Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Brøndby IF og Fanafdelingen har nu officielt underskrevet værdiaftalen

 
Den 11. juni blev værdiaftalen vedtaget ved Fanafdelingens ekstraordinære generalforsamling, og den 15. juni blev aftalen så officielt underskrevet.

  • 3point.dk
   16. juni 2023 - Klokken 09:12
 • 3point.dk
 • 3point.dk
  16. juni 2023 - Klokken 09:12

Søndag den 11. juni var mange mødt op i fanzonen på Brøndby Stadion, hvor Fanafdelingen holdte ekstraordinær generalforsamling. Her blev værdiaftalen vedtaget efter afstemning, og den 15. juni blev den så underskrevet officielt af de følgende personer:

Ole Palmå, Adm. Dir. Brøndby IF
Lars B. Petersen, Formand Fanafdelingen
Peter B. Schiewitz, Næstformand Fanafdelingen
Aske Stentoft, Kasserer Fanafdelingen

Grundet tidsforskel til USA, så deltog Scott Krase, bestyrelsesmedlem Brøndby IF / Global Football Holdings, ikke i dette møde men har skrevet under kort tid efter, oplyser Fanafelingen.  Fanrepræsentant, Claus Bjørn Billehøj deltog også i mødet.

I forbindelse med denne underskrift meddeler Fanafdelingen på deres hjemmeside:

- Med aftalerne på plads, så varsler det en ny tid for vores elskede fodboldklub og fællesskab. De bidrager med en ramme som vi nu aktivt og dygtigt – sammen med klub og ejere – skal sikre at udfylde på den bedst mulige måde. Det arbejde starter med det samme.

- Fanafdelingens bestyrelse takker for den utrolige opbakning der har været igennem hele processen, og opfordrer alle til at passe godt på hinanden i den kommende tid. Vores fællesskab har været under pres i lang tid, og vi skal nu finde en fælles vej frem.

Se billeder fra ovenstående møde og læs mere på Fanafdelingens hjemmeside.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • del Piero
 • del Piero
  Betalende bruger
    16. juni 2023   

 • Jeg er spændt på om den nu underskrevne værdiaftale ændrer noget.

  Det som klubben og GFH har forpligtet sig til i aftalen flugter, som jeg ser det, fuldstændig med det GFH hele tiden har sagt at de ville og det de i praksis har gjort.

  Ser man på, hvad fansiden skal love og levere på, står der bl.a. i aftalen at

  Fanafdelingen og Brøndby IF fremmer gensidigt en fanscene med plads til det brede fællesskab og håndhæver en klar politik mod alle former for vold, trusler, hærværk, misbrug, diskrimination og chikane.

  Her glæder jeg mig til at se, hvordan Fanafdelingen i praksis vil udfolde det løfte.

  Og så noterer jeg mig at brug af pyroteknik, der udløser bøder til klubben på sær vis ikke har fundet plads i aftalen. Det kunne være spændende at høre, hvorfor Fanafdelingen ikke følte at det var relevant at love at man aktivt vil arbejde imod fyrværkeri, røg og pyro?

  Man kunne jo have skrevet at fanafdelingen til enhver tid vil arbejde aktivt for at fanscenen overholder DBUs og EUFAs regler, samt dansk lov, for god opførsel på og udenfor stadion. Eller tilføjet pyroteknik til listen af de ting man sammen vil arbejde for at få afviklet. Det synes at være et helt aktivt valg at man ikke har gjort det og det er jo nok ikke Brøndby A/S der har bedt om at få det taget ud...
   
  • @del Piero

   Synes du skal begynde at gå til håndbold. Folk som dig der kan fjerne stemningen fra ethvert fodbold stadion
   1 god kommentar

 • @del Piero

  Vil du selv lege politi overfor voldelige fans? Nu når du beder andre fans, som har kæmpet for en god sag, at lege politi.

  De har kæmpet for en god sag, og det eneste du kommer med er negativt, fremfor sætte pris på, det arbejde og sjæl de har lagt i det, for at kunne lande en aftale .

  Nej del piero de skal være med til at skabe en god stemning, ikke lege politi, det burde vores sikkerheds vagter og politi få styr på, ikke alm fans der vil BIF godt.

  Du sammenligner dem tydeligt, med dem der laver balladen, det er total forkert. Ud fra billedet af artiklen ligner det ikke ligefrem voldsmænd, eller nogen der skaber problemer .

  Skulle nogen idioter gøre det, så skal man i Bif slå meget mere hårdt ned på dem og give dem livsvarig karantæne.

  De personer er alligevel ikke værd at samle på
   
  • del Piero
  • del Piero
   Betalende bruger
     16. juni 2023   

  • @Brøndby if for evigt

   Jeg synes at du skyder lidt forbi her.

   Min pointe er at jeg har svært ved at se, hvordan aftalen i praksis vil gøre nogen forskel, fordi

   1) GFH jo ikke har lovet at gøre noget nyt, som de ikke forvejen gjorde eller havde tænkt sig at gøre af egen drift.

   2) Fanafdelingen jo netop ikke i praksis skal eller kan gøre de ting du selv fremhæver: at agere politi på stadion med risiko for selv at få en på lampen.

   Så vi er helt på linje der og jeg anerkender også fuldt ud at aftalen da er en positiv ting. Måske især for dem, som har haft en tvivl om GFHs hensigter med købet af klubben.

   Jeg tillader mig så også at ytre en undren over fraværet af pyro i aftalen.

   Når fanafdelingen alligevel er i gang med at strø om sig med hensigtserklæringer om ting, som langt hen ad vejen ligger uden for deres egen kontrol, hvorfor så ikke tilføje at man er imod pyro eller anden adfærd der skader klubben økonomisk?

   Dét lyser op for mig, fordi langt hovedparten af aftalen handler om ting fansiden vil have klubben til at love og efterleve, mens der stort set kun er den ene passus, som jeg delte ovenfor, når vi taler om hvad fansiden kan love at arbejde med og for.

   At man ikke engang kan gå med til en løs, gratis hensigtserklæring om at klubbens fans ikke bør udvise en adfærd, der påfører klubben bøder, karantæner og straf er højst overraskende for mig. Det er jo ikke fordi emnet ikke har været drøftet i fankredse, så jeg formoder at det er noget man fra fanafdelings side har valgt ikke at ville medtage i aftalen. Jeg har svært ved at se for mig at det er Ole Palmå eller GFH, som har bedt om at få et afsnit om pyro pillet ud...
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

 • det står intet i den aftale som GFH ikke i forvejen har meldt at de ville gøre eller arbejde på, så over et halvt års ballade har udmøntet sig i en ligegyldig aftale. Men selvfølgelig kan vores allesammens fanafdeling jo bryste sig af at have lavet verdens første aftale af den type.....tillykke
   
  • @Brøndby 2660 FC
   “det står intet i den aftale som GFH ikke i forvejen har meldt at de ville gøre eller arbejde på

   Med mindre, at du befinder dig i centrum af GFH - så viste du, før forhandlingerne med FA startede, absolut intet (som i nul, ingenting, nada) om GFH's strategi og intentioner med købet af Brøndby, Hvad du og alle os andre viste var, hvad GFH sagde i skål-taler i forbindelse med købet af Brøndby: 'Vi kommer med fred, og vil kun det bedste for klub og fans' (som Columbus sagde til den oprindelige befolkning i Amerika )

   Flere måneder inde i forhandlingerne, lækkede GFH fra Forhandlingerne med FA. BEMÆRK: Det var IKKE GFH's strategi og intentioner med købet af Brøndby de lækkede - men derimod deres version af hvor langt forhandlingerne var nået.

   Lige nu ved vi alle, hvad FA og GFH har forhandlet sig frem til - Næsten udelukkende hensigtserklæringer. Vi kan vælge at tro på, at Fanaftalen indeholder GFH's strategi og intentioner med købet af Brøndby. Men vi er mange, der har en mere realistisk tilgang til virkeligheden

   ***********

   Og du ved ikke hvorfor GFH har købt aktieposter i 6-7 andre europæiske fodboldhold.

   Og du ved heller ikke hvorfor personer i GFH har købt aktieposter i en række andre fodboldhold andre end GFH's

   Du (og alle os andre) ved ikke engang hvem alle personerne i GFH er
   1 enig · 1 god kommentar

---

 • Hej Claus.
  Jeg har lyttet til din samtale med Nanna.
  først vil jeg gerne tilkendegive min store sympati og respekt for den måde du forvalter og balancerer dit fanembede på,det gør du på yderst kompetent facon.

  Angående den fremtidige fanrepræsentation i bestyrelsen.

  Jeg finder det helt afgørende vigtigt at udvide bestyrelsen med en fanrepræsentant mere, det er kritisk viden fanrepræsentanten ligger inde med og som vil komme til dig fremadrettet, viden som ikke må gå tabt, når du en dag,af den ene eller anden grund, ikke længere er en del af bestyrelse og jo så omfattet af tavshedspligten.

  Forretningen/klubben må have en hel vital interesse i at den viden og erfaring sikres og ikke glider bestyrelsen af hænde med en udskiftning på din position, en udskiftning som bestyrelsen ikke selv er herre over. klubben/forretningen er ikke tjent med på et operativt niveau, ikke at have en 100% kompetent fanrepræsentant som medspiller og det kan alene sikres ved at der er 2 Fanmedlemmer som vælges ind med forskellige genopstillingsår, på den måde og kun på den måde kan de 2 repræsentanter udveksle viden &erfaring uden at bryde tavshedspligten og kompetencerne kan således sikres og bibeholdes i bestyrelseslokalet, når jeg tænker efter forstår jeg faktisk ikke hvordan det kan være at bestyrelsen ikke allerede selv har iværksat en sådan udvidelse og dermed fremtidsikre sine operationelle kompetencer især set i lyset af underskrivelsen af værdiaftalen som et vitalt forretningsmæssigt styreredskab og den kontinuitet som forretningen bør sikres sig.

  Jeg håber formandsskabet,Jan Bech Andersen & Scott Mclachan indser dette helt nødvendige tiltag og tager skridt til at bestyrelseslokalet forbliver trimmet til de fremtidige opgaver.

Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder