Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Brøndbytal: Skud og mål - hvem skyder mest?

 
Hvem afslutter mest for Brøndby? 3point.dk har i denne udgave af Brøndbytal taget et kig på de mest afsluttende spillere i Brøndby, og hvem der producerer den højeste mængde af xG.

  • Kasper Pedersbæk
   24. august 2022 - Klokken 04:55
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  24. august 2022 - Klokken 04:55

Brøndbytal er formattet der sætter tal og data på forskellige segmenter af spillet. I denne første udgave er det skud og mål - for hvem afslutter mest for de blågule? Det får du svaret på her.

Det er blevet til 6 mål for Brøndby i Superligaen til og med sjette runde, hvoraf de 2 har været på straffespark (hvorfor de ikke tælles med i denne gennemgang grundet målene ikke er kommet i åbent spil). Det tager antallet af mål ned til 4 for Brøndby.

I sæsonen hidtil har de blågule haft 61 skud på mål, hvoraf de 29 har været fra positioner uden for feltet. Det bringer antallet af afslutninger i feltet ned på blot 32, pr. kamp giver det ca. 5 skud (fra feltet). For at score de 4 mål har Brøndby brugt de føromtalte 61 skud, hvilket giver en konvertering på lige over 15 skud pr. mål.

Med andre ord scorer Brøndby på 6,5% af deres skud på mål i Superligaen denne sæson. Et tal der er dykket fra 18% i mesterskabssæsonen til 10% i 21/22 sæsonen til nu altså blot 6,5% af skuddene.

Hvem afslutter hyppigst?

Den hyppigste afslutter er unge Mathias Kvistgaarden med 9 skud efterfulgt af Divkovic (6) og Riveros (6). Derefter lyder listen Schwartau og Cappis (5), Rosted og Hedlund (4), Slimane og Bjur (3) før end Salech, Sebulonsen, Heggheim, Tshiembe, Bell, Greve, Wass og Radosevic alle har 2.

Ingen spillere producerer over 2 skud pr 90 minutter spillet fodbold.

Når det kommer til skudlokation, så er Cappis den største synder med 5 ud af 6 afslutninger uden for feltet, ligesom Riveros har 5 af sine 6 skud uden for feltet. Derudover har Slimane alle sine 3 skud uden for feltet.

Hvis vi kigger nærmere på hvem der genererer mest xG ser listen således ud:

Navn Expected Goal Antal skud Snit xG pr skud Mål
Kvistgaarden 1.3 xG 9 0.14 xG 1
Hedlund 0.8 xG 4 0.20 xG 0
Divkovic 0.6 xG 6 0.10 xG 0
Heggheim 0.4 xG 2 0.20 xG 0
Schwartau 0.3 xG 5 0.06 xG 1
Riveros 0.3 xG 6 0.05 xG 0
Sebulonsen 0.3 xG 2 0.15 xG 0
Rosted 0.3 xG 4 0.07 xG 0
Slimane 0.2 xG 3 0.06 xG 1
Cappis 0.2 xG 5 0.04 xG 1
Bjur 0.2 xG 3 0.06 xG 0
Wass 0.1 xG 2 0.05 xG 0
Alves 0.1 xG 2 0.05 xG 0
Tshiembe 0.1 xG 2 0.05 xG 0
Greve 0.1 xG 2 0.05 xG 0
Salech 0.1 xG 2 0.05 xG 0
Radosevic 0.02 xG 2 0.01 xG 0
Bell 0.0 xG 2 0.00 xG 0

Hvad skal vi lægge ud i det?

Ovenstående underbygger de offensive udfordringer Brøndby står midt i for tiden. En begrænset produktion af skud, og de skud der tages er oftest ikke fra positioner med særlig høj værdi. Der er for mange skud uden for feltet, og offensivspillerne bliver ikke sat tilstrækkeligt i scene. Missionen er klar forNiels Frederiksen og trænerteamet - de skal finde formlen for at sætte flere skud op og fra bedre positioner.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Ved ikke om det kun handler om at gøre sig i scene, for tag en spiller som Hedlund, han har været en del mere fri i feltet, men vælger modsat en Kvistgaarden ikke tro nok på sig selv, og spille bolden tilbage det er på trods at han er i feltet og står til et ok skud mulighed.

  Så kan godt være vi skal være bedre til at skabe chancer og NF og teamet skal arbejde på det, men det handler ganske enkelt også om spillerne skal begynde at tro mere på sig selv og turde skyde samt træne mere på den del, det viser deres indlæg og dødbolde også, at der mangler kvalitet på det område, så tror ikke kun det handler om spille sig til chancer, men også kvaliteten ikke er høj nok fra især offensiven.

  En spiller som Cappis, Rado er jo ikke nogen der normalt søger boksen på samme måde som Hedlund, Div eller Kvistgaarden, så er det ikke naturligt at de kommer til at skyde de fleste skud ude fra feltet.

  For mig handler det også om kvalitet eller mangel på samme spillerne har, det gælder både skud på mål, men også i dødbolde og indlæg angår, måske er kvaliteten på især det offensive bare ikke godt nok, man kan træne sig til mange ting, men ikke alt er muligt hvis en spiller ikke besidder den kvalitet, som Jobbe, Uhre og andre havde dengang.
  2 enige · 1 god kommentar

 • Du mangler Rado på din liste? Samt skriver du som sagt også at Cappis skyder 5 ud af 6 ude fra, men på din liste står Cappis til 5 skud?
  1 enig
   
  • @Uka fan texteditoren har cuttet Rados linje. Opdaterer den senere når jeg er ved en computer - men Rado vist (ex 2 straffespark) 2 lavværdi skud på mål. Mht Cappis er det en slåfejl i teksten med 5/6, han har kun 5 skud i sæsonen.
   1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

 • Sys
 • Sys   24. august 2022   

 • Var det ikke Cappis, der scorede mod FCK?
   
  • @Sys det er korrekt og hvilket mål.

   Måske vil Kasper som os andre, lade den kamp gå i glemmebogen :) for på trods af det var et fantastisk mål udefra feltet. Så er det ikke lige en kamp man vil huske tilbage på.

---

 • mp80
 • mp80   24. august 2022   

 • Man kan tydeligt se holdet mangler offensiv forstærkning, at afslutte udenfor feltet er i sig selv ikke en dårlig ting, hvis kvaliteten på afslutningen er i orden, læg dertil mulighed for en retur.

  På dødbolde mangler holdet også kvalitet i hovedspillet det gælder både i eget felt og modstanderens. Som der blev snakket om i podcasten har man haft over 200 hjørnespark og lavet 4 mål, modsat er der gået et hav af mål imod.

  Holdet skal arbejde hårdere, der skal være mere pres på modstanderen og ikke kun sporadisk, som man ser nu. Man skal tilbage til det man så under AZ. Derudover er det vigtigt man vælger en fast strategi for hvordan holdet skal spille, det hjælper ingen at man bliver ved med at skifte rundt fra det ene til det andet.
  1 enig

 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    24. august 2022   

 • Med en xG i omegnen af 1 mål pr. kamp, så er det ikke taktikken som fejler - det er spillerkvaliteten, helt og aldeles! Der mangler; fart, kreativitet, offensive 1:1 skills, spilhastighed, førstegangsafleveringer, effektivitet i standardsituationer og afslutninger, duelstyrke, bredde,… you f*cking name it!
  1 enig

 • Seriøst holder vores kompetente sportsdirektør sommerferie eller mon han bar nede og fejre Fck??? Hvis den man ikke skaffer en top angriber, top spillefordeler samt en Venstre/højre wingback snart og inden vinduet lukker, så er det slut!! Og alt er afviklet og vi bliver en leverpostejsklub…. Det her tangerer jo til inkompetence og fatter Ikke at JB og bestyrelsen ikke reagerer…. 21 kampe i 2o22 og pointsnit 1.14, og var det over 200 hjørspark 4 mål og hvor mange er gået ind? Og hvor er konceptet henne, vores aggressive pres?? Synes vores klub er begyndt at sejle igen igen…. Synes der trænger til hovedrengøring i den grad og så er jeg rystet over at rado på holdet….
  Kort sagt, jeg er SÅ træt af at læse om fuckerne, deres lorte penge etc etc og Midtjylland det samme…. Vs vores klub der sejler , alt er afviklet efter mesterskabet og alt kvalitet er solgt
  1 enig

---
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder