Mille Gejl
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Brøndby tabte både slaget og krigen - må nøjes med sølv

 
Brøndby-kvinderne tabte kampen mod HB Køge og dermed også mesterskabet til selv samme modstander. De blå/gule kvinder må nøjes med sølvmedaljer.

  • Mille Gejl
  • Nanna Møller Karlsen
   5. juni 2021 - Klokken 15:53
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  5. juni 2021 - Klokken 15:53

Der var lagt op til fodboldfest i Køge lørdag eftermiddag. Det danske mesterskab i kvindefodbold skulle afgøres og det stod mellem HB Køge og Brøndby IF, som også tørnede sammen i sidste spillerunde på Capelli Sport Stadion.

Og sådan kunne det jo ikke rigtig være skrevet bedre på forhånd, men Per Nielsens Brøndby-hold kunne kun bruge en sejr, hvis de skulle løfte pokalen efter kampen.

Men det skulle blive en vanskelig eftermiddag for de blå/gule. Hjemmeholdet HB Køge kunne som oprykkere vinde sit første danske mesterskab og der var udsolgt på stadion. Og HB Køge-spillerne var virkelig tændte.

De virkede også mere klar end Brøndby-spillerne, som allerede efter fem minutters spil begik et straffespark. Men Naja Bahrenscheer plukkede den og holdt Brøndby inde i kampen. Det rakte dog ikke, for Brøndby var næstbedst i første halvleg.

HB Køge bragte sig foran ved Kyra Carusa efter klumpspil i forbindelse med et hjørnespark. Brøndby fik ikke clearet bolden og så kunne Carusa til sidst sende den i nettet til 1-0.

Brøndby havde mere end svært ved at skabe noget i den anden ende. De skabte vel ikke en reel målchance. Det gjorde hjemmeholdet til gengæld i den anden ende, da de profiterede af en opspilsfejl af Brøndby. En-to afleveringer, så lå bolden i kassen efter Brøndby havde smidt den. Derfor var stillingen, meget fortjent, 2-0 til HB Køge ved pausen.

Brøndby foretog tre udskiftninger i pausen og var lige ved at få en drømmestart på anden halvleg, da Agnete Nielsen fik en kæmpechance, men HB Køge-keeperen diskede op med en mirakelredning.

I stedet udbyggede hjemmeholdet i den anden ende. Igen faldt målet efter en opspilsfejl af Brøndby og denne gang blev Malin Sunde oversprintet, inden bolden blev lagt ind centralt i feltet og sparket i nettet.

Mesterskabet var nu kun en formalitet fra at være HB Køges og resten af kampen skulle bare afvikles. Og det blev den. Længe så det ud til at blive uden flere scoringer, men i kampens fjerde tillægsminut tilkæmpede indskiftede Mille Gejl sig et straffespark, som Nanna Christiansen scorede på.

HB Køge vandt guldkampen overbevisende og kunne efter kampen lade sig hylde som dansk mester, mens Brøndby-spillerne måtte nøjes med sølvmedaljer om halsen.

 

 

 

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Øv - havde været sjov at vinde begge rækker.

  1 mesterskab i de sidste 4 år er ikke godkendt i min bog, og med den øgede konkurrence på Sjælland bliver det nok ikke bedre i fremtiden med det nuværende set-up. Jeg så gerne, at man fik nyt blod ind på trænerposten, men det reelle problem er nok også strukturelt i klubben.

  Dansk kvindefodbold går utvivlsomt en lysere fremtid i møde, men jeg er ikke sikker på, at det bliver i Brøndby.

 • Champ
 • Champ   5. juni 2021   

 • Brøndby håbede man blev mestre når det sagt, så er det i min optik.

  Både sundt og befriende, at der ikke kun er to klubber, som dominerer ligaen år efter år, faktisk er det lidt kedeligt, lidt som FCK og FCM har siddet på superligaen. Selvom det er på bekostning af et mesterskab til bif, så ønsker jeg dem et stort tillykke

  Netop kvinde fodbold har Fortuna og Brøndby, siddet på tronen meget længe.

  Det er sundt for ligaen, tilskuere sponsorer at der er mere end kun 2 der sidder på alt, det skaber mere spænding ind i ligaen. Personligt siger kvindefodbold mig ikke det store, men respektere ligaen og synes det er små kedeligt, at der er så stor forskel på holdene i ligaen

  Stor tillykke til Køges piger, og ikke mindst en stor personlig hilsen til Per Rud herfra. Som formår at løfte Køge flere trin op.
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER