Jan Bech og CV til pressemøde
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Brøndby IF forventer stort underskud i 2023

 
Brøndby IF forventer et underskud i størrelsesordenen 50 til 90 millioner kroner i 2023, oplyser klubben i en selskabsmeddelelse.

  • Jan Bech og CV til pressemøde
  • Nanna Møller Karlsen
   10. februar 2023 - Klokken 11:18
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  10. februar 2023 - Klokken 11:18

Brøndby IF sendte torsdag aften en selskabsmeddelelse ud, hvor det fremgår, at klubben forventer et stort underskud i 2023. 

Underskuddet forventes i størrelsesordenen 50 til 90 millioner kroner. Det store underskud kommer som følge af ønsket om et strategisk ønske om at styrke den sportslige sektor i klubben fremadrettet. 

- Brøndby IF’s præstationer i de turneringer vi deltager i og aktivitetet på transfermarkedet har væsentlig betydning for årets resultat og er behæftet med usikkerhed, skriver klubben videre.

Bestyrelsesformand Jan Bech Andersen uddyber i en artikel på klubbens hjemmeside:

- Vi har en ambition om, at vi som klub igen kontinuerligt skal spille med i toppen af dansk fodbold og række ud efter europæiske gruppespil, og derfor fortsætter vi i 2023 vores investeringer i den sportslige sektor. Vores ambitioner afspejles derfor i forventningerne til 2023 regnskabsåret, hvor vi bygger ovenpå det stærke fundament, vi står på. Det er en strategisk beslutning at foretage disse investeringer for at give os selv de bedst mulige forudsætninger for, at vi i årene der kommer lykkedes med vores sportslige ambitioner, siger han.

- I dag har vi en konkurrencedygtig trup med en ny cheftræner og en stærk talentafdeling, og selvom vi p.t. ligger nummer ti i 3F Superligaen, så har vi stor optimisme og tro på vores trup her på tærsklen til et rigtigt spændende forår.

Brøndby IF genoptager Superligaen den 19. februar med en hjemmekamp mod AC Horsens.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • mp80
 • mp80   10. februar 2023   

 • Det er dyrt at rydde op efter CV...
  1 enig
   
  • del Piero
  • del Piero
   Betalende bruger
     10. februar 2023   

  • @mp80 jeg ser det snarere som et udtryk for at det er dyrt at ændre strategi alt for ofte. Dengang klubben ikke havde pengene gik man efter egne talenter og spillere op til 10 millioner. Nu kan man pludselig lægge 15-20 millioner og de nye spillere fra en højere hylde presser naturligvis de andre væk fra startopstillingen. Det vil tage nogle år at genskabe balancen og det bliver dyrt.
   3 enige
   
  • 19Magic64
  • 19Magic64
   Betalende bruger
     10. februar 2023   


 • Det er selvfølgelig enormt letkøbt af mig at sige, men så må det også bare være slut med at sælge topspillere for beløb der får vores superligakonkurrenter til at flække af grin. Vi bør være mere på forkant og turde tilbyde spillerne lange attraktive kontrakter, så vi ikke hele tiden tvinges til at sælge et år før udløb for bare at tjene en lille skilling. Alt imens FC'erne lander det ene 100 mill+ salg efter det andet.
  1 enig

 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    10. februar 2023   

 • Ja, det havde nok været bedre både sportsligt og økonomisk, at fastholde mesterholdets spillere, som var på kontrakt og vinde Mesterskabet året efter.

---

 • Utroligt så mange verdensklasse trænere der er gået tabt blandt brøndbys fans samt utroligt hvor mange altvidende professorer der, hvis de ville kunne vende brøndbys økonomi til milliard overskud
  1 enig
   
  • @Brøndby 1964 IF er det først gået op for dig nu? Desværre er der, som du ved, ikke plads til os alle på trænerbænken. Derfor bruger vi dette mandagstræner fansite til at berige alle interesserede med vores guldkorn ;-)
   2 enige · 1 god kommentar
   
  • @Brøndby 1964 IF
   Jeg syntes, at dit navn dukker op hver gang der er brug for (Nordkoreans) støtte til de delvis ukendte Amerikanske rigmænd, der opererer fra skattely :-D

   Når du alligevel 'æder' alt, der kommer fra GFH, hvorfor så overhovedet være på en debatside
   1 enig

  Se 6 flere kommentarer

 • I Nannas transferpodcast med CV kaldte han det for organisk vækst, men det er jo ikke det som det her er. Det man gør nu er at booste holdet med store spillerkøb, og bruge mange flere end man tjener, med det mål at få bedre sportslige resultater og komme i europæisk gruppespil på ret kort sigt.
  Det er ikke anderledes end det man gjorde i Kasi-årene, da man købte Farnerud, Peter Madsen, Jan K, osv, eller det man gjorde året efter Zorningers missede mesterskabssæson, da man hentede Ante Erceg, Kaiser, Gammelby, og en hel masse skrald.
  I begge tilfælde kom resultaterne ikke, om man måtte hurtigt lægge om, skære ind til benet og satse på talenter igen (CV har selv tidligere kritiseret indkøbsamokken i sommeren 18, da han selv skulle rydde op efter det – hvad der synes ironisk nu).
  Den eneste forskel på dengang og nu, er det fromme håb om at den sportslige ledelse, CV, John Møller og GFH-folkene, er dygtigere til at købe ind, så vi rent faktisk hurtigt får de sportslige resultater (eller store salg), der gør at forretningen relativt hurtigt bliver rentabel igen. Det går lidt op og ned om jeg tror på det – men i hvert fald ser de 5-6 store køb man har lavet de seneste to transfervinduer gode ud – om end resultaterne indtil videre lader vente på sig.
  Men jeg tror ikke der er mange skud i bøssen. 10-30 millioner underskud i 22 (det bliver nok tættere på 30 end 10 tror jeg), og så 50-90 millioner i 23. Det er jo tilbage til det sorte hul pengene bare strømmer ned i. Kravet må jo være, at man spiller med om mesterskabet allerede i næste sæson (23/24-sæsonen), og at man allerede i sæsonen efter (24/25 sæsonen) kommer i europæisk gruppespil. For ellers retter økonomien sig ikke op, og det er jo ikke fordi, at GFH er kommet med nogen gigantisk pose penge. Det er ikke mange 50-90 mill store underskud de er klar til at æde.
  Presset på lille Jesper Sørensen er stort, siger jeg bare.
  3 enige · 1 god kommentar
   
  • @Vild Kimfort hvor ved du noge som helst om hvor mange store underskud gfh er parat til at æde …..som alle andre panikslagne tidligere brøndby fans gætter du og som altid på det værste

  Se 7 flere kommentarer
   
  • @Vild Kimfort - hvor høj er JS?

  Se 2 flere kommentarer

 • Sunderland
 • Sunderland
  Top debattør
    11. februar 2023   

 • Forventeligt. CV har jo skabt et stort økonomisk overskud med Mesterskabet, Europæisk Gruppespil, salg af Lindstrøm, Uhre, Frendrup m.m. Men nu går vi efter som minimum at være nr2 når det gælder det økonomiske budget. Der er budgetteret efter vi ikke kommer I top6 og ikke spiller Europæisk. Kommer vi i top 6 og kommer i Europæisk Gruppespil + et større salg til Sommer. Da kan det se anderledes ud, men fornuftigt at dække sig på forkant. Personligt: vi kommer i top 6 og fornemmelsen siger mig ligeså at vi kommer i et Europæisk Gruppespil igen, vi var trods alt mere en tæt på sidste år med et markant dårligere hold, Straffespark imod Basel.
  1 enig · 1 god kommentar

---

 • Ibber
 • Ibber   12. februar 2023   

 • Er det kun mig der får nervøse trækninger og neglebidende finger, har vi ikke været her før?
  At købe sig til succes, det er sjældent nogen nem løsning, det så vi med Kasi’s penge og senest under Troels Beck/Alexander Zorniger og det mistede mesterskab.
  Nu har jeg set alle træningskampe, og jeg er ikke imponeret med det spil, jeg frygter at hele korthuset vælter sammen - godt nok er alle træningskampe vundet hvilket ikke er sket tidligere.
  Men jeg håber selvfølgelig jeg tager helt fejl, så nu må der snart godt hedde søndag d 19 - ses på stadion hvor rigtig fodbold ses
   
  • Ruddi
  • Ruddi   13. februar 2023   

  • @Ibber
   forskellen er det var kasi jesper der dikterede hvad pengene skulle gå til
   
  • @Ibber
   Jo, der er noget deja vu over det her. Flere gange er der forsøgt med massive, kortsigtede, risikofyldte investeringer, primært i spillere til 1.holdet. Næsten hver gang er det fejlet med et brag og efterladt store problemer i årene efter.

   Man kan kun håbe på mere omtanke og kompetence denne gang. Og det virker da også som om man godt ved at der sideløbende skal investeres i langtidsprojekter såsom stadionfaciliteter og MC.
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder