Sydsiden
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Brøndby-fans med stemningsboykot i 20 minutter og 4 sekunder til derby

 
Der kommer ingen organiseret stemning i de første 20 minutter og 4 sekunder af derbyet på søndag på Brøndby Stadion. Det sker som en protest mod de seneste restriktioner om ingen udebanefans.

  • Sydsiden
  • Nanna Møller Karlsen
   3. maj 2022 - Klokken 15:19
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  3. maj 2022 - Klokken 15:19

På søndag er der derby på Brøndby Stadion. Det andet derby i dette Mesterskabsspil - uden fans af udeholdet. Det fik de aktive fans af FC København til at lave stemningsboykot i de første 30 minutter af derbyet i Parken, og der kommer også et stemningsboykot på Brøndby Stadion.

Det skriver Alpha, Brøndby Support og Svinget i en fælles udmelding. Der vil være stemningsboykot frem til der er spillet 20 minutter og 4 sekunder (19 minutter og 64 sekunder).

Fangrupperingerne skriver dette (bragt i sin fulde længde) om stemningsboykottet:

Udmelding omkring derbyboykot:

Stemningsboykot frem til uret slår 20 min. og 4 sek.

- Der var ikke adgang for Brøndbyfans til sidste derby i parken og på søndag er der heller ikke adgang for udebanetilskuere. Årsagen er, at Divisionsforeningen på opfordring fra politiet har valgt at straffe alle kollektivt efter en tid, hvor den dialog der ellers tidligere har gjort en forskel, ikke har været til stede.

Fælles stemningsboykot

- Uanset placering, form og trup-sammensætning betyder et derby rigtigt meget for os Brøndbyfans – og søndagens kamp er ingen undtagelse. Alligevel vælger Brøndby Support, Alpha Brøndby og Svinget at gennemføre en stemningsboykot indtil der er spillet 20 minutter og 4 sekunder af kampen.

Kollektive straffe er ikke vejen frem!

- Vi ser ingen anden mulighed end at markere vores utilfredshed med de tiltag og restriktioner, som bliver lagt hen over hovedet på fodboldfans uden skyggen af forudgående dialog.

At indføre kollektive straffe såsom ingen udefans til derby-kampe er et lavt og ikke særlig effektivt eller konstruktivt indgreb, som ikke medfører andet end at slå den levende og opblussende fankultur, som disse opgør er garant for, ihjel.

- Disse restriktioner er kommet fra politiet og divisionsforeningen og først efterfølgende er vi fans blevet inviteret til dialog. Det er ikke sådan, vi leger. At smide en så hård og kollektiv straf i hovedet på fodboldfans fremmer ikke ligefrem lysten til efterfølgende at indgå i en dialog.

En vigtig kamp på den lange bane

- Vi vil gerne understrege, at vi godt ved, at alle ikke er enige i denne stemningsboykot - og det er okay. Vi forstår godt folks higen efter at støtte spillerne maksimalt i en kamp mod vores ærkerivaler – den har vi også selv. Vi mener dog, at vi er nødt til at sætte foden ned her og tage en kamp, som ikke er sjov på den korte bane, men som i den grad kan gavne på den lange bane. Det har tidligere boykots af blandt andet fingeraftryksregistrering tydeligt bevist.

- Formålet med denne boykot er, at politiet og divisionsforeningen indser, at kollektive straffe og et forbud mod udefans ikke er vejen frem. Restriktioner forud for dialog er ikke vejen frem. Vi har i Brøndby og Danmark generelt en fankultur i fremgang med stigende tilskuertal - lad os sammen dyrke dette og fortsætte udviklingen af dansk fankultur.

Fuld opbakning efter 20 min og 4 sek.!

- Vi, Alpha, Brøndby Support og Svinget håber, at så mange som muligt vil støtte denne stemningsboykot. Uanset om man bakker op om det eller ej, så håber og forventer vi, at HELE Brøndby Stadion når der er spillet 20 minutter og 4 sekunder af kampen vil give alt, hvad de kan for at få en derbysejr hjem!

VI STÅR SAMMEN OM VOR KLUB – BRØNDBY IF!

 

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Alle mand på stadion!!!
  4 enige · 1 god kommentar

 • Synes det er helt på sin plads. Det er et stærkt signal, at både vi og rotterne sætter foden ned, hvad dette tiltag angår.

  Et derby uden stemning og nerve er bare en ligegyldig fodboldkamp. Det ved viasat og divisionsforeningen også godt.
  1 enig

 • mp80
 • mp80   3. maj 2022   

 • Stærkt signal? Nej, det ville være stærkt, hvis folk kunne opføre sig ordenligt på stadion, der kan sagtens skabes en fest uden vold og romerlys.

  Et stærkt signal ville være, hvis folk tog afstand fra dem, som ødelægger det for de andre.
  6 enige · 3 god kommentar
   
  • @mp80 et stærkt signal ville være, hvis politiet kunne formå at gøre det de er ansat til - At holde ro og orden. Det gør man ingenlunde ved, at klovne rundt i den, som politiet har gjort op til flere gange gennem de seneste derbies.

   Ja, det er fucking dumt, at der skal slåsses over en fodboldkamp, men når politiet vælger at dirigere de respektive klubbers fan marcher ind i hinanden, og samtidig ikke kan formå at eskortere fck's fans væk fra stadion efter kampen igen uden at de skal løbe ind i en kæmpe gruppe brøndbyfans.. Så er man selv delvist skyld i resultatet. Det fritager ikke de pågældende fans for deres ansvar. Slet ikke. Politiets ansvar og rolle i det der skete er dog uomtvistelig. Og desværre uden konsekvenser for dem selv.
   1 enig
   
  • Jensp
  • Jensp
   Betalende bruger
     4. maj 2022   

  • @mp80 Fuldstændig enig! Lav en tifo med teksten: Opfør jer ordentligt eller bliv væk!!
   1 enig · 3 god kommentar

 • DF
 • DF   3. maj 2022   

 • Hader fck!!!!!!
  1 enig


 • AsbjornB
 • AsbjornB
  Betalende bruger
    3. maj 2022   

 • Jeg synes at man løser politiets inkompetence på værste vis!

  Desværre, så er et derby nået dertil hvor kun de absolut mest hardcore personer deltager som udefans i derby og det forværre egentlig blot problematikken.. Hvad den korrekte løsning er, aner jeg ikke - men den her løsning er i hvertfald ikke den rigtige.

  Dog har jeg respekt for, at de 3 organiserede fan-grupperinger forsøger sig med noget for at vise utilfredshed.

 • Man melder ud at kollektiv straf IKKE er vejen frem.

  Men det her rammer da om noget Brøndby if og spillerne som kollektiv, når de ikke får opbakning de første 20min+

  Hvad hvis vi scorer inden de 20 min, så må der vel ikke jubles? Eller hvordan?

  Jeg synes den rammer uden for skiven den her. Kan ikke se hvad man opnår ved at gøre det udover at spillerne mister støtten.

  Er der iøvrigt nogen der har set/mærket/hørt, at fccs boykot har haft en effekt eller skabt bølger i vandet ift til divisionsforeningen og politiet?

  Havde hellere set man havde vendt den rundt og evt. lavet en kæmpe tifo med et budskab og vist utilfredshed den vej rundt.

  Vi er Brøndby! og vi er der i medgang og modgang, og når det bliver hårdt synger vi bare endnu højere og bakker endnu mere op.

  Ingen over klubben
  2 enige · 2 god kommentar

 • Jensp
 • Jensp
  Betalende bruger
    3. maj 2022   

 • I mine øjne meningsløst! Hvorfor skal holdet straffes?
  Det kæmpe store flertal, som kan finde ud af at opføre sig ordentligt straffes med tomme tribuner og for at protestere mod det straffer man holdet med stilhed. Tåbeligt efter min mening!
  4 enige · 3 god kommentar


 • Et derby uden fans og stemning er blot en ligegyldig fodboldkamp. Det fik vi også at se under Corona.

  Derby er divisionsforeningen og viasats kronjuvel. Denne kamp tiltrækker også fans fra udlandet, som vil opleve stemningen (Og nej, tænker ikke på fcc's venner i Hamborg) da der er så meget nerve og spænding.

  Når både fcc og vores aktive kerne boykotter både tifoer og stemning, så forringer vi deres produkt. Ikke bare lidt, men gevaldigt.

  Vi har INTET at spille for tilbage, udover at ødelægge fcc's mesterskab. Fcc havde trods alt et mesterskab at spille for, da de lavede tilsvarende aktion i parken.

  Det er selvfølgelig helt okay, hvis man ikke er tilhænger af det og ikke støtter op - Men at man ikke kan se, hvad det skulle gøre godt for er ignorance.

  Det er os som fans, der gør produktet seværdigt. Og produktet er alt andet lige meget mindre seværdigt, når der er ikke er nogen stemning.

 • Uden fans og stemning, er det ikke sjovt at gå til fodbold.

  men med vold og ballade, er det heller ikke sjovt at gå til fodbold, og slet ikke for børnefamilier.

  Tag et ansvar, fremfor ligge skylden over på andre personer, det er ikke dem der yder vold og ballade, så ret kritikken mod de ansvarlige fremfor komme med undskyldninger om man valgte sende dem mod hinanden som selvfølgelig er dumt, men det gør det ikke bedre at man ikke kan finde ud af lade være med at slås, man har selv et ansvar.

  Forældre skal kunne tage deres børn med uden at frygte for ting smides ned i hovedet på dem, som ØL, Pyro eller andre genstande, eller børnene skal se voksne halvhjerner der slås på stadion eller lige udenfor hvor børn kommer gående med familien. De rigtige hooligans gør det med lang afstand fra klubben, og dem der ikke gør det burde de få styr på så, for tror de ville lytte til dem de har respekt for. Man skal kunne gå til fodbold med sine børn, uden at tænke på de ting, det handler ikke om vi voksne ikke kan passe på os selv, men ville elske tage mine børn med til en FCK kamp uden at frygte for en dårlig oplevelse for dem, mine bedste var uden vold og balladen, men hvor det hele gyngede og folk sang, og så kan det godt være der nogen der råbte mindre pæne ting, men man er vel for Vestegnen, så det tager ikke så tung, men det gør jeg med vold og ballade og ting der kan skade klubben økonomisk, tag FCK de har lige fået en gigant bøde for kampen mod os pga. Pyro og andre ting, vi har som klub ikke råd til det, og jeg gider ikke støtte klubben igen og igen med forskellige gode tiltag for at vide andre gør de penge bruges til bøder
  3 enige · 4 god kommentar
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER