Mathias Greve
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Analyse: Kunne Rami Al Hajj være løsningen for Brøndby?

 
Der er et ubesvaret spørgsmål på midtbanen for Brøndby, for udover Daniel Wass, hvem skal danne rygraden på næste sæsons hold? Er midtbanespilleren Rami Al Hajj fra nedrykkerne OB en løsning?

    • Mathias Greve
    • Kasper Pedersbæk
      6. juli 2024 - Klokken 17:01
  • Kasper Pedersbæk
  • Kasper Pedersbæk
    6. juli 2024 - Klokken 17:01

Daniel Wass har været konstanten på midtbanen for Brøndby, og har siden sommeren 2023 taget dirigentstokken som playmaker. Ved siden af ham har både Mathias Greve, Josip Radosevic og med nogle cameooptrædener også Noah Nartey spillet. De to førstenævnte som dem, der har fordelt marjoriten mellem sig.

Så et område at forstærke er på midtbanen. Mens Daniel Wass i den grad er nutiden, så er Noah Nartey fremtiden - og i en situation, hvor det er urimeligt at afkræve den unge spiller til at levere startminutter og startkvalitet gennem en hel sæson. Det kræver en aflastning på midtbanen.

Her kommer Rami Al Hajj ind i billedet. Den svenske midtbanespiller er pt en del af truppen hos nyligt nedrykkede OB, men allerede i foråret var agenten ude og sige at Al Hajj ikke skulle spille første division, hvis OB rykkede ned.

Svenskerens kontrakt løber ud i sommeren 2026, så er han interessant for Brøndby kræver det derfor en transfersum.

Kompetencer og rollen på holdet

Rami Al Hajj er ikke den klassiske 6’er, der erobrer bolde i et væk og er bolværket foran forsvaret. Men det interessante er, at OB i sæsonen 2023/24 brugte ham en del i en rolle bagerst på midtbanen, hvor svenskerens kompetencer kan komme flot i spil, hvis spillestilen har fokus på boldbesiddelse og ønsket om at spille den kort op fra egne rækker.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

I en sammenligning med de øvrige midtbanespillere i Superligaen fortæller det os noget om svenskerens kompetencer og produkt på banen:

  • Aggressivt offensivt pasningsspil
  • Mange fremadrettede afleveringer
  • Drives med bolden, flytter bolden i længde retningen på banen med mange drives 
  • Teknisk dygtig og kan afdrible en modstander
  • Arbejder komfortabelt i små rum

I en sammenligning med Mathias Greve kan vi se forskellene:

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

  • Al Hajj driver bolden markant mere
  • Svenskeren har større træf på sine offensive afleveringer
  • Flere chanceskabende afleveringer end Greve
  • Al Hajj kan være mere nonchelant på bolden, med en stor tro på egne tekniske evner til at holde fast i bolden

Al Hajj er ikke 1:1 som Daniel Wass. Her er den rutinerede dansker langt mere en dybt placeret playmaker, der siddende dybt i banen strør om sig med afleveringer og suger flere bolde til sig. Mens Wass omvendt ikke driver bolden i nær lige så stor stil som Al Hajj.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Eksemplerne på banen

Al Hajj er fuldt ud komfortabel i at operere fra en dyb midtbaneposition. Han har de tekniske evner og roen på bolden til at trives.

Eksemplet nedenfor modtager han bolden, holder roligt fast i den mens han scanner sine muligheder, afdribler den modstander han har i ryggen og kommer fri til at lægge en offensiv aflevering til en fri holdkammerat.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Fra seneste sæson i Superligaen kommer her en situation fra en kamp mod Randers, hvor El Hajj modtager bolden dybt, omringet af 4 modstandere. Han lægger den frem, men fortsætter selv sit løb, gør sig fri i et ledigt rum, hvor han igen kan modtage bolden før end han sætter sin holdkammerat op til et offensivt drive frem i banen på bagsiden af Randers’ pres:

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Fra et opgør mod FCK falder El Hajj ned på siden af FCKs første pres, fremfor at optage en stationær dyb rolle, så han kan modtage bolden. Han vender roligt på sin direkte modstander, og bliver retvendt til at kunne lave en offensiv fremadrettet afleveringer.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Sidste eksempel er fra en kamp mod Brøndby, hvor svenskeren har læst presset på ham og sender Greve frem i banen med et koket retningsskift.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Der passer han ind - ikke en dyb playmaker

Rami Al Hajj er ikke en dyb stationær playmaker, ej heller er han en defensiv bolderobrer. Det han er, det er en teknisk dygtig spiller, der har kompetencerne til at spille en kald det sekundær dyb midtbanerolle. En rolle der faciliterer opspillet, er rolig på bolden og både ved pasninger og drives med bolden kan udvikle spillet fra den indledende opbyggende fase til at komme frem på banens sidste tredjedel. Svenskeren ville ubetinget passe ind i spillestilen, der er brugt de seneste 15 måneder, så han kunne være en ganske udmærket løsning, der har vist sine egenskaber frem i Superligaen allerede.





Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


  • Saesonkort
  • Saesonkort
    Betalende bruger
    Top kommentator
    Top enige
      6. juli 2024   

  • Han leverer alt for lidt sprinter og tophastighed til min smag - og han vinder jo stort set ingen dueller.
    1 enig · 1 god kommentar
     
    • @Saesonkort det billedet kan jeg ikke helt genkende. De kampe jeg har set med ham der har han haft masser af fart og sprint forbi modstanderen. Han er selvfølgelig ikke Superligaens hurtigeste spiller men han har langt mere fart en Wass og Greve .
      Men du har ret i det med vundet duller der skal han virkelig forbedre sig.
      1 enig

    Se 1 flere kommentarer

  • Sinbad
  • Sinbad
    Betalende bruger
      6. juli 2024   

  • En ok mulighed, men er lidt en chance som kan blive en Cappis 2.0. Set i lyset af en transfersum der også skal betales synes jeg det er et nej tak

    For mig er Mads Enggaard og Mads Emil madsen nok de eneste som jeg synes der har kvaliteten i superligaen og er indenfor realistisk rækkevidde
    1 enig

  • Nej. Hans niveau er ikke højt nok. Skal vi hente en stærk midtbane: Så skal vi kigge mod Holland eller Belgien, for de her 3-4 millioner euro kan vi få hævet vores niveau
    4 enige · 2 god kommentar
     
    • @Sunderland tror ikke Brøndby køber en midtbanespiller til 4 mio. euro
      1 enig

---

  • Køb køb køb! Har flere gange fremhævet Rami herinden og skrevet at jeg syntes at han ville passe perfekt ind i den måde som Brøndby gerne ville spille på.

    Brøndbys store problem med den spille stil som vi har, er at det tid går for langsomt på midtbanen, Greve løber en masse men det er også det eneste han bidrager med, og rado erobre en masse bold for så at smide den væk efter følgende. Det er simpelhen for nemt at lukke ned for Brøndbys spil, for sætter du Wass ud af spillet så har du mere eller mindre lukket for ned for Brøndbys kontrol af midtbanen og det er et kæmpe problem når du anseeligt ville spille den op fra forsvaret hver eneste gang

    Vi mangler en mand som Rami der kommer med en fantastisk X-faktor. Han er stærk i pasninger, og kan sætte modstanderens spiller med hans fantastiske førsteberøringer og gode drible evner.

    Men han mangler selvfølgelig lidt i forhold til det defensive og det ser man tydeligvis på hans antal af tabte dueller.

    Men men men det er jo derfor vi spiller med 3 midter forsvare og der for mener jeg ikke at det burde være et problem da alves og Co. nok skal kunne klar den opgave.

    Håber virkel at det er en mand man kan får til Brøndby men syntes heller ikke at man skal betale mere end 10 mil. for ham
    2 enige · 1 god kommentar
     
    • @Kepgar Som jeg self også skriver, som type er Al Hajj skræddersyet. Kan vende spillet op i banen, er teknisk dygtig og god på bolden. Og som du skriver, tre stoppere giver et mindre defensivt pres på de to dybe seksere ift dueller. Spillestilen er ikke bygget til de to spillere skal erobre abnormt mange bolde. Og ligeledes enig ift tranafersum, der skal heller ikke betales absurde summer.
      1 enig · 1 god kommentar

  • Hvis valget stod mellem Brink og al hajj så jeg helst MB
    3 enige
     
    • @Masiv84 Pistolen for panden, enig.

      Jeg kunne dog også sagtens se en løsning med to tilgange til midtbanen, hvor det var netop sådan to forskellige typer som Brink / Al Hajj. Og så farvel til Greve og Radosevic. Så midtbanekonstellationen hedder Wass / Nartey / ny spiller / ny spiller.
      1 enig

  • Brøndby85
  • Brøndby85
    Betalende bruger
      6. juli 2024   

  • Hvorfor fokuserer vi på superliga-spillere?

    Vi skal hente forstærkninger syd for grænsen.
    2 enige · 1 god kommentar
     
    • @Brøndby85 Klubberne syd fra grænsen har ikke noget problem med at hente spiller fra superligaen, så forstår simpelhen ikke hele det der argumentet om at vi ikke kan hente forstærkninger fra superligaen.
      3 enige

    Se 1 flere kommentarer
     
    • @Brøndby85 Hvis spilleren er god nok, så betyder det ikke noget for mig om det er fra superligaen. Men altså, jeg siger afgjort heller ikke nej hvis der er et bud fra en anden liga der er bedre / viser sig bedre. De her spilleranalyser er bud på løsninger, uden at være facit.
      1 enig · 1 god kommentar

---

  • Kunne godt tænke mig at man henter den gamle FCN spiller i Jacob sten Rasmusen hjem fra Tyskland.
    1 enig
     
    • @Kepgar Ham havde jeg på listen i sidste uges vindueshviskeren som et bud, kan også godt lide ham.
      1 enig

    Se 2 flere kommentarer

  • GARFIELD
  • GARFIELD
    Top kommentator
    Top gode
    Top enige
      6. juli 2024   

  • Tror slet ikke Mark eller ham her kommer på tale.

    Noah står klar og skal udvikles, og 1/1 bliver det Nørgaard som kommer inden Wass stopper, og tror fortsat på 2 gode år i Wass.

    Nørgaard er tilbage i BIF inden 2026
    1 enig · 1 god kommentar
     
    • @GARFIELD Vi har ikke tid til at vente på at Nør evt. kommer tilbage - det er slet ikke sikkert at Nør kommer hjem - han kan jo risikerer at blive skadet så hans karriere på eliteniveau kommer i fare.....
      2 enige

    Se 4 flere kommentarer

  • JJOLSEN
  • JJOLSEN
    Betalende bruger
      6. juli 2024   

  • Hvis han skal spille samtidig med Wass, bliver vores midtbane noget svækket, i forhold til at spille med Rado, som vinder en del dueller og en habil bolderobrere.
    Som jeg har skrevet tidligere, vi skal have en ind som kan og gør lidt det modsatte af hvad Wass løber og laver, mere en der kan det Rado er god til, vedkommende skal bare være bedre til det og være bedre med bolden end Rado.
    Vi har et par stykker i truppen der kan spille i stedet for Wass, ikke på samme måde, da Wass har spillet 10 år i udlandet + landskampe.
    Fælles for både Wass og de som kan spille hans plads, er der mangler en giver dem plads til at være kreative og ikke skal tænke for meget på defensiven.
    Spillere som Noah og Greve vil jeg tro vil vokse. hvis de havde en ved siden af sig, som tog hovedparten af de defensive opgaver.
    Rami Al Hajj er ikke meget bedre end det vi har i forvejen derfor skal vi IKKE hente ham.

---

  • Synes hans niveau/stil minder mig en hel del om Slimane`s som vi solgte og ham her har har kun spillet 22 kampe for OB - et hold der ikke var dygtige nok til superligaen, jeg tror ikke rigtigt på at det er en spiller der skal finde vej til Brøndby.

    Jeg har før gjort mig til talsmand for at vi skal sigte højere i rekrutteringen af nye spillere til midtbanen - Wass skal aflastes og understøttes frem mod den nye sæson som byder på flere midt uge kampe og Wass kan vi ikke erstattes 1 til 1 med vores budget så der skal nødvendigvis hentes minimum 2 spillere der har start 11ér kompetencer.

    Jeg kender ikke til CV indkøbsbudget for sommerens vindue, men han og klubben (JBA) udtaler når de bliver spurgt, at der er penge på kontoen og det antydes at der er flere nu efter GFH er kommet til - CV har tidligere til 3 point udtalt - Citat start - På en eller anden led forventer jeg, at i de næste vinduer bliver der forholdsvis stor aktivitet - citat slut. CV henviser her helt klart også til de mange kontraktudløb sommer 2025.

    Jeg forventer at CV sigter højere end KP har gjort i sine 2 seneste analyser/bud på kandidater til start 11éren på vores nye midtbane, her så jeg gerne at vi henter en CHEF en karakterfuld personlighed der udover sine fodboldmæssige kompetencer helt naturligt kan påtage sige lederskabet fra en central position på banen, i den forbindelse tænker jeg på om det kunne være en mulighed at omskole Klaiber for han er som spiller som har meget af den vindermentalitet jeg efterspørger til en CHEF rolle på vores fremtidige midtbanen....!
    1 enig · 1 god kommentar
     
    • @Rasmus Stephansen alt hvad der rimer på Slimane skal der bare siges nej tak til. At CV fik 20+ mill for ham skriver sig ind i historiebøgerne som en af de absolut bedste handler nogen sinde.
      1 enig

    Se 3 flere kommentarer

  • jeg kan godt li din tanke om at have både MB og Rami. Men hvis jeg personligt kunne vælge så skal det være MB og Mathis Tielesman
    1 enig

  • Jeg må indrømme at jeg slet ikke kan se Rami spille defensiv midt og egentlig heller ikke central midt, han er så offensivt orienteret, det han kan er han så også rigtig dygtig til.
    Så hvis at Brøndby sælger en Vallys, Suzuki eller Kvistgaarden så ville jeg til gengæld da i det mindste overveje Al Hajj.
    1 enig

---




Relaterede nyheder



Mest læste nyheder



Mest kommenterede nyheder