Foto: Monique Naja Matz ©
NYHED

Brøndby U19: Lider sæsonens første nederlag i en helt lige kamp mod FCK

 
Brøndby U19 tabte fredag eftermiddag sæsonens første kamp på udebane mod FCK. Det var en helt lige kamp på et højt niveau mellem to stærke mandskaber, som begge bød op til dans.

    • Jakob Kjærgaard
      3. november 2023 - Klokken 20:19
  • Jakob Kjærgaard
  • Jakob Kjærgaard
    3. november 2023 - Klokken 20:19

Brøndby U19 tog fredag eftermiddag turen til Frederiksberg, hvor der ventede en topkamp i U19-ligaen mod FCK. Før kampen havde Brøndby 21 point for otte kampe imens FCK havde 17 point for syv kampe. Lige så lige holdene ligger i tabellen, lige så lige blev kampen mellem to stærke hold, som i dén grad bød op til dans og udfordrede hinanden i en U19-kamp på et sjældent højt niveau - både individuelt med en hel række u/landsholdsspillere og som kollektiv. Selvom Brøndby til sidst måtte strække våben havde Brøndby-spillerne meget store ære af kampen, hvor især 1. halvleg var sæsonens stærkeste præstation.

Cheftræner, Menno Van Dam, havde valgt følgende startformation:

Noah Sømmergaard
Waldemar Bjergfelt, Ludwig Vraa, Philip Søndergaard, Lukas Larsen
Adam Claridge
Noah Nartey, Mathias Jensen
Bertram Kvist, Jonathan Agyekum, Clement Bischoff

På bænken startede: William Sonne, André Escobar, Matteo Grosso, Malek Bakhit og Magnus Søndergaard.

Før kampen havde Menno Van Dam bedyret, at han ville slå FCK på egne præmisser og i Brøndbystilen - og det var også sådan Brøndby indledte kampen i en generelt stærk 1. halvleg. Brøndby kom ud og lagde med det samme pres på FCK i et højt og aggressivt presspil - og allerede efter 5 minutter var Clement Bischoff utroligt tæt på at gøre det til 1-0. Bischoff modtog bolden i sin favoritposition i venstre side af banen, hvorefter han udfordrede sin direkte modstander og kom til en afslutning. I en enhver anden U19-liga kamp havde Bischoff scoret på den afslutning, men i målet for FCK stod Theo Sander og han diskede op med en fremragende redning på Bischoff's ellers kompetente forsøg.

Efter det stærke udlæg fra Brøndby begyndte FCK at æde sig mere ind i kampen, men stadigvæk med Brøndby som det marginalt bedste hold i en halvleg, der blev spillet med høj intensitet og med stor kvalitet fra begge sider. Det var en fornøjelse at se en U19-kamp på det niveau både teknisk, taktisk, fysisk og i intensitet.  FCK udfordrede også Brøndby den anden vej - og især når presset ikke lige sad viste FCK'erne store individuelle kvaliteter. Og netop det skete efter ca. et kvarter, hvor FCK, på en omstilling, fik spillet sig ud af Brøndbys genpres, og hurtigt kombineret sig frem til en stor chance i Brøndbys felt, men den frie FCK-angriber afsluttede akkurat forbi mål. 

Herefter fulgte endnu en fin periode fra Brøndby, hvor holdet var stærke på bolden i fase 1 og fase 2. Især Brøndbys venstre side med Lukas Larsen og Clement Bischoff skabte store problemer for FCK'ernes Hjalte Bidstrup på højre back. I denne periode af kampen fik Brøndby ligeledes spillet sig frem til mange fine situationer omkring FCK's felt, men der manglede simpelthen kvalitet i enten den sidste pasning eller i afslutningerne, hvor både Agyekum, Nartey og Bischoff havde fine muligheder fra feltkanten, der dog enten sad direkte på keeper, Theo Sander, eller strøg langt over mål. Brøndby havde muligheder, men var udfordret i at lave chancerne helt store nok mod en stærk FCK-defensiv i en halvleg, hvor holdene på skift udfordrede hinanden. Som nævnt tidligere var FCK rigtig gode på bolden, når de fik tiden og Brøndby ikke sad helt oppe i deres ansigter - og efter ca. en halv time kombinerede FCK sig frem til en farlige mulighed, hvor afslutningen ramte oversiden af overliggeren. 

Spillerne kunne gå til pause ved stillingen 0-0 efter en flot 1. halvleg fra begge mandskaber, men med Brøndby som det marginalt bedste hold, med fleste farlige situationer omkring modstandernes felt og med klart flest afslutninger.

Brøndby startede 2. halvleg på samme måde som de startede 1. halvleg - ved at overfalde FCK'erne og sætte sig på kampen. Inden for de første fem minutter havde Brøndby spillet sig frem til fire hjørnespark, som dog ikke blev farlige. Det var begivenhedsrige minutter fra minut 55 til minut 60. Først måtte Sømmergaard hive en stærk fodparade op, da FCKs franskmand, Tchcamboud, fik driblet sig igennem i Brøndbys højre side. Sømmergaard kom aggresivt ud af sit mål og fik afværget et føringsmål til FCK. I Brøndbys næste angreb kunne - og måske også skulle - Clement Bischoff have bragt Brøndby i front, da Brøndby med et fornemt gennembrudsspil fik spillet FCK-defensiven tynde og sat Bischoff op til afslutning i hans favoritposition fra venstre side, men igen hev Theo Sander i FCK-buret en redning ud af ærmet på et højt niveau. Bischoff har i U19-ligaen scoret mange mål fra netop den position, men dagens keeper var på et andet niveau end hvad man normalvist ser på dette niveau. Kampen bølgede frem og tilbage - og i FCK's næste angreb bragte de sig på 1-0, da Tchcamboud afsluttede fra kanten af feltet. Sømmergaard i målet fik halv-klaret, men returen røg direkte ud i feltet, hvor indskiftede Froholdt nemt kunne sætte foden på og gøre det til 1-0. Kort tid efter bragte FCK sig yderligere foran, da Froholdt, med et, desværre, meget flot spark i det lange hjørne sendte bolden ind bag Sømmergaard. Det var lidt forskellen mellem de to hold i dag - Theo Sander i målet og den individuelle kvalitet i afslutningsspillet.

Efter målet til 2-0 fulgte en periode, hvor der stod FCK på det meste. Kræfterne hos Brøndbyspillerne begyndte at slippe op, de kom lidt for sent i presspillet og det gav mere plads til FCK's gode boldspillere. Det udmøntede sig i blandt andet et skud på stolpen og i denne fase var det mere et spørgsmål om, at Brøndby ikke skulle have 3-0 målet imod sig. Brøndby-defensiven holdt dog stand og i slutfasen fik Brøndby et par mulighed for at komme tilbage i kampen - Clement Bischoff sendte et frispark fra et par meter uden for feltet lige forbi nærmeste stolpe imens Tobias Landstrøm headede på den allerste inderside af stolpen på en afslutning, som de fleste havde set ville gå ind.

Det blev dog ikke til yderligere. FCK'erne kunne derfor trække sig sejrrigt ud af en kamp, der frem til 2-0 målet var helt lige. Det var en kamp på et utroligt højt niveau med mange dygtige ungdomssspillere på begge sider, der skiftede til at udfordre og true hinanden.

Brøndby U19' næste opgave er på lørdag mod FC Midtjylland.

Kampen i tal:
59 min: 1-0 FCK
65 min: 2-0 FCK


64 min: Mathias Jensen UD, André Escobar IND
78 min: Philip Søndergaard UD, Tobias Landstrøm IND
95 min: Lukas Larsen UD, Malek Bakhit IND

 

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


  • Pissos!
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder