Jan Bech Andersen
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Brøndby-salg rykker nærmere - der er seriøs interesse

 
Et salg af Brøndby IF rykker nærmere, bekræfter bestyrelsesformand Jan Bech Andersen over for Ekstra Bladet. Der er seriøs interesse.

  • Jan Bech Andersen
  • Nanna Møller Karlsen
   3. juni 2022 - Klokken 08:16
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  3. juni 2022 - Klokken 08:16

Der er længe blevet spekuleret i et muligt salg af Brøndby IF, så klubben kan få tilført mere kapital og prøve at rykke til næste niveau. Det kan være, at det nærmer sig nu. 

I hvert fald fortæller bestyrelsesformand Jan Bech Andersen til Ekstra Bladet, at der er seriøs interesse. Avisen skriver videre, at der kan ske noget i løbet af de næste måneder.

- Jeg kan bekræfte, at der er interesse for Brøndby fra flere fronter, siger Jan Bech Andersen til Ekstra Bladet.

- Det er dog vigtigt at understrege der ikke er noget konkret eller endeligt på nuværende tidspunkt, for så skal vi jo meddele det til Fondsbørsen.

Ifølge Ekstra Bladet er der to seriøse bejlere netop nu. Et spansk og et amerikansk konsortium. Det er endnu uvist, hvad et eventuelt salg vil betyde for Jan Bech Andersens engagement. Han ejer nu 54,6% af ejerandelene, men avisen spekulerer i at det kan give mening for Jan Bech Andersen at beholde 10-20% af sine aktier for at prøve at få noget af sin investering hjem senere.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Gerne nogen med Red Bulls spillefilosofi - bare uden Red Bull. Ingen amerikanske konsortier tak!
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • @Semperfi Hvorfor er Redbull så udskældt, jeg har ikke læst op på deres historik, kan du ikke hjælpe med at gøre mig skarpere på emnet

 • Det er 100% vejen frem, hvis vi ville følge med de andre… det er jo “bare” at finde de rigtige… og kigger man på det skandinaviske marked, er det ikke vildsomt mange penge, der skal til, for at blive de bedste… 1 milliard og vores historie, brand, fanbase osv. Det er potentiale for det helt store, hvis det ikke bare er nogen, der vil trække værdierne ud af selskabet og flytte spillere rundt mellem klubber…
  2 enige

 • Tvile
 • Tvile   3. juni 2022   

 • Uden at vide mere om evt. købere, så umiddelbart siger jeg nej tak. Amerikanske og Spanske investorer
  2 enige

 • Nej tak til saudiarabiske sheikpenge!
  3 enige


 • Jeg har en rigtig dårlig fornemmelse for det her. I mine øjne burde der laves et regelsæt for opkøb/investorer fra DBUs side, nu hvor UEFA er total handlingslammet. Jeg følger også Fremad Amager, og det har været et cirkus uden lige de sidste år.
  4 enige
   
  • Betalende bruger
     3. juni 2022   

  • @Jonas Lundahl Divisionsforeningen arbejder pt. med et regel-set, så de brodne kar ikke kan købe sig ind.
   1 enig · 1 god kommentar

 • Betalende bruger
    3. juni 2022   

 • Jeg stoler 100 % på JBA, og kan han bringe nogen ind, som kan løfte Brøndby Sportsligt - gerne markant - og kommercielt, så ja tak.

  JBA kommer ikke til at lukke sølvpapirshatte ind som i Esbjerg, FC Jammerbugt, Fremad Amager etc. - Brøndby er en højere hylde og henvender sig derfor også til en anden type investor. Der findes jo også gode cases: FCM og FCN, selvom FCN's ejere måske ikke er helt fine i kanten.

  Alt andet lige, så er et øget kapitalgrundlag nødvendigt, hvis Brøndby oftere, end vi kan forvente nu, skal kunne spille med om guldet og gøre det bedre i Europa, end i den netop overståede sæson. Tiderne ændrer sig, og Brøndby skal ikke være bange for at hoppe med på vognen. Brøndby er jo heller ikke det i dag, som Brøndby var i midt 80'erne - selvom man da godt kan længes tilbage dengang Faxe sendte den op i krogen i holdets første europæiske kamp mod Hoved Budapest.
  9 enige · 6 god kommentar

 • mp80
 • mp80   3. juni 2022   

 • Hvis man vil spille med om guldet skal der bruges en del flere penge end man gør nu, med deltagelse i Europa og dermed også højere salgspriser kunne det sagtens blive en god forretning. Ser dog også at man bør lave tiltag til indtjening ud over kampdagene.
  4 enige · 2 god kommentar


 • Det er IKKE en dårlig ting det her. Det bliver den almene fan nødt til at forstå. Det er 1000% den vej vi skal og det er også Jan Bechs plan. Vi kan aldrig konkurrere med FCM og FCK såfremt der ikke kommer en kraftig økonomisk indsprøjtning. Han har flere gange understreget, sammen med alle andre i og omkring klubben, at man jo bruger den nødvendige tid til at finde den rigtige ejer(kreds). Så det netop ikke kommer til at blive en ny Esbjerg osv case. ! Jeg glæder mig til at se resultatet !
  6 enige · 4 god kommentar
   
  • @denguleabe Den almene fan, er det den dumme fan du mener, og hvorfor SKAL vi forstå det, har du patent på sandheden og en krystalkugle derhjemme du kan kigge i når du udtaler dig på den måde. Gudskelov er der folk der sætter kritiske spørgsmålstegn ved store beslutninger.
   2 enige

  Se 1 flere kommentarer

 • Jeg har en urolig fornemmelse omkring dette salg. Uvisheden og frygten for hvor slemt det kan gå, det er noget der nager mig.

  Egentlig ville jeg være fint tilfreds hvis den nuværende strategi og kurs blev fulgt. Synes vi som klub har været - og er - inde i en god og sund udvikling henover de seneste par år. Og fremtiden ser lys ud med mine øjne.

  Hvad vil en ny ejer medføre? Hvad vil han/de ændre? Skal vi til at købe pissedyre spillere i håbet om hurtig sportslig succes? Skal vi til at se langt efter en Bertram Kvist eller andre unge MC-talenter,fordi der vil blive prioriteret anderledes mht spillertrup? Hvilken prioritering vil MasterClass få? Vil Brøndby Stadion blive en koncertsal? Vil vi se mange af de danske og lokale værdier som vi bygger vores klubfølelse på blive udfordret og i værste fald ændret? Vil vi kunne kende Brøndbyernes Idrætsforening?

  Ja, mange eksistentielle spørgsmål. Nogle måske ubegrundede. Men det er de følelser jeg sidder tilbage med som fan omkring et salg til udenlandske ejere.

  Penge er ikke altid lig med guld og grønne skove. Det har vi set med skrækeksempler hos andre klubber i både Danmark og udlandet. Også hos andre store traditionsklubber. Vil virkelig blive ærgerlig, hvis det her salg går helt galt for klubben over alle. Men der er ikke meget andet at gøre, lige nu, end at håbe på det bedste. Forhåbentlig vil JBA ikke sælge til en køber, der ikke køber ind på vores værdier. Men man ved sgu aldrig, når penge er involveret.
  2 enige · 2 god kommentar
   
  • Betalende bruger
     3. juni 2022   

  • @Broder Salsa Du skal måske også lige have med i ligningen, at der er en investor - JBA - der har brugt op imod 275 millioner af sine egne penge, og - forståeligt nok - på et givent tidspunkt ønsker at få nogle af dem/dem alle sammen/eller score en fortjeneste på sin investering, hvilket han er i sine gode ret til. Og så har JBA jo også udtalt, at kommende investorer skal købe ind på strategien. PS. det er mange år siden, at du kunne sætte lighedstegn mellem aktieselskabet og amatørforeningen - det er to vidt forskellige verdner i dag - historien og ungdomsfodbolden er det eneste, der binder dem sammen, eks. ved Jobbe's opstigning. Spiser superligaholdet overhovedet frokost en gang om uge i klubhuset mere?

  Se 1 flere kommentarer
   
  • @Broder Salsa
   
  • @Broder Salsa
   
  • @Broder Salsa Om vi vil kunne kende Brøndbyernes Idrætsforening?
   Kender du Brøndbyernes Idrætsforening? Ved du at Brøndbyernes IF er amatørafdelingen, som ikke har meget at gøre med Brøndby IF A/S. Brøndby IF A/S ejer jo superligaholdet og Masterclass, mens amatørernes bestyrelse på bedste beskub forsøger at køre et kvindeligahold.
   “Nostalgi er ikke, hvad det har været”, og derfor tror jeg heller ikke at vi skal være så nervøse for fremtiden…jeg er sikker på at JBA altid vil gøre der rigtige for selskabet!

  Se 1 flere kommentarer

 • Ligemeget hvor mange penge der kommer ind, forsvinder der bare noget identitet? Eller hvad?


 • Uanset, hvor fodboldromantisk/nostalgisk man måtte være - er dette vejen frem for vores klub. Ja, der er masser af skræmmeeksempler. Men husk, nu vi ikke sælger af nød - for at redde vores klub. JBA. kan så at sige selv vælge hvem der skal sælges til.
  Hvis vi skal op i samme liga som fck og fcm - og være i stand til at kvalificere os til og begå os i CL - så skal vi have kapital ind.
  Jeg stoler på at JBA vil kunne finde en investor, der forstår at en stor del af Brøndbys værdier ligger i fankulturen og historien. En investering i Brøndby ville give et rigtigt dårligt afkast, hvis man ser stort på dette.
  Derfor er jeg forhåbningsfuld - og glæder mig til at få en bæredygtig investeringspartner ind i klubben, der kan løfte os.
  4 enige · 1 god kommentar
   
  • @labech Fordi andre sælger deres sjæl til fanden, så skal BIF også gøre det. Det minder mig lidt om argumenterne om at opruste militært.. Der er krig i verden så derfor skal vi have flere våben. det er sådan argumenterne er. Jeg er helt enig med Salsa, jeg bliver sgu urolig over dette. Hermed ikke sagt, at jeg er modstander af et eventuelt salg, jeg er bare urolig for hvad det kan ende med. Jeg har været pave stolt over vores klub og at vi er i toppen af Dansk fodbold, og det selvom at JBA som jo også er pengemand har reddet klubben mange gange. Jeg krydser alt hvad der kan krydses i håb om at det bliver godt for vores klub.

  Se 2 flere kommentarer

 • Det er svært ikke at blive en anelse urolig når man ser på de grimme historier med nye ejere, der har vist sig rundt omkring i Europa.
  Men jeg er enig i, at BIF står ved en skillevej efter JBA begyndte at melde ud, at han ikke længere ville samle regningen op.

  Man må virkelig krydse fingrene for at der findes en investor derude, der vil overtage for Jan uden at alle værdierne skal ødelægges samtidig. Derudover håber jeg også at investoren kan få en fornuftig forretning ud af det (modsat Jan).

  Og kan man få en investor ind der samtidig kan bidrage med noget ekspertise ala Bentham, så ser det rigtig godt ud.

 • En investor er ikke en Julemand, der kommer med gaver. En investor investerer penge - for at få et afkast af sin investering - det er naturligvis ok; men det virker, som om flere herinde tror på Julemanden

  Hvis en en investor i Brøndby køber aktier af JBA: Så kommer der NUL kroner i Brøndby IF's kasse.

  Hvis en investor køber aktier i en aktieemission, så kommer der et engangsbeløb i kassen. Vi har (af flere omgange) prøvet aktieemission; det er sådan JBA kom til magten. Efter emission kan vi igen satse hele butikken og købe 11 tyskere.
  2 enige · 1 god kommentar

 • JBA salg: NUL kroner i kassen.
  Aktieemission: Engangsbeløb i kasse.

  Resultat af ny ejer/ejere: Som RB, Esbjerg, Fremad Amager eller måske en mere positiv situation i første omgang (og måske videresalg i næste uge).
  NEJ TAK
  1 enig
   
  • @Supporter i 40 år
   Hvad er alternativet?
   FCM er et eksempel på at det kan gå godt.
   Jeg gad dog godt, at BIF ikke bliver Brentford B

  Se 1 flere kommentarer
   
  • @Supporter i 40 år Tænker umiddelbart, at en ny investor også kommer til at skyde kapital ind. Lidt a la Holck Poulsen i FCM.

  Se 1 flere kommentarer

 • Ja det måtte jo komme. En debat som utvivlsomt deler vandene.
  Først og fremmest synes jeg det er synd og trist at læse den dis respekt for andres holdninger men især også de mange generaliseringer, der bliver slynget ud til højre og venstre. Førstnævnte ser vi hver gang snakken kommer om klubbens retning og økonomi, for her er der 2 lejre som desværre aldrig når til enighed. Det er jo nok bare sådan det er. Generaliseringer har jeg det dog sværere med. Eksempelvis argumenter om nej tak til amerikanske investorer, da man kan liste 2-3 dårlige eksempler herpå. Mange penge er dårligt for det har vi set eksempler på. Investorer kommer ikke med penge osv....

  Spørg jer selv dette. Hvor mange amerikanske firmaer/investorer findes der kontra de 3 i kan remse op ? Hvor mange klubber finder man i top 5 ligaerne, som ikke har en kæmpe økonomi ? Eller måske (intet med dette indlæg og gøre) hvor mange norske fodboldspillere findes der i forhold til de få vi har haft og som ikke har præsteret. Få nu lige proportionerne på plads først. Fordi der er 6 Brøndbyfans som er tåbelige på stadion, er alle brøndbyfans jo heller ikke tåbelige !!!

  Det sagt så kan jeg godt forstå folks bekymring ud fra sætningen man ved man har.......) men. Der er desværre bare ikke noget der hedder organisk vækst i fodbold uden risiko. Altså at man lægger lag på lag år for år. Så må i hvert tilfælde komme med de eksempler som beviser denne påstand. Der er høj risiko og høj gevinst. Sådan er gamet desværre bare blevet. Penge er li kampe vundet. Det er der efterhånden skrevet mange bøger om og det er også efterprøvet mange gange. kig på placeringerne i vores egen liga de sidste 10 år. Her står der FCK og FCM på næsten alt og sjovt nok er det også dem som har de fleste penge. Kig i de andre store ligaer. Billedet er det samme. Betyder penge så alt ? Nej selvfølgelig ikke. Vi kan sagtes få sæsoner som sidste år en gang hvert 10-15 år, og hvis det er det man vil med klubben så er det jo helt fair. Det har jeg fuldt ud respekt for. Vil man derimod gerne have Brøndby med i toppen af dansk fodbold igen og her mener jeg helt i toppen hvert år som udfordrer til guldet, så er der bare ingen vej uden om. Så kræver det langt større investeringer i vores hold. Vi bruger PT ca 1/3 af hvad PSE putter i deres trup og siger alt om hvor langt vi er efter. En afstand som i øvrigt bare er vokset og vokset de senere år og som jeg ser det ikke stopper med mindre vi selv gør noget.

  Jan B har helt sikkert en ambition om at Brøndby skal med i toppen igen. Det vil man vide hvis man følger lidt med i hvad han har udtalt både i denne sammenhæng, men også tidligere. Det er præcis derfor han vil have en ny investor ind, som han kan dele risikoen med for ja, det bliver en større risiko der skal løbes. Det må vi også indse og folk skal ikke bare tro at fordi klubben får tilført 2-300 mill, så bliver alt godt. Penge giver også andre dilemmaer. Se FCM som har nået et niveau hvor deres talenter har svært ved at komme på holdet fordi man henter spillere ind udefra i hobetal. Her tror jeg mere på den kurs PSE har bevæget sig ind på med køb af meget unge talenter til godt nok høje priser, men lav regnestykket med 4 unge stortalenter fra Skandinavien til 15-20 mill stykket. Så skal bare en blive en succes, så går regnestykket op. Når ja så kig lige på de andre de har hentet ind. Men alt andet lige må man vel til enhver tid sige at dyrere spillere generelt spiller bedre end billige spillere. Ellers var de jo ikke tilsvarende dyre.

  Jeg har selv tillid og tro på at Jan B træffer det rigtige valg. Hvad det så bliver må tiden vise. Det kan jeg ikke se meningen i at spekulere i før vi ved mere om hvad det bliver.
  3 enige · 3 god kommentar

 • Brøndbys fremtid med eller uden ny(e) investorer. Som andre også er inde på så er fodboldspillet/fodboldverden transfermarked osv. noget helt andet end for bare 10
  år siden, det skyldes primært nok de gastronomiske tv kontrakter PL har lavet med SKY sport, når en bund klub i PL, Newcastle, alene får 1 mia i TV penge vender det verdenen på hoved.

  Konklusion: Hvis man ikke udvikler sig - Ja så afvikler man, det den barske virkelighed og ikke det romantiske billed man som fodbold fan gerne vil have.
  1 enig

 • Amerikansk konsortium er at foretrække: De er i forvejen indenfor sports verdenen: typisk NFL, NHL, NBA og Premier League. Ved John Terry er gode venner med Jan Bech og når ja Chelsea er nu på Amerikanske hænder. Vi skal i europæisk gruppespil hvert år på sigt og være top 2 klub. Vores spiller budget skal minimum være på 110 millioner dkr om året (fcm niveau). Spansk konsortium kender jeg ikke så meget til, men de ved helt sikkert også en del om at løfte en klub til et højere niveau. Det her er helt klart positivt og dejligt vi får stabilitet og niveauet bliver hævet.....
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER