Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Brøndby gled i bananskrællen og fik uafgjort mod Lyngby

 
2-0 er stadig den farligste føring. Det ved alle Brøndby-fans, og det kan vi stadig konkludere efter en underholdende, men svær aften i Lyngby.

  • Anders Villaume Vestergaard
   26. november 2023 - Klokken 20:08
 • Anders Villaume Vestergaard
 • Anders Villaume Vestergaard
  26. november 2023 - Klokken 20:08

Brøndby havde søndag aften mulighed for at spille sig på førstepladsen i 3F Superligaen.

Det krævede bare en storsejr over aftenens formsvage værter fra Lyngby Boldklub.

Trods formsvagheden startede de kongeblå flot, og Brøndby havde svært ved at holde fast i bolden i kampens spæde start.

Den gode Lyngby-start blev dog hurtigt punkteret, da Daniel Wass satte et flot opspil i gang i højresiden. Efter et par hurtige afleveringer kunne Sean Klaiber sende Mathias Kvistgaarden i dybden, og på et fladt indlæg kunne Nicolai Vallys sende bolden i mål til en tidlig Brøndby-føring.

Lyngby var dog ikke helt slukkede af den tidlige Brøndby-scoring. Efter føringsmålet spillede værterne lange, flotte perioder med masser af chancer og hjørnespark. 

Pas på bananskrællen, Brøndby

Noget tydede altså på, at der lå en ordentlig bananskræl på Lyngbys glatte bane, og at den mulige førsteplads ikke lå lige om hjørnet. 

Den tanke blev forstærket yderligere, da et koks i Brøndby-forsvaret tvang Kevin Tshiembe til at nedlægge en Lyngby-spiller som sidste mand, og den - på det seneste - udskældte midterforsvarer måtte gå tidligt i bad.

Lyngby fortsatte sine gode perioder, og Patrick Pentz måtte diske op med en række solide redninger for at holde gæsterne i front. 

Men da det så allersværest ud, og da Brøndby i den grad havde brug for det, sendte Mathias Greve en flot stikning afsted til Sean Klaiber, som efter en længere friløber sparkede den sikkert i netmaskerne til en varmende og mere betryggende 2-0-føring. 

Fornyet spænding i Lyngby

De mange store chancer fortsatte til værterne i anden halvleg, og Brøndby så i perioder ud til at være meget pressede. 

Brøndby var ganske enkelt ikke i stand til at holde fast i kuglen, og at den kamp stadig stod 2-0, da vi rundede en time, skyldes kun, at Lyngby manglede den sidste skarphed.

Men sådan fortsatte det ikke.

For efter 67 minutter straffede Casper Winther en mindre god forsvarsaktion i Brøndby-defensiven, og med en flad inderside sendte den 20-årige midtbanespiller bolden ind bag Patrick Pentz, og så var spændingen for alvor tilbage i opgøret.

Kan du huske den bananskræl, jeg nævnte tidligere? 

Med seks minutter tilbage af kampens ordinære tid fulgte Magnus Jensen op på en redning af Patrick Pentz, og pludselig lå bolden i nettet og stillingen var fortjent 2-2.

Det var endda Lyngby, man kunne tænke, skulle gå efter sejren nu. Brøndby havde nemlig store problemer. 

Men der gik ikke lang tid, før chokbølgerne blev sendt igennem Lyngby.

For ud af den blå luft dukkede Brøndbys højre-back, surinamske Sean Klaiber, igen op. 

Han var hurtig til at rejse sig efter faldet, og han sparkede en løs bold i mål. Dermed blev det til to scoringer, i den kamp hvor han scorede sin første i den gule trøje. 

Det kan godt være, det er sent søndag aften, og det er en kold aften i november. Men der var udsolgt i Lyngby, og der var lagt seks minutter til en spændende anden halvleg, så tilskuerne fik virkelig spænding for rigsdalerne.

Ikke kun i ordinær tid, men også i tillægstiden.

For Brøndby kunne ikke holde føringen. De blå-gule tillod et indlæg fra Tochi Chukwuani, og det kunne Andri Gudjohnsen uden besvær sende i mål kort inden slutfløjtet.

Det slutter 3-3. Fortjent uafgjort, og Brøndby endte med at glide i bananskrællen. Til gengæld fik vi så meget underholdning, at vi kan skippe genudsendelsen af Kasper Fiskers sejr i Vild Med Dans-finalen og stadig gå i seng med høj puls. 

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Solz
 • Solz   26. november 2023   

 • Bittert pointtab selv om vi var vanvittigt heldige med overhovedet at få point. Det duer ikke at spille med tre stoppere, når vi er en mand i undertal, i hvert fald ikke i sådan en kamp mod Lyngby, hvor vi på den måde overlader al initiativ til dem.

  Klaiber og Wass var endnu engang fantastiske, men det havde været tyveri, hvis vi havde vundet denne kamp. Særdeles skuffende at blive spillet så meget ud af banen, selv om vi var i undertal.
  7 enige · 4 god kommentar
   
  • @Solz jeg er dybt uenig, at vi er vanvittigt heldige at få point. Nok har Lyngby bolden og slår mange indlæg, men de vader jo ikke i 100% chancer.

  Se 3 flere kommentarer
   
  • @Solz

   Dumt rødt kort, men det positive er vi hentede 1 point ind på FCK

   Men det må aldrig ske smide de føringer overbord særligt det sidste mål gør ondt
   3 enige · 1 god kommentar

  Se 4 flere kommentarer
   
  • SSN
  • SSN
   Betalende bruger
     26. november 2023   

  • @Solz enig
   Selv 11 mod 11 havde vi været ringe idag defensivt. Hvis ikke der kommer forstærkninger i vinterpausen ender vi efter både fcm og pse. Vores trup er slet ikke bred nok.
   2 enige

  Se 1 flere kommentarer


 • Det er jo næsten til at tude over..

  Hvor er det ærgerligt, når gutterne kæmper alt hvad de har med en mand mindre i over en time på udebane.

  Desværre tillader vi simpelthen for mange indlæg. Deres andet og tredje mål er jo begge fra høje bolde ind i feltet.

  Kom igen gutter. Jeg er stolt af den indsats I leverer under de svære betingelser vi giver os selv.


  Og så lad det da for guds skyld være sidste gang, at vi har cypriotiske Sandi Putros som dommer..
  3 enige · 3 god kommentar
   
  • @RommeTilPhiriOgSå Jeg synes nu han var rel ok.
   7 enige · 2 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer

 • Tak til JS der holder Lauritsen ude når muligt. Skyld i rødt kort og væk ved 3. mål til Lyngby
  Jeg fatter ikke hvorfor de ikke kører klatten rundt fremfor at losse væk i en time...trods de to mål i undertal..
  3 enige
   
  • @Hansen64 Hahahaha så har man hørt det med. Det er simpelthen Lauritsens skyld, at Tshiembe vælger at gå på manden i stedet for at følge ham?

   I guder altså...
   3 enige · 1 god kommentar

  Se 10 flere kommentarer
   
  • ClausM
  • ClausM   26. november 2023   

  • @Hansen64 Kevin skulle bare have fulgt med og det er er torskedumt få rødt så tidligt i kampen, ham sælger hele holdet.
   2 enige · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

---

 • Joblar
 • Joblar   26. november 2023   

 • Hvor er det sindssygt at vi ikke vinder den kamp her, men at lukke 3 mål ind på en halvleg er fuldstændig uacceptabelt, der mangler noget mentalt til at lukke kampene, noget der har gjort længe, kæmpe misset mulighed det her - når holdene i toppen smider point skal man holde sig til…..
  5 enige · 1 god kommentar

 • Fuzzy
 • Fuzzy   26. november 2023   

 • Ærgerligt at Lyngby får scoret til allersidst, vi må glæde os over det ene point. Vi har 5 stoppere, hvor 3 fejler stort i dag. Der bliver noget at følge op på til træning.
  Syntes JS fejler med sine udskiftninger, hvor vi efter udvisningen går over til kun 1 angriber. Vi har prøvet mange gange at skulle kæmpe en sejr hjem, ved at parkere bussen i forsvaret, tydeligt at vi ikke kan håndtere det.
  4 enige
   
  • @Fuzzy - helt uenig - målene til 2-0 og 2-3 viser, at vi stadig spiller vores chance. Havde vi beholdt 2 angribere fremme med 10 mand, havde vi tabt.
   1 enig · 1 god kommentar

 • Hold nu op hvor er det piv-elendigt spil, der gør at han får rødt.

  Jøsses hvor er det urutineret og dumt!
  3 enige

---

 • Jeg er i chok over, at trænerteamet ikke bruger alle udskiftninger… vi er foran 3-2 og bliver bombet tilbage i eget felt, så træk dog noget tid og tempo ud af kampen…
  5 enige · 2 god kommentar
   
  • @Den røde tråd - hvem skulle være skiftet ud og ind???? JS trænerarbejde gør, at vi får 2 mål mere efter det røde kort.

  Se 4 flere kommentarer

 • Én sejr i de seneste 5 kampe. Vi spiller dårligt (og har gjort det længe), og lever på momenter af høj individuel kvalitet. Den her vinterpause er tiltrængt.

  Selv med en mand i undertal i en time bruger JS ikke alle sine udskiftninger. Der er brugt så mange penge på den her trup, men træneren stoler ikke på sin bænk.
  7 enige · 3 god kommentar
   
  • @Klipklapperen det sjove ved 3point.dk er, at når vi vinder kampe, hvor modstanderen har været en mand mindre, så kan det ikke tælles med. Når vi så tilkæmper os et point (og næsten 3), efter at vi har været i undertal i over en time, så skal det selvfølgelig tælles som en skandalekamp.
   4 enige · 3 god kommentar

  Se 6 flere kommentarer

 • Tak Tshiembe, med dit håbløse indgreb sørgede du for at det blev en virkelig underholdende kamp om ikke andet....Du og Heggheim skiftes til at begå hjerneblødninger i det forsvar. Nu må tiden være kommet til endegyldigt at beslutte at forsvaret skal bestå af Rasmussen, Lauritsen og Alves. Alt andet er fyld som kun fortjener en bænkplads på en god dag. Min tålmodighed er opbrugt nu, de to har kostet virkelig mange point i dette efterår.
  6 enige · 2 god kommentar
   
  • @Kristianbs Lauritsen er da helt håbløs. Når Alves ikke er i midten sejler det.
   9 enige · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer
   
  • @Kristianbs - lige mine ord. Heggheim må sælges nu, og Vraa må rykkes op.

   Men ellers er jeg OK tilfreds med holdet.
   
  • Tanken
  • Tanken   26. november 2023   

  • @Kristianbs Uha, jeg synes Lauritsen var dårlig i dag. Faktisk decideret elendig. Tilmed vil jo vove at påstå hvis vi havde startet med Heggheim, Alves, Tshiembe havde vi stået med 3 point nu, selvom de 2 ikke er impornerende... Jeg kan kun håbe og bede om JS ser det og lader Lauritsen sidde på bænken i Tshiembes fravær på søndag. Og så må CV have fået en ny opgave på bordet som hedder find en højre stopper som kan starte fra dag 1 i vintervinduet
   5 enige

---

 • 1 point ude med DUMT rødt kort meste af kampen, kan vi leve med, lyngby spiller slet ikke som et bundhold.

  Både at smide 2-0 føring og 3-2 få sek før tid, er ikke godt nok. Men holdet kæmpede trods alt til 1 point og vi så en godt spillende Greve indtil luften gik ud

  En klaiber som var forrygende og MOTM
  4 enige · 1 god kommentar

 • Sim
 • Sim   26. november 2023   

 • Jeg kan snart ikke mere. Vi lukker 3 mål ind på 45 minutter. Lauritsen og Heggheim har slet ikke niveau. - Og senest også Tsciembe.
  JS ved vi skal ind til 10 mod 11 - og alligevel bliver vi taktisk udspillet - IGEN.
  9 enige

 • 0-2 ved pausen. Den skal køres hjem. Synes det er skuffende. Alt for passivt...

  Ved godt, at jeg er lidt hård ved JS nu. Men han mangler virkelige noget, når han skal ændre et kampbillede. Jeg har ikke løsningen på, hvad JS skulle gøre. Jeg savner dog noget mod. Evt modet til at spille Kowalzcyk. Som kampbilledet skred frem, så vil en løbestærk boks til boks være ideel. Og fra det 69 min, har vi ikke nogle til at true bagrummet...
  2 enige
   
  • @Ville bliv vild ! En spiller som Wass har jo ikke mere luft tilbage efter 70-75 minutter.. Der burde man kunne skifte Kowalczyk ind.
   1 enig
   
  • SSN
  • SSN
   Betalende bruger
     26. november 2023   

  • @Ville bliv vild ! Jeg er rørende enig. Synes JS mangler rigtig meget taktisk forståelse. Virker som om han bare holder sig til den plan han har lagt uagtet hvad modstanderen gør. Det går måske hvis man er Man City men ikke i en tæt Superliga.
   2 enige

  Se 2 flere kommentarer
   
  • @Ville bliv vild ! - du skriver det meget rigtigt - DU ved ikke, hvad JS skal gøre. JS gjorde det godt, og passede sit arbejde. Pointtab er ikke altid trænerens skyld.
   3 enige · 2 god kommentar

  Se 10 flere kommentarer

---

 • Chuck
 • Chuck   26. november 2023   

 • I skriver “ tvang Kevin Tshiembe til at nedlægge en Lyngby-spiller.” Der var ingen der tvang ham, det var endnu en tåbelig beslutning af Tshiembe. Lad manden score og så er jeg rimelig sikker på at vi havde vundet den kamp med 11 mod 11. Nu har Tshiempe vist fået alle de chancer han skal have. Ulykkerne stopper aldrig.
  2 enige
   
  • ClausM
  • ClausM   26. november 2023   

  • @Chuck Lige præsis

 • Kæft en lorte kamp. Selv da vi var oppe 0-1, 11v11 var vi det dårligste hold. At vi var sekunder fra at få 3 point betyder ikke at vi IKKE skal være glade for det ene. For kampen var simpelthen noget lort.
  4 enige · 2 god kommentar

 • jeg er ved at være pisse træt af uafgjort

---

 • ClausM
 • ClausM   26. november 2023   

 • Kevin T, Greve Rasmus L, må videre.

 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    26. november 2023   

 • Tshiembe, Lauritsen og Heggheim er ikke spillere som man vinder pokaler med!
  4 enige

 • Ohi laver ikke en dyt igen i dag, Man skulle have smidt Oscar eller Evjan ind i stedet så vi kunne få nogen dybdeløb.
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • @BIF_Sherra -Ohi er med i 2-3 målet.
   1 enig
   
  • ClausM
  • ClausM   26. november 2023   

  • @BIF_Sherra Måske skulle du se kampen, igen hahaa men det er nok svært for en Ohi hader som dig.

---

 • Ahijado
 • Ahijado   26. november 2023   

 • Puuha den gør ondt, selvom vi får et rødt kort.
  Var Kvistgaarden gået helt kold? Synes jeg ikke det så ud til og så skulle han have været blevet på banen.
  SebSeb er 187 og en habil header, hvorfor kommer han ikke ind til sidst?
  Wass burde være skiftet ud, han kunne ikke gøre det store i de sidste 20. Kowalczyk burde være kommet ind, i de sidste 20.
  Fra de sidste indskiftninger, var der 20 min + ekstra spilletid, hvorfor får man ikke brugt de sidste indskiftninger?
  Frisk ben på banen og dem der var inde på banen kunne lige få pustet ud!!
  Jesper Sørensen virker forvirret, når tingene spidser til…
  3 enige

 • På en måde ærgerligt med uafgjort efter at have været foran 2 gange , og alligevel flot vi får 3-3 en mand i undertal pga en. Dum udvisning til det fjols til K,T .!!!.
  2 enige · 1 god kommentar

 • Så kender vi debatforum på 3point igen. Et par kampe der ikke helt går vores vej, og så er folk igen i gang med deres blame game og generelle brok.

  Men det er mig der er idioten, når jeg bliver ved med at læse med, og bruger tid på at skrive denne kommentar.
  4 god kommentar
   
  • LJS
  • LJS   27. november 2023   

  • @Christian Brøndbyman
   Sgu godt skrevet :-)
   1 enig · 1 god kommentar
   
  • @Christian Brøndbyman enig. Jeg tror desværre forventningerne er for høje ift spillermaterialet
   1 enig

---

 • Craash
 • Craash   26. november 2023   

 • @GARFIELD - Er Thiembe stadig god nok til Brøndby? Han har da ikke spillet en god kamp siden vores debat. Årsagen til at spiller er, at Heggheim ikke gør det noget nær bedre end Thiembe.
   
  • @Craash

   JA, men ikke det samme som jeg siger han skal starte inde, i sidste sæson viste han før sin skade sig være en af superligaens bedste forsvarsspillere, han har kæmpet efter sin skade og comeback med at ramme sit niveau og stabilitet i sit spil.

   Men ligesom Ohi som er i elendig form, mener jeg de har vist kvaliteten og ikke skal skydes nogen steder hen. De vil komme tilbage

 • Det er en mega urutineret træner, der ikke bruger de sidste par minutter på at trække et par udskiftninger. Ved godt, at vi derved ikke vinder mere tid - men vi ødelægger spilrytmen for modstanderen. Det er usportsligt, javel - men nogen gange skal man bare være kynisk…
  Når dét så er sagt, så skal vi prise os lykkelige for X’et - Pentz redder os jo 3-4 gange. Rystende dårlig opdækning i forsvaret…eller mangel på samme!
  1 enig · 1 god kommentar
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder