Foto: Freja Borne ©
NYHED

Brøndby U19: Bischoff fortsatte sit målshow

 
Brøndby U19 kunne lørdag eftermiddag tage fra Odense med to point efter at være bagud med 2-0 ved pausen. Indskiftningen af topscoreren i U19-ligaen, Clement Bischoff, skulle vise sig at være særdeles afgørende.

  • Jakob Kjærgaard
   16. september 2023 - Klokken 20:47
 • Jakob Kjærgaard
 • Jakob Kjærgaard
  16. september 2023 - Klokken 20:47

Brøndby U19 skulle lørdag middag på sæsonens hidtidige sværeste test på udebane mod OB, der - ligesom Brøndby - var kommet godt i gang med sæsonen med otte point i de første fire kampe. I ugen op til kampen havde der været tyndet gevaldigt ved U19-holdets træninger, idet en stor del af spillerne (syv spillere i kamptruppen) var på landsholdstjeneste i den forgangne uge, men det skulle dog ikke afholde to af de landsholdsaktuelle spillere, Clement Bischoff og Lukas Larsen, fra at komme på tavlen i løbet af dagens opgør.

Cheftræner, Menno Van Dam, havde valgt følgende startformation til opgøret:

Noah Sømmergaard
Waldemar Bjergfelt, Ludwig Vraa, Philip Søndergaard, Lukas Larsen
Malek Bakhit
Bertram Kvist, Adam Clardige
André Escobar
Jonathan Agyekum, Benjamin Kold

Som følge af futurecup-kamp mod FC Nordsjælland og landsholdstjensterne skulle spilletiden doseres og på bænken startede derfor: Mamadou Jalloh, Noah Nartey, Clement Bischoff, Noah Jakobsen og Matteo Grosso.

Lad det være sagt med det samme; Brøndby spillede ikke nogen god 1. halvleg. Det var et Brøndby-hold, der igennem det meste af halvlegen havde overtaget i boldbesiddelsen, men tempoet på bolden var for lavt og presspillet uden den ellers velkendte intensitet. Det bevirkede også, at Brøndby havde mere end svært ved at skabe bare antydningen af farlige situationer omkring OB's felt i løbet af de første 45 minutter. Brøndbys bedste mulighed var på et frispark uden for feltet begået på Philip Søndergaard, der havde erobreret bolden og drevet den frem i banen. Men farligt blev det ikke. Med deres gode pasningsfødder fandt både Ludwig Vraa og Philip Søndergaard ellers flere gange Brøndbys midtbanespillere i favorable rum, men bolden blev derfra håndteret på et lavt niveau med et hav af fejlaflveringer, når spillet skulle accelleres fra midtbanen til afslutningsfasen.

OB var mindre på bolden i løbet af 1. halvleg, men der var langt mere snert og farlighed over OB's angrebsspil, når de de angreb Brøndbys felt. Efter 17 minutter kunne Escobar', Søndergaards og Danial Riaz'  odenseaske kollega på U17 landsholdet, Noah Lassen, bringe OB foran med 1-0 på et flot mål. Brøndby var i situationen egentlig i boldbesiddelse og i kontrol i situationen, men endnu en af de mange uprovokerede fejlaflevering førte til at Noah Lassen kunne modtage bolden på kanten af feltet i venstre side, hvor han med et flot spark satte bolden ind i de lange hjørne uden for Sømmergaards rækkevidde. Hvis man håbede, at OBs føring kunne være et wakeup-call for Brøndbyholdet, så var det, det ikke. Det var stadigvæk Brøndby i megen boldbesiddelse, men der manglede tempo og gnist i mange situationer - og det hele forblev meget ufarligt. Fem minutter efter føringsmålet var OB tæt på at kunne bringe sig yderligere i front efter et hjørnespark. Det første spark blev afværget af Brøndby-defensiven, men bolden endte ved buen af feltet, hvor en OB'er stod klar til at svinge højre benet. Bolden blev ramt rent, men Noah Sømmergaard hev en flot fodparade op i situationen. Kampbilledet fortsatte: Brøndby mest på bolden, men OB med mest farlighed i deres angrebsspil og det var derfor heller ikke helt ufortjent, at OB kunne bringe sig på 2-0 kort inden pausefløjt. Efter en flot individuel aktion fra en OB'er, der driblede igennem Brøndby-defensiven, kunne han køligt lobbe den over Sømmergaard i Brøndbymålet. 

1. halvleg sluttede ved stillingen 2-0 efter 45 minutter, hvor Brøndby ikke var i nærheden af at true OB's mål.

Pausen udnyttede Menno Van Dam til at lave tre udskiftninger. På banen kom Noah Nartey, Clement Bischoff og Tobias Landstrøm. Fra banen gik André Escobar, Waldemar Bjergfelt og Ludwig Vraa. Udskiftningerne medførte ligeledes lidt rokeringer på holdet, da Malek Bakhit, der havde spillet 6'er i 1. halvleg gik ned på højre back, Adam Clardige gik på 6'eren og Noah Nartey kom ind på Claridge' 8'er plads.

Udskiftningerne skulle straks vise sig at give pote. Efter blot tre minutter kunne Noah Nartey finde Clement Bischoff foran feltet, der tog et enkelt træk til sin højre side og derefter bragede bolden i mål op ad den fjerneste stolpe. Flot mål og en Bischoff-classic med sine suveræne gode afslutningsevner. Men Bischoff var ikke færdig. Blot to minutter efter var han arkitekten bag Brøndbys udlignende mål til 2-2, da han kørte et par modstandere rundt i en telefonboks i OB's felt og fik afsluttet på overliggeren. Bolden røg ud i spil igen, hvoor Lukas Larsen var først riposten, som han kunne heade i mål. Det var et forvandlet Brøndby-hold. Der var tempo og intensitet i aktionerne - og Bischoff og Nartey var utroligt stærkt spillende i denne periode. OB tilskuerne begyndte at snakke om hvem ham 10'eren (Bischoff) og ham 6'eren (Nartey) var, som Brøndby havde sendt på banen. Det sluttede dog ikke her. I det 57 minut. fik Brøndby frispark et par meter uden for feltet. Bischoff gik til bolden og lagde den smukt over OB-muren og ind i målet til en føring på 3-2. På blot 12 minutter havde Brøndby dermed vendt kampen fuldstændig på hovedet fra at være nede 2-0 til at være oppe 2-3. Det er også værd at hæfte sig ved, at Bischoff kun har spillet én halvleg i hver af de seneste to kampe - altså sammenlagt 90 minutter og på de 90 minutter har han lavet fem mål og to assists. Det er aldeles fremragende og han er nu topscorer i U19-ligaen ligesom Jacob Ambæk er aktuel topscorer i U17-ligaen.

Brøndby skulle herefter have slået kampen ihjel. Men som halvlegen skred frem åd OB sig mere og mere tilbage i kampen. I det 71. minut spillede de Brøndby tynde til en kæmpe chance, men heldigvis for Brøndby var den sidste afslutning få meter fra Sømmergaards mål meget svag. Kort tid efter fik OB tilkendt en straffespark. OB'eren sparkede til sin venstre side, men det havde Sømmergaard læst og han kunne flot redde straffesparket. I det 80 min. udlignede OB til 3-3. Brøndby havde bolden på OBs banehalvdel, men en sjusket fejlaflevering resulterede i en OB-omstilling, hvor Brøndby-holdet ikke backtrackede ihærdigt nok, hvilket kostede dyrt. Blot to minutter blev Tobias Landstrøm præsenteret for sit andet gule kort i kampen og måtte derfor gå tidligere i bad. Det var i øvrigt Tobias Landstrøm's andet røde kort i tre kampe i denne sæson og Brøndbys tredje! røde kort på blot fire kampe. Det var således en katastrofal periode på fem minutter for Brøndby-holdet; Et straffespark imod, et mål i mod og et rødt kort, på blot fem minutter. Spillerne viste dog efter det røde kort, at mentaliteten har rykket sig væsentligt i forhold til sidste sæson, hvor de sandsynligvis ville have faldet sammen efter sådan en periode i kampen. Men det gjorde de ikke. De stod sammen, kæmpede bravt og fortsatte med at angribe OB-målet, hvilket også førte til mange gode omstillingsmuligheder, hvor den sidste kvalitetet dog manglede til synlig frustration for Menno Van Dam.

Brøndby holdte hjem og der blev ikke scoret yderligere mål i kampen. 3-3 endte det efter de 90 minutter og kampen skulle derfor afgøres i straffesparkskonkurrence. Clement Bischoff, Bertram Kvist, Noah Nartey, Adam Clardige og Malek Bakhit scorede alle på deres forsøg og da en af OB'erne sparkede på overliggeren kunne Brøndby således tage fra Odense med to point i bagagen. Brøndby har fået 10 point i sæsonens første fire kampe, hvilket må siges at være en godkendt sæsonstart.

Brøndby U19 har kampfri i næste weekend, da AaB har bedt om at få flyttet kampen og den næste opgave for holdet er derfor d. 30. september på hjemmebane mod FC Nordsjælland.

Kampen i tal:
17 min: 1-0 OB
40 min: 2-0 OB
48 min: 2-1 Clement Bischoff
50 min: 2-2 Lukas Larsen
57 min: 2-3 Clement Bischoff
79 min: 3-3 OB
82 min: Rødt kort, Tobias Landstrøm

45 min: IND: Clement Bischoff, UD: Waldemar Bjergfelt
45 min: IND: Noah Nartey, UD: André Escobar
45 min: IND: Tobias Landstrøm, UD: Ludwig Vraa
72 min: IND: Matteo Grosso, UD: Lukas Larsen
84 min: IND: Noah Jakobsen, UD: Benjamin Kold

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    16. september 2023   

 • Jeg tænker, at en underskrift på en kontraktforlængelse med Bischoff kræver en plads i Superligatruppen, men jeg håber han får den og at kontrakten bliver 5 år eller 3 med option på 2 yderligere. Hvad angår Landstrøm, så er smæk med en våd søndagsberlinger tiltrængt.
  1 enig · 1 god kommentar

 • Et vildt 2023 kulminerer lige nu for Bischoff med landsholdudtagelse (og mål) og kasser på samlebånd i ligaen. En spiller der på den måde kan afgøre kampen på egen hånd er en sjældenhed i MC.

  Han har under et år tilbage på kontrakten, og med hans seneste præstationer mangler han helt sikkert ikke muligheder. Det kan kun gå for langsomt med at få den forlængelse på plads.
   
  • @Klipklapperen Det er virkelig kritisk med den kontrakt. Vil være (endnu) et kæmpe nederlag hvis han smutter gratis.
   1 enig

  Se 4 flere kommentarer

 • Kommende superliga spiller i næste sæson?

  Virker moden, til at få lidt indhop i pokal kampene.

  Fandme stærkt af den unge mand, fortsæt Clement Bischoff. Onkel Mikkel er i øvrigt en fornøjelse at høre på.

  Kenneth Emil Petersen kommer med et råd til BIF, om at købe en angriber på 21 år fra Silkeborg

  Jeg ser hellere, at vi skal bruge de talenter vi har. De største talenter skal have nogen indhop og lidt minutter i pokal kampene.

  Clement Bischoff har det der skal til, for at blive top angriber. Vi skal ikke være bange for at give vores største talenter nogen indhop. Selv om de kun er 17-18 år, de skal mærke de er tæt på superliga holdet.

---
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder