Josip Radosevic
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Analyse: Har NF fundet svaret på duoen Rado og Bell?

 
Analyse: Det gik ikke. Radosevic og Bell løb for meget i vejen for hinanden. De ville lukke de samme rum ned, og søgte i boldbesiddelse den samme position for at modtage bolden. Begge med hver deres kvaliteter på banen, men svære at få til at fungere sammen. Indtil Niels Frederiksen ændrede fundamentalt på tingene. En rombe var svaret på hvordan Radosevic og Bell kan fungere sammen, og hvordan det trækker det bedste frem fra to forskellige verdenener. Men også hvordan det krævede en ny rolle til dem begge for at lykkedes.

  • Josip Radosevic
  • Kasper Pedersbæk
   19. august 2022 - Klokken 03:00
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  19. august 2022 - Klokken 03:00

Den ene bekom det ikke vel at skulle op mellem modstandernes første pressende spillere for at agere aftager til bolden i opspillet, den anden ville gerne op og modtage boldene i de små rum, vende med bolden for at igangsætte angrebe med korte pasninger derfra.

To typer til en rolle

Det handler om 6er positionen. Det handler om den dybe midtbanespiller der skal beskytte området foran bagkæden. Det handler om to spillere til den samme position med hvert sin måde at udfylde rollen på. Det handler om Josip Radosevic og det handler om Joe Bell.

Josip Radosevic er den disciplinerede bolderobrer, som med sin fysik og bidske tacklinger patruljerer zonen foran sin bagkæde. Han er opmærksom, og lukker rummene ned før de bliver til åbne sår. På bolden vil han helst ikke op mellem modstanderholdets pressende linjer. Han søger ned i banen for ikke at skulle arbejde med modspillere på flere side, men holde spillet (og modstanderne) foran sig. Radosevic mestrer de lange afleveringer - i en grad, så han sæson efter sæson har ligget i toppen af de blågule spillere over dem med flest af slagsen. En dygtig spiller til afleveringerne i bagrum eller de lange diagonaler.

Joe Bell er den spillende forudseende bolderobrer. Ligesom Radosevic har Bell en enorm løbekapacitet. Han forudser gerne spillet og opsnapper modstandernes afleveringer, men går ikke af vejen for en tackling. Til tider en anelse mere ukontrolleret end sit kroatiske sidestykke. Bell er eminent til at ligge højt i banen i opspillet for at modtage boldene oppe mellem modstandernes organisation, han har roen og teknikken til at vende med bolden, og veksle mellem pasninger frem i banen eller drive den fremad ved fødderne. Bell er med andre ord eminent til at cirkulere bolden, og konstant piske spillet fremad banen, eller tage trykket i modstandernes pres med en aflevering til et ledigt område.

To alen af samme stykke

Brøndbys udfordring med at bringe både Radosevic og Bell på samme tid kom især til udtryk, når de blågule var i boldbesiddelse. Og især var det en tung omgang, da Brøndby spillede med 3 stoppere. For ikke nok med der så var de 3 stoppere på banen, så var der også 2 x 6ere på banen. I alt 5 mand (læg dertil keeperen) til at varetage det opbyggende spil i den første fase.