Fodbold live resultater

Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Brøndby sænkede Elfsborg i lang og intens træningskamp

 
Der stod 120 minutters fodbold på menuen, da Brøndby IF tog imod svenske Elfsborg i årets anden træningskamp.

  • Anders Villaume Vestergaard
   27. januar 2023 - Klokken 16:38
 • Anders Villaume Vestergaard
 • Anders Villaume Vestergaard
  27. januar 2023 - Klokken 16:38

Der var enkelte overraskelser i Jesper Sørensens startopstilling til eftermiddagens træningsopgør på tre gange 40 minutter. Henrik Heggheim fik ny makker i midterforsvaret i form af Sigurd Rosted, Marinus Larsen fik chancen fra start på venstre-backen, og så startede Oskar Fallenius på kanten i højre side. Det var Elfsborg, som her til eftermiddag var på besøg med en gammel kending: Tidligere anfører og fanfavorit i Brøndby Johan Larsson. 

Kampens første minutter blev noget hektiske for Brøndby. Elfsborg lagde fra start et højt pres på hjemmeholdet, og det gav allerede efter et minut kampens første chance til gæsterne – dog kom Mads Hermansen flot ned i en fodparade.

En rodet start 

Starten blev generelt en smule rodet, og Brøndby havde svært ved at bygge op og skabe de store chancer. Vi skulle frem til det 11. minut, før Brøndby for første gang blev farlige. Her sendte Nicolai Vallys et flot indlæg ind til Ohi, men Tim Rönning var vågen i Elfsborg-buret. Kun et minut efter gik det hurtigt den anden vej. Elfsborg havde i kampens begyndelse søgt mod sideskiftene, og denne gang lykkedes det igen. Det gav en god mulighed for Elfsborgs Alexander Bernhardsson, som kunne sparke den sikkert ind med venstre. 

I perioden efter svenskernes føringsmål blev Brøndby bedre til at spille sig igennem gæsternes kæder, men det var stadig svært for de blå-gule at gøre chancerne rigtig farlige. Brøndby kom dog frem mod pausen frem til mere og mere, blandt andet igennem Oskar Fallenius, som bragte spillet frem via sin højreside. 

Og efter en halv times spil lykkedes det endelig for værterne. Josip Radosevic samlede bolden op højt på gæsternes banehalvdel, sendte den hurtigt videre til Nicolai Vallys, som valgte at lægge den klogt ind til Håkon Evjen – første mål for Brøndby fra den nye, norske nummer 11.  Dermed kunne de to mandskaber tage en lille pause med stillingen 1-1.

Svensk masseudskiftning

Svenskerne skiftede en del ud i pausen, mens kun Thomas Mikkelsen byttede plads med Mads Hermansen for hjemmeholdet. Gæsternes mange udskiftninger gjorde, at de kunne fastholde det meget høje pres med fornyet energi, og det gjorde i perioder livet svært for Brøndby. 

Brøndby kom dog frem til chancer. Efter en lille time var Vallys retvendt højt på gæsternes banehalvdel, han prikkede den dybt i feltet til Mathias Greve, som blev lagt ned i feltet. Stærke appeller fra Brøndby-spillerne, men kampens dommer vinkede afværgende. 

I samme omgang var det også tid til, at Brøndby skulle have friske fødder på banen. Hele ni udskiftninger blev det til, og kun Sebastian Sebulonsen og nyindskiftede Thomas Mikkelsen fik lov at spille videre. 

Brøndby havde overtaget efter indskiftningerne, og de blå-gule bevarede bolden fint på egne fødder. Men kort inden eftermiddagens anden pause fik svenskerne sat sig lidt mere på kampen, og kom lettere til mulighederne. Det førte til et par gode Elfsborg-muligheder, men Thomas Mikkelsen viste rutinen i kassen.

Mensahs genkomst 

Til kampens tredje halvleg blev en længe ventet indskiftning foretaget af Brøndby-cheftræner Jesper Sørensen. Kevin Mensah fik nemlig comeback efter måneder ude med en skade, og han kunne gå på banen til klapsalver fra de fremmødte Brøndbyfans. 

Og indskiftningen af Mensah var ikke det sidste, fansene kunne juble over. For efter 82 minutter kunne Simon Hedlund score imod sin tidligere arbejdsgiver efter et fint, uselvisk oplæg af Oscar Schwartau. 2-1 til Brøndby.

En tredje halvleg er jo ikke helt naturlig i fodbold. I hvert fald ikke på banen. Og derfor kunne der også spores en smule træthed, som med tiden sneg sig ind hos både Brøndby og Elfsborg. Sidstnævnte ville dog tydeligvis op og have en udligning med hjem, og de forsøgte derfor at bruge deres sidste kræfter på at presse Brøndby lidt i bund. Også Kevin Mensah havde brugt sine kræfter op, hvilket er meget naturligt efter mange måneder uden minutter i benene. Han lod sig udskifte med Bertram Kvist med små ti minutter igen. 

Brøndby stod fint defensivt, holdt fast i bolden i kampens døende minutter, og forsvarede derfor føringen hele vejen hjem. Det blev dermed til endnu en træningskampssejr til ´Drengene Fra Vestegnen´ efter 120 intense minutter mod en god modstander. 

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • 19Magic64
 • 19Magic64
  Betalende bruger
    27. januar 2023   

 • Overraskende mange opspils fejl fra Heggheim synes jeg..
  Godt at se Mensah tilbage.
   
  • DF
  • DF   27. januar 2023   

  • @19Magic64 det må ha været fra minut 40-60 for i de første 40 havde en fejl pasning :p
   1 enig
   
  • @19Magic64
   1 god kommentar

 • DF
 • DF   27. januar 2023   

 • Plus/minus side 1 halvleg:
  + evjen’s løbevillighed, pres og dynamik
  + heggheim’s coolness på bolden, samt sikkerhed i sine pasninger.
  +-Rosted er på vej væk. Langsom i handling, har en serie 4 pasningsfod. Delvist Skyld i første mål.
  - Marinus Larsen er og blir aldrig venstre back...
  - Var fallenius på banen?
  - 6’er positionen er stadig et problem.
  Plus/minus side 2 halvleg 1. Del før alle udskiftninger:
  + Bedre output på sidste tredjedel af banen.
  + sebulosen prøver i højre side, men mangler lidt i output
  - marinus Larsen er ikk venstre back! ;)
  - Fallenius spiller sig ikke tættere på start 11
  Plus/minus side 2 halvleg 2 del:
  +ludwig Wraa gør det fornuftigt
  - Bell på 6’er positionen virker også langsom i handling zzzzz..
  Plus/minus side 3 halvleg indtil jeg faldt i søvn ;),
  + ægidius virker god med fødderne og tør deltage i opspillet.
  + Bell spiller sig op
  + slimane bringer noget fremadrettet på midten som manglede første halvdel
  - tydeligt der mangler en spids angriber som har nogle andre kompetencer end Dem ohi har i feltet.

  Mine highligts fra en til tider halv kedelig kamp
  1 enig · 3 god kommentar
   
  • @DF Jeg er ikke voldsomt uenig, men også tydeligt at se i de forskellige opslag hvem der er vores forskelliges plus spillere og minus spillere. Jeg synes afgjort at Fallenius gør det ok hvilket også kommentatorerne gjorde, men en start 11ér bliver det nok ikke til endnu, men helt klart en farlig indskifter.. Ellers er jeg fint enig.;o)
   2 enige
   
  • @DF det er altid sjovt så forskelligt man oplever kampe.

   Jeg mener Fallenius var en af de bedste…og Slimane var virkelige svag .
   Alves stærk på hovedet, håbløs med fødderne.

   Wass kom endelig op på midten…men skuffede mig en del med boldtab og lad attitude. Spillede sig dog lidt op.

