Noah Nartey
Foto: Lars Rønbøg ©
NYHED

Analyse: Masterclass-spillerne og hvad fremtiden kan bringe

 
Vinteropstarten har budt på en række unge spillere fra Masterclass inde omkring førsteholdet i Brøndby. I denne analyse zoomer 3point.dk ind på de unge spillere fra akademiet, og med hjælp fra performancedata sætter ord på spillerne i støbeskeen.

  • Noah Nartey
  • Kasper Pedersbæk
   6. februar 2024 - Klokken 05:30
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  6. februar 2024 - Klokken 05:30

ANALYSE-SPONSOR: 3point.dks venner

Vil du have mere analyse fra Kasper Pedersbæk? Så meld dig ind i 3point.dks venner og støt os med et månedligt eller årligt beløb. På den måde sikrer du, at vi fortsat kan levere så meget analyse, som vi gør. MELD DIG IND HER.

Vinteroptakten har budt på en række unge spillere inde omkring førsteholdet i Brøndby. For nogles vedkommende er det de første minutter omkring førsteholdet, mens andre igen har været inde omkring førsteholdets træning igennem efteråret.

3point.dk tager i denne analyse et blik ned i egne rækker, hvor der bliver, med hjælp fra performancedata fra U19-ligaen, sat ord på, hvilke spillere det er, som Masterclass har produceret. Det er vigtigt at understrege det ikke 1:1 kan overføres til seniorfodbold, men det fortæller lidt om hvilke type spillere de er og hvilke kompetencer de kan bringe, og måske med tiden udvikle i en sådan grad, at de bliver etablerede spillere på førsteholdet.

Lukas Larsen, årgang 2006, venstre (wing)back

Han kan dække venstre back og wingback, og har en kælen venstrefod med en masse indlæg gemt i den. For i U19-ligaen har Lukas Larsen udmærket sig på en lang række væsentlige parametre.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

 • Indlæg
 • Deep completions (han kommer højt i banen og har succesfulde afleveringer inde omkring modstanderens mål)
 • Drives fremad banen med bolden
 • npXG
 • Skudvolumen

Har ikke en stor mængde af defensive dueller, og udmærket sig især ved sine evner på bolden, hvor han kan blive en vigtig brik i den opbyggende fase. En moderne back, der angriber og tør gå højt i presset på sin direkte modstander.

Ludwig Vraa, årgang 2005, stopper

Han markerer sig på en række klassiske stopperdyder, hvor han i U19-ligaen har vist stærke evner i luftduellerne, ligesom han har placeret sig med en stabil stor volumen af generobringer.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Men det er ikke de eneste egenskaber den unge Vraa har vist frem i U19-regi. Han er også en stabil pasningsspiller, hvor han har vist en relativ aggressiv pasningsstil med mange progressive afleveringer frem i banen.

Vraa vil også gerne i klassisk moderne stopperstil drive bolden frem fra bagkæden, hvilket han også har vist frem i Masterclass. Har vist en del af de egenskaber, der søges på yderstopperpladserne på førsteholdet.

Philip Søndergaard, årgang 2007, stopper

Han har alderen til U17-holdet, men har allerede spillet 1500+ minutter for U19-holdet! En elegant stopper, havde han spillet fodbold i 90erne var han libero. Teknisk stærk, fysisk stærk og med et uovertruffent blik for spillet.

Markerer sig i de klassiske stopperdyder med en masse dueller, både langs jorden og i luften (hvor han vinder fornuftigt i antal uden at være altdominerende). Men med bolden for fødderne kan Søndergaard vise sine sande styrker. Han kan både drive bolden frem, slå afleveringer kort og langt, alt med en ganske fornuftig præcision. Ville være en spændende mulighed som midterste stopper i et tremandsforsvar, hvor han fra en central position kunne styre spillet.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Det bliver interessant at se, hvorvidt den (endnu kun 16 år gamle!) Søndergaard kan videreføre sin udvikling. Men der er ingen tvivl om, at det er et prospekt fra Masterclass, der bør rangeres højt i skrivende stund. MEN. Netop alderen bør gøre, at hypetoget ikke skal bankes afsted, selvom Søndergaard har vist sig flot frem i U19-regi.

Adam Claridge, årgang 2006, central midtbane

Et ikke uvæsentligt tandhjul i maskineriet på den centrale midtbane. Ikke spilleren med flest assist, mål eller spektakulære offensive aktioner, men ham der får spillet til at flyde og som lukker af bagtil, så organisationen er intakt.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Bringer mange defensive dueller med sig, ligesom han i pasningsspillet fint kan veksle mellem at spille kort og langt med en høj succesrate. Placeringsstærk og påpasselig. En klar 6er, der måske gør at Brøndby ikke behøves gå i markedet efter netop en 6er, hvis bare de har tålmodigheden til at forme unge Adam Claridge.

Noah Nartey, årgang 2005, central midtbane

En moderne boks-til-boks midtbanespiller. En 8er om man vil. Han skal have friheden til at drive bolden frem, interagere i det korte hurtige kombinationsspil og muligheden for at komme i feltet til skud. Har i U19-regi markeret sig med en stor volumen af skud.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Synes oplagt i en rolle, hvor han kan operere på store områder af banen med mulighed for at veksle i sit bidrag - fra drives med bolden til afleveringen der flytter spillet frem på banen. Skal ikke begrænses for dygt i banen, men skal have en mere tilbageholdende makker. En rigtig allrounder, der med sit løbepensum har muligheden for at gøre sig gældende på hele banen.

Clement Bischoff, årgang 2005, wingback (?) og offensiv midtbane / wing

Har fået spilletid i træningskampene for førsteholdet som wingback, og gjort det godt der i en offensiv fortolkning af rollen med licens til at udfordre og vandre ind i banen. Men har i U19-regi været en voldsom offensiv trussel for den ældste årgang hos Masterclass.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Er en spiller med en stor offensiv produktion, en der er dygtig til at skabe sit skud via gode evner til at udfordre og gå forbi sine modstandere. Kan operere i mellemrummet på tværs af banen, hvor han er dygtig til at blive retvendt på meget små områder og med mange spillere omkring sig.

 

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • De ser alle rigtig gode ud og de burde have en fremtid på 1. holdet
  1 enig · 1 god kommentar

 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top enige
    6. februar 2024   

 • Fremragende analyse, tak!

  @Kasper, er det godt eller dårligt at lave mange frispark? Fouls per 90 forvirrer mig. Visuelt bliver det bedre og grønnere af flere frispark, er det korrekt forstået?

   
  • @Saesonkort jeg vil hverken sige godt eller dårligt med volumen af frispark, det er mere et parameter der fortæller noget om spillestilen for den enkelte spiller, og skal ses i den større kontekst.
   1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

 • Kepgar
 • Kepgar
  Betalende bruger
    6. februar 2024   

 • Det er virkelig nogen spænende talenter der er på vej op. Tro vi kommer til at se meget mere til de her unge drenge i løbet af næste sæson.
  1 enig · 1 god kommentar

---

 • Super fed analyse af de unge og fremtiden i vores klub, noget jeg tidligere efterspurgt, så tusind tak for en spænende analyse.

  Kasper, jeg får hug herinde, men står 100% inde for min kritik af JS, at han ikke har brugt de unge nok.

  Du skrev i denne sæson, en analyse der påpegede, hvor lidt spilletid de unge havde fået.

  For mig handler det ikke, om en hetz mod Jesper, men for at pointere, at min kritik mod ham, var på sin plads, at han brugte de unge for lidt

  De unge viser sig fremragende frem i optakten, ved endelig at få de efterlyste minutter. Synes fans lukker øjnene for Jespers fejl, ved ikke at have givet dem indhop. For mig er det et klart bevis på, at nogen burde have haft muligheden før. Som indhop og minutter, fremfor spillere der allerede kender gamet, og ikke mangler at bygge på og lære. Jeg taler ikke om de skulle smides ind i en 0-0 kamp eller 1-0 føring, men ved føringer eller bagud, hvor de kan bringe noget ekstra. Det manglede jeg at se, ja vi ligger nummer 2, men synes vi er reddet af en god defensiv, og et par spillere der overstråler alle

  Man har nu ændret strategien, og givet de unge tillid, til at folde sig ud, det har stort set alle grebet. I har selv som medie, været ude med kritik af mangel på minutter til de unge talenter. Jeg føler at når presset kommer udefra medierne, og kritikken fra fans, så handler man først derefter. Lidt som i casen med Wass.

  Synes Jesper slipper let, og folk lukker øjnene, dejligt er det at han bruger dem nu, og de får minutterne.

  Jesper er IKKE en dårlig træner, og lære af sine fejl, det er positivt.
  2 enige
   
  • LJS
  • LJS
   Betalende bruger
     6. februar 2024   

  • @GARFIELD
   Du har selvfølgelig lov til at have dine meninger, som du foriøvrigt gentager mange gange, men er nu ikke helt enig med dig.
   Erkender at der var nogle situationer, i efteråret, hvor han godt kunne have foretaget nogle andre disputationer, ang. Indskiftninger af de unge.
   Men fordi flere at de unge, byder sig til nu, er det jo ikke ensbetydende med at de var på samme niveau, for et halvt år siden.
   Synes at J.S, med stort flair, stille og roligt, har fået bygget et spændende hold op, med bump undervejs.
   Tror der venter os et spændende forår, hvor vi vil fortsætte med at udvikle os, og hvor de unge vil byde sig mere og mere til.


   10 enige · 9 god kommentar

  Se 8 flere kommentarer
   
  • @GARFIELD - jeg vil gå så langt, at kalde JS en dygtig træner. Mht. de manglende spilleminutter til MC så skal MC spilleren være dygtige nok både vurderet af JS men også af truppen. Genvej til spilleminutter, som du foreslår, vil resultere i demotivering af truppen og rod i konkurrencesituationen.
   2 enige · 2 god kommentar

  Se 3 flere kommentarer
   
  • @GARFIELD det kunne jo også tænkes at det halve år de unge nu har prøvet at træne med SL holdet har gjort at de måske nu er klar til at komme ind på holdet i ny og næ , er vel stadig kun Nartey som for alvor har vist sig frem her i preseason , Bichoff mangler stadig en del for at kunne gøre krav på meget mere spilletid også qua konkurrencen på den / de pladser han spiller på . Oscar har vel også fået de minutter i efteråret som hans præstationer har berettiget til , så,tvivler på at JS føler noget som helst pres udefra mht de unge det pres han har er at han skal vinde kampe hver weekend og intet andet.
   4 enige · 4 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer

 • Joblar
 • Joblar   6. februar 2024   

 • Hvor er det bare dejligt med alle de unge, og alt det positive det bære med sig, noget vi i den grad har brug for.
  3 enige · 3 god kommentar

 • Det har været rigtig godt at se de unge få spilletid sammen med SL mandskabet. De fleste har hurtigt fundet sig til rette på holdet og nogle burde være meget tættere på mere spilletid i SL.
  2 enige · 2 god kommentar

---

 • Hvad betyder padj ?

 • preben
 • preben   6. februar 2024   

 • Flot, oplysende og prisværdigt arbejde !
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder