Mikael Uhre
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Champions League: Olympiakos tog første stik

 
Spiller de sig frem til Playoff-runden til UEFA Champions League, kan de komme til at møde Brøndby IF. Onsdag aften tog Olympiakos det første skridt ved at vinde 1-0 hjemme over FK Neftchi.

  • Mikael Uhre
  • Steen Sørensen
   22. juli 2021 - Klokken 06:19
 • Steen Sørensen
 • Steen Sørensen
  22. juli 2021 - Klokken 06:19

De græske mestre Olympiakos fra Athens havneby Piræus mødte onsdag aften mesterholdet fra Aserbadjan i første kamp i 2. runde af kvalifikationen til UEFA Champions League. Vinder grækerne sammenlagt, vil de som seedet være at finde i den bowle, hvor Brøndby IF's modstander i Playoff-runden skal findes den 2. august.

Det vil de være, fordi lodtrækningen til netop Playoff-runden foretages, inden 3. runde er gået igang. Her vil den samlede vinder af opgørene mellem Olympiakos og FK Neftchi møde enten Mura Murska Sobota fra Slovenien eller bulgarske Ludogorets. Det første opgør i Slovenien endte 0-0.

Hjemme på Stadio Georgios Karaiskakis i Piræus gav grækerne sig selv en lille fordel inden returopgøret i næste uge. I det 25. minut scorede Mohamed Mady Camara kampens eneste mål og gav dermed grækerne en sejr på 1-0. Målscoreren så dog også rødt kort før pausen.

Det samme gjorde Mert Çelik fra modstanderen efter godt og vel en times spil, og derfor blev den sidste halve times tid spillet ti mod ti. Returopgøret spilles onsdag i næste uge kl. 19:00 dansk tid på Bakcell Arena i Baku. Reglen om udebanemål er som bekendt afskaffet fra denne sæson.

Skulle Olympiakos - eller Dinamo Zagreb - gå hen at snuble, går deres seedning ikke videre til FK Neftchi, men til Young Boys fra Bern. De spillede onsdag aften 0-0 på udebane mod Slovan Bratislava og møder i tilfælde af samlet sejr Lincoln Red Imps FC eller CFR Cluj (1-2 i første kamp) i 3. runde.

Skulle to af de tre nævnte hold - Olympiakos, Dinamo og Young Boys - snuble, kommer Røde Stjerne fra Beograd ind i billedet. De tabte imidlertid det første opgør på udenbane mod FK Kairat fra Almaty i Kasakstan med cifrene 2-1. Den samlede vinder møder Alashkert FC eller FC Sheriff (0-1) i 3. runde.

Snubler hele tre af de nu fire nævnte hold, opnår Rangers fra Glasgow en seedning i Playoff-runden. De skal i 3. runde møde enten Malmö FF eller HJK Helsinki. Svenskerne vandt 2-1 på hjemmebane onsdag aften. Snubler alle ovenfor fire nævnte i 2. runde, går den sidste seedede plads i Playoff-runden til Ludogorets, som så i 3. runde skal møde FK Neftchi.

Det vides med sikkerhed, at to af de fire seedede hold i Playoff-runden vil være FC Salzburg og Slavia Prag. Østrigerne træder lige som Brøndby IF først ind i netop Playoff-runden, mens tjekkerne træder ind i 3. runde, hvor de skal møde enten Ferencvaros eller Zalgiris Vilnius (2-0 tirsdag aften i Budapest).

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Mik
 • Mik   8 dage siden   

 • Forstår ikke man i Brøndby ikke jagter CL

  Man får ikke sådan en chance igen i mange år.

  Alt gøres op i spare og lønloft men 100 millioner der ligger for fødderne for en vælger man at ikke at gå efter

  Så vil der være mange der siger CV har is i maven. NEJ havde han det, havde vi beholdt Lindstrøm til vinterpausen for han ville ikke afsted for enhver pris og med Europa som udstillings vindue ville hans pris nok ikke falde ydeligere


  Man skal huske at selv hvis vi får kvalitets spillere ind senere så tager det tid at få dem spillet ind det vil koste point
  1 enig
   
  • Saesonkort
  • Saesonkort
   Betalende bruger
   Top kommentator
     8 dage siden   

  • @Mik, Brøndby havde “is i maven”, som du kalder det, da der landede et bud på 50 mio på Peter Madsen i sin tid.

   Derudover skal du ikke betragte beslutningen som isoleret set. Et Lindstrøm salg er nødvendigt for troværdigheden i den historie, som Brøndby fortæller sine interessenter og bruger aktivt i sin talentrekruttering.

   Derudover skal Brøndby for alt i verden være økonomisk bæredygtigt. Det betyder, at budgetterne skal holdes og kun skrues op i takt med opsætningen minus transferindtægter i et vist omfang.

   Jeg er med på følelsen af frustration og desperation, men det er den eneste vej, medmindre Jan B sælger til en arabisk prins, der trækker penge op af jorden.

   5 enige · 2 god kommentar

  Se 4 flere kommentarer
   
  • duhl
  • duhl   6 dage siden   

  • @Mik Tror ikke mange kan være uenige i dit indlæg og det hovedrystende at være vidne til at man bare slår op i banen på den her måde! Når det er sagt skal det også siges CV har rykket i den rigtige retning på mange fronter og det er svært ikke at godkende ham når vi vandt guldet. Det virker så bare til at det er en sovepude lig den vi oplevede i slut 00erne hvor folk påpegede at vi i snit vandt guldet hvert andet år og dette var bare en naturlov der ikke kunne ændres på. Hvordan gik det?
   1 enig · 1 god kommentar

 • Med den nuværende trup skal vi slet ikke tale Champions League, vi skal blot fokusere på ikke at blive kørt over i Europa League, desværre.
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • @Kimsdan75 op med humøret, vi plejer at være blevet kørt over inden gruppespillet.
   2 god kommentar
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

BRØNDBY IF DANSKE MESTRE 2020/2021