Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Analyse: Uhre skal afslutte første gang

 
Uhre er i skrivende stund nummer to på Brøndbys interne topscorerliste med tre mål, kun overgået af Jesper Lindstrøm med fire. Men Uhre bliver skudt i skoen at han brænder for meget. Men hvilke chancer brænder Uhre? Hvornår scorer han? 3point.dk har dykket ned i videomaterialet, og analyseret Brøndbys nummer 11. Så hvordan skal Uhre afslutte? Få svaret her.

  • Kasper Pedersbæk
   20. november 2020 - Klokken 14:20
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  20. november 2020 - Klokken 14:20

Efter 40 minutter i sæsonpremieren mod FC Nordsjælland på hjemmebane havde Mikael Uhre sin første afslutning i sæsonen. En bold bliver erobret på midtbanen af Morten Frendrup, den går videre til Hedlund og ender hos Slimane der finder Uhre, som har timet sit dybdeløb perfekt mellem FCNs to stoppere, i dybden. Uhre afslutter første gang med en afslutning højt i målet. Peter Vindahl er hurtigt ude, og får refleksreddet afslutningen.

Situationen er meget symptomatisk for Mikael Uhre. Blot med det fortegn, at her blev det ikke til et mål - selvom det ofte er sådan det ender når Uhre afslutter første gang. For den vellidte jyske angriber skal ikke have lang betænkningstid. Faktisk skal Uhre allerhelst afslutte på sin første berøring.

I sæsonen 2020/21 har Mikael Uhre scoret 3 mål på i alt 20 afslutninger fordelt på 8 kampe (719 minutters spilletid). Det betyder at Uhre i gennemsnit afslutter 2.5 gang pr. kamp. Han scorer 0.38 mål / 90 min. Det betyder at Uhre statistisk set er 6.66 afslutninger pr. mål og derved har en konverteringsgrad på 15% af sine chancer.

Til sammenligning havde Uhre i sæsonen 2019/20 6 mål på kontoen efter 29 afslutninger (25 kampe / 1077 min spilletid). Det betyder at Uhre i gennemsnit afsluttede 2.42 gange pr 90 min (og scorede 0.5 mål pr 90 min). Så statistisk skulle Uhre bruge 4.5 afslutninger pr mål, og havde en konverteringsgrad på 22.2%.

Nanna Møller Karlsen © All rights reserved

Vi kan udlede at Uhre afslutter nogenlunde det samme antal gange pr. kamp (2.42 vs. 2.50), at han er faldet en lille smule i målsnit (0.50 vs. 0.38), men at han stadig kommer frem til chancerne, og i den grad får afsluttet i feltet (se grafikken ovenfor).

NÅR Uhre så er i feltet, så skal afslutningerne helst falde på førsteberøringen. Af Uhres 20 afslutninger er 7 faldet efter mere end en berøring. Ingen mål. De resterende 13 er faldet på førsteberøringen og har altså 3 mål på kontoen førstegangsberøringen. Det der betyder noget er, at antallet af chancer pr mål falder til 4.33 afslutninger for at konvertere til et mål. Og hæver sin konverteringsgrad til 23%.

Uhre afslutter også mere varieret på førsteberøringen - for afslutninger bliver fordelt ligeligt mellem venstre- og højrefod. Mens han ved afslutninger med mere end en berøring primært bruger højre.

Tager vi sæsonen 19/20 med har Uhre scoret 9 mål i Superligaen. Kun et enkelt efter mere end en berøring.

Konklusion: Uhre fungerer ikke som 9'er, men som sideangriber

Mikael Uhres primære force som målscorer skal findes i en rolle som "sideangriber", hvor han kan lave de sene indløb i feltet - og ikke som opspilsstation og 9'er. Han er bedst til at drive på tværs og tage dybdeløbene - og har en veludviklet evne til at løbe dybt i halvrummene, hvor han kan udnytte sin fart og fysik. Uhre er en oplagt yderangriber, og besidder et stadig tilstrækkeligt uudnyttet potentiale til at spille netop den rolle. For at optimere brugen af Uhre skal han placeres med en 9'er foran sig / centralt i banen og med 8'ere der kan tage løbet i feltet, hvor de kan nyde godt af Uhres cutbacks.


Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Uhre har også lavet 4 assists, flest i Superligaen! synes han performance har været godkendt, vores offensive midtbane har heller ikke fungeret optimalt ind til nu, og vores angribere er blevet sultet lidt.
  Et godt samarbejde mellem Lindstrøm og Corlu, ville også komme Uhre og andre angribere til gode. Til sidst så må han også være en irriterende spiller at stå overfor, med hans aggressivitet og fart.
  1 enig · 2 god kommentar

 • BIF til jeg dør
 • BIF til jeg dør
  Top debattør
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    11 dage siden   

 • Kunne godt tænke mig du havde hans løbepensum med, det der er med Uhre når man tager hans % med, er han er 100 % den angriber der løber de rigtige huller og står de steder de store chancer opstår, det er også en kunst, at han så ikke altid score på de 100 % er selvfølge noget der skal forbedres, men han er utrolig god til altid være den der er hvor chancerne opstår, og det får han for lidt kredit på, det gør også hans % vil falde da han får mange chancer i kampene, men det er lidt hans skyld da han arbejder godt
  1 god kommentar

 • K-man
 • K-man   10 dage siden   

 • Fedt med disse analyser og enig i at han ikke er 9'er, men skal fungere i et 2 mands angreb. Tror faktisk vi godt kunne ha en rigtig giftig duo i Uhre og Pavlovic fordi de er forskellige, men stadig så fysisk stærke at de slider hårdt på forsvaret.

  Synes dog du er forkert på den omkring førsteberøringen. Det er mere den klassiske 9'er der scorer på førsteberøringen, hvilket 2 af de 3 mål også er - klassiske 9'er mål. Han skal ikke komme i sene indløb i feltet. Uhres styrke er de konstant dybe løb, der hele tiden strækker forsvaret og i stedet skaber plads til de sene indløb for bl.a. 8'erne. Eller giver ham selv chancerne, som det i høj grad har været tilfældet. Ifølge superliga.dk er han faktisk den angriber i ligaen med flest xG, så han kommer til chancerne, han skal bare ha lært at sparke dem ind.

  Når man bedømmer Uhre mener jeg ikke man kun skal bedømme ham ud fra målene og de mange brændte chancer. Han skal i stedet bedømmes ud fra målpoint (mål+assist). Med 3 mål og 4 assists (Superliga.dk siger kun 3) er han kun overgået af A.K. Jacobsen med 5+3. Det kunne være interessant at se hans xA også.

  Min konklusion er at Uhre (indtil nu i sæsonen) har været vores vigtigste angriber og hans dybe løb er en nøglefaktor i vores spil. Hans fart gør at vi kan skabe chancer ud af ingenting. 1-0 målet mod OB er et perfekt eksempel. Vi bliver nødt til at acceptere at han brænder chancer, for han er ikke en god afslutter, men så længe han bliver ved med at lave assists og skabe plads til de andre skal han være førsteangriber.

  Jeg håber trænerne har fokus på afslutningstræningen. Han burde træne afslutninger 1 time hver dag. Han kunne tage Turbo i hånden. Han kom i mange af de samme situationer.
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder