Foto: Freja Borne ©
NYHED

Brøndby U17: Stærk præstation gav fortjent sejr over FCK

 
Brøndby U17 spillede sæsonens bedste kamp, da de fortjent tog fra Frederiksberg med en sejr på 2-1 over FCK. Topscorer i U17-ligaen blev matchvinder med et mål i dommerens overtid.

    • Jakob Kjærgaard
      3. november 2023 - Klokken 00:15
  • Jakob Kjærgaard
  • Jakob Kjærgaard
    3. november 2023 - Klokken 00:15

Brøndby U17 tog lørdag eftermiddag den korte tur til Frederiksberg, hvor sæsonens første kamp mod rivalerne fra FCK ventede. Begge hold har - til trods for meget stærke trupper - haft en, resultatmæssigt, blandet start på sæsonen i U17-ligaen. Indtrykket hos folkene omkring Brøndbys U17-hold har dog været at præstationerne i mange kamp har været stærke. Kampen i dag viste også to hold på øverste niveau i U17-ligaen og det blev en kamp i et højt og intenst tempo, som Brøndby ganske velfortjent trak sig sejrrigt ud af efter mål af Oliver Sejer Lauritsen og Jacob Ambæk ( begge på billedet).

Cheftræner, Viktor Kynde, havde valgt følgende startformation til opgøret:

Mamadou Jalloh
Danial Riaz (A), Pelle Hoekstra, Oliver Sejer, Markus Petersen
Ali Al-Najar
Jakob Wismann, Mathias Werther
André Escobar
Jacob Ambæk, Sander Larsen

På bænken startede: Alexander Bejer, Casper Svart, Elo Sandersen, Viggo Poulsen og Noah Kirkegaard.

Det var to tændte mandskaber, som indledte opgøret. Der blev spillet i et voldsomt opskruet tempo, begge hold lagde ud med et højt og aggressivt pres på modstanderne og generelt var det en U17-kamp med en enorm intensitet. Efter indledningen på opgøret var det Brøndby, der hurtigst fik taget kontrol over begivenhederne, hvor vi så U17-holdets velkendte udtryk med en vild intensitet med og uden bold udført på det højeste niveau i hidtil i denne sæson. FCK'ernes mange gode boldspillere fik ingen tid på bolden før der sad en Brøndbyspiller på dem og de havde således store vanskeligheder med at få sat spillet. Sådan var billedet faktisk i store perioder i de første 30 minutter af 1. halvleg. Ikke blot var Brøndby enormt aggressive i presset, men de fandt gode løsninger på bolden og rullede rigtig mange gode angreb ned mod FCK-målet. I spillet med bolden skal især Mamadou Jalloh og Jakob Wismann fremhæves. Jalloh havde fået chancen mellem stængerne og han viste sig forrygende stærk med fødderne hvilket betød, at FCK slet ikke kunne rammte Brøndby med deres høje pres. Jalloh fungerede som en ekstra - og sikker - markspiller sådan Brøndby hele tiden kunne spille i overtal i fase1, hvor Jalloh turde at tiltrække FCK-presset for derefter at finde gode løsninger i både det korte og lange spil. Jakob Wismann var en af nøglespillerne i U17-holdets double-sæson sidste år, men han har i indeværende sæson haft et ujævnt forløb med mange skader. I dagens kamp var han dog tilbage på sit vanlige niveau og han spillede en meget flot 1. halvleg, hvor han var omdrejningspunktet på den centrale midtbane med hans gode tekniske færdigheder og med visioner i sit spil. 

Som nævnt stod der Brøndby på det meste i den første halve time og Brøndby skabte en del muligheder, der dog ofte i sidste ende lige akkurat blev blokeret af en forsvarsspiller fra FCK. Efter ca. 15 min. fik Brøndby - efter et veludført og gennemspillet angreb - sendt Sander Larsen alene igennem mod mål, men afslutningen strøg akkurat forbi den fjerneste stolpe. Brøndby fortsatte med at trykke FCK'erne langt tilbage på banen - og når Brøndby mistede bolden blev den hurtigt erobret tilbage i et aggressivt genpres. Det var derfor også fuldt fortjent, da Oliver Sejer - som i øvrigt kampen igennem var en chef i forsvaret - sendte Brøndby i front efter et hjørnespark. Optakten til det målgivende hjørnespark er dog også værd at nævne, da Escobar tog sagen i egen hånd, drev bolden over en lang distance forbi flere FCK'ere og ind i feltet inden hans afslutning blev blokeret til hjørnespark. Flot individuel aktion fra Escobar. Efter den første halve time begyndte FCK at komme lidt bedre med i opgøret og blot fem minutter efter Brøndbys føringsmål slog FCK tilbage, da U17-landsholdsspilleren Roberto Risnæs fik sendt bolden i mål efter et hjørnespark. Det slog dog ikke Brøndby ud og i det efterfølgende angreb fik Al-Najar en meget stor mulighed for at bringe Brøndby tilbage i front efter han modtog en cutback fra Ambæk omkring straffesparkspletten, men den frie skudmulighed blev sendt langt over mål. I de sidste minutter af 1. halvleg fik FCK presset Brøndby tilbage og også spillet sig frem til nogle halv-farlige muligheder, men Brøndbydefensiven holdt stand og mandskaberne kunne derfor, efter en meget underholdende halvleg, gå til pause ved stillingen 1-1.

FCK kom bedst ud til 2. halvleg og de havde i pausen fundet bedre løsninger i deres fase 1 og på Brøndbys høje og aggressive pres hvilket resulterede i, at de fik længere perioder på bolden sammenlignet med 1. halvleg. Samtidig måtte en velspillende, Jakob Wismann, efter blot fem minutter sætte sig i kunstgræsset med en skade og han blev efterfølgende udskiftet. Brøndby forsøgte stadigvæk at gå højt på FCK, men det endte i starten af 2. halvleg for ofte med, at FCK spillede sig ud af presset og dermed kunne iværksætte angreb mod Brøndbys mål. Men alligevel var det Brøndby og Mathias Werther, der fik halvlegens første store chance efter et oplæg fra Ambæk ligesom Escobar og Ambæk fik kombineret sig frem til en fin mulighed minuttet senere. FCK havde dog også deres muligheder i den anden ende, hvor de især på en chance i minut 65 havde alle muligheder for at bringe sig front, da en FCK-angreb pludselig stod umarkeret i Brøndbys felt efter et indlæg fra venstre side.  Hovedstødet blev dog heldigvis sendt direkte i favnen på Jalloh i målet.

I det sidste kvarter af kampen havde Brøndby et markant overtag. Brøndby gik ekstremt højt og aggressivt på FCK'erne og det første pres begyndte igen at sidde bedre, hvilket blev godt hjulpet på vej af indskiftningerne af Viggo Poulsen og Elo Sandersen, der kom på banen med frisk energi og arbejdede stinkende hårdt i det første pres. Det stressede FCK'erne, som begyndte at smide boldene hurtigerevæk, hvorefter Brøndby kunne etablere det ene angreb efter det andet med FCKs mål. Brøndby kom til mange gode muligheder i og omkring feltet, men hele tiden blev den sidste afslutning akkurat blokeret. Brøndbyspillerne gjorde alt for at tippe opgøret over på deres side, men tiden begyndte at rinde ud. I Brøndby render der dog en målscorer rundt ved navn Jacob Ambæk og selvom han ikke spillede sin stærkeste kamp, viste han i overtiden igen prøver på, at han ofte bare opfatter situationerne i feltet meget hurtigere end sine modstandere. Da dommerens ur havde rundet 91 minutter kom Brøndby frem til en afslutning fra feltkanten, FCK-keeperen kunne kun halv-klare og først over returbolden var netop Jacob Ambæk, der sendte bolden i nettet til stor jubel for de gultklædte spillere. 

Dramaet var dog ikke overstået for i de døende sekunder var en FCK-angriber pludselig ved at slippe alene igennem med retning mod Brøndbys mål. Inden han nåede feltet blev han dog nedlagt af Pelle Hoekstra, som sidste mand. Et korrekt rødt kort til Hoekstra der dog i situationen afværgede en friløber til FCK. Det efterfølgende frispark blev ikke farligt og Brøndby kunne dermed, efter en stærk præstation, gå fra banen med tre meget velfortjente point. 

Brøndby U17 har nu en mindre pause i U17-ligaen, da de i den kommende uge rejser til Portugal, hvor de deltager i en internation turnering i Algarve. I gruppespillet møder de Benfica, Grasshopper og Leyton Orient. 

Kampen i tal:
25 min: 0-1 Oliver Sejer Lauritsen
32 min: 1-1 Roberto Risnæs
91 min: 1-2 Jacob Ambæk

52 min: Jakob Wismann UD, Casper Svart IND
75 min: Sander Larsen UD, Elo Sandersen IND
75 min: André Escobar UD, Noah Kirkegaard IND
85 min: Ali Al-Najar UD, Viggo Poulsen IND

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.

Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder