Brøndby fans Sydsiden
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Brøndbys vej til Europa (opdateret med mulige modstandere)

 
Det blev ikke til kvalkampe for Champions League deltagelse for Brøndby i den kommende sæson efter søndagens nedtur mod AGF. Men der står stadig Europa-kampe på programmet efter sommerpausen for de blågule.

  • Brøndby fans Sydsiden
  • Kasper Pedersbæk
   27. maj 2024 - Klokken 10:37
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  27. maj 2024 - Klokken 10:37

Drømmene om deltagelse i Champions League fik et skud i boven, da Brøndby søndag indkasserede et nederlag hjemme mod AGF og måtte se guldet glide dem af hånde. Den bitre andenplads betyder dog stadig deltagelse i Europa-kampe, når sommerpausen er overstået og der igen er fodbold på programmet.

Brøndby skal forsøge at spille sig i Conference League gruppespillet, hvor de indtræder i 2. kvalifikationsrunde, der afvikles med første kamp den 25. juli og returopgør ugen efter den 1. august. Modstanderen til de kampe kendes først, når 1. runde er afviklet tidligere i juli måned.

Når Brøndby træder ind i 2. kvalifikationsrunde vil det ske som seedede, men sker det, at de blågule spiller sig videre herfra vil de være useedede i Q3 (3. kval runde).

Vejen til Conference League

1. runde i kvalifiationen til Conference League afvikles den 11. og 18. juli, i denne runde skal Brøndby IKKE spille.

2. runde, hvor Brøndby træder ind, afvikles med kampe den 25. juli og 1. august (De potentielle modstandere kendes den 19. juni, hvor der trækkes lod om hvilke kampe fra Q1 der matches op mod modstanderne i Q2).

3. runde, som Brøndby kun deltager i hvis de samlet vinder i 2. runde, afvikles med kampe 8. august og 15. august.

4. runde - også kendt som kvalifiaktionsrunden, hvor vinderen træder ind i gruppespillet i Conference League, afvikles med kampe den 22. og 29. august. Disse kampe er naturligvis kun aktuelle, hvis Brøndby besejrer modstanderen i 3. kvalifikationsrunde.

Seedningen og de mulige modstandere

Der trækkes lod til Q2-kampene inden Q1-opgørene er afsluttet, hvilket betyder, da UEFA tager udgangspunkt i at det højest rangerede hold vinder i Q1 (når det kommer til den videre seedning).

Brøndby træder ind som seedet i 2. kvalifikationsrunde med 7.000 koefficient point, det betyder følgende:

 • Brøndby kan ikke møde (vindere) klubbere fra Q1 med en højere koefficient (skæringspunktet hedder pt. 6.500)
 • Brøndby kan møde alle useedede hold fra Q2-puljen

Nedenfor er listen over klubber fra Q1, fra denne liste kan Brøndby altså ikke komme til at møde klubber med en koeiffcient højere end deres egen.

 

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Følgende klubber træder ind som useedede i Q2, og er potentielle modstandere for Brøndby. Udover nedenfor listede klubber er der også Brann Bergen fra Norge som mulig modstandere, i det de ligger med en koefficient lavere end skæringspunktet (6.500 koefficient point).

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Med den nuværende trup, er det trods alt også her, vi har de bedste muligheder for at skrabe nogle koefficientpoint sammen…
  15 enige · 5 god kommentar
   
  • @Anton Dværg. Jeg er enig i, at det vil være bedre at komme i conference league gruppespil end i CL eller EL. Men det ville være langt lettere for os at nå conference league gruppespil og dermed få flere koefficientpoint, hvis vi var blevet mestre.

   Som mestre havde vi kun skulle vinde 1 ud af 3 kval-runder for at komme i conference league gruppespil. Nu skal vi vinde 3 ud af 3 kval-runder, og i de sidste to runder er vi useedede og kan vi risikere at trække nogle gode hold fra de store ligaer. Så kræver en hel del lodtrækningsheld.

   Så jeg tror desværre det havde været langt bedre for vores koefficientpoint, hvis vi var blevet mestre.
   1 god kommentar

 • Det er jo det særligt bitre ved resultatet. Havde vi vundet var vi næsten garanteret et gruppespil:

  Først CL-kval, hvor vi ville ryge ud
  Så EL-kval, hvor vi sikkert ville ryge ud
  Så Conference League-kval, hvor vi ville blive seedet i sidste runde

  I stedet får vi tre runder, hvor vi skal slå vores seedning igen og igen - og kender man vores lodtrækningsheld, møder vi sikkert et hold på niveau med Newcastle i den sidste runde, hvis vi når så langt.
  7 enige · 6 god kommentar
   
  • @Perikles Men jeg tænker stadig at vi har så godt et hold at vi burde kunne nå til gruppespillet i Conference League, uden at jeg er helt klar over hvor gode de andre hold er.
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 6 flere kommentarer

 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top enige
    27. maj 2024   

 • Jeg kan ikke beskrive katastrofens omfang. Lad os håbe, at GFH vælger endnu et skud i bøssen til næste år.
  1 enig · 1 god kommentar

---

 • Solz
 • Solz   27. maj 2024   

 • Fra et økonomisk perspektiv er det her det værste ved gårsdagens kollaps, da vi ved et mesterskab, havde haft favorable vilkår for minimum Conference League gruppespil, men vi nu både skal være heldige og sansynligvis overpræstere, hvis vi skal i gruppespil.

  Når man ser på pris og alder på de fleste profiler, så har vi haft handlet ind til et mesterskab, selv om vi ynder at underspille vores chancer. Vi har forsømt at spille nye masterclass talenter gode, måske fordi de ikke er gode nok, eller også har vi ikke turde investere i tillid og spilletid til dem.

  Vi har haft en fin sæson, men vores økonomi bekymrer mig i den grad stadig, da vi er nødt til hele tiden at have en ny Suzuki eller Kvistgaarden vi kan sælge, hvis vi bare skal reducere underskuddet, der kontinuerligt bliver en udfordring, især hvis vi ikke formår at kvalificere os til europæisk gruppespil.
  1 enig · 4 god kommentar

 • Glæder mig til at se hvilken tilgang Jesper vil komme med
  Vi har spillet fodbold i det meste af sæsonen. Så gør vi istedet det, at I de sidste 2 kampe spiller vi på omstillinger og har mindst boldbesiddelse, selvom det er der vi er bedst
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • Chuck
  • Chuck   27. maj 2024   

  • @mimor1 - så vidt jeg husker har vi ikke spillet noget der ligner god fodbold i 2. Halvleg i sæsonen.
   1 enig · 1 god kommentar

 • Desværre når vi aldrig igennem til Anders And Cup’en - vejen dertil er simpelthen for lang og tung. Mon ikke FCK, når de nu vinder hjemme på fredag, overhaler os på halvvejen? :-(

---

 • Det bliver en heftig sommer for CV. Skal vi have en chance for at komme i Europa, skal vi have et konkurrencedygtigt hold midt i juli - og det vil sige at den tidligere strategi med at sælge profilerne først i transfervinduet og først købe nye i slutningen af vinduet ikke er holdbar overhovedet. Snarere skal gøres omvendt, så vi køber profiler tidligt i vinduet, men først sælger sent - går alt godt, så først efter 29. august.
  Det hold vi har nu, er bygget til ikke at spille europæisk, og derfor er truppen smal. Men vil man satse om Europa skal vi have en bredere trup - dvs. en trup hvor man kan være konkurrencedygtig i både Suppen og Europa, selv om man skifter en halv startopstilling fra midtugekampen til den i weekenden. Det er vi et stykke fra at kunne nu, hvor der f.eks. mangler kompetente alternativer på yderstopperpladserne, venstre back, central midt, som targetman, og måske også i målet.
  Alle de penge GFH har puttet i Brøndby handler om at komme i Europa, fordi økonomien i det er så stor. Så vi er nødt til at satse på at slå seedningen i år - selv om det bliver røvsvært.
  2 enige · 2 god kommentar

 • Hans
 • Hans   27. maj 2024   

 • Man kvalificerer sig ikke heller ikke i år! Brøndby har 6,50 koffecient point ! Det har man optjent på 5 sæsoner.. vi kommer op mod hold med 6-10 gange så stort et buget som vi selv har med mindre der ryddes op i truppen og investeres yderligere i at forstærke holdet på flere bærende positioner så lader det sig ikke gøre at slå sig igennem til gruppespillet ! Det må jo være op til ejerne? Om Brøndby skal bevæge sig frem eller stå i stampe som de sidste 5 sæsoner europæisk ! Foreløbigt har man smidt mesterskabet væk på den mest stupide måde! Igår forestil jer er afgørende kamp om kvalifikation til gruppespillet med den nuværende trup! Det ville man også sætte over styr på samme måde som igår vi så alle de kæmpe mangler der er på holdet også mentalt er man i flere kampe gået ned! Flere af spillerne har slet ikke superliga niveaue! Kan de Samme spillere så spille klubben i et europæisk gruppespil! Næppe! Fulgt klubben i 35 år nu og de seneste par år har været Hard to swallow! De samme fejl igen og igen senest illustreret igår. Brug de nødvendige penge og få forstærket truppen på de nødvendige positioner.
   
  • @Hans hvilke soillere fra vores start 11 mener du ikke har superliga niveau. CV har desuden lige udtalt i dag at der ikke kommer de helt store ændringer. men nyt blod er altid goodt.....Jeg ser heller ikke nogen grund til at ændre alt formeget. Jeg kan fra start 11 hvis alle er klar, ikke finde en eneste spiller, som ikke har superliga niveau. man kan så diskutere om visse spiller passer ind i spillestilen + om vi har de rigtige spillere til det som JS forventer. her mener jeg bestemt, at flere spillere slet ikke passer ind....så skal man vælge at satse på spillesilen og JS eller skal man ændre den.
   2 enige · 1 god kommentar

 • Holdet
 • Holdet
  Betalende bruger
    27. maj 2024   

 • Bare lige for at fluekn…. så hedder det vel ikke gruppespil længere, men liga efter den nye struktur træder i kraft

---

 • Der skal trænes, løbes og spilles noget hurtigere!!

 • Mr.D
 • Mr.D   29. maj 2024   

 • Tja, nu må vi se, men det ligner umiddelbart OK mulighed for at spille os videre fra de første to kampe, set ud fra hvem vi kan møde.
  1 god kommentar
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder