Brøndby Stadion, arkiv
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Brøndby bekræfter dialog med mulige investorer

 
Brøndby IF bekræfter i en fondsbørsmeddelelse at man er i dialog med mulige investorer.

  • Brøndby Stadion, arkiv
  • Nanna Møller Karlsen
   3. juni 2022 - Klokken 10:10
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  3. juni 2022 - Klokken 10:10

Fredag morgen skrev Ekstra Bladet en historie om at et salg af Brøndby IF kan være på trapperne. Bestyrelsesformand Jan Bech Andersen udtalte sig om interesse, og nu bekræfter klubben.

Brøndby IF har nemlig sendt en fondsbørsmeddelelse ud, hvor de bekræfter dialog med mulige investorer.

- Under henvisning til omtale i flere medier dags dato om aktuelle drøftelser med mulige investorer vedrørende et muligt salg af aktier og investering i Brøndby IF, skal vi hermed meddele, at Brøndby IF løbende modtager henvendelser fra interesserede investorer. Aktuelt er der dialog med mulige investorer, hvor man afdækker mulighederne for et muligt salg af aktier og investering i Brøndby IF.

- Hvis drøftelserne resulterer i konkrete aftaler, vil Brøndby IF straks orientere markedet herom, lyder det i fondsbørsmeddelelsen.

Ekstra Bladet skrev tidligere fredag om et spansk og et amerikansk konsortium som dem, der var længst i snakkene med Brøndby.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Marco
 • Marco   3. juni 2022   


 • Tossefan
 • Tossefan
  Betalende bruger
    3. juni 2022   

 • Hvad er folks holdning til det her? Jeg er personligt bange for vi ender som alle moderne fodboldklubber, og ender med at kalde os “fc”
  8 enige · 1 god kommentar
   
  • @Tossefan Der er lidt blandede modtagelser, vil jeg sige.

   Hvis du klikker på Debat-sektionen, så er der også gang i snakken i flere øvrige tråde.
   
  • @Tossefan kan jo være vi havner lige som Esbjerg efter de fik amarikanske ejere, for slet ikke at snakke om red Bull rygtet, hvis vi får en ejer som ikke går op i klubben på samme måde som Troels, og måske sælger klubben videre til rb

 • Det var vist meget godt, man lige fik sendt en fondsbørsmeddelse ud.

  - Under henvisning til omtale i flere medier dags dato...

  Jo tak, det var JBA selv der valgte at bekræfte dette over for EB.
  3 enige · 2 god kommentar

---

 • @tossefan jeg er ikke bekymret for en fc løsning, det ville være dårlig forretning. Jeg tror heller ikke man ændrer farver eller skifter stadionavn, men kan jo tage fejl.
  2 enige

 • Hvis ambitionen er for alvor at kunne konkurrere med FC klubberne, så er der ingen vej udenom dette scenarie. Så længe ejerne har en ambition om at klubben skal kæmpe om guld hvert år og være stedet hvor der løbende udklækkes store talenter - ja, så er jeg dybest set ligeglad med om aktiemajoriteten ligger hos en Jan eller hos et konsortium.
  8 enige · 2 god kommentar
   
  • @Kristianbs enig - plus at det er svært at få øje på et alternativ.
   Jeg gad godt at der kommer nogle mere professionelle ejere ind end JBA. Jeg har været træt af hans cirkus længe
   1 enig

  Se 1 flere kommentarer

 • Hvis vi fans og klubben har ambitioner om at genvinde fordoms styrke har JBA i al respekt ikke penge nok, så enten dukker der en meget rig onkel op med ½ Mia. som gave eller vi må lukke en eller flere investorer ind. Det er ikke helt uden risiko, vi må sætte vores lid til at bestyrelsen gør sit arbejde grundigt og eliminerer så mange risikofaktorer som muligt,men man er nød til at se på hvilket gevinster der kan komme, det bliver forhåbentlig en god balance. Af de 2 nævnte kandidater hælder jeg ud fra fodboldkultur og europæisk kultur mest til en Spansk investor, som måske også kan åbne døren til andre samarbejder i spansk fodbold for vores Masterclass og andre unge talenter og omvendt, det kunne blive utroligt spændende for den spanske liga ser ud til at de er ved at få vendt de senere års nedadgående trend til en opadgående....
  2 enige · 1 god kommentar

---

 • kewell
 • kewell
  Betalende bruger
    3. juni 2022   

 • Det er altid svært at tage stilling til når vi ikke kender de potentielle købere.
  Så pt. kan det gå begge veje.
  Jeg kan sagtens se gode solide løsninger, som kan styrke klubben.
  Men jeg kan også se det modsatte, og det vi bare skal huske er, at alle der ligger penge i vores klub, har en interesse i det, af en eller anden art.
  Jeg kan få øje på tre overordnede, afkast, legetøj eller fan.
  Der er ikke nogen af dem der er endegyldigt dårlige eller gode, og de kan også sagtens være en kombination af dem, men jeg vil alligevel mene, at den sidste oftest er den bedst mulige løsning, og det er den vi har nu.
  Dem der kommer ind og ser klubben som legetøj, er et meget usikkert grundlag i min optik.
  Det er hvor folkene bag har så mange penge, at de indskudte midler er ligegyldige for dem. Og der er ingen tvivl om, at det godt sportsligt kan være godt, som man ser det i bl.a. PL, men er det virkeligt ønskværdigt?
  Det synes jeg ikke det er, selvom CL og mesterskaber da bestemt er tillokkende, hvis det går godt.
  Afkast er dog nok den mest sandsynlige årsag, og det er vitterligt også noget der kan gå begge veje.
  For så skal alle investeringer i holdet sættes op imod muligt afkast den anden vej, og det kan også ende skidt, hvis man ikke længere kan se ideen i at gå efter mesterskaberne.
  Tænker FCNs ejere er godt tilfredse med deres investering, og det ville da ikke være et ønskværdigt scenarie for os, for blot at nævne et eksempel.

  Omkring snakken om at kapital er nødvendig for os for at hente fc 1 og 2, der er jeg bare ikke 100% enig, og synes at snakken bliver forsimplet.
  Penge er rigtigt nok afgørende for resultater over tid, men de kan altså fås på flere måder.
  Vi har lige lavet et kæmpe overskud, som kom ud af salg af et par af de unge og så et EL gruppespil.
  EL gruppespillet er på kort sigt svært at opnå, men så ligger der omvendt CL2, som er et sted vi bedre kan være med (Er med på at det ikke er nogen let turnering).
  Og her ligger der også ret mange penge for os og venter, hvis vi går efter dem.
  Når jeg kigger på vores trup, så synes jeg det er ret få spillere, der gør forskellen på, om vi er konkurrencedygtige i CL2 eller ej.
  Jeg synes i stedet for at fokus burde være på, at samle den rigtige trup (hvilket bestemt er muligt), og så hente de frugter der er lige foran os.
  Og jeg kan godt blive lidt nervøs for, om de her salgsplaner, ligger en dæmper på hvor meget man vil investere i holdet her til sommer, for vi har bare rigtigt gode muligheder for at hente noget økonomi, først via CL2 og sidenhen i form af salg.
  Man kan jo nævne Hermansen, Slimane, Heggheim, Kvistgaarden som åbenlyse store salgsemner, og derefter kommer alle de unge, som er på spring over de næste 3-4 år.
  Så jeg ser ikke behovet for yderligere kapital udefra, være så afgørende for om vi kan flytte os.
  Det handler for mig mere om kvaliteten hos den sportslige ledelse, om man ramme rigtigt med sine transfers, og sammensætte den rigtige trup.
  For vi ved også, om nogen, at rammer man ikke rigtigt på sine transfers, så er penge ret ligegyldige (hej hej Farnerud, Kristiansen og Peter Madsen).
  Så jeg håber at JBA og co. holder snuden i sporet, og fortsætter med det de har meldt ud, at hente kvalitet ind til truppen.
  Om der så kommer yderligere kapital udefra, og hvordan, må tiden vise, og så er det lidt lettere at forholde sig til.
  2 enige · 2 god kommentar
   
  • @kewell enig i meget. Men jeg frygter ikke FCN modellen så meget, da der vil være billigere måder at opnå det samme på end at købe BIF.
   Silkeborg eksempelvis

  Se 1 flere kommentarer
   
  • @kewell Klasse kommentar !!!
   Lad os nu vente med at skyde til højre og venstre før vi ved hvad der skal ske. Selv vi fik fik en mulig investors navn kan det jo alligevel blive en dreng eller en pige.

 • Ja, det måtte jo komme på et tidspunkt.

  Nu skal vi sørge for ikke at miste vores identitet. Klubben skal stadig være forankret i Vestegnen, København, Danmark, i prioriteret rækkefølge. Vi skal stadig have lokale talenter ind som en hjørnesten i vores model. Vi skal ikke have et eller andet egyptisk eller nigeriansk akademi, og vi skal ikke hente det halve Island eller Brasilien ind.
  Der skal selvfølgelig spillere ind udefra, og gerne udenlandske også, men med måde.

  Og der skal ikke skiftes logo, klubfarver, stadionnavn med videre.

  Hvis vi ender med at gøre ligesom de andre (FCM, FCN, PSE med videre), så tror jeg vi mister vi vores folkelige appel, for så kan man lige så godt holde med en af de andre. Så er vi ikke noget specielt længere.

  Så nu skal der holdes fast, og en investor der accepterer denne præmis fuldt og helt, er i mine øjne velkommen.
  2 enige · 1 god kommentar

 • Akj
 • Akj   3. juni 2022   

 • Der er ikke nogen vej udenom hvis bif gerne vil være i top 3 og helst være helt med fremme. Selvom vi har haft et par gode år økonomisk har vi brugt mange penge til indkøb og alligevel er vi ikke i nærheden af at kunne hente spillere fra den samme hylde som FCM og FCK. Som jeg ser det har vi brug for en investor der er villig til at bruge de penge der skal til for at vi komme op og er med til at kæmpe om guldet hvert år. Uden en investor vil vi langsomt blive overhalet af klubber som ligger under os. Tænk over hvordan det hele startede. Vi var de første der indførte fuldtids professionalisme i dk. Det var derfor at vi havde flere penge og dygtigere spillere. Vi havde flere penge og større visioner end de andre. Jeg håber bare at vi kan beholde vores Brøndby selvom vi bliver opkøbt.

---

 • Jensen
 • Jensen
  Betalende bruger
    3. juni 2022   

 • Jeg må sige, at jeg ikke forstår alt denne panik og råben om bål og brand.

  Vi har været ejet af en pengemand i snart 10år. Det har hverken gjort os til en FC klub, flyttet os væk fra Vestegnen, lavet os et Afrikansk akademi eller gjort os til en feeder-klub for større klubber.

  En ny investor gør det selvfølgelig for pengene. Han vil ønske et afkast.
  Men hvis man kigge på alle de klubber hvor ovenstående er sket, har det som udgangspunkt været lavere rangerende klubber, som i flere tilfælde har nydt godt af denne ‘anderledes’ tilgang.
  Men hvis man kigger på Brøndby som investeringscase, kan jeg kun tro man gør det for historikken, den lokale forankring, MasterClass og det åbentlyse potientiale.
  Mit bud er, at man med relativt få midler, kan skubbe Brøndby IF videre i den retning man allerede er på vej i, og lave et afkast den vej.

  JBA redde os i trængte tider og endte med at få os på ret køl og i balance. Selvom der var bølgegang undervejs.
  Med en mere professionel tilgang til fodboldledelse vil kunne komme til næste niveau, uden at skulle lave om på hvem vi er.
  3 enige · 2 god kommentar
   
  • @Jensen
   Investor skal komme med mere end penge ellers kan vi lige så godt tage BIF udvikling gennem organisk vækst

   Et offentsivt kald fra mig er salg og bonusser for +100 mio. i år. Uhre, Frendrup, Maxsø, Bruus samt en eller to, som vi ikke har hørt om. Herudover må alle Jobbes performance bonusser snart være udløst.

   Det betyder, at der er rum til nogle performance spillere, som lige mangler.

  Se 1 flere kommentarer

 • Der er ikke noget som hedder organisk vækst i fodbold. Høj risiko = høj gevinst. Så vil vi op og lege med de store er der ingen vej udenom. Sådan er det desværre bare blevet i moderne fodbold.
  1 enig

 • Ivan
 • Ivan   3. juni 2022   

 • Jeg så helst at vi fortsætter som hidtil. Jeg synes det er i orden at Jan sælger en stor eller mindre del af sine aktier, men jeg ønsker ikke at vi får en ny aktionær med majoritet. Det er meget bedre at vi har mange aktionærer , gerne med 4-5 storaktionærer og mange små som mig selv ( jeg har ca 10.000) Så kan vi have en fornuftig og demokratisk valgt bestyrelse der kan lede klubben fornuftigt, uden vilde planer. Og for min skyld behøver vi ikke at kunne konkurrere med de to store fc klubber, da slet ikke hvis vi skal sælge vores sjæl.
  1 enig · 2 god kommentar
   
  • Betalende bruger
     3. juni 2022   

  • @Ivan Så får du godt nok en meget ufunktionel bestyrelse, hvor det vil tage meget lang tid at træffe overordnede og strategiske beslutninger - det er vist ikke særligt hensigtsmæssigt i en så omskiftelig verden som fodboldbranchen er. Men hvis du er tilfreds med, at BIF er nr. 3-4 eller 5 i Danmark, så betyder det selvfølgelig ikke så meget, så kan man snakke i bestyrelsen herfra og til jul.
   2 enige · 2 god kommentar

---

 • Mon ikke Jan Bech har gjort sine overvejelser og undersøgt investorerne til bunds, før han vælger at sælge??
  Husk på han har et Brøndbyhjerte og har selv nævnt at han ikke vil sælge til nogen, som ikke vil forsæt den måde Brøndby er blevet bygget op på.
  Ingen over klubben og ingen over deres fans. :-)
  2 enige
   
  • Hans
  • Hans   3. juni 2022   

  • @Michael3003 det tror jeg helt sikkert Jan gør han ønsker ikke at Brøndby synker til bunds som Esbjerg så han undersøger og sonderer potientielle investorer og jeg tror heller ikke han ønsker utilfredse fans og sponsorer
   1 enig
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder