Foto: Privat ©
NYHED

Brøndby-fans hjalp klubben og hjælper nu andre på stadion: Fællesskabsbilletterne gør en kæmpe forskel

 
Kan du huske Fællesskabsbilletterne? De er ude og arbejde og på den måde har mange Brøndby-fans faktisk hjulpet andre Brøndby-fans - eller kommende Brøndby-fans.

    • Aske Stentoft
      6. december 2021 - Klokken 12:24
  • Aske Stentoft
  • Aske Stentoft
    6. december 2021 - Klokken 12:24

Da corona lukkede det meste af verden, og dermed også Danmark, var det en ny virkelighed for næsten alle. Butikker og restauranter måtte lukke, og især kulturbranchen så ind i en mørk fremtid - det gjorde fodboldklubberne også.

Brøndby IF har i de sidste mange år kæmpet med at få økonomien på rette spor og var på vej mod lysere tider. Men med ét blev alt dystert.

Men som så mange gange før, viste fællesskabet sin styrke. En masse initiativer blev sat i gang. Nogle spontant, som f.eks. Køb Gult, andre mere organiseret, som f.eks. Aldrig Alene-trøjen. Og fælles for dem alle, så var det med baggrund i passionerede fodboldfans, der ville hjælpe deres klub, der nu blødte.

Ud over at fodboldklubberne ikke fik nogle indtægter, var de også nødsaget til at refundere for sæsonkort for alle de fans der nu ikke kunne komme på stadion.

22.564 billetter til fællesskabet

Ét af de initiativer der opstod i den sammenhæng var, at Brøndby-fans donerede deres tilgodehavende til køb af Fællesskabsbilletter. Billetter som skulle bruges til at give adgang for mennesker, der ikke har råd eller overskud til at købe en billet. I alt donerede Brøndby-fans 22.564 billetter! På den måde hjalp tusindvis af fans klubben i en hård tid, men på den anden side hjalp de samtidig en ukendt fremmed. Billetterne vil fortsat og løbende blive delt ud af Fanafdelingen.

Måneder er gået, og nogle har måske glemt de famøse Fællesskabsbilletter. Men i Fanafdelingen er der arbejdet i kulissen for hvordan de skulle bruges. Og da der endelig i det tidlige efterår blev åbnet op for at man igen kunne komme på stadion uden restriktioner, begyndte de første billetter at blive uddelt.

Billetterne uddeles af Fanafdelingen til de ansøgere, der kommer ind. Der er en let screeningsproces, der sikrer billetterne uddeles i den ånd, fansene har doneret dem i.

Målet med Fællesskabsbilletterne var tredelt. Først og fremmest var det en livsnødvendig økonomisk hjælp for klubben i en sort tid. Så var det også en håndsrækning til mennesker der har det svært. Men så var det også et led i at forhåbentlig at skabe flere Brøndby-fans til fremtiden.

Og hjælpen er nået bredt ud.

Der er f.eks. doneret 240 billetter til amatørafdelingens arrangement med Parasport, som varetager idræt for mennesker med handicap eller særlige behov i Danmark.

Der er også doneret 50 billetter til Mødrehjælpen Hvidovre/Rødovre og så er der i forbindelse med samarbejdet med Red Barnet, doneret 500 billetter til gavn til de mange frivillige i organisationen.

Men det er ikke bare større organisationer, der er blevet glædet. Der er mange ildsjæle og engagerede ansatte i bl.a. psykiatrien, sociale organisationer som har været opsøgende. Og det er både omkring på Vestegnen, men også et godt stykke fra Brøndby Stadion.

Gør en forskel for et menneske i den anden ende af betalingen

I dialogen med ansøgerne, så lægges der meget vægt på, at de påtager sig et ansvar for at sikre billetterne bliver brugt. Der lægges især vægt på, at de her Fællesskabsbilletter er finansieret af Brøndby-fans. Og det betyder meget for dem, at så mange som muligt bliver en del af fællesskabet på stadion og der ikke går billetter til spilde. Og det kan man fornemme tages alvorligt.

Der er mange forskellige modtagere. For bare at nævne nogle få, så er der Brøndby Boligselskab hvor Nicolai, der er aktivitetsmedarbejder, har koordineret en tur på stadion for familier i boligforeningen. Tonny Brogaard fra Brøndby IFs amatørafdeling har en dialog med Morgencaféen for hjemløse, og de har fået nogle billetter.

Og så er der Emil, der er ergoterapeut på Psykiatrisk Center Sct Hans, der havde ansøgt om billetter. I ansøgningen havde han skrevet:

- Jeg skriver til jer, da jeg er ansat Ergoterapeut på Psykiatrisk Center Sct Hans. 
Jeg og en del patienter har tidligere haft nogle fantastiske oplevelser ude på Brøndby Stadion, hvor I (Brøndby IF, red.) havde doneret nogle billetter til vores center, så vi kunne tage ud og se noget god fodbold.
Nu har vi i midlertidig igen patienter som spørger, om vi kan tage ud og se noget fodbold på Vestegnen igen. 
Vores patienter er indlagt i rigtig mange år, så de bliver afskåret ret meget fra samfundets normalitet. Derfor er unikke muligheder, som fx. en foldboldkamp en rigtig stor ting, som hjælper dem med at få indhold i hverdagen og succesoplevelser.

Så da alle fans i løbet af de mange måneder med corona donerede til Brøndby, med Fællesskabsbilletter i bytte, var det måske ikke alle der havde forestillet sig, hvilken forskel de faktisk er med til at gøre. At de rent faktisk er med til at gøre en forskel for et menneske i den anden ende af den betaling de foretog.

Frendrup blev dagens helt

At det gør en forskel, kan man heller ikke blive i tvivl om, når man læser Adams beretning. Adam er Idrætskoordinator i Vikingerne, som er en forening for psykisk sårbare i Frederikssund. De var afsted og på plads på Brøndby Stadion til hjemmekampen mod OB d. 7. november:

- Søndag eftermiddag mødte 23 forventningsfulde medlemmer fra Vikingerne og Team2010 op på Frederikssund Station og gjorde sig til en at få en unik oplevelse på Brøndby. Mange af vores medlemmer havde aldrig været på stadion før. De er dog trofaste følgere af klubben. På forhånd var der store forventninger til, at de blå/gule ville hente tre point. Vi ankom til stadion og blev taget pænt imod - fandt vores pladser og var kampklar! Kampen startede jo desværre ikke helt som forventet..... Så stemningen faldt en lille smule, da OB kom foran. Tilråbene og heppene blev dog intensiveret. Og da Brøndby fik udlignet var det gode humør pludselig tilbage. Pausen blev selvfølglig brugt på en pølse. Pause = pølse er mottoet i foreningen.  Morten Frendrup blev dagens helt for medlemmerne, da han afgjorde kampen dybt inde i overtiden. Vi fik en dejlig tur med toget hjemad med tre point til heltene fra Vestegnen. Vi siger TUSIND TAK for oplevelsen. Vi håber, at vi kan blive tilgodeset en anden god gang.

Privat © All rights reserved

Privat © All rights reserved

Når stadion fyldes, så er der 90 minutter hvor alle hverdagens problemer for en stund kan glemmes. De 90 minutter har Brøndbys fantastiske fans nu delt med 1.414 andre, der også kan opleve at hverdagens strabadser, som måske oven i købet er lidt hårdere end de fleste andres, kan blive skubbet til side.

Medlemmerne i Fanafdelingens afdelingens bestyrelse kan mærke den forskel de Fællesskabsbilletter gør. 

Nu kan alle der er en del af Brøndbys fællesskab det måske også.

På vegne af hele bestyrelsen i Fanafdelingen, skal der lyde en stor tak for opbakningen til Danmarks bedste fællesskab.

Aske Stentoft

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.

Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB GULDBOGEN VI STÅR HER STADIG 2020/2021