby.

Omoijuanfo scorede mål før han kom til Brøndby, og fortsatte ufortrødent efter skiftet til Vestegnen. Trods nye relationer i en ny klub leverede nordmanden et fornemt målsnit bakket op af bagvedliggende performancedata der fortalte om en true goalgetter.

At Vallys havnede i den gule trøje var der delte holdninger til i fanskaren på Vestegnen. Men at komme uden om han er en offensiv kapacitet i Superligaen kan man ikke. Har i glimt vist præcis det visionære blik for spillet, og evnen til både at sætte medspillere såvel som selv at komme til afslutninger, som Brøndby har savnet fra en offensiv midtbanespiller siden Jesper Lindstrøms afgang.

Endnu en Viking-spiller kom til Vestegnen da Carsten V. Jensen satte sin signatur på kontrakten med Sebastian Sebulonsen. Højrebacken fik en hektisk start med masser af spilletid i et komprimeret kampprogram, men faldt herefter helt ud af holdet. Mangler at banke sit navn fast og retfærdiggøre en fast plads på holdet.

Evaluering:

(A) Nicolai Vallys, Ohi Omoijuanfo, Daniel Wass.

(D) Sebastian Sebulonsen

 

*Håkon Evjen figurerer ikke på denne liste, da spiller(e) hentet i vintervinduet 22/23 ikke har minutter på banen for Brøndby endnu.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    20. januar 2023   

 • Jeg synes at analysemetoden er for enstrenget til at være seriøs.
  CV opererer med 2 kategorier; Performance- og undviklingsspillere. Derudover er parameteret økonomi også nødvendigt for analysen.

  Jeg er ikke enig i flere af vurderingerne set ud fra dette perspektiv.

  Særligt Cappis har lagt på hvert år både i performance, betydning og markedsværdi. Jeg tror også stadig på Fallenius som case. Hvorimod spillere, som ikke har udviklet sig til et salgbart objekt over kontraktperioden er katastrofalt, hvis alderen og prisen burde underbygge casen.
  1 god kommentar
   
  • @Saesonkort Hvordan vil du inkorporere de parametre i en analyse der kigger på det output spillerne har leveret?

   Synes analysen er nogenlunde klar på præmissen, og skulle den være dybere ville den blive ualmindeligt lang. Tænker det er fint med et overordnet resume, og giver et udemærket overblik. Fair nok hvis der er nogle bedømmelser man uenig i, så kan man jo diskutere det.
   2 enige

  Se 3 flere kommentarer

 • Peps
 • Peps
  Betalende bruger
    20. januar 2023   

 • Det er en fin gennemgang/opsummering af CV´S tid som Sportsdirektør.
  Dog syntes jeg, at det er liiige tidligt nok, at dømme Heggheims 2023 efterår som stagnerende.:-)
  1 enig
   
  • @Peps jeg har nærlæst passagen omkring Heggheim igen - og du har helt ret. Stagnerende er ikke er tilpas beskrivende ord, hvorfor jeg har justeret det til et i min optik mere passende.
   1 god kommentar

  Se 3 flere kommentarer

 • Joblar
 • Joblar   20. januar 2023   

 • Tja der har været mange flere missere end pletskud, men det har nok også været en vanskelig opgave når man tager økonomien i betragtning. Ikke desto mindre har det ikke været godt nok for Brøndby.

  Der hvor jeg virkelig savner et output er på ud siden, CV har simpelhen ikke formået at udvikle værdi i truppen, vel nærmere tværtimod - og vi har vel pt. ikke et eneste stort salg i sigte, når man ser på andre klubber i SL der sælger spillere for over 100 mio kr. halter Brøndby bare uhjælpelig langt efter, her bliver vi simpelhen nød til at steppe gevaldigt op - og ja det hænger naturligvis sammmen med sportslige resultater og europæisk fodbold, og her hjælper en 10 plads bare slet ikke.
  2 enige

---

 • Kramer
 • Kramer   20. januar 2023   

 • Fint overblik og helt på sin plads med en del-konklusion så langt tid inde i CVs transfer regime. Men jeg synes ikke vi kan drage endelige konklusioner, før JS har haft tid til at arbejde med truppen.

  Jeg var stor tilhænger af NF, men må indrømme, at jeg er begyndt at få den her fornemmelse i maven, at han ikke var taktisk god nok. Han var en god leder og kommunikator, men siden JS forlod teamet, har kæderne ikke hængt ordentligt sammen i 90min ad gangen og spillernes udvikling gik i stå. Og jeg køber ikke ind på præmissen om, at han ikke fik gode nok spillere stillet til rådighed. Efterårssæsonen var horribel, selvom han havde fået tilført flere store profiler.

  Jeg tror på, at vi vil se flere af de spillere, som af mange udråbes fejlkøb, blomstre under JS. Jeg glæder mig i sær til at se Heggheim, Sebulonson, Divkovic, og Carl Björk under hans ledelse.

  Jeg håber også JS ikke begår samme fejl, og kræver udskiftninger af assistent teamet. Senest til sommer.
  4 enige
   
  • @Kramer jeg har jo stadig store forhåbninger til Joe Bell, ligesom jeg også stadig glæder mig til at se SebSeb på holdet igen. Divkovic er især mit soft spot - håber på ham, men so far har stabiliteten i den grad manglet.

   Heggheim tror jeg også stadig på i den grad.

  Se 1 flere kommentarer
   
  • @Kramer Synes du har en god pointe. Spillerhandler kan være svære at bedømme. Bruger træneren ikke den spiller der er købt. Så ser sportsdirektøren dum ud. Det er lidt hønen eller ægget.

   Jeg har også tiltro til, at nogle af de spillere Niels ikke havde tiltro til, stadig kan få deres gennembrud i Brøndby.
   3 enige · 2 god kommentar

 • A-John
 • A-John   20. januar 2023   

 • Super flot analyse! Dejligt arbejde, godt set af 3point og flot, flot udført af Kasper Pedersbæk!! (husk dog, Kasper, at der skal apostrof på forkortelser, der udtales som bogstaver - altså CV's - AGF's - DSB's - USA's etc (men ikke UEFAs, UFOs osv) ; det er vigtig viden som fodboldjournalist, da der er så mange bogstavsforkortelser).

  Jeg synes bestemt, det er et meget godkendt resultat af CV. Især løftet af de tre bulls-eyes i sidste vindue: 3 x A m Vallys, Wass og Ohi - men også i det hele taget. Tror ikke, vi ville se nær så flot resultat i særlig mange andre klubber. Og det overrasker mig egentlig lidt, for jeg går og har sådan en underlig Björk-Divkovic-fornemmelse af at købe talenter til fremtiden, men så virkelig intet se fra spillerne i lang tid. Dét vindue står måske uretfærdigt skarpt i hukommelsen.

  I format kunne jeg godt ønske mig, at vi fik delt vinduerne op i vinter- og sommer-vinduer. Ville det være muligt?
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • @A-John Jeg håber at vi prøver Bjørk af som afløser for Ohi inden vi henter en dyr erstatning. Han kan få dette forår til at vise han har det. Jeg syntes egentligt han har hele pakken ligesom Uhre.
   Divko derimod ser jeg ingen fremtid i, han har fået massere af chancer og har på ingen måde grebet den. Jeg vil langt hellere give den spilletid til Schwartau, som jeg tror slår igennem for alvor i dette forår.
   2 enige

 • Jeg synes det er en god gennemgang. På den ene side, er den lidt nedslående, fordi mange spillere faktisk ikke slår til, men på den anden side viser den også, hvor sindsygt svært det er at rekruttere til Brøndby. F.eks. Bell, som blev sendt afsted fra Norge, som den bedste midtbanespiller i Tippeligaen, men som endnu mangler at gøre sin indflydelse gældende på holdet.
  1 god kommentar

---

 • mimor1
 • mimor1   20. januar 2023   

 • Er spændt om den overdrevne tro på Divkovits evner, som minder om at tro på julemanden, kommer til at ske

  Syntes måske også at Tshiempe får et A er en meget høj karakter.

  Heggheim får et C og den er vel et gennemsnit. Spillemæssig er han vel et B+ og mentalt et E eller F
  1 enig
   
  • Kramer
  • Kramer   20. januar 2023   

  • @mimor1 Af de spillere jeg nævnte, er Divko også den jeg tror mindst på.
   
  • Kramer
  • Kramer   23. januar 2023   

  • @mimor1 2 mål af Divko i første træningskamp, yay :)

 • Sunderland
 • Sunderland
  Top debattør
    20. januar 2023   

 • En ualmindelig useriøs analyse. Økonomi spiller jo en stor rolle. Hvis nu CV f.eks havde 100 mil dkr pr.spiller til alle hans indkøb, så havde det nok tæt på været rene A'ere. CV fik at vide at budgettet skulle sættes ned, så han havde stort set ingen penge til indkøb, set udfra det perspektiv, som ville være det seriøse perspektiv. Så det ret imponerende at en sportsdirektør kan sætte spillerbudgettet ned og skabe et Mesterhold. CV har gjort det fremragende under de forudsætninger han har arbejdet under. Det jo først i sidste transfervindue og dette at CV har haft økonomien til at hente Performance spillere som Wass, Vallys og Ohi + Evjen......
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • @Sunderland det handler ikke udelukkende om, hvor mange penge du har, men også hvordan du bruger dem, så jeg køber bestemt ikke din præmis.

   Bare kig på ps&e og nogle af de absurd dyre fejlskud de har lavet i samme periode: Amoo (32mil), Kaufmann (20mil), Mukairo (14mil), Mudrazija (20 mil), Santos (15 mil), Bartolec (19 mil), Verela (12 mil), Kodro (11 mil) Karamoko (12 mil), Singh (11 mil)

   Og det er bare deres transfersum i følge transfermarkt. Læg dertil sign on fees og lønudgifter oveni.

   Så nej, mange penge er ikke nødvendigvis = færre fejlskud.

   Og ja, så er jeg også med på, at de sælger spillere til et andet beløb end vi gør, men at sige at CV nødvendigvis havde fået flere rigtige ved et højere budget er ikke nødvendigvis givet på forhånd. Jeg synes dog, at han har klaret det udemærket. I sær bedre end hans mange forgængere.. I sær ift. at få forlænget med talenter samt at få en passende transfersum for vores dygtigste spillere, så de ikke smutter på fri transfer, som var vanen tidligere.
   1 enig

  Se 6 flere kommentarer

 • K-man
 • K-man   20. januar 2023   

 • Synes JBA for nyligt udtalte at vi bruger 2-3m Eur på Masterclass.

  Tænk hvis vi lod være med nogle at de mellemindkøb og i stedet investererede 1m eur mere årligt i MC.

  Det ville der være lidt perspektiv i.
  2 enige

---

 • del Piero
 • del Piero
  Betalende bruger
    20. januar 2023   

 • Fin gennemgang, givet præmissen for analysen.

  Det kunne være interessant at udvide analysen med en anden akse, som siger noget om økonomien og planen med hvert indkøb.

  Vallys, Ohi, Wass, Maxsø er alle spillere, som man købte til startopstilligen og forventede at få top performance ud af, hvilket man også har fået. Af disse fire er Maxsø det bedste køb, pga. den ekstremt lave pris i transfer og hans uvurderlige betydning for klubben, kulturen og resultaterne.

  Andre gode køb har været:
  - Tsiembe (billig, men top klasse)
  - Blas (relativt billig, men god når han ikke har været skadet)
  - Cappis (super billig ift. han har leveret)
  - Mikkelsen og Tørnes (perfekte matches til rollen som reserve keeper)

  Lidt op og ned køb:
  - Rosted (god i mesterskabssæsonen, men har ellers manglet kontinuitet)
  - Pavlovic (vigtig i mesterskabssæonen, men ellers skuffende)

  Lovende takter, men for tidligt at konkludere:
  - Heggheim (indtil vi gik væk fra tre-back kæden)
  - Greve (de seneste 3-4 måneder har han været blandt de bedste)
  - Joe Bell (højt niveau i glimt, men også manglende fart og defensive kvaliteter)
  - Divkovic (lækre ting i glimt, men alt for anonym indtil videre)
  - Björk (alt for skadet til at man meningsfyldt kan vurdere hans kvaliteter)
  - Alves (har spillet for lidt, men i efteråret var det umuligt at sætte Maxsø/Tsiembe af)
  - Sebulonsen (stærk start og derefter et mystisk fravær. Håber han kommer igen!)
  - Rasmus Wikström (spiller fast i sønderjyske, men vi mangler at se ham i BIF)

  Svipsere
  - Lumb (jeg tror det overraskede alle at Lumb aldrig fandt melodien)
  - Larsson (det var et ulykkeligt og uværdigt halvt år med en ellers elsket favorit)
  - Salech (billigt at teste niveauet var der til superliga, men konklusionen var klart nej)
  - Fallenius (ulykkeligt forløb, hvor skader har ødelagt meget)

  Baseret på ovenstående synes jeg at man kan konkludere at CV har ramt plet med mange af spillerne i det allerøverste kategori mht. transfer og løn (Ohi, Maxsø, Wass, Vallys, Blas, osv.) og at der helt forventeligt ikke er lige så mange top-performere blandt de spillere, som har været billige.

  Der hvor det største uforløste potentiale ligger er hos spillerne i mellem-kategorien. Spillere som har kostet 5-10 millioner og er hentet i dårligere/lavere ligaer. Mange af dem er samtidig aldersmæssigt i gruppen mellem unge talenter og ældre erfarne spillere. Her tænker jeg på Heggheim, Alves, Divkovic, Björk, Bell, Sebulonsen, Wikström, Cappis, og til dels Greve.

  Vi må se hvad JS kan få ud af denne gruppe, men ellers synes jeg at CV se lidt i retning af de andre superligaklubber, som har relativt stor succes med at bruge pengene på enten helt unge talenter eller etablerede performancespillere på hylden omkring Ohi, Wass, Vallys og Maxsø, mens de lidt holder sig fra at købe en 22 årig norsk midtbanesiller til 7 millioner kroner...

  Jeg synes at vores sportslige sektor skal reflektere over at FCK, FCN og FCM har landet Schjelderup, Kamaldeen, Isaksen, Daramy, VK, Roony B, de mange unge islændinge, osv., men vi er lidt henvist til kun at kunne satse på vores egenudviklede, danske talenter. Der er for få af de nordiske top-top talenter, som ender i Brøndby, hvilket jeg tolker som en kombination af manglende midler til at købe dem (vi har ikke hidtil kunnet forsvare at give 10-20 millioner for 17 årig) og at vores historik med at udvikle og videresælge unge nordiske talenter halter efter FCN, FCM og FCK.

  Det skal vi rette op på og så skal vi holde op med at tro at vi systematisk kan skabe guld ud af 22 årige semi-profiler i ligaer, der er et niveau under den danske. Hvis det lykkes at udvikle dem vil det alligevel være ca. 25 år og så kan man bare ikke få 50-100 millioner for sådan en spiller. Swartau er givetvis voldsomt mange penge værd pga. det han allerede viser som 16 årig, mens den samme performance fra en 25 årig ikke vil gøre vedkommende synderligt salgbar.
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • @del Piero Meget fin gennemgang og mange gode pointer. Jeg er grundlæggende helt enig. Og så bør vi scoute efter fart, hvis vi gerne vil spille presspil, jo mere fart des højere og bredere pres og evnen til at komme hjem på plads, hvis presset mislykkes.
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer
   
  • Saesonkort
  • Saesonkort
   Betalende bruger
   Top kommentator
   Top gode
   Top enige
     21. januar 2023   

  • @del Piero, når vi taler Tshiembe, så er vi nød til at have i mente, at han kunne være skrevet gratis få uger for inden. CV sad på hænderne (eller arbejde på plan A, B og C), så lyngby kunne få forlængetog og derved indkassere 5 mio. unødige danske kroner.

   Vi manglede i den grad stoppere, så CV skulle bare have slået til på en gratis Tshiembe i første omgang.
   
  • Solz
  • Solz   21. januar 2023   

  • @del Piero Fin tekst. Jeg er enig i det meste.

 • Dejligt med en gennemgang af CVs CV i BIF. Der fyger jo gerne postulater og ukvemsord igennem internettet om CVs evne til at købe spillere. Dog mere andre steder end her på 3point.

  Vi ender altså på
  5 x A
  1 x B
  5 x C
  4 x D
  2 x E
  7 x UFB

  Det synes jeg egentlig er nogenlunde acceptabelt, særligt hvis vi prøver 1) at perspektivere i forhold til indkøbsprisen og 2) sammenligner med andre SL-klubber, f.eks. AGF, FCM og PSE. En tilsvarende analyse på dem tror jeg vil vise at de ikke er bedre end os til at købe ind.

  Thomas Mikkelsen er UFB, men jeg synes egentlig han opfylder kategori C - udfylder en rolle ved behov.

  Sebulonsen, Heggheim og Bell er store mysterier for mig. Det er tydeligt at se at de har kvaliteter, men på en eller anden måde er de gledet ud af holdet, og/eller deres svagheder er blevet udstillet, i stedet for at blive reduceret mest muligt. Jeg ser det som en problemstilling der sandsynligvis kan blive bedre med friske øjne fra en ny træner.

  Alves har i princippet været et flop, men det er nok fordi vi har haft Maxsø og Tshiembe, at han ikke har spillet. Mon ikke vi kan få meget mere ud af ham.

  Divkovic synes jeg på en måde ikke man kan bebrejde CV, da vi gjorde alt efter bogen med ham. Lejede ham og så ham an i 6 mdr. Hvis ikke NF og resten af teamet har sagt god for ham, så forstår jeg ingenting.

 • Solz
 • Solz   21. januar 2023   

 • Problemet er ikke som sådan antallet af gode eller dårlige indkøb, og med de seneste handler er der også rettet op på det manglende niveau i truppen. Efter åreladningen fra mesterholdet, der havde vi et vanvittigt dårligt transfervindue, hvilket kostede europæisk og samtidig gjorde at vi ikke formåede at udnytte FCK og FCM's ustabilitet, hvor vi især i disse år havde haft ekstraordinær stor mulighed for succes, hvis der tidligere var kommer mere proven kvalitet. Der har været adskillige advarsler undervejs og igen fra starten af forrige sæson, der var det tydeligt for enhver, at vi manglede kvalitet. Føler lidt vi bare håbede at Kvistgaarden kunne score løs lige pludselig, fordi sådan gik det jo med Uhre etc.

  Hvor om alting er så kan vi ikke få tabte europæiske koefficientpoint tilbage, og vi kan heller ikke lave om på 2 år hvor spillet reelt ikke har været til flere point end vi fik, så vi må se fremad. Vi har et fint hold nu, men samtidig en uprøvet træner, som skal få mere ud af potentialet i truppen, mens JS også skal ses an. Jeg synes vi skal passe på med at handle for meget ind, da vi allerede har købt for mange middelmådige, der selvfølgelig med tiden kan blive gode, men også spillere der gør det svært for vores talenter, da vejen til holdet er længere, når de skal konkurrere med så mange uforløste spillere, der hver især har kostet omkring 10 millioner, mens det heller ikke er smart hvis f.eks. en Slimane falder voldsomt i værdi fordi har sidder på bænken, hvilket er en reel risiko, hvis vi bare handler løs, og måske ikke får solgt dem vi håber på. De seneste fire handler er flotte og kan vi holde den linie, tror jeg vi kan undgå den gordiske knude vi har befundet os i, og vi skal da også stadig slå til når unikke muligheder opstår, men stadig huske på hvor vigtigt det er at spillere som f.eks. Schwartau kan fortsætte udviklingen.

---
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder