Foto: Freja Borne ©
NYHED

Brøndby U17 i Portugal: Videre fra gruppespillet efter tre ud tre sejre

 
Brøndby U17 er videre fra puljespillet fra tre sejre herunder mod blandt andre Benfica. 3point.dk har været i kontakt med cheftræner, Viktor Kynde, som kan fortælle om stærke præstationer.

  • Jakob Kjærgaard
   10. november 2023 - Klokken 19:02
 • Jakob Kjærgaard
 • Jakob Kjærgaard
  10. november 2023 - Klokken 19:02

Brøndby U17 befinder sig pt. i Portugal, hvor holdet deltager i Algarve Elite Cup. Fredag stod menuen på de indledende kampe i gruppespillet, hvor Brøndby, i turneringens pulje B, var parret med Grashopper Zürich, Benfica og Leyton Orient.  Det blev til sejre i alle tre opgør og Brøndby står således tilbage som puljevindere med Benfica på 2.pladsen. I pulje A befinder FCM sig, hvor de endte på 3.pladsen imens FCK befinder sig i turneringens pulje C.

Efter dagens kamp har 3point.dk været i kontakt med cheftræner, Viktor Kynde, der kunne fortælle om stærke præstationer mod anderledes fodboldkulturer.

"Det giver enormt meget at være hernde. Det er en helt anden måde at spille på. Det giver meget erfaring til drengene, spillet er hårdere og der bliver laver nogle andre typer frispark. Det giver noget, som vi ikke kan få ved at spille hjemme i Danmark mod de samme hold og mod spillere, som drengene kender. Hernede er kampene også kortere, hvilket giver et andet pres. Vi kan ikke tillade os at have for mange dårlige perioder i kampen for vi har ikke samme tid til at rette op på tingene. Eksempelvis havde vi i sidste weekend mod FCK over 20 box entries, det har vi ikke samme tid til hernede, hvorfor der er krav om, at vi skal være skarpere i de situationer. Derhjemme - og i ligaen - har vi meget fokus på præstationer før resultater, imens vi her har fokus på resultater sådan vi kommer videre og får flere gode kampe. Det giver en øvelse i at resultater også er vigtige og at kunne præstere i det pres, at en enkelt dårlig kamp kan betyde, at man ikke længere er med i turneringen. Det er bare noget andet at spille en turnering, hvor der er større nervøsitet for at lave resultater. Der er også flere mennesker rundt om kampen end vi er vant til hjemmefra".

Brøndby IF vs. Grashopper Zürich:
Kampen endte 2-0 til Brøndby på mål af André Escobar og Viggo Poulsen.

Opstilling:
William Sonne-Schmidt
Danial Riaz, Oliver Sejer, Rasmus Lynder, Markus Petersen
Jakob Wismann
Ali Al-Najar, Mathias Werther
André Escobar
Jacob Ambæk, Sander Larsen

Viktor Kynde udtaler:
"Det var vores dårligste præstation i turneringen og generelt en ikke ret god fodboldkamp. Det var meget, meget rodet, spillerne på begge hold virkede stressede og derfor kunne ingen af holdene få sat spillet. Der var en tilvænning til både miljø og bane, hvorfor det blev kaotisk og en kamp med rigtig mange omstillinger. Det var også en chancefattig kamp, hvor de har en stor chance til at gøre det til 1-0 som Sonne redder. Hen imod slutningen af kampen scorer vi to mål fra Esco og Viggo og det er nok fair at sige, at det var på to drops, da vores lidt forkølede afslutninger gik i mål.

Vi snakkede med drengene om efter kampen, at det var fedt, at vi kunne vinde kampen på trods af at vores præstation ikke var så god sådan vi stadigvæk havde en rolle at spille i turneringen. 

Brøndby IF vs. Benfica
Kampen endte 3-1 til Brøndby på to mål af André Escobar og et mål af Jacob Ambæk.

Opstilling:
William Sonne-Schmidt
Pelle Hoekstra, Oliver Sejer, Rasmus Lynder, Magnus Buades
Jakob Wismann, Casper Svart
Danial Riaz, André Escobar
Jacob Ambæk, Mathias Werther

Viktor Kynde udtaler:
"Det var en rigtig flot kamp og en stærk præstation fra vores side, hvor vi var bedre end Benfica fra start til slut. Vi kommer fortjent foran 1-0 på et mål fra Esco, da han opsnapper bolden i et højt pres og afdribler keeperen. Vi fortsætter med at spille godt, men Benfica udligner så på den individuelle kvalitet som de har. Vi føler det som et slag i ansigtet for vi var rigtig gode. Benfica får så et rødt kort, da en af deres spiller planter en albue i hovedet på Esco efter lidt tumult på banen. Herefter smadrer vi dem og scorer to mål af Esco og Ambæk.

Det var en topkamp mod et stærk hold og et gode akademi. Vi fik vist hvor gode vi kan være og hvor højt vores topniveau er. Vores intensitet i det første pres og i genpresset kunne Benfica slet ikke håndtere. Det frustrerede dem meget og man kunne se, at de slet ikke var vant til at blive overfaldet på den måde. Det er meget motiverende for spillerne, at vi kan lægge et så tungt pres på en så god modstander med vores intense og aggressive spillestil. Derudover var vi også rigtig gode på bolden og lavede rigtig mange gode angreb".

Brøndby IF vs. Leyton Orient
Kampen endte 2-0 til Brøndby på mål af Tahir Cevher og Elo Sandersen

Opstilling:
Alexander Bejer
Noah Kirkegaard, Pelle Hoekstra, Markus Petersen, Magnus Buades
Ali Al-Najar, Casper Svart
Tahir Cevher, Sander Larsen
Viggo Poulsen, Elo Sandersen

Viktor Kynde udtaler:
"Vi var ovenpå fra start til slut og vi er bedre end dem. Vi starter kampen rigtig godt og vores pres sidder lige i skabet. Herefter kommer en lille periode på omkring 10 minutter, hvor vi begynder at sjuske og er for afslappede i vores aktioner. Det får vi og drengene justeret og så får Elo og Tahir scoret to mål så vi vinder fortjent"

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Fedt at I også dækker denne turnering - der er ikke så meget information hente på arrangørens FB side. Der bør være gode chancer for at drengene skal spille semifinale (og finale) på søndag.

  Dejligt at Escobar får lidt medvind igen efter en svær start på U19.
  2 enige · 1 god kommentar
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder