Foto: Kasper Pedersbæk ©
NYHED

Brøndbys muligheder i guldkampen

 
Tre hold kan vinde sæsonens DM-guld. Det ene er Brøndby IF, som enten får guld, sølv eller bronze. Få her det forkromede overblik på de forskellige scenarier.

  • Steen Sørensen
   18. maj 2021 - Klokken 11:54
 • Steen Sørensen
 • Steen Sørensen
  18. maj 2021 - Klokken 11:54

Der mangler to runder i 3F Superliga 2020/21, og tre hold har større eller mindre mulighed for at vinde det danske mesterskab. Et af de tre er Brøndby IF, mens de øvrige to er FC Midtjylland og FC København. Sidstnævnte kan også risikere at blive snydt for medaljer af AGF.

Netop AGF kan få stor betydning for medaljefordelingen, idet de møder både Brøndby og FCM i de sidste to runder. Desuden mødes FCK og FCM onsdag aften i Parken, inden Ceres Park i Århus torsdag er skueplads for AGF mod Brøndby. Slutprogrammet for top-4:

Onsdag: FC København - FC Midtjylland
Torsdag: AGF - Brøndby IF

Mandag: Randers FC - FC København
Mandag: FC Midtjylland - AGF
Mandag: Brøndby IF - FC Nordsjælland

Topstillingen ses ovenfor, og FCM står naturligvis med de bedste kort på hånden, mens mange ting skal falde i hak for FCK. Netop de to mødes onsdag aften i Parken, og den kamp sætter dermed konditionerne for guldkampen. Se de forskellige scenarier og Brøndbys muligheder her:

FCK vinder over FCM:
Seks point i de sidste to kampe og Brøndby kan hæve DM-pokalen på Brøndby Stadion ved 19-tiden mandag aften, men mindre kan måske gøre det. Med fire point er sølv garanteret, mens det bliver til DM-guld, hvis FCM ikke vinder over AGF. Tre point garanterer også sølv, medmindre FCK både vinder begge deres kampe og henter ti mål på Brøndby. Til gengæld konverteres sølv til guld, hvis FCM taber til AGF. Uafgjort her sender guldet til heden, medmindre de blå/gule henter fem mål på midtjyderne.

Bliver det kun til to point i de to kampe, ender Brøndby over FCM, hvis de taber begge deres med mindst fem mål samlet. Til gengæld kan FCK i så fald smutte forbi begge med to sejre. Uden to sejre til FCK er Brøndby sikret mindst sølv. Med et point er guld til Brøndby uopnåeligt, mens sølv er hjemme, medmindre FCK også vinder i Randers. FCK går for Brøndby med uafgjort i Randers, hvis de blå/gule taber begge kampe. Det skal lige nævnes at AGF rent tabelmæssigt intet har at spille for i de sidste to runder.

FCK og FCM spiller uafgjort:
Her vil seks Brøndby-point også være nok til DM-guld, hvis FCM ikke vinder over AGF, eller Brøndby går målamok og henter fem mål på midtjyderne. Fire point kræver et FCM-nederlag mod AGF eller ved uafgjort igen scenariet med de fem mål. Tre point kræver et FCM-nederlag samtidig med at de fem mål hentes. Alle andre Brøndby-resultater sender guldet til den jyske hede.

FCK kan kun gå forbi Brøndby, hvis de vinder i Randers samtidig med, at Brøndby taber begge kampe (ved en enkelt blå/gul uafgjort skal FCK hente ti mål på Brøndby for at gå forbi). Med to sejre går AGF i øvrigt forbi FCK, hvis de ikke vinder i Randers.

FCK taber til FCM:
Medmindre FCK går målamok i deres sidste kamp mod Randers og henter ti mål på Brøndby, så er de blå/gule med dette resultat i Parken sikker på mindst sølv ligegyldigt hvad. Hvis FCK ikke vinder i Randers, vil AGF gå forbi med to sejre og sende overbygningen udenfor medaljerne. Gør de det, er FCM samtidig dansk mester.

Skal Brøndby vinde mesterskabet kræver det for det første alle seks point i de sidste to kampe. Dernæst skal FCM tabe hjemme mod AGF eller spille uafgjort samtidig med, at Brøndby henter fem mål over de to runder på dem. Det sidste kræver, at Brøndby vinder deres kampe med tilsammen fem mål mere, end FCM har vundet i Parken.

Onsdag aften ved 22-tiden står scenariet klart for Brøndby, inden turen går til Århus, og torsdag aften ved samme tid er vi alle meget klogere. Mandag spilles alle tre kampe samtidig kl. 17:00.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Fin opsummering.

  Er meget ambivalent omkring fc kampen i morgen aften. Jeg er pessimist af natur, når det kommer til Brøndby, og jeg tror ikke på, at vi vinder i Aarhus. Hælder derfor mod at foretrække et FCK nederlag. Kan simpelthen ikke bære, hvis de løber med det til sidst.
  2 enige
   
  • Barca
  • Barca   18. maj 2021   

  • @Klipklapperen Er også ambivalen! ..på den ene side ville en FCK sejr over FCM, gøre at vi igen selv kan afgøre det (hvilket vi dog ikke tidl. har kunne udnytte), og på den anden side, ville en FCM sejr over FCK, med 99,99 % sikre os sølvet...men så er guldet Længere væk.
   Selvom AGF´s spillestil ligger super dårligt til os og vi mgl. Jung og Jobbe, så springer jeg ud på det dybe og siger.....så længe vi kan, SKAL vi gå efter det guld...så FCK må gerne slå FCM, tak
   2 enige · 1 god kommentar

 • Vi SKAL håbe på en fck sejre i morgen, hvis vi vil vinde det guld.
  Fcm kan stadig selv afgøre det hvis vi sætter point til I Århus.
  Så guldet ender inten i Herning eller i brøndby.
  2 enige · 1 god kommentar

 • Ja, det er en tricky situation, hvor de store hovedlinjer er:

  1. En FCK-sejr åbner vejen til guldet mere op for os end de øvrige scenarier. Til gengæld bringer det PSE helt tæt på os inden GF-kampen, og et nederlag i Aarhus - som følge af nerver eller overtænding - kan virkelig give en gyser på Vilfort Park mandag med risiko for bronze.

  2. FCM-sejr i rottereden sender med stor sandsynlighed guldet til Herning, men giver også meget stor sandsynlighed - grænsende til det sikre - for sølv til os.

  Så spørgsmålet er, om man vil have en (sølv)fugl i hånden eller ti (guld)fugle på taget inden GF-kampen? Den er rigtig svær, da 2. pladsen også giver CL-kval. (medmindre udfaldet af PL og Champions League-finalen kommer på tværs af dette), men jeg håber selv på FCK-sejr og dermed mulighed for at gå efter guldet. Selvom dette i værste fald kan være vejen til et bollespark af de helt store....
  4 enige · 1 god kommentar
   
  • Barca
  • Barca   18. maj 2021   

  • @BIF4EVER72 Velskrevet og meget enig.....
   1 enig · 1 god kommentar

 • Det gælder her som i række andre steder i livet:
  Din fjendes fjende er din bedste ven - Så må i selv definere, hvem I synes er den største fjende lige nu: FCK eller FCM?
  1 enig · 2 god kommentar


 • Jeg tror desværre dette:
  Vi vinder i Århus, men taber guldet mod FCN og for Sølv.
  1 god kommentar

 • Lad os nu bare gå efter det 110% i de sidste to kampe, vinder vi bare en af de kampe er sølvet hjemme, lad os starte med at vinde over AGF, så må vi se om FCM snubler (det har jeg på fornemmelsen at de gør), så attack attack & attack...... og så håber jeg vi får marginalerne over på vores side, guderne skal vide at dem har vi ikke haft i mesterskabsspillet......

 • Gizmo
 • Gizmo   18. maj 2021   

 • Jeg er SÅ sikker på at det hele stort set slutter i morgen.
  FCM vinder, og så er alle pladser afgjort.
   
  • @Gizmo selv om FCM vinder i morgen (hvilket jeg ikke tror de gør) er det jo ikke slut, men det kræver at vi vinder mod AGF - vinder FCK har AGF ikke noget at spille for, de kommer dog på ingen måde at ligge sig ned. Det her bliver forbudt for børn, jeg håber virkelig at vi tager den, for netop i år har vi den bedste chance længe tror jeg.
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer


 • Jeg kan - under ingen omstændigheder- håbe på andet end FCK nederlag. Uanset konsekvenserne. Brøndby bliver ikke mester nu, men har stadig spillet en flot sæson

 • PHo
 • PHo   18. maj 2021   

 • Alt fornuft siger, at man burde holde med “ lorteholdet”, men det kan jeg simpelthen ikke få mig selv til uanset hvad, men skulle de vinde over FCM, så er det da til, at leve med for engangs skyld..
  1 enig · 1 god kommentar

 • Vi skal da selvfølgelig gå efter guldet og den økonomi som et potentielt gruppespil vil give. Så selvfølgelig skal vi håbe på at FCM taber i parken. Vi skal selvfølgelig ordne AGF ude og FCN hjemme, dem har vi ikke tabt til siden 2017.


 • Umiddelbart ligner det meget lige kampe fck-fcm og agf-Brøndby. Fck-fcm: kunne godt blive 0-0 eller 1-1. Agf-Brøndby: Det bli'r de små marginaler, ser os som små favoritter. Vores akse er med Maksø-Frendrup-Uhre, de 3 der i mine øjne bærer holdet. AGF er lidt svære at blive kloge på, men vi kan se dem i øjnene vel velvidende 3.pladsen er vores uanset hvad. Det er årets kamp for agf og derfor vurderer jeg en fordel, da vi kan spille henholdende, stå og vente på deres fejl og slå kontra, vi scorer 2. Så må vi se om det nok til sejren, de små marginaler må gå på vores side rent statistisk :-)
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

BRØNDBY IF DANSKE MESTRE 2020/2021