Marko Divkovic
Foto: 3point.dk ©
NYHED

Analytiker Lee Scott: Divkovic er klar til Brøndby

 
Fodboldanalytikeren Lee Scott, der også er ansat i Velez CF, er begejstret for Brøndbys nye angriber Marko Divkovic og mener han er klar til at tage skriftet til Brøndby IF.

  • Marko Divkovic
  • Nanna Møller Karlsen
   1. september 2021 - Klokken 22:08
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  1. september 2021 - Klokken 22:08

De fleste Brøndby-fans kendte ikke navnet Marko Divkovic. For mange blev det måske til et skuldertræk, for andre skuffelse. En Samuel Mraz 2.0? Et lejemål med en ung angriber, der kun har bevist sig i slovakisk fodbold? Men bag navnet Marko Divkovic gemmer der sig en meget spændende angriber/kantangriber, som kan ende med at vise sig som en god investering for Brøndby IF.

Fodboldanalytikeren Lee Scott, som er Head of Data Analysis hos Velez CF og chefanalyriker hos Total Football Analysis, tweetede tirsdag aften, at Brøndby havde vundet transfervinduet ved at hente Divkovic. Derfor tog 3point.dk kontakt til Lee Scott, som har gjort os lidt klogere på, hvorfor han mener Divkovic er så spændende en spiller.

Hvilken type spiller er han? Hvad er hans styrker og på hvilke områder skal han udvikle sig?

- Han er en meget angribende spiller, som har præference for at spille i højresiden af en treer-trio oppe foran, men han kan også spille centerforward. Når han spiller i højresiden, spiller han ikke som en almindelig kantspiller og han går meget sjældent på ydersiden. Istedet kan han godt lide at modtage bolden og trække ind i banen til sit stærkere venstreben. Fra disse positioner er han farlig og han kan godt lide at skyde fra vinkler omkring feltet. Han kan skyde med kraft, men også placere sine skud. Han er god til at modtage bolden med ryggen til mål og er stærk nok til at holde modstanderne væk, inden han finder sine medspillere, og han leder efter afleveringsmuligheden, hvis der ikke er mulighed for at skyde. Han er ikke langsom, men han er heller ikke den hurtigste og han vil ikke forsøge at løbe fra sin modstander på ydersiden. Han skal også forbedre sit spil uden bolden i forhold til de defensive aktioner. Han kan presse, men gør det ikke altid effektivt og han kan også være langsom om at komme tilbage og hjælpe sit forsvar.

Hvordan ser du den danske liga og Brøndby som næste skridt for ham?

- At skifte til Danmark er bestemt et skridt op. Han rykkede til Slovakiet i en ung alder og selvom niveauet der er rimelig godt set fra et taktisk og teknisk perspektiv, kan det godt gå lidt langsomt. Danmark vil være en udfordring i forhold til modstandernes kvalitet, men det vil også give ham muligheden for at spille med bedre holdkammerater og det vil hjælpe hans udvikling. Han skal også vænne sig til at spille foran fans, der er så passionerede, som Brøndbys fans er.

Hvorfor har han ikke taget skridtet til en større liga tidligere i karrieren?

- Sidste sæson var hans gennembrudssæson i forhold til præstationerne og han præsterede virkelig godt over 2500 minutter i den bedste slovakiske liga. Præstationerne og den data han genererede betød, at der selvfølgelig ville være interesse, men ikke før dette transfervindue. Jeg ved at en klub fra Æresdivisionen havde et bud accepteret, men de gik med en anden mulighed i sidste minut. Han er klar til at tage skridtet til en vanskeligere liga.

Der tegner sig altså et billede af en spændende ung angriber med et stort udviklingspotentiale og nogle klare spidskompetencer. Men tilbage til det tweet, som foranledigede hele denne artikel. 'One of my favorite players to watch', skrev Lee Scott.

Hvorfor er han en af de spillere du bedst kan lide at se?

- Jeg kan godt lide spillere, som kender sine styrker og er klar til at spille på dem. Som kantspiller er der ikke noget pænt over den måde Divkovic spiller på. Han modtager bolden og hans første intention er at skabe plads og finde en vinkel at skyde på mål fra, men det gør han ekstremt effektivt. Den slovakiske og den slovenske liga er altid interessante at se fra et perspektiv, hvor man leder efter talent, og hvis jeg stod for rekruttering i en dansk klub ville jeg kigge efter talent på dette niveau.

22-årige Marko Divkovic er i første omgang skiftet til Brøndby IF på en et-årig lejeaftale, men Brøndby IF har mulighed for at gøre aftalen permanent.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Opløftende, omend rimelig random, input fra en skotsk fodboldanalytiker/scout som arbejder for en klub i den tredjebedste spanske række, og tilsyneladende scouter i Slovakiet og Slovenien. Undervurderer han niveauet i Superligaen? Det må tiden vise.
  1 god kommentar

 • Peps
 • Peps
  Betalende bruger
    1. september 2021   

 • Stop stop stop.
  Det går virkelig ikke, at skrive noget positivt om en af vores nye spillere.
  2 god kommentar

 • Rep
 • Rep   2. september 2021   

 • Skal vi ikke lade tiden vise, hvad han indeholder? Om to-tre måneder er vi langt klogere.
  1 enig
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB GULDBOGEN VI STÅR HER STADIG 2020/2021