Trænerne gejler deres spillere op. Nogle mere end andre.
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Bo Henriksen om Michael Lumb: Det er et fuldstændig unikt match

 
Brøndby IF præsenterede mandag to nye spillere, hvor Michael Lumb var den ene af dem. Den nye venstreback skrev under på en et-årig kontrakt. En af Michael Lumbs tidligere trænere hedder Bo Henriksen. Han mener, at det er et unikt match, som er perfekt for både Brøndby og Michael Lumb.

  • Trænerne gejler deres spillere op. Nogle mere end andre.
  • Jesper Hammeken
   5. januar 2021 - Klokken 12:13
 • Jesper Hammeken
 • Jesper Hammeken
  5. januar 2021 - Klokken 12:13

Det var måske en overraskelse for flere, da det for få dage siden kom frem, at Brøndby var tæt på Michael Lumb. Den 32-årige venstreback havde et halvt år tilbage af kontrakten i AC Horsens, og Brøndby manglede en venstrebenet back rigtig meget. Men det var ikke alle, som blev lige overraskede. Den tidligere AC Horsens-træner Bo Henriksen ser det nemlig som et helt perfekt match. Bo Henriksen var træneren, som i sin tid hentede Michael Lumb til AC Horsens, og han ved derfor også, hvad Brøndby og Niels Frederiksen kan forvente af sin nye back. 

- Det er en rigtig dygtig og eksklusiv spiller, som Brøndby har hentet. Han har mange af sine styrker i det offensive, hvilket i virkeligheden passer perfekt med Brøndby, og det som de vil. Lumbs bedste position er i mine øjne på wingbacken, og det spillede vi ikke med i Horsens. Jeg hentede ham ind til en klassisk 4-4-2. Han spillede også wingback for FC Vestsjælland. Det er i mine øjne et fuldstændigt unikt match for Brøndby, da det passer lige ind til, hvad de gerne vil, fortæller Bo Henriksen til 3point.dk

Michael Lumb må nemlig forventes at skulle tage plads på den venstre wingback, hvor Blas Riveros sidder ude med en længerevarende skade. De styrker som ifølge Bo Henriksen gør Lumb speciel her, er evnen til at tage løb frem og slå de tidlige indlæg. Bo Henriksen er ikke sikker på, at det kun bliver til et forløb på et år, men han er sikker på, at Lumb vil vise en dedikation, som fansene holder af. 

- Han har sine raids med bolden. Det er nogle stærke eksplosive løb, som han tager både med og uden bold. Han er rigtig dygtig komme frem af banen og ligge de her tidlige indlæg, som er super vigtige med Brøndbys hurtige angribere. Han er også dygtig til de her cutback-afleveringer, som Brøndby specielt gør brug af, når Pavlovic ikke spiller. Jeg synes, det passer som fod i hose, fortæller Bo Henriksen og fortsætter:

- Jeg ved godt, han kun har fået en et-årig kontrakt, men jeg er helt sikker på, at han nok skal gå ind og bidrage med en indsats, som han har gjort i alle andre klubber, han har været i. Brøndby-fans har altid godt kunne lide folk, som viser dedikation, og det kan de være sikre på, at Michael Lumb gør.

Han er den første til at komme og selvtræne, og han er den sidste, som går hjem

I løbet af det seneste år er Brøndby-truppen blevet væsenligt yngre, og Michael Lumb kommer ind med noget erfaring som er værdifuld ifølge Bo Henriksen. Michael Lumb er en mand af den gamle skole, som arbejder benhårdt, og det er her, at de unge kan lære noget af ham. Bo Henriksen husker Michael Lumb, som den spiller der mødte først ind og gik sidst. 

- Han passer netop perfekt ind, fordi det er så ung en trup, som han skal ind i. Han er dedikeret og har været i udlandet. Han har prøvet mere end mange af de unge, så de kan hænge deres hat på ham. Det er en karakter af den gamle skole, som arbejder benhårdt. Han er den første til at komme og selvtræne, og han er den sidste, som går hjem. Det er en fyr, som viser vejen og vil det helt vildt meget. Jeg er ikke i tvivl om, at det bliver super spænende. Med den entusiasme og tro han har på sig selv, så tror jeg, at det bliver et rigtig sjovt match. Også for ham selv, det er trods alt efteråret i karrieren. Det ville da være en perfekt afslutning på en flot karriere, hvis han får en god tid i Brøndby.

Bo Henriksen er ikke i tvivl om, at Michael Lumb var ekstatisk, da han hørte om interessen fra Brøndby. Den tidligere træner er også sikker, at det er en meget sulten spiller, som de blå/gule har hentet. Michael Lumb har i de seneste mange år kæmpet for at undgå nedrykning, men nu er det tid til at kæmpe med i den anden halvdel af ligaen. 

- Jeg tror, han var ekstatisk. Det ved jeg, han var. Det er klart, at en klub som Brøndby er noget, mange spillere drømmer om. Specielt en spiller som har spillet for at undgå nedrykning de sidste tre år og også før det faktisk. Det er en spiller med rigtig meget sult. Han vil jo give sin højre arm for at vise, hvor god han er. Han har et massivt potentiale, det har han nu vist i flere danske klubber og udenlandsk.

Michael Lumb har fået nummer tolv og skrevet på en etårig kontrakt. Bo Henriksen hentede selv Michael Lumb til AC Horsens i sommeren 2018. 

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Han bliver en Brøndby Fan Darling det er 100%! (Bo for fanden hvorfor skulle du også tage vores mesterskab fra os :/, vi ved jo du er BIF Fan)
  1 enig · 1 god kommentar

 • Lumb er et vanvittig godt match. Dæleme godt af CV. Lumb er offensiv og driftsikker. Til dem der hænger sig i alderen, kunne man også se på de spillere der præsterede i en højere alder. Eks.vis , Heintze, Zlatan og Buffon. Lumb har på ingen måde vist en nedadgående kurve, og han kan sagtens have gode år i sig endnu. Den 1 årige aftale er helt perfekt, med tanke på Blas's skade og Bjur som en spiller, der måske ikke helt skal ses som fast wingback endnu.
  3 enige · 2 god kommentar
   
  • Jensen
  • Jensen
   Betalende bruger
     6. januar 2021   

  • @Cobbe47 - Jeg er helt enig med dig i, at man ikke bør hænge sig i alder. Men synes måske de spillere du sammenligner med, er i en lidt anden liga, end Lumb. :)

   Men vi kan bare kigge i Superligaen:
   Carlos Zeca er også 32år.
   Lasse Vibe er 33år.
   Kjartan Finnbogason er hele 34år.
   Finnbogason er måske ikke helt på niveau til BIF holdet, men han har da gjort ondt på os. Og jeg vil mene at både Zeca og Vibe har flere gode år i sig.
   1 enig

 • Er du sunshine for en salgstale. Er han bare halvt så fantastisk som den gode hr. Henriksen giver udtryk for, så kommer han jo som minimum i ballon d'or top 3 næste år...
  1 god kommentar

 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
    5. januar 2021   

 • Det mest spændende er, hvor meget Lumb kan løfte sit niveau i Brøndby! Er sulten efter et mesterskab og viljen til at være forbillede for de unge stor nok og kan han lægge 20-30% på sit spil som wingback? Tjaa, så står vi måske med en VWB, der er ligaens bedste.
  2 enige · 2 god kommentar


 • Jensen - Ja, spillemæssigt er de på en højere liga.
  Jeg tænker dog kun på det rent fysiske. Jeg kunne også, ligesom du selv gør, nævne mange andre spillere, som har flere år i sig end blot 32. Nogle spillere har bare en krop der er skabt til flere år. Nicolai Stokholm fik iøvrigt i en alder af 34-36 år et uventet højt niveau og var så vidt jeg husker inde over landsholdet i den periode.
  I forhold til at du nævner at spillerne er på en højere hylde, var eks.vis Daniel Agger et eksempel på det modsatte. Han var netop på en højere hylde end flertallet i Danmark, men hans krop kunne ikke holde til det.

  1 enig
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder