Alexander Hvid
NYHED

Brøndby U/19: Pokalexit efter straffedrama

Et mål af Alexander Hvid var ikke nok til at sende Brøndby IF i Ungdomspokalens semifinaler for U/19 Drenge. På udebane spillede de blå/gule 1-1 mod Hvidovre IF og tabte efterfølgende på straffespark.

• Alexander Hvid
    • Steen Sørensen
      20. april 2022 - Klokken 14:33

På en tør og visse steder plan, men andre steder temmelig knoldet bane 2 bag Pro Ventilation Arena ved Friheden Station lagde Hvidovre IF tirsdag aften græs til en kvartfinale i Ungdsompokalen for U/19 Drenge mod Brøndby IF.

De blå/gule manglede nogle profiler, som enten havde spillet Superliga mandag eller Reserveliga tidligere tirsdag, men kunne alligevel mønstre et stærkt mandskab, der gik ind til opgøret som favoritter.mod nummer 13 fra landets næstbedste række. Brøndbys opstilling:

Lucas Ziegler
Hjalte Andersen - Joseph Mwamba - Filip Andersen - Malek Bakhit (U/17)
Valdemar Kwasniak (A)
Benjamin Luka Kold - August Carlsson
Solomon Opoku
Oscar Sejrup - Oscar Schwartau (U/17)

Ungdomspokalen afvikles i lokalunionsregi - i dette tilfælde DBU København og DBU Sjælland - og derfor gælder et par særlige regler: Der er op til tre spillere på bænken, men til gengæld fri indskiftning. Gult kort giver ti minutters udvisning. Det samme gælder ved gult/rødt, men samme spiller må her ikke sendes ind efter de ti minutter.

Bortset fra et enkelt angreb i kampens første minut, hvor en ordentlig knold på banen snød Brøndby-keeper Lucas Ziegler og var tæt på at skabe en farlig situation til hjemmeholdet, var det Brøndby IF der straks sad på kampen.

Alligevel kom Hvidovre i front efter blot ti minutters spil. På et hjørne steg Louis Peña Christoffersen, der efter flere år hos Brøndby Masterclass skiftede tilbage til Hvidovre sidste sommer, uimodståeligt til vejrs og headede bolden utageligt i nettet.

Gæsterne forsatte ufortrødent med at dominere begivenhederne, men bortset fra et flot langskud fra anfører Valdemar Kwasniak blev det aldrig rigtig farligt, og efter godt og vel en halv times spil gjorde de blå/gule det ikke nemmere for sig selv.

Filip Andersen pådrog sig et set udefra korrekt gult kort og måtte sidde udenfor stort set resten af første halvleg, som gik til ende uden yderligere større begivenheder. Der kunne ikke sættes en finger på Brøndby-spillernes energi, men boldomgangen var ofte ikke hurtig nok - blandt andet grundet den dårlige bane, men det kan ikke bruges som undskyldning.

Hvad holdlederne i Brøndbys omklædningsrum havde puttet i pauseteen vides ikke, men det var et noget mere målrettet Brøndby-hold, der kom ud til anden halvleg, hvor Hvidovre straks fra første dommerfløjt blev presset i bund.

Det virkede kun til at være et spørgsmål om tid, før hjemmeholdet bukkede under for det tunge pres, og midtvejs i halvlegen lignede det, at den forløsende udligning var en realitet. Set var sidelinjen modt på Hividovres banehalvdel så det ud til at bolden klart havde passeret målstregen på Oscar Sejrus afslutning, men der blev vinket afværgende fra linjedommeren.

På trods af endnu et gult kort til Filip Andersen, som derfor måtte se resten af kampen udefra, fortsatte Brøndby med at dominere, dog ikke helt så tungt i de ti minutter, man måtte spille i undertal. I det sidste kvarter, hvor de blå/gule igen var fuldtallige, blev mere eller mindre alt kastet frem i et forsøg på udligning.

Det gav selvfølgelig visse muligheder den anden vej, men gæsterne fik med gode tilbageløb raget kastanjerne ud, og i 84. minut gav satsningen bonus. Inskiftede Alexander Hvid havde fra sin plads på venstre back sneget sig ind i feltet, satte en hård idnerside på et indlæg fra højre og bolden tordnede nærmest i nettet.

Herpå jagtede Brøndby sejren, men kom i realiteten ikke i nærheden af yderligere en scoring. Derfor gik kampen ende uden vinder, og det helle skulle nu afgøres fra 11 meter pletten.

Mens Marius Holst Papuga sparkede lant over på et af Hvidovres forsøg, scorede Brøndby sikkert på de første fire, hvilket gav Kasper Larsen chancen for at afgøre kvartfinalen. Larsen sendte imidlertid bolden over mål, mens Hvidovre scorede på deres femte skud.

Dermed var intet afgjort efter de første ti straffespark - fem til hver. Desværre for Brøndby bragede Malek Bakhit bolden på overliggeren, mens Hvidovres Kasper Øbo von Kiær stod for presset og scorede det afgørende mål, der sendte hjemmeholdet i semifinalen, hvor Lyngby BK venter på udebane den 3. maj. Den anden semifinale står mellem FCK og FCN.

Ud af fem startende hold i Ungdomspokalen for drenge har Brøndby Masterclass nu to hold tilbage. Den 8. juni kl. 17:15 spiller Brøndby U/17 semifinale på udebane mod Lyngby BK, mens Brøndby U/14 spiller semifinale mod KB den 26. april kl. 17:30 - også på udebane.

KAMPEN I TAL:

Hvidovre IF U/19 - Brøndby IF U/19, 1-1 (1-0)

11. minut: 1-0; Louis Peña Christoffersen
34. minut: Gult kort til Filip Andersen (BIF) UD
36. minut: Oliver Jeppe IND / Benjamin Luka Kold UD
44. minut: Benjamin Luka Kold IND / Oliver Jeppe UD
45. minut: Filip Andersen IND

54. minut: Alexander Hvid IND / Hjalte Andersen UD
64. minut: Gult/rødt til Filip Andersen (BIF) UD
67. minut: Oliver Jeppe IND / Benjamin Luka Kold UD
73. minut: Kasper Larsen IND / August Carlsson UD
77. minut: Benjamin Luka Kold IND
84. minut: 1-1; Alexander Hvid

Deltag i diskussionen

Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.

• Betalende bruger
      20. april 2022

• Det er ikke vinderkultur, der pt. gennemsyrer Brøndby - tak skal du have, hvor er det ringe over hele linjen, Superliga, Masterclass, dame senior etc. Måske det ville være sundt for Oscar Schwartau at komme en tur ned på U-17 og få lidt succes igen.
    1 enig

• Joblar
    • Joblar   20. april 2022

• @Uche91 helt enig, specielt har jeg også noteret mig at dame holdet er helt på månen, efter i mange år at have domineret, mon man har hvilet på lauerbærene ??

Se 1 flere kommentarer

• Av Av den må træneren stå til ansvar for, ej sat spillerne optimalt op til kampen, da det jo var ren walk over kamp.
    Banens dårlig forhold gælder begge hold.
    De spillet uden gejst og energi! men så har de lært det!

• Undskyld mig, men hvad fanden er det, der foregår på det hold i øjeblikket? De er faldet sammen som en soufflé, ligesom førsteholdet. Schwartau kan ikke score. Sejrup kan ikke score. Kamp efter kamp kan man i referatet læse, at de dominerer, men så scorer modstanderen og de ender med at tabe. Vi skal snart til at vinde noget i MC. Det er årgangene til. Der er ingen undskyldninger.

Tak til Steen for referat.
    2 enige · 1 god kommentar

• Joblar

• @Klipklapperen der er sgu da noget helt galt med det u19 hold, de burde jo vinde sådan en kamp med minimum +3-4 mål, rystende ringe, og er enig i at vores U hold i langt højere grad burde spille med om første pladsen, og så er jeg med på at der er spillere der spiller op, men alligevel er det jo ikke en undskyldning, det gør andre hold jo også.