jobbe og kevin mensah fejrer mål sammen
Foto: Ian Nielsen / Ian Foto Sport ©
NYHED

#BrøndbyPå1000: Der står Brøndby IF på en lang række Superliga-rekorder

 
Brøndby IF runder søndag 1.000 Superligakampe. Undervejs er det blevet til en lang række rekorder. Vi guider dig igennem en række af dem.

  • jobbe og kevin mensah fejrer mål sammen
  • Daniel Mads Jensen
   19. februar 2021 - Klokken 11:04
 • Daniel Mads Jensen
 • Daniel Mads Jensen
  19. februar 2021 - Klokken 11:04

Brøndby IF bliver søndag den første klub til at runde 1000 Superligakampe, når Vejle gæster Brøndby Stadion. Klubben fra Vestegnen er nemlig den eneste, udover AaB, som har været i Superligaen lige siden begyndelsen i 1991, men da AaB har misset to mesterskabsslutspil, er nordjyderne fire kampe bagud i det regnskab.

Det er dog langt fra den eneste rekord, Brøndby har raget til sig gennem de 30 år som Superligaklub. Vi tager her et kig på en række af dem.

 

Sejrs-rekorderne

Brøndby IF vandt i perioden 1996-1998 Superligaen tre gange i træk - en rekord, der aldrig er blevet slået. Rivalerne fra FC København tangerede dog rekorden i 2009-2011, så det er en rekord, der deles - men det bliver den ikke mindre imponerende af.

Hvis vi bliver i ovennævnte periode, finder vi en bemærkelsesværdig rekord. Brøndby IF er nemlig den Superliga-klub, der har vundet flest kampe i træk. I 1997/1998-sæsonen blev det til hele tolv sejre på stribe, inden AGF hev et point med hjem fra Brøndby Stadion. I 2017 var Brøndby IF selv tæt på at slå rekorden, men måtte igen se sig bremset af AGF - denne gang ved 11 sejre i træk.

Når det kommer til storsejre, har Brøndby IF i dén grad også været leveringsdygtige i rekorder. To gange har Vestegnsklubben vundet med hele 7-0 på udebane - den største udesejr i Superligaens historie. Den første kom i hus i Esbjerg i 2001, mens AGF lagde græs og gæstfrihed til den anden i 2016.

Brøndby har også vundet med 7-0 på hjemmebane. Det var i 2005 mod Herfølge, og selvom de officielle statistikere siger, at denne rekord ligger hos AaB, som i 1995 slog Viborg med 8-1, så er der aldrig nogen der har vundet en Superliga-kamp med mere end syv mål.

 

Mål-rekorderne

En af de mest imponerende rekorder på listen blev sat i perioden december 2001 til marts 2003. I den periode scorede Brøndby IF i utrolige 44 kampe i træk. En rekord, der aldrig senere har været i nærheden af at blive slået.

Brøndby IF er da også det Superliga-hold, der har scoret flest mål gennem tiderne. I 999 kampe har Brøndby IF scoret 1.721 mål, mens FCK på andenpladsen har scoret 1.659. AaB, som næsten har lige så mange Superligakampe som Brøndby IF, tager tredjepladsen med 1.490 mål.

Kigger man på spillernes individuelle rekorder i Superligaen, har der også været mange Brøndby-spillere inde over. Morten "Duncan" Rasmussen er den mest scorende Superliga-spiller nogensinde med 145 mål - 44 af dem scoret for Brøndby IF i perioden 2006-2010.

Der står også Brøndby IF på rekorden for flest mål scoret af en spiller i samme kamp. I 1998 kunne Brøndby IF nemlig sende Aarhus Fremad hjem til Aarhus med en knusende sejr på 7-1. Sejren kom bl.a. i hus takket være "Bomber" Bo Hansen, som scorede hele fem gange i kampen.

I de mere obskure rekorder finder man også rekorden for flest mål på straffespark i samme kamp. I 2019 spillede Brøndby IF 3-3 mod FC Nordsjælland i Farum i en kamp, hvor halvdelen af målene blev scoret fra 11-meter-pletten. Der blev ligeledes dømt tre straffespark i en hjemmekamp mod Vejle i 2007. Der fik Brøndby alle tre, scorede direkte på de første to, mens det sidste blev trillet til siden, så en fremadstormende Morten "Duncan" Rasmussen kunne sparke det ind.

 

Hattrick-rekorderne

I Superliga-historien er der tre spillere, som deler rekorden for flest scorede hattrick, og her har to af dem en Brøndby-fortid. Morten "Duncan" Rasmussen scorede et af sine seks hattrick i den gule trøje, mens Peter Møller scorede to af sine. Den rekord deler de med Erik Bo Andersen, som scorede størstedelen af sine for AaB.

En rekord, der til gengæld aldrig bliver slået, er at Brøndby IF scorede Superligaens første hattrick nogensinde. Den 20. april 1991 slog Brøndby IF Vejle med 3-1, og her scorede Bent "Turbo" Christensen det første hattrick nogensinde i Superligaen.

 

Assist-rekorden

Hvert år kæmper flere spillere, ofte kantspillere eller offensive midtbanespillere, om at lave flest assists i en sæson. Tilbage i 2001/2002-sæsonen tilfaldt den ære Brøndbys angriber Ruben Bagger, der lavede imponerende 15 assists i 33 kampe. En rekord, der aldrig er blevet slået.

 

Medalje-rekorden

Brøndby IF er den klub i Superligaens historie, der har vundet flest sæt medaljer. En rekord, de dog deler med rivalerne fra FC København. I løbet af de sidste 30 år er det blevet til 21 medaljer - seks af dem har været af guld, mens ni har været af sølv og seks af bronze.

 

Tilskuer-rekorden

Ikke overraskende står der derby på langt de fleste af ligaens tilskuerrekorder. Det højeste tilskuertal til en Superligakamp blev sat i 2006, da Brøndby IF gæstede Parken sammen med 41.201 tilskuere.

 

Har vi glemt en rekord eller to? Byd gerne ind herunder med andre rekorder, eller med din mening om, hvilken af ovenstående rekorder, der er mest imponerende.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Philip
 • Philip
  Betalende bruger
  Top debattør
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    19. februar 2021   

 • Super fin og sjov gennemgang. Brøndby må vel næsten også havde rekorden for flest udsolgte udebaneafsnit i træk :)
  Derudover har Brøndby også rekorden for fleste solgte af den samme trøje (både 1 og 2 pladsen tilhører BIF). Til sidst har vi nok også rekorden for flest bøder.
  1 enig · 1 god kommentar

 • Philip
 • Philip
  Betalende bruger
  Top debattør
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    19. februar 2021   

 • Kunne Brøndby ikke også havde rekorden for flest mål og flest assists? Eller er det AaB der sidder på dem? Brøndby har rekorden for færrest nederlag på en sæson med 2. Ebbe Sand har også rekorden for flest mål pr kamp i en hel sæson.
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • DanielMads
  • DanielMads
   Administrator
     19. februar 2021   

  • @Philip Brøndby er faktisk det hold, der har lavet flest Superligamål. Den ryger på listen. Brøndby tabte faktisk tre kampe i den angivne sæson, mod FC Nordsjælland, AGF og FC Midtjylland. I 2010/2011 tabte FC København to kampe, så den rekord er deres. Det er mest scorende Superligaspiller i en sæson også, da Robert Skov lavede 29 mål i 2018/2019.
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB GULDBOGEN VI STÅR HER STADIG 2020/2021