Mathias Kvistgaarden og Frederik Alves
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Analyse: Kvistgaarden satte kronen på værket

 
Der var ikke spillet mange minutter af anden halvleg, da Brøndby mandag aften mødte titelbejlerne fra FCN, da Mathias Kvistgaarden gav stemningen på Brøndby Stadion et nøk opad, da han scorede til 3-0. Det skete efter et text book eksempel på, hvordan Brøndby skal angribe modstanderne. 3point.dk har zoomet luppen ind på en afgørende sekvens op til målet.

  • Mathias Kvistgaarden og Frederik Alves
  • Kasper Pedersbæk
   2. juni 2023 - Klokken 05:45
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  2. juni 2023 - Klokken 05:45

ANALYSE-SPONSOR: 3point.dks venner

Vil du have mere analyse fra Kasper Pedersbæk? Så meld dig ind i 3point.dks venner og støt os med et månedligt eller årligt beløb. På den måde sikrer du, at vi fortsat kan levere så meget analyse, som vi gør. MELD DIG IND HER.

Da Mathias Kvistgaarden scorede sit andet, og Brøndbys tredje, mål mandag aften mod FCN, der skete det efter det der ikke bare var en flot afslutning, men også et flot opspil. For målet må glæde cheftræner Jesper Sørensen, der kunne se sit hold drive bolden frem, spille kort og søge de ledige rum før end målet blev scoret. Men for at forstå kvaliteten af angrebet spoler vi en håndfuld sekunder tilbage.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Opbygningen starter med Mensah på bolden, der dribler ind i en blindgyde centralt i banen, vender og finder Frederik Alves, som er søgt ud i højre halvrum. Her kan stopperen se en åbning frem i banen, i det både Diomande og Nygren er gået ind i banen.

Frederik Alves driver nu bolden flot frem over 25 meter, hvor han med sin aktion tvinger FCN til at skulle forholde sig til hans løb med bolden, hvorfor FCNs midtbanespillere ikke har øjne på Håkon Evjen der er søgt med frem. Evjen finder den ledige zone, tilpas langt nede til at Nagalo ikke vil skubbe frem på ham (Evjen), og samtidig i blindsiden på FCNs to midtbanespillere der er nærmest.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Alves har med sit drev frem i banen bragt sig på bagsiden af FCNs første preslinje, og han bevarer overblikket til at se Evjen har indfundet sig i en perfekt ledig zone, hvilket Alves udnytter og afleverer ham fladt ind i det centrale rum.

Evjen viser høj teknisk klasse, noget som er essientelt for at udnytte de centrale rum til at angribe fra, han modtager bolden med ryggen til målet, men på sin første berøringer bliver han retvendt, lægger bolden til rette for sig selv, så han på anden berøringen kan drive den yderligere en halv meter fremad, hvorfra han lægger en kirurgisk præcis aflevering i ryggen på Kian Hansen, men stadig så langt fra højreback Oliver Villadsen, så denne ikke kan nå bolden, til Mathias Kvistgaarden.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Mathias Kvistgaarden viser fodboldintelligens, da han forud for Evjen modtager bolden er søgt ud i det venstre halvrum, hvorfra han foretager sit indløb diagonalt i banen. Kian Hansen ser alt for sent Kvistgaarden, og Villadsen bliver i sin zone.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.

Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder