Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Analyse: Makkerparret Bell og Greve

 
Analyse: En af de nyskabelser hos Brøndby under cheftræner Jesper Sørensen er brugen af makkerparret Bell og Greve sat op i en dobbelt pivot som basen på midtbanen. Mod Horsens så vi mønstrene i den måde Brøndby gerne vil bygge spillet op på. 3point.dk har zoomet ind på Greve og Bells bevægelser, og hvad de bidrager med på banen.

    • Kasper Pedersbæk
      22. februar 2023 - Klokken 15:00
  • Kasper Pedersbæk
  • Kasper Pedersbæk
    22. februar 2023 - Klokken 15:00

Strukturen i Brøndbys opbyggende spil har taget en markant ændring med skiftet til Jesper Sørensen som ansvarlig på trænerbænken. Som base på midtbanen opererer Brøndby nu med en dobbelt pivot - en dobbelt 6er rolle, hvor de to spillere på pladsen har en væsentlig rolle i at cirkulere bolden og kunne modtage bolden i tætpakkede områder på bagsiden af modstanderens første preslinje.

I kampen mod Horsens var det Joe Bell og Mathias Greve der stod med ansvaret i de pågældende roller. Mønsteret sås her hvordan den ene søgte ned i banen for at tilbyde sig som opspilsstation, løbene ned kan være et lokkemadløb for at trække modstandernes ene spiller ud af det organiserede pres - og åbne op for pladsen på bagsiden af preslinjen.