Mathias Kvistgaarden
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Analyse: Pokalsejr mod Randers fortalte om manglerne i Brøndbys trup

 
Avancementet blev sikret efter en smal 1-0 sejr mod Randers på udebane, og i store træk var det ikke den bedst spillede kamp. Den gav dog nogle svar om Brøndbys spil uden en række nøglespillere på banen. 3point.dk zoomer ind på det essentielle i denne analyse.

  • Mathias Kvistgaarden
  • Kasper Pedersbæk
   4. november 2023 - Klokken 11:30
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  4. november 2023 - Klokken 11:30

ANALYSE-SPONSOR: 3point.dks venner

Vil du have mere analyse fra Kasper Pedersbæk? Så meld dig ind i 3point.dks venner og støt os med et månedligt eller årligt beløb. På den måde sikrer du, at vi fortsat kan levere så meget analyse, som vi gør. MELD DIG IND HER.

Det blev til et avancement i pokalturneringen torsdag aften, da Brøndby på udebane vandt snævert med 1-0 mod Randers. Det var en kamp der gav en række svar, herunder hvad der sker med Brøndbys spil, når Daniel Wass og Nicolai Vallys ikke er blandt de deltagende på banen. 3point.dk udlægger de væsentligste pointer fra kampen i denne analyse.

De vigtigste punkter

 • Der er udfordringer i opbygningen, når den centrale midtbane mangler Daniel Wass. Josip Radosevic var mildt sagt udfordret med bolden, blot 2 (!!) succesfulde fremadrettede afleveringer, og en dårlig boldomgang. Kroaten havde flest boldtab af alle på banen, han trives slet ikke i den dybe opbyggende rolle.
 • Jesper Sørensen gik mod Randers tilbage til at presse i en 5-2-3 formation med Schwartau til venstre for Syzuki (der lå centralt) og med Kvistgaarden til højre. Wingbackerne kan forskyde op på siden af de to 6ere og ændre udtrykket i formationen til 3-4-3 i spillet mod bolden.
 • Det er to forskellige udtryk, der kommer fra højresiden med og uden Klaiber. Kevin Mensah var nede på 68% succesfulde pasninger, og havde for lidt kvalitet i sine indlæg.
 • Suzuki gav igen en forsmag på det Brøndby kan få ud af japaneren, god presspiller, hurtig på fødderne og god til at flytte bolden fremad banen. Scorede en og kunne også have lavet en til var det ikke for Carlgreen i Randers-målet.
 • Randers gik meget tydeligt efter at angribe bagrummet ved Jacob Rasmussen og Marko Divkovic, hvor hjemmeholdet forsøgte at overloade ved at lade odey gå ned og støtte Coulibaly og den bagfrakommende højreback Olsen.
 • Brøndby vandt ikke kampen på smukt spil, for meget initiativ blev unødvendigt givet til Randers efter pausen, hvor boldbesiddelsen totalt skiftede.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

 • Dog skabte hjemmeholdet ikke alverden. Sejren kunne i høj grad tilskrives en god defensiv indsats af de blågule, hvor bagkæden stod solidt placeret. Alves med en dominerende præstation.
 • Pentz tog brodden af Randerspresset med sine sikre afleveringer, østrigeren er stensikker på fødderne og et vigtigt aktiv i opspillet.

Analyse

Det var ikke kønt. Der blev ikke skabt mange store chancer. Men det meste der blev skabt og afsluttet på, det blev skabt af Brøndby. Kampen åbenbarede dog de store udfordringer i spillet uden Daniel Wass og Nicolai Vallys på banen. Der manglende ganske enkelt kreativitet og visioner i spillet. Midtbanen blev ekstremt tung på bolden, hvor Radosevic var ikke-eksisterende i spillet med bolden, og hvor Greves kompetencer i at drive bolden frem og kombinere i de små rum slet ikke blev udnyttet nok.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Det var tydeligt i opspillet fra bagkæden. Bolden blev søgt ud mod siderummene til wingbackerne, der skulle arbejde for at flytte bolden frem. Når den gik ind over midten døde alt tempo hos Radosevic, der virkelig ikke er en playmaker, men langt bedre trives i en rolle som bolderobrer og bagkædebeskytter. Det er synd for kroaten, for han fortjener all over ikke kritikken - kun når han bliver udsat for at skule udfylde den playmaking rolle som 6er.

Offensivt kunne der være ønsket mere fra Oscar Schwartaus side af. Han har en så god teknik, er god til at modtage og arbejde med bolden med en mand hængende (der er styrketrænet og spist rugbrød i sommerpausen), men hans output bliver... for manglende. Det positive er dog at han byder sig til i opspillet, outputtet må bygges på. Output er der begyndt at komme på Yuito Suzuki. Et mål og en lige-ved-og-næsten chance. Kan sætte både sig selv og sine holdkammerater op. Det ser positivt ud for japaneren.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Det var en svær kamp. En lukket kamp. Randers blev begrænset til en minimal produktion offensivt, og så kan der ellers blive snakket om lige ved og måske chancer. Men faktum er, at de ikke kom til hjemmeholdet og de ikke havde et skud indenfor rammen på Pentzs mål.

Brøndby selv skabte det, der skulle til for at tage en smal sejr. Der stod som sagt Suzuki på det meste offensivt, om end Kvistgaarden dog fortjener ros for at være lige præcis det han er bedst til, en konstant hårdtarbejdende trusset som er en torn i øjet på modstanderne. Nummer 36 bor til leje hos mangt en defensivspiller og træner i Superligaen.

Svarene fra prematch analysen

Før kampen stillede denne signatur en række spørgsmål i prematch analysen, som jeg håbede at få svar på. Af kampen synes der at kunne udledes:

 • Brøndby var nået så langt i turneringen, så det var slut med minutter til Thomas Mikkelsen. De blågule er in it to win it med valget af førstekeeper Pentz til minutterne.
 • Lauritsen blev ikke sat ind i midten af bagkæden, hvor Alves igen var at finde (og gjorde det fremragende).
 • Det blev Radosevic og Greve på den centrale midtbane, ikke tid til de store eksperimenter der for Jesper Sørensen.
 • Ingen (tog over for Daniel Wass i playmaking delen på midtbanen). Så kort er svaret. Det var en mangelvare hos de blågule.
 • Dog fik unge Mateusz Kowalczyk en god halv time på banen, hvor polakken fightede og tacklede sig igennem. En svær periode for Brøndby, hvor Kowalczyk dog ikke faldt igennem og viste han fysisk sagtens kan stå distancen.
 • Schwartau blev bragt i spil, og nåede knap 70 minutter på banen. Positivt med minutter, som dog også illustrerede, hvad den unge offensivspiller skal arbejde på.
Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Kasper - tak for god analyse.

  Dog savner jeg evaluering af Thiembe, som jeg mener gjorde det godt, og som viser hvorfor han skal spille i stedet for Heggheim.
  2 enige · 1 god kommentar

 • Kampen her viser vel ret fint, hvad CV skal på jagt efter:

  Ordentlige backups på backpladserbe, en defensiv midt og en central midt der kan skyde med frem.

  Det var temmelig ordinært, det midtbanen kom med.
  1 enig
   
  • @Bastiano enig hvis målsætningen er at være udfordrer til mesterskabet.
   Hvis vi går efter top 3 tror jeg vi kan nøjes med mindre og samtidig bringe mere fra MC
   1 enig

  Se 1 flere kommentarer

 • Er der nogen fra MC der kan spille WB og som ser ud til at have niveau? Jeg er enig i at vi ser ekstremt tynde ud på de to positioner.
   
  • @Marc Johnson Jeg tror på den korte bane hedder den Divkovic som førstevalg, og så Mensah som andetvalg på venstre, indtil Lukas Larsen (forhåbentlig) er modnet og gjort klar til at indtage en mere aktiv rolle, når først Mensahs kontrakt udløber i december 2024.
   2 enige · 2 god kommentar

  Se 9 flere kommentarer

---

 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    1 måned(er) siden   

 • Der skal i hvert fald tages højde for et bud på Heggheim fra Norge, og et på Radosevic fra Saudiarabien i vinterens transfervindue.
   
  • @Saesonkort - er der rygter i den retning?
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder