Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Brøndby IF tabte træningskamp til AGF

 
Brøndby tog hjemme lørdag eftermiddag mod AGF i pre-seasons anden træningskamp. De blå/gule har stadig første sejr i opstarten til gode efter dagens kamp, hvor AGF vendte Brøndbys 1-0-føring til 1-2. Det var en kamp med flere ansigter, hvor intensiteten især var højest i den første af de tre halvlege, der hver varede 40 minutter.

  • Adam Emil Mossin
   2. juli 2022 - Klokken 20:20
 • Adam Emil Mossin
 • Adam Emil Mossin
  2. juli 2022 - Klokken 20:20

Kampen blev med torden og lyn sat i gang efter blot 10 sekunder, hvor Brøndbys Simon Hedlund opsnappede bolden fra et sjusket AGF-forsvar og fik en kæmpe mulighed, som han sendte på indersiden af stolpen, hvorefter den til frustration sejlede hen langs mållinjen. Trods den dramatiske start gik der 10 minutter før kampen gik rigtigt i gang.

Patrick Mortensen fra udeholdet endte med en god skudmulighed efter et godt gennembrud fra AGF’s højreside. Den ramte dog lige på målet. Fem minutter efter kom Gift Links til en stor mulighed efter fejl i opspillet fra kaptajn Maxsø. Fejlafleveringer skulle vise sig at blive et gennemgående tema for kampen.

Heldigvis for Brøndby har de deres nye nummer 1 på mål. Mads Hermansen reddede først Links’ afslutning og dernæst returen tæt under mål fra Patrick Mortensen. Brøndby svarede første gang igen efter 17 minutter, hvor Bruus kom i en god position, men slog et skidt indlæg. Hjemmeholdet overtog styringen i kampens første halveg og kom til flere gode muligheder. Hedlund modtog et indlæg i feltet, men fik det ikke under kontrol. Det efterfølgende hjørnespark var et af de sjældnere, for Brøndby scorede!

Efter Cappis’ indadskruede serv snød Rosted AGF’s Frederik Tingager og sparkede bolden flot i mål.

Generelt var dette en hårdt spillet træningskamp. Begge mandskaber stillede op i noget der lignede idealopstillingen (Brøndby havde dog 16-årige Schwartau på toppen). Mange frispark blev begået og især Brøndby gik til tider i rimelig højt pres anført af Radosevic, der flere gange deltog højt i banen. Brøndby havde på trods af en rodet og hårdt spillet kamp bolden mest, og var klart bedre på bolden. Her var Mathias Greve med til at skabe flowet. Han skal generelt have ros for sin præstation, mens Riveros også fortjener ros for sine fine udfordringer. 

Anden halveg begyndte med ti af de samme spillere. Kun Mads Hermansen, der som altid er værd at fremhæve, erstattedes af Thomas Mikkelsen. Efter 46 minutter spillet var det hårde spil tilbage. Greve holdt fast i Albert Grønbæk, hvorefter en smule tumult mellem spillerne opstod.

Greve var klart en af Brøndbys bedste og efter 52 minutter var han tæt på at få gennet bolden hen over Jesper Hansen i målet, men ramte overliggeren. Man så desværre ikke meget til Schwartau, der netop er blevet rykket op i Superliga-truppen. Kun en enkelt gang, efter 57 minutter, modtog han bolden i en gunstig position og kunne løbe mod målet. Desværre var der ingen løb for den unge angriber, og det løb ud i sandet for ham.

Herefter mistede Brøndby kontrollen over kampen. AGF udlignede efter 60 minutter ved Tobias Mølgaard. Efter et gennembrud i AGF’s venstreside lagde midterforsvar Bisseck et indlæg til Mølgaard, der, helt fri, sparkede bolden i kassen. Forsvaret var sløset og for mange stod på mållinjen.

Herefter skiftede hjemmeholdet ud: Maxsø, Rosted, Radosevic og Schwartau udgik, mens Bell, Kvist, Alves og Tshiembe kom ind. Den store udskiftning må have skabt uro i organisationen og Eric Kahl fra AGF scorede minuttet efter. Brøndby tabte herfra en masse bolde og gav flere chancer og kontramuligheder væk. AGF fik bolden i mål for tredje gang efter glimrende indlæg, men offside.

Endnu en stor runde udskiftning efter 70 minutter: Hedlund, Bruus, Divkovic og Greve gik ud, mens Singh, Friedrich, Salech, Kwasniak og Kvistgaarden kom ind. Salech fik i løbet af kampen tre stikninger han skille gøre mere ved. Hurtigheden og teknikken var der ikke helt.

I tredje og sidste halveg blev kampen igen mere lige og tempoet dalede. Singh stod for mange forsøg på gennembrud og søgte hver gang den frække løsning. Han lykkedes flere gange med det. Blandt andet efter 84 minutter. hvor han driblede flere forsvarsspillere i feltet, men skuddet tæt på mål blokeredes. Kvistgaarden modtog returen, men skød lige på. Første store chance kom til Kvistgaarden, der med vanligt højt energiniveau, nåede en lang bold, der var lige ved at løbe ud over venstresiden. Han drev bolden ind i feltet, men afleveringen på tværs fandt ingen modtager. Der manglede løb.

Resten af kampen bar ikke præg af store chancer, men Brøndby mistede bolden et par gange og fik en sløj udført kontra imod. I sidste minut af kampen skabte først Bertram Kvist en god mulighed, der dog ikke når at blive afsluttet, dernæst drev Singh på ny bolden i højresiden og fik smidt et indlæg ind over. Det ramte desværre en AGF’er.

Brøndby tabte altså anden træningskamp og skal forsøge at få første sejr i opstarten mod Lyngby BK, som de blå/gule tager i mod hjemme d. 5. juli.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Der er stadig store udfordringer med at score mere end et mål pr kamp, nu har vi formået at score en gang mod Hvidovre fra 1 div og en gang mod et bundhold fra SL over 120 min, det kommer simpelhen ikke til at gå på den lange bane.
  2 enige · 1 god kommentar

 • Betalende bruger
    2. juli 2022   

 • Hvor er det dog skuffende at se BIF. Ingen udvikling i forhold til sidste år, vi er dårlige på bolden, skaber ikke ret meget og er hullede som en si i forsvaret. Vi risikerer endnu en fejlstart - måske ikke så ekstrem som sidste år - og skal komme fra baghjul igen. Hvem er lederne på holdet? Hvem skal de unge læne sig op af? Balancen er helt skæv. Vi har udviklet os til et FCN version 2.0 - og med CV’s udtalelser om ikke at købe 1-1, men unge med talent, så kommer vi ikke udsvingene til livs. Med den nuværende strategi kommer vi sikkert til at lave løbende fine salg, men vi kommer ikke til at bygge på og dermed komme tættere på FCK og FCM. Alt kan selvfølgeligt se anderledes ud, når og hvis der kommer en investor, der skyder et anseeligt beløb ind - og vil den sportslige udvikling.
  3 enige
   
  • @Uche91 jeg har selv tænkt tanken omkring FC Nordsjælland strategien, syntes desværre der er mere og mere der begynder at pege i den retning i Brøndby.
   2 enige

 • Jeg har et lidt anderledes indtryk af kampen end referatet beskriver her.
  De første 60-70 minutter var noget af det værste spil med bolden jeg har set fra os siden 0-3-kampene i Silkeborg og Aalborg. Det var tilsyneladende helt umuligt for os at spille bolden op gennem midten, så den blev losset virkelig mange gange, og oftest uden modtager. Jeg tror grunden til det var at vi spillede med Rado, Rosted og Maxsø i den 4-3-3, og der er simpelthen for lidt bold i dem til at de skal spille samtidig. Og Greve og Cappis var ikke gode nok til at kunne opveje for manglerne. Der var simpelthen himmelvid forskel i forhold til sidste kamp, hvor Pyndt spillede 6'eren. Men det var selvfølgelig også en helt anden type modstander.
  Det hjalp da Tshiembe og Bell kom ind, og den sidste halve times tid var noget bedre.

  Jeg vil fremhæve spillere som Hermansen, Bell, Blas (som dog spillede for meget bagud), Kvistgaarden og ikke mindst Kwasniak, som jeg synes havde et meget stærkt indhop til sidst. Pyndt gjorde det faktisk også fint på venstre back.

  Divkovic spillede i den rigtige side (højre) denne gang, men han fik intet ud af anstrengelserne. Det var ikke godt. Alves havde 15 katastrofale minutter da han kom ind, men fik spillet sig op mod slutningen.
  5 enige
   
  • @Christian Brøndbyman
   Jeg var også ude og se kampen og må sige min opfattelse er mere lig din, end den som er beskrevet i artiklen.

   1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer
   
  • preben
  • preben
   Betalende bruger
     3. juli 2022   

  • @Christian Brøndbyman helt enig,
   en værre gang rod mindes jeg ikke at have set, system eller ikke system , det må være på tide at vi får spillere der ikke er bange for bolden og trænere der kan skabe ro, sammenhæng og sammenspil, løb osv osv, hvad fanden bruger man tiden til , jeg går udfra at spillerne møder til træning hver eneste dag når det er lyst og ikke bare tirsdag og torsdag fra kl 17-19/20 ?
   Nå men det kan nu kun gå fremad spillemæssigt
   og så må vi bede CV leve op til egne formuleringer, i stedet for anbragt klynk i Tipsbladet, uværdigt
   og endelig synes jeg at Singh igen viste tegn på initiativ og mod, god boldbehandling, men mangler tilsyneladende nogle at spille bold med, måske kunne noget intensiv træning hjælpe en smule…?

  Se 2 flere kommentarer

 • Sjovt hvordan alle er så kloge efter to træningskampe. Giv nu lige holdet en chance og støt op. Vi tabte en træningskamp til Kolding og blev mester. Slap nu lige lidt af.
   
  • @Bæredygtig Brøndby jeg tænker at du også kan huske 7 nederlag i træk ingen mål osv osv for ikke ret længe siden, der er masser af problemer og udfordringer på vores hold, og det bliver man altså nød til at se i øjnene.
   1 enig

  Se 3 flere kommentarer
   
  • Betalende bruger
     3. juli 2022   

  • @Bæredygtig Brøndby Ja og vi vandt alle træningskampene, da Åge Hareide kom til, bl.a 2-0 over Rosenborg - på det tidspunkt Skandinaviens bedste hold - for så at tabe 2-3 hjemme mod Esbjerg i den første kamp, så det argument holder ikke.
   1 enig


 • Det er interessant som man kan se fodbold forskelligt...Jeg var MEGA skuffet over Greve. Han var synlig, men i min optik mest for mange uprovokeret boldtab, skærmydsler med AGF spillerne og en uro på bolden jeg ikke forventer at se fra hans side.. Og så det positive..
  At Pyndt selv fra venstre back positionen kan komme ind, med visioner i spillet, og lægge 2 fantastiske afleveringer i dybden som skaber NÆSTEN hele friløbere, det er stærkt. Kvasniak med fint indhop, Bell spillede fremragende da han kom ind. Salech forsøger, arbejder, holder ok i kuglen, meeen kniber lidt med teknikken og beslutningerne.. Kvistgaarden ligner sig selv, hvilket lover godt for hans kommende sæson :)
  1 enig
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER