Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Brøndby IF præsenterer stort underskud

 
Brøndby IF har udsendt delårsrapport med et stort minus.

  • Nanna Møller Karlsen
   7. september 2023 - Klokken 11:35
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  7. september 2023 - Klokken 11:35

Brøndby IF udsendte onsdag aften delårsrapport og den viser et minus på 62,8 millioner kroner for første halvår i 2023, men at dette er i overensstemmelse med ledelsens forventninger. I samme periode sidste år lavede Brøndby IF et plus på 19,7 millioner kroner. Det store minus er primært drevet af øgede investeringer i den sportslige sektor.

I delårsrapporten informerer Brøndby IF ligeledes om at regnskabsåret fremover omlægges, så det løber fra sommer til sommer i stedet for vinter til vinter. Derfor kommer der nu et omlægningsår, hvorfor næste regnskabsår er på 18 måneder.

Brøndby IF forventer i perioden 1. januar 2023 til 30. juni 2024 et resultat før skat i niveauet minus 170 millioner kroner til minus 130 millioner kroner. 

- Forventningerne til periodens resultat afspejler et fortsat strategisk ønske om at styrke den sportslige sektor fremadrettet. Brøndby IF’s præstationer i de turneringer vi deltager i og aktivitet på transfermarkedet har væsentlig betydning for årets resultat. Resultatet før skat for perioden 1. januar 2023 til 30. juni 2023 på -62,8 mio. kr. er indeholdt i selskabets resultatforventning for 18 måneders perioden, lyder det i delårsrapporten.

Salget af Mads Hermansen indgår ikke i halvårsregnskabet, da den handel blev gjort færdig i juli 2023 - altså uden for regnskabsperioden.

 

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • mawmaw
 • mawmaw   7. september 2023   

 • Underskudsmestre!
  1 enig · 2 god kommentar
   
  • @mawmaw Lige akkurat, det er en disciplin hvor vi næsten hvert år konkurrerer om trofæer.
   1 enig · 1 god kommentar

 • Ole ser glad ud

 • Av, min arm. Det er voldsommere, end jeg havde fantasi til. Den lånefacilitet er kaldt lige om lidt, og hvad så?

  Hvor ville jeg dog gerne have indblik i GFHs investeringscase. Jeg kan slet ikke se, hvordan Brøndby nogensinde skal kunne generere tilstrækkelige indtægter til at sikre balance.

  Der er ikke forfærdeligt meget mere at hente kommercielt, og stadion er næsten fyldt op. Selv hvis vi etablerer os i toppen, kommer indtægter fra Conference League gruppespil til at forslå som én skrædder i helvede, og vores investering er ikke massiv nok, at kunne forvente jævnlig Champions League deltagelse.

  Der er kun én måde at tjene store penge på i Brøndby, og det er salg af MC spillere. I den kontekst er den nuværende storm om Masterclass gift for klubben.
  2 enige · 2 god kommentar
   
  • @Klipklapperen selvom der er flere måder at fortolke denne nyhed er det umuligt at bestride det dystre billede du tegner op. Som jeg ser det, er det desværre prisen for at være en sovende kæmpe i mange mange år.
   1 enig · 1 god kommentar
   
  • @Klipklapperen
   Der er jeg så MEGET uenig, jeg mener vi underpræstere på næsten alle parametre, boder, merchandise, billetpriser, sponsore. Jeg vil slet ikke være overrasket hvis et effektiv drevet Brøndby, kunne hente et stor 2 cifret millionbeløb, alene på de ovenstående ting.

  Se 1 flere kommentarer

---

 • Det er altså meget vildt, at man over en 18 måneders periode, hvor man allerede nu har transferindtægter i omegnen af 100 millioner på Hermansen, Slimane, Lindstrøm-videresalg + det løse, alligevel regner med et samlet underskud på 130-170 millioner. Det gør det lidt svært ved at se, hvordan man skal kunne opnå løbende overskud, når man drifter så dyrt som man åbenbart gør.
  Jeg havde troet at sommeren pæne salg + Lindstrømcasen, havde gjort, at man nu forventede et bedre årsregnskab, end man tidligere havde meldt ud – men nej. Man er gået fra forventet årsregnskab på minus 50-90 mill, til forventet 18 måneders regnskab på minus 130-180 mill. Altså endnu større end først meldt ud.
  Det kunne være interessant at vide hvor stor en del af de åbenbart mange penge man investerer lige nu, går til drift, i form af f.eks. øgede lønudgifter til spillere, trænere oa, og hvor mange der er engangsinvesteringer. Bare for at få en fornemmelse af den langsigtede bæredygtighed.
  Men det ligner jo (stadig), at vi over en forholdsvis kort periode skal lykkedes med europæisk deltagelse stort set hvert år + væsentligt større salg end vi laver nu. For ellers er der meget snart ikke flere penge tilbage. Puha.
  2 enige · 1 god kommentar
   
  • @Vild Kimfort Salget af MH og Jobbe og sandsynligvis Anis er ikke med og kommer i næste halvårlige regnskab, hvilket er i omegnen af 110 mill.
   1 god kommentar

  Se 3 flere kommentarer
   
  • @Vild Kimfort hvis du vil have større indsigt i nøgletal må du købe dig til en plads i bestyrelsen,det et vilkår i A/S selskaber.

 • Dette underskud er fuldstændig som forventet, og også meldt ud. De øgede udgifter passer med kalkulen fra bestyrelsen og GFH der, også som udmeldt, nu er at skrue kraftigt op for investeringerne i truppen og i MC for derigennem at sikre højere placeringer. Business case for GFG må være en kombination af, at vi med en stærkere trup kvalificerer os til europæisk gruppespil, og sælger MC, og evt nogle af de internationale u23-indkøb, og derigennem generer 100 mio+ på sådan en kombi.

  Da vi forpasser Europa-muligheden i foråret var dagens udmelding eneste mulighed. Havde vi kvallet kunne vi med lidt held og dygtighed have 50+ på EL, 30+ på CfL hér til efteråret, og derved gået i nul det næste halve år (endt på ca.110-120 i underskud for de 18 mdr). Jeg har ikke set udmeldinger om at vi budgetterer med europæisk gruppespil indenfor de næste 18 mdr (hvilket selvfølgelig vil ændre regnestykket). Men
  leger vi blot en anelse med præmisserne i det netop overståede transfervindue og indregner et Kvistgaarden-salg til Celtic for 52 mio, havde regnskabet jo allerede dér set væsentligt anderledes ud. Omvendt, hvis CV havde lykkedes med at indkøbe den 6er havde det afhængig af om spilleren var under kontrakt, eller fri transfer med sign-on, måske krævet en 20-mio udgift + løn oveni (hvilket dog stadig havde været indenfor den kalkulerede, og udmeldte satsning).

  Dette bare for at sige at jeg slet ikke er så bekymret som nogle medfans. Langt hellere at der satses end at vi laver fornuftige plusser der gør os ude af stand til at satse, selvom vi kvaller til Europa League. Og trup
  kvalitet, resultater (euro-kval) og salg betyder bare alverden: Hvis nu Kvisten gør det godt og sælges for dette, eller højere beløb, til vinter nedbringes underskuddet over de 18 mdr tilsvarende. Det samme hvis Yeboah eller Schwartau brænder græsset af de næste 12 mdr, genererer mindst det samme. Og hvis de tre herrer gør det, er der også en ganske stor chance for at vi ender med at kvalificere os til EL med dertilhørende indtægter. Det er et håbefuldt scenarie, granted, men det må vi fans jo gerne! :-)

  7 enige · 8 god kommentar
   
  • @PresPresPres
   Men, man ved jo heller ikke, hvad de har budgetteret med af spillersalg. Så der er nogle ubekendte faktorer.
   Ellers er jeg sådan set enig med dig.
   2 enige
   
  • @PresPresPres Men nu er Europa League jo ikke en mulighed for danske hold. Og sammenlignet med transfermarkedet er der ikke mange penge i Conference League.

   Samtidig står vores konkurrenter ikke stille. FCN har forstærket truppen med spillere fra en anden”hylde” end vi har været i stand til og er en del af et fodboldnetværk, der kun bliver stærkere. FCM har sejlet rundt siden Ankersen sagde farvel, men med deres nye ejerskab har de fået uanede økonomiske muskler. Det bliver benhårdt bare at konkurrere om medaljer.

   Jeg lukker øjnene, og håber på det bedste. Men Brøndbys historie skræmmer.
   1 enig · 2 god kommentar
   
  • @PresPresPres - enig i at underskuddet er som forventet. Min bekymring er hvorledes der skabes balance med de øget udgifter. Alle dine indtægtforslager ekstraordinære indtægter. Jeg så gerne at ledelsen præsenterede en plan for at hæve de ordinære indtægter der ikke på samme måde er resultatafhængigt, det kunne være tilskuetindtægter, sponsorater, salg af merchandise osv.
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer
   
  • @PresPresPres Det lyder som om vores strategiske udgangspunkt, som så mange år før, består af hvis og hvis, hvis. Hvor er strategien på vej derhen, den røde tråd? Det er rimelig uholdbart at kaste +100 millioner efter hvis'er.
   3 enige · 1 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer
   
  • Budnitz
  • Budnitz   7. september 2023   

  • @PresPresPres Fint med et optimistisk perspektiv.

   Jeg tænker bare, det er jo ikke urealistisk, at vi ikke kvalificerer os til europæisk gruppespil, fordi vi snubler på vejen eller blir, lad os sige, nr. 5? Det er heller ikke usandsynligt, at vores talenter ikke brænder banen af, lige nu er der jo to stk, som får spilletid, og så en stor bunke gfh-lodsedler, som ingen rigtig ved, hvad kan.

   Og hvis alt kikser - så står vi altså med en ret substantiel gæld til vores ejere.

   Men måske har du ret? Vi kagede jo i det, da vi havde lidt penge efter mesterskabet - nu har vi så ingen og satser meget større. Måske virker det bedre?
   1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer
   
  • @PresPresPres
   dine tal på CL og EL er ikke korrekte, en klub som Brøndby ville minimum tjene 40 millioner ved gruppespil i CL og minimum 80 ved EL
   1 god kommentar
   
  • @PresPresPres Det har fra dag 0 været GFH strategi at Brøndby skal spille europæisk, det er det helt bærende element i hele deres business case.
   Europæisk deltagelse generere større indtægter i hele fodbold- forretningen,billetsalg, merchandise, sponsorrater,spillersalg osv.

   Modsat Henrik Madsen´s påstande er strategien krystalklar, det handler ene og alene om investerer sig til et hold der kan skaffe os ud i europa, så kommer det momentum vi savner. Det er som i al anden forretning en kalkuleret risiko - ikke et sats, men en konkret afvejning af risiko & afkast
   potentialet. GFH er helt overbeviste om de har en god case,ellers havde de ikke valgt at købe sig ind i klubben og påbegynde deres investeringer i skabelse af en trup der kan begå sig i toppen af superligaen og deltagelse i de europæiske tuneringer. Det er i grunden mærkeligt at der er så stor tvivl om hvad GFH vil for i virkeligheden er det jo hamrende enkelt, der er ikke noget nyt eller fordækt under solen alle ved det... alle jagter det..., præmiepengene i de europæisketurneringer og den eksponering der følger for så kommer man ind i en anden økonomisk cyklus - det er GFH´s mål...! Men Rom blev ikke bygget på en dag.
   2 enige · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

 • Et roligt fokus på en sportslig forbedring i forhold til sidste år og Brøndbys deltagelse i europæiske turneringer skal være det langsigtede strategiske mål. Og en vilje til IKKE at sælge de bedste spillere og unge talenter hele tiden - som man nu har gjort med Kvistgaarden, hvis spil blev delvist ødelagt af al den støj som pengeskotterne fra Celtic skabte. Europæisk må og skal være det langsigtede mål for Brøndby! SÅ kan folk i stedet sælge deres bedstemødre
  2 enige · 1 god kommentar
   
  • @Michael Hansen Jeg er ikke sikker på, at der er lige så mange penge i bedstemødre som i unge talenter.

---

 • ACTION!
 • ACTION!
  Betalende bruger
    7. september 2023   

 • Det glæder mig at GFH tør satse med en investering i MC og den sportslige sektor for det lader til at være tilfældet for FCK, FCN, AGF og FCM ligeledes. Konkurrenternes satsninger gør det selvfølgelig sværere for os at komme i top3 end ellers men husk lige at hvis man generelt satser mere i dansk fodbold er der også større sandsynlighed for at Danmark permanent kan ryge i top15 og dermed væsentligt større indtægter for top 4 måske top5. Det kunne jo være fantastisk om vi i Danmark på sigt kom på Belgiens niveau med flere hold i CL og EL og Conf. L så top5 permanent blev bedre. Også bare sjovere fodbold at se med højere kvalitet. Er der nogen som ved om en 15. Plads efter denne sæson allerede kaster bedre mulighed af sig i Europa næste sommer eller om det er forskudt et år?
  1 enig · 1 god kommentar

 • Underskuddet er ikke bekymrende, da det er en del af en større investering i hele setuppet i og omkring klubben. Det er nødvendigt, at man opgradere helevejen rundt, hvis man vil være med i toppen.

  Det kunne ikke lade sig gøre uden nye ejere.
  2 enige · 1 god kommentar

 • Som jeg forstår det er salget af MH, Jobbe og Anis ikke med i dette halv år, da de blev solgt i juli/aug. Så sidste halvår kommer nok til at se noget pænere ud, da der kommer 110 mill ind på de 3 ovenstående handler.
   
  • @Sorteslyngel Det forventet underskud er stadig mellem 130 og 170 millioner selv med de salg.
   1 enig · 1 god kommentar

---

 • To make money - You have to spend money. Ja, ved godt vi historisk har brugt en masse uden at tjene en skid. MEN, hvis vi skal med Fc´erne så skal der laves en væsentlig investering i MC og 1. holdet generelt. Det har man så gjort.
  Nu skal vi så dække det hul med Europa gruppespil og MC salg til 50-100 mio klassen. Ligesom vores nærmeste konkurrenter... kan vi det... ved jeg ikke, med det er det der nu er setuppet.
  Sammenligning med AGF er fjollet, fordi de ikke kræver gruppespil hvert andet år og top 3 hvert år. Så ville deres investeringer også skulle skrues helt op på mindst vores niveau.

  Jeg siger ikke det er kønt det her. Men det er derfor GFH kom ind. Kæmpe massiv investering i måden vi i fremtiden skal præstere.

  Vi øger jo sponsor, TV og merch indtægter så det er det sportslige der skal op på et niveau, hvor vi er sendt langt langt langt bagud i forhold til fcm, pse og sådan set også fcn som i årevis har arbejdet på EN strategi. Vi kommer hvertfald uden tvivl til at se til næste sommer om det her kan briste eller bærer. Kommer vi i europa og Kvistgaarden sælges for 65 mio, så er vi på rette vej. Men ehhh, lad os nu se :D
  1 enig

 • del Piero
 • del Piero
  Betalende bruger
    8. september 2023   

 • Det betyder at vi pt kører med 10 millioner i underskud pr måned. Vi skal dermed op på at hente omkring 120 mill ekstra om året på TV penge, spillersalg og Europa. Bliver spændende at se om det kan lykkes…

 • Pas nu på at overfortolke et øjebliksbillede

---
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder