Jakob Rasmussen
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

BrøndbyXG: Nøglen til et mesterskab

 
Hvad fortæller præstationerne hidtil i sæsonen os om Brøndbys vej til et eventuelt mesterskab? 3point.dk har fundet krakskortet frem og udnævner defensiven til en hjørnesten i kampen om guldmedaljerne.

    • Jakob Rasmussen
    • Kasper Pedersbæk
      6. april 2024 - Klokken 04:39
  • Kasper Pedersbæk
  • Kasper Pedersbæk
    6. april 2024 - Klokken 04:39

Brøndby fører i skrivende stund Superligaen. Og vil de blågule gerne gøre det efter 32 runder, så peger performancedata på et væsentligt element, der er Brøndbys helt store styrke:

Defensiven

Brøndbys defensiv er den i Superligaen, der tillader færrest chancer imod. Både totalt set for de første 23 runder, men også hvis vi kigger på det løbende gennemsnit (den seneste tids formkurve kan vi kalde det) af tilladte chancer imod.

En ting er dog, på det statistiske papir, at være holdet, der tillader mindst imod, noget andet er de faktiske mål scoret. Også her er Brøndby det hold, der har indkasseret færrest mål.

Brøndby har...:

  • tilladt 25 npXG imod
  • indkasseret 19 faktiske np-mål

Er det så en overpræstation?

Men der er jo tale om en “overpræstation” vil nogle indvende, når de stirrer på forskellen mellem xGi og indkasserede mål. Og ja, der har været en periode, hvor Brøndby indkasserede mindre end de statistisk set burde. 

Lad os derfor se på, hvornår denne periode var, og hvorfor det bør gøre Brøndbyfans fortrøstningsfulde.

Den skæve sæsonstart før alt ordnede sig

Brøndbys sæsonstart var bestemt ikke god. Men den blev delvist maskeret af de ikke indkasserede helt den mængde mål, som xG imod ellers tilskrev. Det betød ikke at resultaterne så var "ufortjente" (for resultaterne er som resultaterne er), men ved at kigge på præstationerne gennem prismet af expected goals handler det om at se på det langsigtede perspektiv og bæredygtigheden i præstationerne over tid.

Det ændrede sig desto længere hen i sæsonen Brøndby kom. Og efter den første håndfuld kampe trendede Brøndby den rette vej og tillid mindre og mindre til modstanderne.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Det er værd at bemærke to ting omkring udviklingen af Brøndbys defensive evne:

  • npXG imod (den røde linje på grafikken) er dykket ned omkring og under 1,00 efter den første fjerdedel af sæsonen
  • Antallet af indkasserede mål flugter i høj grad derefter med npXG imod

Vejen til et mesterskab

Brøndby skal fortsætte den defensive soliditet, som de har vist hidtil i sæsonen efter den ujævne start. At placere sig i nærheden af 1,00 npXG imod er en af løsningerne for at spille sig til en guldmedalje om yderligere 9 runder!

Der er bund i holdets seneste defensive præstationer, som trender den rigtige vej. Det væsentlig er, for at undgå en statistisk outlier (der over tid vil rette sig til), at de to linjer placerer sig så tæt på hinanden. For indkasserede Brøndby “for få” mål holdt op mod potentialet (som først på sæsonen) ville det være bekymrende på sigt.

Brøndby er på en sund kurs defensivt, der klart er holdets helst store styrke i kampen om mesterskabet.

 

*npXG = None Penalty Expected goals / np-mål = None penalty mål indkasseret*





Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


  • Dejligt at få statistikkerne på bordet, som støtter vores boblende optimisme. Især når vi ved, at holdet har potentiale til at blive endnu bedre i den offensive del af spillet.
    4 enige · 3 god kommentar
     
    • @Brøndby85 Defensiven har også virkelig vist sig som værende super stærk - ikke bare over en enkelt kamp, men i et mere overordnet billede.
      1 enig · 1 god kommentar

  • Det bliver så vanvittigt spændende de næste 9 runder. puha!
    2 enige · 3 god kommentar

  • preben
  • preben
    Betalende bruger
      6. april 2024   

  • Tak for den nyhed !
    1 god kommentar

---




Relaterede nyheder



Mest læste nyheder



Mest kommenterede nyheder