   Generelt for lidt målsøgende og for meget baglæns. Det lignede nærmest ikke det Gold fra Hvidovre-kampen hvor vi var meget “friskere” i angrebsspillet.
   Og det med at jagte flere mål, i stedet for st forsvare smalle sejre hjem…det havde vi vist glemt idag.
   1 enig

 • Tanken
 • Tanken   27. januar 2023   

 • En klassisk træningskamp hvor vi så lidt af det man kan forvente og en hel masse hvor vi tydeligt ikke var helt til stede

  Det ser ud som Heggheim pt er nr 2 i forsvaret, i hvert fald hvis Rosted ikke ender med at blive. Jeg synes nu også han spiller fint, og han giver helt sikkert et stærkt element i form af hans afleveringer frem i banen. Specielt et par gange hvor han laver et godt sideskift får vi sat spillet godt igang. Der er dog stadig lidt at arbejde med hvor han bliver lidt usikker, så jeg kan godt forstå hvis det passer vi leder efter en ledertype i forsvaret.

  Alves og Vraa så i perioder usikre ud, men jeg synes også de blev efterladt end del af midtbanen. Ikke voldsomt overbevisende, specielt pga enkelte fejl af begge, men ikke sådan så jeg vil sende dem helt ud af klubben for at hente nogen andre reserver ind. Vraa skal dog arbejde lidt på at føre bolden frem, både med bolden i fødderne og som aflevering. Igen vil det og kunne have hjulpet med en lidt mere aktiv midtbane.

  Synes Sebulonson ser bedre ud end i efteråret. Han har dog stadig et par gange hvor han prøver mere end hvad realistisk er, specielt i forhold til driblinger.

  Jeg må sige jeg er alt andet end imponeret Marinus i dag. Jeg mener man totalt ofre ham ved at give ham en både uvant position og i den forkerte side, men han står det meste af kampen som en statist. Synd vi ikke kunne få ham at se på midten.

  Godt at se Mensah tilbage! Man kan ikke tillade sig at have forventinger til ham i dag, så det er bare dejligt at se ham tilbage.

  Midtbanen fungerede vildt godt i første halvleg. Greve gjorde vildt meget for spillet, og han var god til at få bolden og sætte den hurtigt i en position hvor holdet kunne spille frem i banen. Rado var selvfølgelig lidt usikker med bolden, men man kan vel ikke forvente andet. Jeg tror dog den nye spillestil betyder vi skal have mere boldfaste spillere ind. Her spillede Wass samme rolle som Rado da han kom ind, og selvom Wass tydeligt kun var 80% tilstede ved vi jo alle sammen han nok skal være der. Wass/Greve midtbanen kunne blive god.

  Bell fejlede lidt i dag. Det virkede til han ville lidt for meget på de forkerte tidspunkter. Vi blev faktisk bedre da han fik bolden mindre. Lidt ærgerligt han ikke byggede videre på præstationen mod Hvidovre.

  Anis skal lære at slippe bolden.

  Jeg synes dog de mest interessante perspektiver vi skal se bliver på de offensive pladser. Evjen viste hvorfor han er hentet ind, og han går direkte ind og bliver en stjerne. Sammenspillet med Vallys kan blive vanvittigt godt. Derudover synes jeg Schwartau byder sig kraftigt ind efter i dag. Kvistgaarden bliver kanon at sætte ind. Ohi viser han sagtens kan være med i den nye stil, og Hedlund virker til at være den samme som han altid har været. Hvis vi henter en ekstra spiller som kan gå direkte ind og være en af de bedste i Superligaen kommer det angreb til at dominere

  Jeg bliver dog nødt til at sige vi taber voldsomt meget på bevægeligheden da vi skifter ud. Det betyder også vi bliver meget nemme alt lukke ned i opspillet. Det skal vi arbejde på at holde over hele kampen og med alle spillerne vi kan skifte ind
  1 enig · 5 god kommentar

---
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

Støt os og bliv medlem af 3point.dks venner