Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Brøndby vandt, men er ude af pokalturneringen

 
Brøndby IF vandt 2-1, men det var ikke nok. Samlet nederlag på 3-2 i kvartfinalerne til FC Midtjylland er facit efter årets sidste kamp.

  • Nanna Møller Karlsen
   12. december 2021 - Klokken 20:07
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  12. december 2021 - Klokken 20:07

Søndag aften ventede der ikke bare Brøndby IF årets sidste kamp, men også et stort bjerg, der skulle bestiges på den ellers så flade Hede.

Nede med 2-0 fra det første opgør skulle Brøndby forsøge at sende FC Midtjylland ud af pokalturneringen. Men det ville altså kræve en sejr på minimum tre mål - eller to mål og straffespark. Men det syntes langt væk efter nederlag og undervældende indsatser i de to seneste kampe.

Måske af den grund valgte trænerteamet at ryste posen. Brøndby stillede i en 4-4-2 diamant fra start, hvor både Marko Divkovic, Mathias Greve og Christian Cappis fik chancen fra start.

Det startede dog som vi tidligere har set det mellem netop FCM og Brøndby. Hjemmeholdet på MCH Arena spillede sig til et par store chancer, hvor Mads Hermansen stod i vejen.

Brøndby fik spillet sig mere og mere ind i kampen og Divkovic var meget livlig. Derfor var det også fortjent, at han fik scoret sit første Brøndby-mål. Han bragte Brøndby foran, da han satte panden på et indlæg fra Kevin Mensah og flot headede bolden i nettet.

Men føringen holdt ikke længe for Brøndby, der i perioder lod sig presse af FCM. Brøndby havde i visse sekvenser store problemer i opspillet og det var også opskriften på FCMs mål til 1-1.

Sigurd Rosted sendte bolden lige op i foden på Evander, der lagde den af til Charles, som spillede den videre til Raphael onyedika, som meget flot sparkede den ind til 1-1. FCM havde også en stor hovedstødsmulighed til Juninho, som Hermansen tog sig af.

Anis Slimane havde Brøndbys største tilbud foruden målet, da han tidligt i første halvleg måtte se sit hovedstød reddet af Jonas Lossl i FCM-målet. Stillingen var 1-1 ved pausen og dermed var semifinalerne lige så langt væk for Brøndby, som da de tog hul på kampen.

Brøndby kastede alt i kamp fra anden halvlegs start og lavede tre indskiftninger. Ind kom Henrik Heggheim, Josip Radosevic og Blas Riveros.

De blå/gule var bedre i anden halvleg og spillede i store perioder fint. Det blev mere chancefattigt end i første halvleg, men ikke mindre intenst.

Bølgerne gik højt, da Charles gik ned i en duel og ville have behandling, men Brøndby spillede, som reglerne foreskriver, videre. Bo Henriksen endte med at skubbe til Andreas Maxsø, som ville have fat i bolden, men mere dramatik blev der ikke ud af det.

I stedet blev Divkovic dobbelt målscorer, da han behandlede et godt indlæg fra Riveros efter fortjeneste ved at heade det i kassen til 2-1.  

Brøndby pressede på til sidst og kastede naturligvis alle mand frem, men det var ikke nok, selvom Simon Hedlund nok blev snydt for et straffespark, der kunne have sendt det hele i et endnu større drama. Det sluttede 2-1 og Brøndby er dermed ude af Sydbank Pokalen efter 3-2 samlet.





Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Vi dør med støvlerne på. Respekt for at give alt, det er sgu det BIF jeg elsker. Jeg syntes også at NF ryster posen og blander kortene godt både i forhold til startopstilling og udskiftninger undervejs.
  14 enige · 1 god kommentar

 • Flot indsats!
  Hold kæft Heggheim spiller som en chef i dag!!!
  Håber inderligt at NF kigger på en 4mands kæde til det nye år.
  11 enige

 • Vi tabte denne runde pga. elendigt spil på hjemmebane
  Og Snydt for klart straffe på Hedlund Og hold kæft hvor er Uhre ringe han tænker kun på udlandet pt.
  2 enige
   
  • @BIF_Sherra Jeg tror han er helt flad.
   4 enige

  Se 2 flere kommentarer

 • Hvor er det ærgerligt, at vores complete off day på hjemmebane gør, at vi ryger ud. Mange opløftende præstationer ellers. Fedt at få Divkovic igang, han giver altså en hel ny dimension. Ham håber jeg at vi signer. Nu mangler vi bare, at Greve stempler ind også, så ligner det noget..

  Endelig får vi nogle kvalificerede indlæg fra backs samt dødbold. Derfor bliver vi også farlige. Op på hesten igen drenge, god præstation isoleret set.
  5 enige · 1 god kommentar


 • Spillerne gav den alt. Virkelig stærk mentalitet at kunne tage til Herning og hive den så helhjertet et skud ovenpå de sidste to kampe skuffelser.

  Hvor er det dog pisse ærgerligt at vi ikke fik puttet en enkelt ind i søndags.
  8 enige · 1 god kommentar

 • mp80
 • mp80   12. december 2021   

 • Bo Henriksen skulle være vist ud, han havde fået mundlig advarsel i 1. halvleg. Desværre koster det et mål, at MH spiller bolden ud til en presset Bruus, det er sket flere gange tidligere, hvor det enten giver mål eller en farlig kontra, forstår ikke han ikke får sendt bolden langt op ad banen til en af siderne i stedet.
   
  • @mp80 er det ikke Rosted som sparker bolden direkte til en FCM spiller på midten som koster målet? :-)
   3 enige
   
  • @mp80 Fatter ikke hvorfor man ikke laver den lange når man kan se Fc muh ligger højt nogen gange. hvorfor tage de chancer der har kostet mål andre gange MS Skal bare los den mod midten hvor vi har mange spiller samlet!!!!!!

 • Uka
 • Uka
  Betalende bruger
    12. december 2021   

 • Din Usportslige optræden i slut minutterne er noteret Bo H. Det var sørme flot.
  6 enige


 • Philip
 • Philip
  Betalende bruger
  Top debattør
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    12. december 2021   

 • Det er fandme ærgerligt. Vi smider det på hjemmebane med en off day. Super stærk præstation af særligt Frendrup og Divkovic. Frendrup er virkelig en chef på midten i dag og Divkovic er bare kølig - den nye Uhre er fundet. Dommeren snyder os til sidst men hjælper os i 1. Halvleg hvor der var klart rødt til Cappis. Så de to udligner lidt hinanden.

  Var det ikke den fjerde sejr mod FCM i de sidste 5 kampe. Det kan stadig blive stort i år.
  7 enige · 4 god kommentar
   
  • @Philip Ja, enig. Lad os tage det kamp for kamp og fokusere på præstationen. Så ser vi, hvor vi ligger i tabellen, når der mangler 2-3 kampe :-)
   PS. Vi er overraskende tæt på at spille lige op med FCM i pokalen, og det tror jeg ikke, at mange havde troet vi kunne i begyndelsen af sæsonen...
   3 enige

  Se 1 flere kommentarer

 • Flot kamp, som vi havde stor ære af. Jeg sidder med en fornemmelse af at det her hold godt kan kæmpe med i toppen af ligaen til det sidste.

  Jeg ser også en masse perspektiv i at vi nu kan spille med 4-backkæde mod ligaens bedste hold, og alligevel holde dem fra de helt store chancer. Flot taktisk sat op af NF, og nu bliver vi sværere at håndtere af de andre hold, fordi vi er fleksible. Og bortset fra de første 5 minutter lykkedes det i store træk at punktere FCMs pres, selvom de fik et mål på det senere hen.

  Vores offensive dødbolde havde lige pludselig også kvalitet. Jeg forstår ikke hvorfor vi skulle vente så længe på det, men det så generelt fint ud i dag, for første gang siden sidste sæson.

  Divkovic var en åbenbaring, han er satme kølig foran mål, og har en masse andre fine kompetencer. Skulle vi måske bruge vinterpausen på at snakke lidt med ham om en fremtid i BIF?

  Trods alt lidt optimisme selvom vi røg ud samlet. Det er alligevel en del federe end hvis vi havde tabt igen.
  10 enige · 3 god kommentar

 • Var sku en god kamp.
  Men den viste også hvor vigtigt det er at være klar og gå all in til enhver kamp :)
  Men godt kæmpet og fed kamp, så skal ligaen lægges ned efter pausen :D
  2 enige · 1 god kommentar


 • Sim
 • Sim   12. december 2021   

 • God kamp af de fleste. Fortæl mig gerne lige hvad det er Greve kan? For jeg kan virkelig ikke se skyggen af det angivelige talent.
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • Philip
  • Philip
   Betalende bruger
   Top debattør
   Top kommentator
   Top gode
   Top enige
     12. december 2021   

  • @Sim se hans første måned i sæsonen for Randers :) han er en dynamisk spiller med gode pasninger. Det skal nok blive godt når han lige kommer sig helt over corona og får relationerne på plads.
   7 enige · 4 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer
   
  • @Sim
   Enig, synes heller ikke Greve bidrog med det store, desværre. Hverken offensivt eller defensivt. Jeg havde forventet mere, han kender ligaen og er i sin bedste fodboldalder. Men nu får han en lang opstart til at blive spillet bedre ind, så mon ikke det kommer til at gå fremad med ham i foråret.
   
  • @Sim Jeg føler at Greve stadig er hæmmet af en midtbane, som endnu ikke helt har afstemt sine interne aftaler og spilmønstre. Heggheim kommer også til at hjælpe midtbanen gevaldigt, da han tør spille bolden ind forbi kæderne modsat andre stoppere, som bare smider den ud på backen.
   Greve kan godt lide at tage et dybdeløb ude ved modstanderens back, men enten så får han ikke afleveringen eller også når han så endelig gør, så er der ingen løb omkring ham. Han gør det tit ude på vores højreside, men der ved vi jo alle at chancen for at Bruus tager et offensivt løb ikke just er stor.
   Positivt er han også god til at komme med i feltet på anden bølgen som en klassisk 8'er, desværre har afslutningerne manglet kvalitet.

 • Budnitz
 • Budnitz   12. december 2021   

 • Ærgerligt. Vi kan være os selv bekendt idag, lægger alt derude. Derfor er det bare ekstra bittert, at vores indsats hjemme var så pappet. Diveren er min og de flestes MoM, tror jeg - og mange andre spiller også godt, så der er meget at bygge på. Dog! Vores backer ... Når Blas ikke er med, så mangler vi kvalitet i alvorlig grad. Ked af at gentage alle andre, men vi mangler forstærkning dér.
  God jul.
  1 enig
   
  • @Budnitz - hmn så du Mensahs indlæg med det kolde venstreben til 1-0? Syntes både Bruus og Mensah gør det fornuft. Det er selvfølgelig åbenlys at Blas har noget x-factor og kan afdrible en spiller på egen hånd.
   1 enig

  Se 1 flere kommentarer

 • Fuzzy
 • Fuzzy   12. december 2021   

 • Flot kæmpet af holdet og fantastisk kamp af Frendrup og divkovic, begge mål scoret på 2 super gode hovedstød. FCM havde ikke mere at give af i de sidste 20 min.
  Tænk hvis vi i een kamp havde 11 spillere som spillede til niveau, hvad kunne det så ikke blive til. Igen var der mindst 3 mand, som spiller langt under niveau.
  Det er et kæmpe problem, at vi ikke har en god og stabil højre back, Bruus og Mensah smider alt for mange bolde / fejlafleveringer.
  Men trods alt dejligt med en sejr at gå til vinterpausen på.
  3 enige

 • Blas spiller præcis på den måde, der gør at jeg har lyst til at forny sæsonkort år efter år.
  Jeg ved Cappis har scoret et par vigtige mål og allerede er blevet lidt cult. Jeg har bare svært ved at se hvad hans kompetencer er? Han er ikke bedre end Rado, Frendrup eller et større talent end Anis. Han har ingen åbenlyse spidskompetencer. Måske er han bare købt ind som en breddespiller? Eller kan andre give mig lidt indsigt i om der er noget uforløst..?
  En sidste ting: er Kvistgaarden bedre end Singh? Jeg elsker hans måde at gå direkte på en modstander, hvor Kvistgaarden endnu ikke har vist det store for mig. (Jeg følger meget lidt med på ungdomsniveau, så jeg er oprigtig nysgerrig)

 • Joblar
 • Joblar   12. december 2021   

 • Hold kæft hvor er FCM bare på alle leder og kanter et usportslig og usympatisk hold. Forfriskende at se en anden opstilling end 3-5-2 og syntes det var spændende, men men vi skal godt nok have en ny Højre back (wingback), klart der vi har et massivt problem. Dickow det var fedt at se, han er sgu spændende, så er ikke så nervøs skulle Uhre ryge. God ferie til alle.
  3 enige · 1 god kommentar

 • Dejligt at slutte et godkendt efterår af med en god præstation. Det lover godt for foråret.

  Surt at vi ryger ud på vores ringe præstation i sidste uge.

  Divkovic og Heggheim er utroligt spændende.
  5 enige

 • Synes det lignede straffe til Hedlund til sidst
  1 enig

 • SSN
 • SSN
  Betalende bruger
    12. december 2021   

 • Trods pokal exit opløftende præstation. Med Divkovic, Heggheim og Blas som alle 3 bare bliver bedre og bedre for hver kamp de spiller begynder det virkelig at love godt for foråret.
  2 enige

 • Det var spændende kamp,hvor Brønby kom mere med og pressede i 2 halvleg.Mener vi blev snydt for straffe




Relaterede nyheder



Mest læste nyheder



Mest kommenterede nyheder





KØB GULDBOGEN VI STÅR HER STADIG 2020/2021