Foto: Freja Borne ©
NYHED

Bertram Kvist: Var ikke i tvivl

 
Bertram Kvist havde interesserede bejlere i udlandet, men var aldrig i tvivl om at han ville blive i Brøndby IF, da der blev lagt en god plan for ham og hans udvikling.

  • Nanna Møller Karlsen
   30. juni 2022 - Klokken 17:08
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  30. juni 2022 - Klokken 17:08

17-årige Bertram Kvist har denne sommer forlænget sin kontrakt med Brøndby IF, så den nu løber til sommeren 2025. Samtidig er den unge midtbanespiller blevet rykket op i Superliga-truppen.

Der var interesse fra blandt andet Holland for den gode tekniker, men han valgte at blive på Vestegnen af flere grunde.

- For det første elsker jeg klubben, og der var lagt en god plan for mig. Jeg føler, at det er det rigtige sted til at fortsætte min udvikling. Der var nogle andre interesserede klubber, men jeg var aldrig rigtig i tvivl. Jeg fik denne mulighed for at komme op og spille seniorfodbold, så jeg var ikke i tvivl, siger Kvist til 3point.dk.

- Det er fantastisk. Jeg føler, det er det rigtige skridt for mig at komme op og blive matchet på et endnu højere niveau og få bygget nogle af de ting på, som jeg mangler. Komme op i et højere tempo.

Bertram Kvist er dog ikke et helt nyt ansigt for de øvrige spillere i Superliga-truppen. Han var også med holdet på træningslejr i vinter og generelt er der blevet taget rigtig godt imod, lyder det fra den unge Brøndby-spiller.

- Jeg kan mærke, at jeg allerede er kommet fint med, fordi jeg har været med over en længere periode og også var med på træningslejren i vinter. Jeg er blevet kørt stille og roligt ind og det har været rigtig godt, siger Kvist og fortæller at både yngre og ældre spillere hjælper til med at få de helt unge integreret.

- Jagvir (Singh) og Yous (Yousef Salech) er lidt ældre end os helt unge, og de er rigtig gode til at hjælpe. Men der er mange og også af de rutinerede. For eksempel Simon Hedlund, som gik og snakkede meget med mig på træningslejren. Radosevic også. 

Der er stor forskel på at spille U/17 og U/19 og så Superliga. Det kan Kvist skrive under på, og lige nu udvikler han sig meget at at blive matchet på et højere niveau.

- Det er primært tempoet. Det går stærkere og man skal tage hurtigere beslutninger. I forhold til det defensive skal man være en endnu mere komplet spiller, men det er fedt og med til at udvikle mig.

- I det offensive vil jeg gerne have endnu bedre slutprodukt. Score flere mål og få spillet den sidste aflevering lidt senere eller lidt tidligere. De ting arbejder jeg med. Defensivt handler det om positionering og at arbejde stenhårdt.

I første omgang vil Kvist bare gerne fortsætte den udvikling, men tager naturligvis også minutter, hvis der skulle falde nogle af til ham.

- Jeg går da efter så mange minutter som jeg kan få. Men lige nu er det vigtigste for mig at være en del af det og komme op og lære. Så tror og håber jeg på, at jeg også kan komme ind og spille en rolle på et tidspunkt.

Men hvad gør man egentlig med skolen, når man allerede som 17-årig bliver fuldtidprofessionel fodboldspiller? Bertram Kvist færdiggjorde denne sommer første år på HF, så nu er han og Brøndby ved at undersøge, hvordan han kan gøre sin ungdomsuddannelse færdig ved eksempelvis at læse nogle enkeltfag.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Betalende bruger
    30. juni 2022   

 • Godt at høre, at han kender sin plads i hierakiet :)

 • kewell
 • kewell
  Betalende bruger
    30. juni 2022   

 • Glimrende tilgang og indstilling.
  Han bliver en fornøjelse at følge når han først bliver etableret.

 • Kan blive den offensive midtbanespiller vi har manglet efter Jobbe smuttede
  1 enig

---

 • Det bliver godt for alle parter. Et meget fornuftigt valg og grundlæggende tror jeg, han er tættere på spilletid end man skulle tro.
  Han har nemlig fart og acceleration, hvilket ingen andre på midtbanen har. Rado, Bell og Anis har ingen acceleration , Greve og Cappis har en smule, men ikke noget at skrive hjem om.
  I det hele taget mangler vi en offensiv pasningsstærk midtbanespiller med fart og acceleration, som jeg havde håbet på vi havde hentet nu. Men nej, der er altid en eller anden undskyldning for, at vi ikke får truppen på plads i rimelig tid i vinduet inden sæsonstart.(Vi skal handle sent i vinduet(i Think not), vi har ingen penge, vi er ved at blive solgt, hvad mon det næste bliver?).
  Lige på denne del af CVs job, syntes jeg han (Og scouting afdeling, hvis vi har sådan en) dumper med et brag.
  1 enig
   
  • @Sorteslyngel Radosevic er ifølge Superliga.dk den hurtigste defensive midtbanespiller i Superligaen og en af de absolut hurtigste centrale midtbanespillere.
   2 god kommentar

  Se 3 flere kommentarer
   
  • Betalende bruger
     1. juli 2022   

  • @Sorteslyngel Vi mangler en Rasmus Falk-type på midtbanen - vi mangler ekstremt meget kvalitet på bolden på midten.
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder