Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Brøndby kollapsede i Aarhus

 
Brøndby både sprudlede og kollapsede, da Drengene fra Vestegnen sluttede sæsonen af med at smide en komfortabel 3-0-føringen væk på sidste spilledag.

  • Anders Villaume Vestergaard
   4. juni 2023 - Klokken 19:03
 • Anders Villaume Vestergaard
 • Anders Villaume Vestergaard
  4. juni 2023 - Klokken 19:03

Brøndby IF skulle søndag eftermiddag forsøge at vride bronzemedaljerne ud af hænderne på AGF, da Drengene fra Vestegnen var på besøg i Aarhus til sæsonens sidste kamp i 3F Superligaen.

Brøndby kom godt fra start med fine pasninger og kombinationer. Efter 11 minutter kom Håkon Evjen afsted i en fire mod tre-situation, han sendte bolden videre til Mathias Kvistgaarden, som fandt Ohi Omoijuanfo i feltet, og så stod den 1-0 til Brøndby.

AGF kom bedre med i kampen efter føringsmålet, og særligt på hovedstødsmulighederne blev aarhusianerne farlige. Samtidig blev Jesper Sørensen tvunget til en tidlig udskiftning, da Kevin Tshiembe var en tur i græsset og måtte lade sig udskifte til fordel for Frederik Winther.

Kampen fortsatte nogenlunde jævnbyrdigt derfra, lige indtil Nicolai Vallys blev frataget en oplagt scoringsmulighed, hvor Kevin Yakob måtte gå tidligt i bad efter en takling på kanten af feltet. Det gav et frispark til Brøndby. Det tog Josip Radosevic sig af på bedste vis, og så stod den 2-0 til gæsterne kort inden pausen. 

En vild, vild anden halvleg

I anden halvleg kunne Brøndby stadig strikke nogle fine angreb sammen, mens AGF’erne også kom frem til nogle gode muligheder, og Brøndby havde i store perioder problemer med at håndtere Gift Links i aarhusianernes højre side. 

Men selvom der stod 0-2 på måltavlen, var alt ikke en dans på blå/gule roser for Brøndby, og Jesper Sørensen blev tvunget til at foretage sin anden ufrivillige udskiftning efter en skade efter en grim soloulykke af Rasmus Lauritsen, og Daniel Wass gik ind i midterforsvaret. 

Greve blev i samme omgang skiftet ind på midtbanen, og det skulle vise sig, at det blev med gevinst for Brøndbyholdet, da han sled sig gennem midtbanen og satte Mathias Kvistgaarden op efter et dybdeløb, så den unge Brøndbyangriber kunne lukke og slukke ballet.

Brøndbys gigantiske kollaps

Det skulle man i hvert fald tro, men kort tid efter reducerede netop indskiftede Jelle Duin for værterne, og få minutter senere måtte kampens dommer Jens Maae til VAR-skærmen, hvorefter han dømte et straffespark til AGF for hånd på bolden af Kevin Mensah, som samtidig blev sendt ud med et rødt kort. 

Patrick Mortensen eksekverede sikkert, champagnegaloppen blev spillet for fulde drøn, og så skal jeg love for, at både stemningen og spændingen var tilbage på Ceres Park. 

Og det hele eksploderede på Ceres Park denne eftermiddag, da Jelle Duin kunne sætte sin anden scoring ind og udligne for de bronzehungrende AGF’ere, som fuldente comebacket og Brøndbys kollaps.

En begivenhedsrig kamp nåede sin ende, og Brøndby snublede i den grad over egne ben, mens AGF kunne få overrakt bronzemedaljerne. 

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Denne kamp eksemplicerer perfekt BIF i nyere tidsregning. Slingrekurs og ustabile præstationer er det ENESTE man ALTID kan regne med. Medmindre noget høj dramatisk sker, så kan vi drage nøjagtig samme konklusion om 12 måneder.
  9 enige
   
  • @Kristianbs perfekt afslutning på denne sæson, endnu engang formår vi ikke at holde en føring.

   Denne gang er det ikke bare en lille føring men en stor med en mand i overtal, det der sker idag må aldrig ske.

   Der er alt for mange der svigter og ikke mindst en træner der bør stå til ansvar, det er ikke godt nok.

   Den fysiske træner bør også ryge, for vi har smidt alt for mange føringer.

   Noget tyder på man ikke har nok form, alt dette har CV et ansvar for hvem der er hentet ind.

   Der bør blive ryddet gevaldigt op nu
   9 enige · 2 god kommentar

  Se 4 flere kommentarer

 • Hvor er jeg glad for, at vi intet havde på spil i denne kamp. Jeg var blevet sindsyg, hvis det straffe mod Mensah havde kostet os noget vitalt. Hvor er det håbløst dømt af Jens Maae.

  Udover det så er det for ringe, at vi smider en sikker sejr på den måde. Winther sovser i det og lukker dem ind med sin fejl til 1-3. Ham skal vi ikke hente permanent.

  Skuffende at vi ikke formår at ødelægge festen i Aarhus. Synes vi spiller fint, men straffet og rødt imod er desværre en vanvittig afgørende fejl, der fuldstændig ændrer momentum i kampen.

  Wass var heller ikke en succes som central forsvarspiller. Håber ikke det var alvorligt med Tshiembe eller Lauritsen.

  En mand oppe med en 3-0 føring må vi aldrig sætte over styr. Desværre gjorde Winther og dommeren betingelserne svære. Fed sæson, da vi både sender guld til Østerbro og bronze til Aarhus, imens vi står med en flot (eller noget) 5. Plads.
  9 enige · 6 god kommentar
   
  • @RommeTilPhiriOgSå
   
  • @RommeTilPhiriOgSå Straffesparket, der ikke var der, er det jeg hæfter mig ved. Elendigt både i VARebilen og af kampdommeren. Det er jo totalt slingrekurs, når der i en række andre situationer er præcedens for ikke dømme. Det ødelægger totalt kampen for os, ligesom to skadede centerbacks også er rigtig skidt. Samtidig er jeg enig i dine betragtninger angående Winther. Kan blive et vanskeligt transfervindue, hvis Lauridsen er langtidsskadet. Vi må alligevel selvfølgelig ikke smide 3-0 væk. Længere er den ikke...
   1 enig

 • Mr.D
 • Mr.D   4. juni 2023   

 • Det ku være så godt og så blev det så skidt…..
  1 enig · 2 god kommentar

---

 • Det MÅ være farvel til JS nu. Det ka’ jo ikke fortsætte det her!!!
  Det er spillernes skyld - men hans ansvar!!
  6 enige
   
  • @Lå-lå-lååå Den konklusion forstår jeg ikke hvordan du når frem til. JS stod udenfor banen da Winther forærede dem det første mål og han var heller ikke på banen da der blev dømt et håbløst straffespark og rødt kort mod os.
   Det er da spillerne og dommeren der tager forkerte beslutninger.
   10 enige · 5 god kommentar

  Se 3 flere kommentarer
   
  • @Lå-lå-lååå - hvor er det dog trættende med disse billige, negative kommentarer.

   Brøndby spillede super, men så måtte begge rutinerede midterforsvarer udgå med skader. Det blev kampafgørende.

   Men også flot comeback af AGF.
   11 enige · 1 god kommentar

  Se 6 flere kommentarer

 • Uche
 • Uche   4. juni 2023   

 • dommer/var skandale
  8 enige · 2 god kommentar

 • Er latterligt punktum på en latterlig sæson! Det lykkedes os mod alle odds, at gøre os til grin en sidste gang..
  Jeg har ondt af Viborg, der betaler prisen for vores klovnerier!

  Jeg ser ikke super meget frem til næste sæson. Bedste udfald må være en slutspilsplads. Når vi får hentet nye spillere ind d. 31 august, så er vi nok ret langt bagud i Superligaen.
  3 enige · 1 god kommentar
   
  • @Welkro sorry, men hvis Viborg skal rette deres vrede mod nogen, så er det sgu Jens Maae. Han sørgede egenhændigt for at AGF kom ind i den kamp igen. Det var skandaløst dårligt dømt, og det kort skal ankes på stedet.
   6 enige · 2 god kommentar

  Se 6 flere kommentarer

---

 • Kulminationen på en horribel sæson, holdet er skrøbeligt og uden bund, at vi skal spille med om mesterskabet næste år minder mest af alt om komiske Ali, hvor er det bare gennemført ringe hele vejen rundt. At CV og JS skal fortsætte løber mig koldt ned ad ryggen, pinlighederne kan så fortsætte.
  6 enige · 2 god kommentar

 • The life of a brondby fan part 2385
  1 enig · 1 god kommentar

 • jamen hvor er det latterligt

---

 • Hold nu kæft hvor var det heldigt at vi ikke spillede om noget andet end æren i denne kamp. For sjældent har jeg set noget så absurd forkert som det straffespark og røde kort. Hvis jeg holdt med Viborg, ville jeg have fået et slagtilfælde. Hvordan, HVORDAN, kan han dømme den? Det er tydeligt skulderen, og selv hvis det var armen, så var den helt inde til kroppen ved boldberøringen.

  Indtil den kataklysmiske hændelse, var vi gode. Der er kommet struktur på, holdet ser stærkt ud. Men selvfølgelig må spillerne ikke koge over, når de bliver ramt af uretfærdigheder, selvom de er episke. Så 3-3 målet er naturligvis under al kritik rent forsvarsmæssigt.

  Well. Vi har 4 sejre, 2 uafgjorte og 4 nederlag i mesterskabsspillet. Ikke helt dårligt.
  9 enige · 8 god kommentar
   
  • @Christian Brøndbyman det er næsten ved at blive en ting, at vanvittige dommerkendelser rammer os i Aarhus. Dengang med Frendrups røde og dobbeltstraf, og fik vi ikke også et tvivlsomt rødt gangen inden da?

   Fandme synd at Viborg ikke fik bronze. Det havde de om nogen fortjent.
   3 enige · 2 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer
   
  • Solz
  • Solz   4. juni 2023   

  • @Christian Brøndbyman Ingen tvivl om vi ikke var heldige, men jeg ser altså ikke så optimistisk på dagens opgør. Winther kommer ind i forbindelse med Tshiembes skade, hvor vi ellers kunne have forsøgt med to stoppere bagved Rado. Havde også gerne set at Schwartau var vist tillid og havde været inde fra anden halvlegs start eller senest, da vi scorede til 3-0. Synes du har ret i der endelig igen er struktur i holdet, men jeg ser altså ikke meget udvikling. Synes det er skræmmendeså lidt vi tør afprøve, når vi intet har at spille for.
   1 enig · 2 god kommentar

  Se 4 flere kommentarer

 • KRAFTEDME RINGE OG EN KÆMPE KATASTROFE!!!!!!!! Det må simpelthen kræve at den sportslige ledelse samt trænerteam og fysioterapeut etc ect bliver fjernet nu!!!!! Hvordan kan det lade sig gøre altså…. Jeg er ved at være kæmpe træt at leverpostej og middelmådighed!!!!! NU MÅ LEDELSEN SIMPELTHEN FÅ FINGEREN UD, drop ferie og starte nu med at få styr på butikken så vi er 1000% klar til næste sæson!!!!! Hvor er jeg vred!!!! Ser kun Zorniger som vores redning!!!!!
  3 enige · 1 god kommentar
   
  • @Anders77 var super enig indtil du begyndte med dit zorniger vås …så blev det bare utroligt trættende
   3 enige · 2 god kommentar
   
  • @Anders77 - jeg er nysgerrig, hvad er det du betragter som leverpostej og middelmådighed? Jeg syntes vi spillede en flot kamp som vi ufortjent taber.
   4 enige · 1 god kommentar

 • mp80
 • mp80   4. juni 2023   

 • Det positive fra kampen, Ohi og Kvistgaarden får scoret, mens Mensah misser de to første kampe i den nye sæson. Mensah er langt bedre på sidelinjen end på banen. så hellere man havde droppet forlængelsen. Nyt trænerteam og udskift CV hurtigst muligt.
  2 enige · 1 god kommentar
   
  • @mp80 - kan du huske Viborg kampen? Mensah igangsætter første scoring med flot aflevering til Valleys og fremtvinger det frispark som giver 2-0 målet. Jeg syntes personligt at trænerteamet har gang i noget spændende med BIF som det næstbedste hold på formbarometeret.
   5 enige

---

 • Arenzano
 • Arenzano
  Betalende bruger
    4. juni 2023   

 • Ærgerlig måde at gå til sommerpause på. Mange gode ting i første halvleg blev sat over styr af den kombination af tilbageholdenhed og personlige fejl som vi har set for tit + efter min mening en dommer der totalt tabte sutten til sidst. Jeg tror fortsat på at der venter en god sæson men der skal minimum en back, en 6’er og tror jeg en venstre centerback ind + mange spillere ud.
  3 enige · 2 god kommentar

 • Historisk PINLIGT …det er KUN og KUN brøndby if der kan dette ..at være foran 0-3 med en mand i overtal og spille 3-3…. Det r så sindssygt pinligt at jeg næsten ikke kan være i mig selv….og den træner der, han kan jo ikke engang træne en flok miniputter på 5 år …han sætter fandme wass ind som midtstopper …er manden lallende idiot ??
  3 enige · 1 god kommentar
   
  • @Brøndby 2660 FC - hvor er det dog patetisk, at nogen af vores medfans skal give frit løb for deres indre galde, blot fordi vi må nøjes med et enkelt udebanepoint.

   BiF er godt på vej i den rigtige retning.
   5 enige · 3 god kommentar

  Se 11 flere kommentarer

 • Mr.D
 • Mr.D   4. juni 2023   

 • Nej, der var nok ikke straffe og Winther lavede en ordentlig brøler, men problemet er vel dybest set at vi de fik nok chancer til at score 3 mål efter 75 min.
  En virkelig virkelig flad fornemmelse…..
  2 enige · 1 god kommentar

---

 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    4. juni 2023   

 • Wass-effekten?

  Jesper Sørensen kan simpelthen tabe alt fra bænken. Alt hvad han korrigerer i dag er vel fatalt og tåbelige beslutninger?

  Og hvorfor i alverden er Vraa ikke på bænken, når Tshiembe er halvskadet og bundet op - og resten af bænken bruger han konsekvent ikke? Jeg har tabt tålmodigheden og tilliden.
  4 enige · 1 god kommentar
   
  • @Saesonkort jeg har lidt svært ved at se hvad wass skal på det her hold ..vi vinder når han ikke er med og taber i det sekund han sætter en fod på banen
   3 enige · 1 god kommentar

 • Solz
 • Solz   4. juni 2023   

 • Altså flere ting gik os imod i anden halvleg, hvor målet til 1-3 er vanvittigt fantastisk og efterfølgende et diskutabelt straffe, men det er simpelthen for dårligt at smide en føring på tre mål med en mand i overtal. Det var jo ikke fordi vi forsøgte at eksperimentere eller noget.

  Synes simpelthen ikke jeg er blevet meget klogere på hvad vi kan og vil fremadrettet under JS, selv om han omsider har fået noget struktur på holdet. Skørt at indskifte Winther med mindre man regner med han bliver, og skræmmende at Schwartau ikke engang kommer ind fra starten af anden halvleg, så tilliden til ham må være afsindig lille.
  6 enige · 1 god kommentar
   
  • @Solz JS skal bare ud af den her klub gerne i aften på vej hjem
   2 enige · 1 god kommentar
   
  • @Solz - hvorfor skulle Schwartau indskiftes og med hvem?

   Vi havde jo allerede mistet en midterforsvarer før pausen.


  Se 15 flere kommentarer

 • Til andre VAR lande venligst kig den danske superligaen igennem, dermed behøver i ikke revidere jeres egen da de danske dommere simpelthen udgør bunden af dommerstandarden UDEN konkurrence.
  Jeg var ellers af den overbevisning at VAR skulle eliminere dommerfejl ikke fremprovokere disse fejl. Jeg sige dette er nok sammen med Lucas Andersens manglende straffe i går nok de 2 største fejlkendelser i VAR's historie.

  Jeg tror man har læst VAR håndbogen på hovedet eller baglæns.

  Nok om VAR og de inkompetente dommere vi har i DK, hvad fanden laver Winther, vi har lukket den kamp også laver han en kvajert af dimensioner, tror ikke han skal regne med en permanent kontrakt, men igen vi kender CV han elsker jo at finde fiaskoer.
  1 enig
   
  • @Vainio74 vent og se Winther får sikkert en permanent kontrakt i BIF, på trods af at han har været decideret ringe i stort set alle kampe.
   3 enige · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

---

 • Vi har en gratis kamp - og så bruger vi ikke spillere som Vraa og Schwartau.
  I stedet bruger vi en bold-udfordret Frederik Winther, som må være fortid - forstå slet ikke, hvorfor han er blevet brugt så meget.

  At dommeren er en frø har intet at gøre med, at denne sæson ikke er godkendt.

  Der skal en oprydning i gang - end del spillere skal ud og 3-4 klassespillere ind.
  Ny træner og ny sportschef.
  9 enige · 2 god kommentar
   
  • @Eggen #3 tro mig ..de skriver en 5 årig kontrakt med winther ..bare vent
   2 enige
   
  • @Eggen #3 Meget enig i alt du skriver. Eneste positive ved comebacket må være, at står klart overfor ledelsen at træneren ikke kan fortsætte.

 • Tror meget hurtigt at vi alle kan blive enige om at Wass ikke skal spille central forsvarsspiller. Forsvaret blev allerede svækket ved udskiftningen af Tshiembe, og da Lauritsen ligeledes måtte lade sig udskifte, så vi meget ustabile ud bagi. Bevares at de var heldige med dommerkendelserne - det er de jo som regel mod os, men vi må jo aldrig smide en 3-0 føring på den måde og endda med en mand i overtal i store dele af kampen.. Det er så skandaløst som det overhovedet kan blive og ville ikke fornægte ledelsen i at bruge lidt af sommerpausen på at finde en ny træner
  3 enige · 2 god kommentar

 • En alibi sæson igen…
  Det her transfervindue bliver det mest vitale i langt tid. Der skal ryddes gevaldigt op. Og der SKAL hentes (k)valitet ind.
  Nu skal der eksekveres på de mange ord der hele tiden bliver slynget ud….
  2 enige · 1 god kommentar
   
  • @casp7963 ja og CV står klar, skræmmende tanke,men ja nu skal der leveres og ikke mere snak, og det gælder fra første kamp.
   2 enige

  Se 3 flere kommentarer

---

 • Igen en flot kamp af holdet og ærgeligt at vi ikke får udbygget føringen mere i den lange perioder vi er i overtal. Desværre var AGF super effektive og scorer på deres første skud på mål og ja derefter var fodboldguderne imod os. Jeg går skuffet fra kampen, men opmuntret til sommerpause og vi lander vist på 2. pladsen i medaljespillets formbarometer, hvad kan det ikke blive til i næste sæson.
  2 enige · 2 god kommentar
   
  • @DoctorEnigma med js som træner og cv så ender det med den samme omgang talentløst lprt som vi har set i denne sæson
   4 enige · 1 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer

 • Medie-k
 • Medie-k
  Betalende bruger
    4. juni 2023   

 • @Nanna eller andre: Hvad er status på Rasmus Lauritsen? Forhåbentlig ikke en alvorlig knæskade
  1 god kommentar

 • Sinbad
 • Sinbad
  Betalende bruger
    4. juni 2023   

 • Jeg lærte idag at

  Rasmus L er vores styrmand i forsvaret og alt gik galt uden ham

  KT er en bedre forsvar og spiller end Winther

  Håkon, Vallys, Ohi og MK bliver bedre og farligere for hver kamp de får sammen

  Efter en sæson har jeg stadigvæk ikke forstået hvor og hvordan JS vil bruge Wass


  4 enige · 3 god kommentar
   
  • 19Magic64
  • 19Magic64
   Betalende bruger
     5. juni 2023   

  • @Sinbad Sgu' meget godt opsummeret..!

---

 • Mr.D
 • Mr.D   4. juni 2023   

 • Jeg synes vores seneste kampe mod SL nr.1,2 og 3 giver grund til optimisme.
  Vel er det en fortjent 5.plads, men jeg synes der er noget at bygge på.
  3 enige · 1 god kommentar
   
  • 19Magic64
  • 19Magic64
   Betalende bruger
     5. juni 2023   

  • @Mr.D Ja enig, men fan... også svært at blive klog på det hold, med de udsving!
   2 enige

 • Endelig har vi fået en stærk midterakse i forsvaret, Alves, Lauritsen og Tshiembe, skader kan opstå det ved vi, uheldigvis bliver vi ramt af to, af så vitalt vigtige spillere, så jeg forstår ikke, at der i truppen ikke er back up for dem, ok der var Winther, men hvorfor ikke Wraa ? , han kunne let have være med i truppen, på bekostning af F.eks Bell .
  J.S udskiftninger er uforståelige for mig, Evjen der har teknik, overblik og er arbejdsom, en af dagens bedste, hvorfor skal han ud, hvorfor kan vi ikke have Evjen og Greve på banen sammen ? det ville give tempo, dynamik på midtbanen, skaber chancer fremadrettet.
  At ansætte J.S er som at købe en lottokupon, han er ikke løsningen, uden perspektiv og ideer.
  3 enige · 1 god kommentar

 • Chuck
 • Chuck   4. juni 2023   

 • JS Raus
  2 enige
   
  • @Chuck - Chuck Norris som ny træner....
   1 god kommentar

---

 • 21/22 var en fiasko
  22/23 lige så
  23/24 bliver det samme hvis der ikke kommer en ny strategi og bliver ansat nogle folk der kan eksekvere på den. Vi sakker bagud ift FCK, FCM og AGF
  3 enige

 • TRON
 • TRON   5. juni 2023   

 • Forfærdelig dommer.
  Der SKAL protesteres over det røde kort til Mensah.
  2 enige
   
  • @TRON vi med stor sandsynlighed ikke medhold, da det ville være det samme som at indrømme dommeren dømte forkert :)

  Se 1 flere kommentarer
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder