Fodbold live resultater
Jan Bech Andersen
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Brøndby IF indkalder til ekstraordinær generalforsamling: Nye ansigter i bestyrelsen

 
Brøndby IF har indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling, hvor dr kommer nye ansigter i selskabets bestyrelse.

  • Jan Bech Andersen
  • Nanna Møller Karlsen
   19. december 2022 - Klokken 14:15
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  19. december 2022 - Klokken 14:15

Brøndby IF får nye ejere og Global Football Holdings kommer ind i klubben. Det kan der efterhånden ikke være mange, som ikke ved. Nu indkalder Brøndby IF til ekstraordinær generalforsamling, hvor den nye bestyrelse skal vælges og det bliver med en del nye ansigter.

Samtidig udvides bestyrelsen fra 10 til 11 personer. Brøndbyernes IF, foreningen, fortsætter med at have to pladser i bestyrelsen. Her vil Christian Barrett og Sten Lerche fortsætte. Ligeså fortsætter Brøndbys fans med at have en fanrepræsentant i bestyrelsen og Claus Bjørn Billehøj sidder nu på den plads.

Jan Bech Andersen fortsætter som bestyrelsesformand og Niels Roth, som sidder i bestyrelsen nu, fortsætter også. Men så kommer vi til de nye navne. Jan Bech Andersen fortæller til klubbens hjemmeside:

- Da vi har et ønske om at styrke den fodboldfaglige viden i bestyrelsen, så peger vi på Scott McLachlan som næstformand i bestyrelsen på baggrund af hans store global fodboldnetværk og fodboldviden. Ønsket om at have yderligere fodboldviden i bestyrelsen betyder, at der også er peget på Ignacio Beristain, der til daglig er præsident i den portugisiske fodboldklub Estoril Praia, samt på Chris Anderson. Chris vil for mange være et relativt ukendt navn, men Chris er en af de absolut ledende eksperter indenfor dataanalyse i fodbold. Udover at han blandt andet er professor på London School of Economics, så udgav han i 2013 bestseller-bogen ”The Numbers Game: Why Everything You Know About Football Is Wrong” som med udgangspunkt i videnskaben kigger på data og analyser indenfor fodboldens verden. Hans viden, om hvordan man bedst muligt bruger data, er jeg sikker på, kan bidrage til at styrke os.

- Derudover vil vi i bestyrelsen også have Scott Krase og Johannes Rupert samt Isaac Harrouche som medlemmer af den kommende bestyrelse, da de med deres analytiske og kommercielle baggrund kan bidrage til et stærkt kommercielt funderet Brøndby IF.

- Vi har stor tillid til, at den kommende bestyrelse kan bidrage til en stærk forretning og sportslig succes for Brøndby IF. Personligt glæder jeg mig rigtig meget til, at vi i det nye år for alvor kan komme i arbejdstøjet. Jeg vil gerne benytte denne lejlighed til at takke de medlemmer af den nuværende bestyrelse, som ikke fortsætter. Hermann Haraldsson, Birgit Aaby, Jesper Nygaard og Torben Bjørn Christensen har alle leveret en stor indsats gennem de seneste år, og så vil jeg gerne sende en særlig tak til Jesper Møller, som i en lang årrække har bestridt posten som næstformand og været en stor gave til klubben med hans store overblik og sans for detaljerne, siger Jan Bech Andersen til brondby.com.

Den ekstraordinære generalforsamling bliver afholdt den 10. januar klokken 16.00.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Kenneth
 • Kenneth
  Betalende bruger
    19. december 2022   

 • Ser ud til at Scott Krase skal have en lidt større rolle end det i første omgang har lydt til.

  Man ændre tegningsretten til følgende:
  Ændring af Selskabets tegningsregel, så selskabet fremover tegnes af Scott Krase, Scott McLachlan eller den samlede bestyrelse

  i dag hedder det følgende:
  Selskabet tegnes af bestyrelsens formand eller næstformand i forening, enten med et medlem af bestyrelsen eller
  med en direktør, eller af tre bestyrelsesmedlemmer i forening eller af den samlede bestyrelse.

  Så umiddelbart svækker man vel formanden's magt og giver det til et menigt medlem  2 enige · 1 god kommentar
   
  • Kapper
  • Kapper   19. december 2022   

  • @Kenneth godt spottet. Det synes dog også at være på sin plads, idet de kommer til at eje mere end 50% af selskabet.
   Det er også kun rimeligt, at de derved formelt kan tegne på vegne af virksomheden (om i min optik kun godt at de kan det, da man ellers skal have ændret hele bestyrelsen).
   1 enig · 2 god kommentar
   
  • @Kenneth En naturlig konsekvens af at formanden ikke længere er hovedaktionær.
   2 enige

 • 11 bestyrelsesmedlemmer i et selskab med en så simpel struktur og forretning. Det må være rekord.

  Som udgangpunkt fint at få mere fodboldfaglighed ind i bestyrelsen, der forhåbentlig kan løfte os i rekruttering. Jeg er lidt ked af at se HH gå, men det må antages, at der kommer lignende kommerciel faglighed ind.
  2 god kommentar

 • Når man ser den række af kompetente mennesker og viden kan man vel kun tænke *whats not to like ??* ….er lidt i tvivl om hjernemassen hos de fans der er modstandere af dette opkøb, der er da langt flere fordele end ulemper …langt flere
  5 enige · 3 god kommentar
   
  • @Brøndby 1964 IF Ja når man bif's hjemmeside læser hvad de har lavet før skal man være specielt disponeret for at synes det er skidt... Med mindre man ønsker amatører fremfor professionelle, selvfølgelig.
   5 enige · 1 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer
   
  • @Brøndby 1964 IF
   Du brillierer igen-igen og igen med en fuldstændig ukritisk tilgang (vel nærmest en 'Royal hyldest')
   til de nye ejere: En samling af delvis ukendte Amerikanske rigmænd, der opererer fra skattely.

   Og så finder du det samtidigt nødvendigt, at 'disse' alle os, der ikke er tilfredse med disse multi klub ejere.

   Den der 'hjernemadsen' kommentar falder vist tilbage på dig selv
   2 enige · 1 god kommentar

  Se 10 flere kommentarer

---

 • 2023 i Brøndbyernes Idrætsforening tegner en sig for en helt ny tid. GFH tager over det er kendsgerningerne. Som en naturlig konsekvens sætter de deres eget hold i bestyrelsen dog fortsætter JBA, Steen L, Christian B, og Fanrepræsentanten Claus BB, Nils Roth. Bestyrelsen udvides fra 10 til 11 personer, JBA beholder sin formandspost hvilket sender et godt signal.

  Bestyrelsen styrkes i betydelig grad på det fodboldfaglige niveau med tilgang af Scott Mclachlan og Chris Anderson. De 4 øvrige nye bestyrelsesmedlemmer kommer med en tung international forretningserfaring, også indefor Branding. Samlet set vurderes det at der bliver tale om meget slagkraftig bestyrelse som uden sammenligning bliver superligaens så absolut stærkeste bestyrelse.

  Ignacio beristain, President i Estori, tidl. 19 år hos Adidas, heraf 8 år som Managing Director

  Scott Krase Investor: 21 years as portfolio manager.
  Board Member: Athletic Recovery Zone; E-net; Nomikos Ltd.; Caravel Shipping Ltd; Dolphin Capital Opportunities; Castle Athletics; OneZone

  Johann Peter Rupert;
  Chairman of the Swiss-based luxury-goods company Richemont and the South Africa-based company Remgro. Since April 2010, he has been the CEO of Compagnie Financiere Richemont. Rupert and family were ranked second-richest in South Africa on the 2021.

  Isaac Harrouche;
  Investment Principal at Bolt Ventures, tidligere Blackstone Group.

  1 god kommentar
   
  • @Rasmus Stephansen ja som sagt ……whats not to like ??
   1 enig · 1 god kommentar
   
  • del Piero
  • del Piero
   Betalende bruger
     21. december 2022   

  • @Rasmus Stephansen Det er helt sikkert folk med stor kommerciel og international erfaring. Det positive kan være at det er folk som er nøgterne, systematiske og ikke har følelser i klemme. Deres baggrund rimer på vækst, omsætning og overskud.

   Faren kan måske være at deres erfaringer stammer fra andre bancher, hvor man sælger varer og services på det internationale marked. Fodbold har måske nok nogle fællestræk med shipping eller salg af sportstøj, smykker, osv. Men der er også store forskelle. Merchandisesalg, tilskuere, fans, sponsorer, osv. fylder naturligvis meget og er et område, hvor de nye folk måske kan bidrage til at løfte omsætningen.

   Men i topfold er økonomien ekstremt afhængig af sportslig success, som igen afhænger af evnen til at sammensætte og træne et hold, samt evnen til at udvikle, tiltrække og sælge fodboldspillere. Krydret med lidt held. Jeg har svært ved at se, hvad de fleste af de nye bestyrelsesmedlemmer kan bidrage med her? Heldigvis er der dog et par stykker, som åbenlyst har stor erfaring på det område og så må man håbe at investeringsekspertene lader dem styre den sportlige del.

   Slutteligt skal man huske at Brøndby - ulig Adidas - ikke er noget internationalt brand, men en fodboldklub hvis kunder (fans, sponsorer, osv.) primært er lokalt forankrede i Danmark. Brøndby er samtidig en speciel klub, hvis styrker ligger i følelsen af fællesskab og lokal forankring. Det bliver spændende at se om de mange udenlandske bestyrelsesmedlemmer har forstået dybden i de dynamikker og forstår at udnytte dem positivt.

   Jeg er meget spændt på hvad der sker det næste års tid. For udover nye ansigter i bestyrelsen synes jeg ikke at de nye investorer er kommet med summer der er store nok til at flytte afgørende på styrkeforholdet mellem topklubberne i superligaen. Det beløb de angiveligt har lagt svare vel ca. til de penge FCK har tjent på deltagelse i Europa de sidste to år. Det ville være noget andet, hvis de nye investorer havde smidt 1 millard i Brøndby for totalt at sætte FCK og FCM skakmat, i stil med det der historisk er sket i Chelsea, Man City, PSG, osv. Klubber som i halvfemserne ikke var i nærheden af mesterskabet, men som med nye hyperrige ejere blev kapulteret til toppen i løbet af relativt få år. Det er slet ikke der GFH er. Så hvis vi skal vippe FCK og FCM af pinden skal det fortsat være ved at gøre tingene bedre og smartere, for de to klubber har stadig flest penge. FCN er samtidig ejet af folk der hvis de ville let kunne øget budgettet til det dobbelte.
   1 god kommentar
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

Støt os og bliv medlem af 3point.dks venner