Marko Divkovic
Foto: Bruno Volpe ©
NYHED

Analyse: Hvor blev Divkovic af?

 
Han buldrede derud af, da han blev omskolet til venstreback. Men hvad er der sket med Marko Divkovic spørger 3point.dk i denne analyse?

  • Marko Divkovic
  • Kasper Pedersbæk
   11. april 2024 - Klokken 16:47
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  11. april 2024 - Klokken 16:47

Marko Divkovic startede med bulder og brag. Mål, oplæg og et allround aktiv i offensiven fra sin nye plads som venstre wingback. Så hvad er der sket, senest mod Silkeborg blev kroaten skiftet ud efter en anonym indsats et kvarter før tid. Og hvordan bruger Brøndby ham bedst?

Topklasse i ligaen, når han leverer

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Den kroatiske wingback har vist hvad han kan bringe og tidligere på sæsonen har bragt på banen for Brøndby. Sammenlignet med ligaens øvrige backer er det tydeligt, hvilket markant offensivt Divkovic kan levere.

 • Volumen af skud
 • npXG
 • xA (expected assist / chanceskabende afleveringer)
 • Driblinger
 • Drives med bolden
 • Accelerationer
 • Indlæg
 • Vellykkede dybe indlæg

Men alligevel har Brøndby set Divkovic kan et næsegrus styrt på det seneste. Det offensive bidrag daler, og senest mod Silkeborg lignede det en spiller blottet for selvtillid.

Det kan bedst illustreres ved at Divkovic i de seneste 8 kampe har opnået samlet 0,31 npXG og 0,62 xA.

I de 8 forrige kampe havde han i skarp kontrast samlet 1,22 npXG og 2,50 xA sammen! Det er en voldsom recession kroaten har ramt.

Hvornår virker Divkovic?

Marko Divkovic er bedst, når han er aggressiv og fremadsøgende. Når han enten tæmmer bolden fremefter og går i en en-mod-en duel med sin direkte modstander, eller når han han blive sat op i dybden. Her kan han bruge sin høje opført og acceleration til at komme fri.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Det er især på løbet uden bold, hvor Divkovic kan indgå i en kombination for så at gå fri i dybden, at han er rigtig dygtig!

Nedenfor er det Nicolai Vallys, der sætter ham op med en skarp bold i dybden, som Divkovic kan søge og levere et indlæg på (Suzuki kommer på midten og scorer på indlægget).

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Netop Nicolai Vallys har været en primo leverandør af bolde til Divkovic i opspillet. Kroaten evner at indgå i kombinationerne med Vallys, der tilsvarende er god til at servere bolden i dybden for Divkovic.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Marko Divkovic har også fundet Nicolai Vallys flere gange. Blandt andet mod FCM på udebane i sensommeren. Det var en anderledes selvtillidsfyldt Divkovic, der her først og fremmest er med oppe i feltet, tæmmer bolden ind bag sin modstander for så at assistere Vallys til scoring.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Divkovic lider sammen med Vallys

Marko Divkovic synes at lide under den formnedgang, der har ramt Nicolai Vallys. Kroaten mangler den spiller, der kan serve bolden i dybden og / eller kombinere med ham i venstresiden.

Selvtilliden er dalet, og mens tæmningerne før blev rettet frem, så er det nu langt mere passivt for Divkovic.

Marko Divkovic er ramt på selvtilliden, og det at Vallys også er faldet i niveau. Det koster på flere punkter, og for ikke at ende med en passiv ikke-angribende venstreside, så bør det være et emne Brøndby får adresseret på træningsbanen i den allernærmeste fremtid.

For Divkovic er ikke blevet en dårligere spiller fra en måned til den næste, men han skal også sættes op. Ellers ryger først bidraget på banen og siden selvtilliden.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top enige
    1 måned(er) siden   

 • Det er desværre formdyk af denne karakter, som koster Brøndby-spillere karrieren i klubben.
   
  • @Saesonkort - ja, hvorfor skal vi ikke være lidt negative. Det går jo ikke særlig godt.
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer
   
  • @Saesonkort Det er alt alt for hurtigt at kaste den konklusion. Divkovic har bevist sig i klubben, og jeg er fortrøstningsfuld for han nok skal komme op af bølgedalen igen
   9 enige

  Se 3 flere kommentarer
   
  • @Saesonkort head før træneren for at hjelpe ham, ler er ja ikke det samme som Os andre?

  Se 1 flere kommentarer
   
  • @Saesonkort Jeg syntes det er en hård profeti, i forhold til at Divko faktisk spillede en udmærket kamp imod Silkeborg 4-1 kampen( 3 kampe siden) sidst med en assist til Suziki. Jeg er dog enig i, at der er problemer. Men mon ikke de kan løses? Hans bundniveau er jo egentligt ret godt specielt defensivt, hvis det er som vi ser nu.

 • En tur på bænken i en kamps tid, måske mod AGF, så skal han nok vende tilbage med fornyet energi...
  Jeg er ret fortrøstningsfuld, selvom han da har virket lidt idéforladt det sidste stykke tid, men han har jo så også spillet alligevel.


---

 • Olhan01
 • Olhan01
  Betalende bruger
    1 måned(er) siden   

 • Mangler rado’s lange sideskift, som ligger så han kan løbe lige ind i den.
  1 enig · 1 god kommentar

 • Kan måske hænge sammen med, at Rasmussen ikke dækker på samme måde i forsvaret.

  Som med Alves ude, og er oftere med til at støtte Rasmus L, det har for mig ændret spillet på den kant.

  Da Divkovic får flere defensive opgaver, hvor jeg ikke synes han er så dårlig.

  Det er hans offensiv, der er gået helt i stå, og hans mange løb på kanten.
  3 enige · 2 god kommentar

 • Formdykket er ikke kun Divko's men i den grad også Vallys/Lauritsen. Trænerteamet bliver nød til at arbejde med venstresiden, så der kommer nogle nye automatismer ind.
  Man skal lige huske på, at Vallys er blevet flytte som vandren 10'er bag 2 9'ere, hvor han tit bevæget sig ud (til venstre) i hans nye 10er position og hvor hans overfrakke ikke fulgte med.
  I hans nye 10er position er han dækket op, hvorefter han bliver nød til at gå tilbage i banen for at modtage bolden for at distribuere. Han havner derfor tit (eller tæt på) i samme position som Divko, hvor det er tydeligt at der ikke er nogle aftaler.
  Divko's stats fra efteråret er med Alves på banen, hvor JR kunne gå længere ud til venstre og nærmest spille venstre back, hvor Divko kunne gå højere op i banen og Vallys kunne flakke væk fra hans oppasser. Med Lauritsen på banen, skal Rassmussen stå tættere på ham, da hans pasningsspil har mangler, hvorved Divko kommer ned på backen og Vallys bliver fastlåst.

  Så der er en del at arbejde med for trænerteamet. Men løses skal det, hvis vi skal spille med om mesterskabet.
  4 enige · 2 god kommentar
   
  • @Sorteslyngel God analyse. Men i forhold til RL mener jeg faktisk lidt det er en gammel historie der hænger ved da han er bedre og bedre med bolden, og tør mere. Lidt det samme som med Rado hvor folk blev ved med at være efter ham og hans evner med bolden, længe efter han jo faktisk er rigtig god nu med den.
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

---

 • De seneste kampe har vores modstander nærmest valgt at parkerer bussen, så de mellemrum både centralt og ude på siderne er blevet lukket næsten ned, det lider hele holdet under fordi Vallys og Divko´s osv. kompetencer ikke bliver bragt i spil i samme omfang som tidligere på sæsonen, det har forstærket formnedgangen, Divko lader til at være en lidt mentalt skrøbelig spiller der reagerer hurtigt på lidt modgang.

  JS og hans trænerstab skal finde nye løsninger på hvordan vi åbner en lavt stående og kompakt modstander, det er noget af det mest udfordrende da det kræver spil i meget små rum hvor det er svært at blive retvendt og skal man sideforskyde modstanderen skal det ske med en hurtig boldomgang og megen bevægelse også i dybden, selv om bagrummet også er begrænset af den lavt stående forsvarsformation.

  Det bliver et meget udfordrende mesterskabsspil - Jeg tror alle hold på vores hjemmebane kommer til at spille på det ene point de kommer med, de vil sige noget andet, men de tør ikke gå for højt i banen da det vil sætte Vallys, Divko, Suzuki i scene, det vil de for enhver pris forsøge at undgå. FORZA BRØNDBY
  2 enige · 3 god kommentar

 • Seikers
 • Seikers   1 måned(er) siden   

 • Jeg synes kun overskrifter holder delvis vand, da meget af artiklen unnderbygger, at der er sket en tilbagegang mere end at forklare hvorfor - Er det noget strukturelt i forhold til modstanderne eller er det en anden årsag?

  Meget af ovenstående kunne være symptomer på noget andet, og ikke årsagen. Der er mange offensive/progressive muligheder, som Divkovich ikke søger lige nu, men som han ville have søgt tidligere. Han har ikke en lavt stående mur imod sig hele tiden. Nogle gange kommer der en diagonal bold fra Vanderberge og han er isoleret med sin modstander med masser af plads og bagrum.

  Hvorfor vælger han det sikre/ikke udviklende der?

  Jeg hørte om en spiller i Mediano i Belgien (vist tidligere silkeborg) - Kan desværre ikke huske navnet, som havde haft en kæmpe øjnåbner, da træneren havde vist ham klip hjemmefra, og fortalt at det var derfor de købte ham. Han var nemlig begyndt at spille meget sikkert for at beholde sin plads. Træner fortalte ham, at de IKKE havde købt ham for at spille sikkert.

  Som etableret sofatræner og udvidet lommesportspykolog får jeg lidt den samme tanke med Divkovich.
  1 enig · 1 god kommentar

 • Jeg forstår, at Divko har en mindre skade i hoften, som formentlig holder ham ude af AGF-kampen.

  Det kan jo forklare noget af formnedgangen.
  2 enige

---


 • Det er da noget pjat vi er på første pladsen og divkovic er rigtig god og vallys er FANTASTISK alle kan har et lille formdyk og vallys har et så lille formdyk at man næsten ikke kan se det
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder