Mathias Kvistgaarden
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

CV: Masterclass prioriteres højere end nogensinde

 
I et pre-match-interview med Viaplay forholder fodbolddirektør Carsten V. Jensen sig til brugen af talenter fra Brøndbys akademi.

  • Mathias Kvistgaarden
  • Per Bang
   29. august 2023 - Klokken 14:06
 • Per Bang
 • Per Bang
  29. august 2023 - Klokken 14:06

Brøndbys fans synger sange om talentakademiet Masterclass. Til udekampen mod Vejle havde enkelte også medbragt støttebanner. Kritikken går på, at klubbens egne talenter har svært ved at få chancen på Superliga-holdet.

- Jeg synes egentlig, det er okay. Det er jo sådan, at der er også udsving og konjunkturer i udviklingen af spillere (...) Vi har været vænnet rigtig godt her de senere år med stærke spillere som Frendrup, Lindstrøm og Hermansen osv. Men nu er det altså Kvistgaarden og Schwartau, der står for tur. Så skal jeg lige huske at sige, at der er gang i den i Masterclass.

- Der bliver investeret mere end nogensinde i Masterclass. Så at tro noget andet, end at det er en høj prioritet, det er forkert. 

 

Brøndby har i dette transfervindue bl.a. hentet en lille håndfuld unge udenlandske spillere i alderen 19 til 21 år.

- Sådan er det jo bare. Der er hård konkurrence også om at være med i toppen. Og én ting er at udvikle spillere, men en anden ting er også at supplere for de markeder, der er omkring os. Så det er givet, at vi også kommer til at hente spillere udefra, og også talent, til at supplere de spillere, vi får igennem fra Masterclass.

- Man kvalificerer sig via træning, selvfølgelig også kamp, til at skulle spille for Brøndby. Og det tror jeg også, det vil være sådan i alle mulige andre klubber. Og der er det jo bare sådan, at man stiller med det hold, man tror, der kan vinde den næste kamp. Og der er kun én vej, det er at slå sig igennem træning og kamp. Der findes ikke andre måder. Man kan ikke prioritere, eller sætte pladser af til, at det her kun er Masterclass-spil. Det går ikke. Så har man misforstået noget. Så kender man ikke dynamikken i en fodboldklub og et omklædningsrum. 

 

CV vil ikke kommentere på, hvad andre synes om temaet.

-  Det er fint, det er et tema. Og det er også godt, at vi bliver gjort opmærksom på det. Men vi investerer mere end nogensinde, og vi har ikke mindre tillid til, at det skal fylde rigtig meget, også i fremtiden fra Brøndby. 

- Det er os, der driver det i dagligdagen. Med de ting, der ligger i det, og træffer de valg, som vi mener er de rigtige. Og vi er også sikre på, at vi også skal lykkes med at få Schwartau igennem. Men det er altså ikke sådan, at agendaen bliver styret af, at der er nogen udefra, der kommer og siger noget i sin avis, og så er det sådan, at det fungerer. Sådan foregår det ikke.

 

Du kan se hele interviewet til Viaplay her.

 


 

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Joblar
 • Joblar   29. august 2023   

 • Det er svært at få øje på CV, set udefra - så igen noget kommunikation ville måske hjælpe. Selvfølgelig skal MC ikke have nogen fribiletter på SL, er de ikke gode nok så er det sådan - MEN den sportslige ledelse har altså også en opgave i at sikre at MC kan levere output til førsteholdet - nu siger CV så der er hul i et par årgange, MEN hvorfor har ledelsen ikke sørget for at lukke det hul, nu løses det med at hente spillere på 19, 20 og 21 til hvad små 30 mio kr for dem der er kommet - havde det ikke været på sin plads med noget rettidigt omhu ?

  Og så bliver der sagt der investeres mere end nogensinde - det kunne være interessant når Nanna skal have sin snak med CV at høre noget mere konkret om den eller de investeringer, hvad er det konkret og hvor meget har man lagt på.
   
  • @Joblar
   Tror at det skal tolkes som økonomisk prioritet i masterclass.

   Jeg synes at det har været fint kommunikeret ud, at budgettet for masterclass nu er hævet til 22 mio årligt, og at vi som klub sigter hen mod et budget til masterclass på 30 mio årligt. Men at der stadig vil være et økonimisk gab op til FCK ungdomsbudgetter på 35-40 mio kroner årligt.

   Det er også kommunikeret ud, at hvad de øgede investeringer bliver brugt til (blandt andet at imødekomme de høje lønninger, som FCK tilbyder de bedste talenter i landet/skandinavien - mener det var sing-on fees op til DKK 750.000 + lønninger omkring 40-50.000 per måned)

   Men de øgede investeringer, er først sket efter at GFH er kommet til (læs fra 01/01-2023).

   Jeg forsvarer ikke ikke CV eller andet + jeg kunne også godt tænke mig at se vores egne drenge i start 11'eren. Jeg prøver blot at belyse, hvad der tidligere er kommet frem angående masterclass.
   Men hvis jeg er den eneste der har fundet frem til ovenstående - så er kommunikationen selvfølgelig fejlet grusomt :)
   5 enige · 7 god kommentar
   
  • Kris
  • Kris
   Betalende bruger
     29. august 2023   

  • @Joblar
   CV siger der er hul i et par årgange og du mener så, han skulle have vist rettidig omhu.

   Hvilket alderstrin tænker du, at spillerne skal være på, for at team omkring de unge spillere kan afgøre, om de udvikler sig til det man håber og forventer?

   Og den alder som spillerne skal godkendes eller kasseres på skal det så være samme alder, som CV skal ind til?

  Se 3 flere kommentarer

 • Klassisk CV at dreje af på spørgsmålet om, hvorfor man har hentet unge udlændinge på de positioner, hvor MC spillere kunne gøre sig gældende, og begynde at snakke om fribilletter.

  CV har ansvaret for at sætte truppen sammen på en måde, hvor MC spillerne kan se en vej ind, og ikke bliver holdt ude af udlændinge med begrænset potentiale. Tvunget af omstændighederne lykkedes det fantastisk i CVs to første år i klubben. Hvor er det ærgerligt, at han ikke har holdt fast.
  1 enig

 • Biffan
 • Biffan   29. august 2023   

 • Hvis vi nu er helt ærlige…. Hvem har vi så reelt på U17 og U19 der kan begå sig i SL truppen i løbet af de næste Max 2 år ?
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • @Biffan,
   Det er svært at sige, men Schwartau, Vraa, Nartey, Bischoff, Grosso, Søndergaard, Bakhit, Lukas Larsen, Agyekum og Escobar er som minimum gode bud.
   
  • @Biffan Helt ærligt har vi et toptalent på årgangene 05, 06 og 07 (Nartey, Schwartau og Søndergaard). Disse spillere ville være toptalenter i alle danske klubber, og kan blive A-landsholdsspillere.

   Hvis ikke spillere af den kaliber bringes i spil kan vi lige så godt lukke MC ned.
   4 enige · 2 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer
   
  • Fuzzy
  • Fuzzy   29. august 2023   

  • @Biffan Philip Søndergaard er et kæmpe talent på trods af hans unge alder. Han har det seneste halve år gjort det fremragende på U19. Såfremt hans udvikling fortsætter bør han indenfor Max 2 år komme med i SL truppen.

---

 • Hele debatten om MC ,omanglende muligheder/spilletid osv. kan det ikke i virkeligheden være resultatet af at kvaliteten i superligatruppen på bare 12 mdr. er kommet op på et andet niveau og dette nu forplanter sig nedad i klubben,jeg tror mere det er det der er sket, end ændringer i eller manglende talentudvikling, eller at der er kommet en ny træner, JS har ganske enkelt en bedre trup en NF havde. Hvad synes I andre er det helt uden for skiven eller.....?

  8 enige · 5 god kommentar
   
  • @Rasmus Stephansen - spot on, pga en bedre trup kvalitet bliver vejen for MC selvfølgelig svære.
   4 enige · 1 god kommentar
   
  • @Rasmus Stephansen ,

   Det er helt rigtigt at der er flere performance spillere, og at de i øvrigt er bedre.

   Men der er ikke dem som er i vejen for Masterclass spillerne. Det er dem i næste række. Vi ser, eksempelvis, i går en Suzuki der overhovedet ikke er klar til Superligaen komme ind og vælte rundt som en høne uden hoved. Foran Schwartau. Hvorfor? Enhver med 5 øre forstand på fodbold kan jo se at Schwartau er markant bedre, og et langt større talent.

   Og hvorfor de mange andre indkøb af cirka 20-årige som man skal bruge år på at opkvalificere før de måske kan begå sig. Divkovic er et godt eksempel. Det er godt at han lader til at have slået igennem, men det har taget 2 år. Hvorfor bruger man 10 mio på det i stedet for at satse på MC spillere?

  Se 4 flere kommentarer

 • 19Magic64
 • 19Magic64
  Betalende bruger
    29. august 2023   

 • Salg i 200 mio. klassen incl. bonusser.
  2 spillere i Serie A
  1 spiller i Premier League
  1 spiller i Championship

  -og stadig er der folk herinde der argumenterer for MC er død..!

  1 enig · 5 god kommentar
   
  • @19Magic64 Journalist Henrik Madsen har lagt MC i graven, har han ikke....!

  Se 1 flere kommentarer

 • Uanset hvad CV siger og ikke siger, slår han fast at der investeres mere end nogensinde i MC, som jeg husker det nævnes der i kommenteringen 22 med ambition om 30 millioner kroner årligt.

  Og med den statement forventes det at MC investeringen tjenes hjem og mere til hvert eneste år. Dermed har CV en bunden opgave i at sikre vejen for MC talenter til Superliga truppen.

  Så uanset hvad man måtte lægge i hvad CV siger eller ikke siger eller hvordan han siger det, skal der regelmæssigt talenter igennem Superliga truppen som indbringer i gennemsnit ca 25 millioner kroner årligt med ambition om 35 millioner kroner.
  1 enig · 1 god kommentar

---
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder