Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

CV: spillerafgange er stadig en mulighed

 
Da det danske transfervindue lukkede, åbnede det i andre lande. Brøndby IFs fodbolddirektør holder døren på klem for potentielle afgange.

  • Per Bang
   13. februar 2024 - Klokken 19:55
 • Per Bang
 • Per Bang
  13. februar 2024 - Klokken 19:55

Kunne man forestille sig, at der stadigvæk kunne ske noget på udsiden i Brøndby IF?

- Ja, det kunne man.

 

Brøndbys fodbolddirektør, Carsten V. Jensen svarede kort og kontant, da 3point.dk’s chefredaktør, Nanna Møller Karlsen interviewede ham i BrøndbyLyd.

I Norge kan klubber købe spillere, f.eks. i Danmark, til og med d. 3. april. I Sverige lukker transfervinduet d. 28. marts, og i USA sker det d. 23. april. Tre markeder Brøndby historisk har afsat spillere til. CV uddyber:

- Vi har en meget homogen trup, fordi kernen af spillere, som er rundt om kamptruppen, har været der det meste af efteråret, og nu er den endda blevet suppleret med et par stykker. 

- Så er der nogen, der ikke har været så tæt på, særligt på spilletid, hvor vi skal kigge på, om det er fornuftigt, om vi kan finde nogle minutter på et passende niveau, i en passende liga, som stadigvæk er åben. 

- Jeg synes ikke, vi skal afvise, at det kan sagtens ske.

 

Langt fra minutter

Hvilke spillere, der er i kategorien ‘ikke så tæt på kamptruppen’, vil CV ikke komme nærmere ind på. Efter Yuito Suzukis opblomstring og tilgangen af Filip Bundgaard, kan man gætte på, at spillere som Emmanuel Yeboah og Bertram Kvist kan have langt til Superliga-minutter.

I forsvaret ligner det, at der efter ankomsten af Jordi Vanlerberghe, samt brugen af Sean Klaiber som højrestopper, kommer til at stå to spillere i kø i form af Kevin Tshiembe og Henrik Heggheim. 

Kødannelse er der også ved at opstå på midtbanen ved siden af generalen Daniel Wass. Her kæmper Noah Nartey, Josip Radosevic, Mathias Greve og Mateusz Kowalczyk, om hvad der ligner én enkelt plads.
 

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Peps
 • Peps
  Betalende bruger
    14. februar 2024   

 • Lad os satse på Yeboah, og så sige farvel og tak til Ohi.
  Det virker som om han har et drive, og noget anderledes, end vi ellers ser fra vores angribere.
  3 enige · 1 god kommentar
   
  • @Peps - Ohi er ikke færdig endnu, og Yeboah er kun klar til de sidste 15 minutter af en kamp.
   3 enige
   
  • @Peps Med tanke på at man spiller Ohi helt forkert rent taktisk, ville det være tåbeligt at sende en spiller videre, når han er en del af anføregruppen og stadigvæk har det niveau der skal til for at afgøre de store kampe.

   Men når man bevidst vælger at spille ham skævt, så scorer han naturligvis ikke 20 mål om året, men det et jeg ikke i tvivl om at han ville gøre, hvis man rent faktisk brugte ham rigtigt.
   6 enige · 2 god kommentar
   
  • Ibber
  • Ibber   15. februar 2024   

  • @Peps - helt enig, Ohi er færdig i Brøndby - vi kan ikke nøjes med en som laver mål på straffe, selv her er det svært for ham. Hent Salech hjem fra Køge, her er der udviklingsmulighed.
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer

 • Noah og Greve må stå først i køen, til pladsen ved siden af Wass

  Noah kan byde ind med en masse nyt, offensivt ligner han en stor gevinst

  Greve har lidt mere hele pakken, da han er god defensiv, mens Noah skal udvikle den del at spillet

  Men det vil også komme samt fysikken, med superliga erfaring og minutter i benene, mod bedre spillere, Noah bliver en stor gevinst

  Pt må det være de to, som kæmper om pladsen

  Rado har været en stor gevinst for BIF igennem tiden og hans altid gode attitude.

  Hans tid i BIF er ved rende ud, og han bliver ikke yngre eller bedre, i denne sæson har han haft en god kamp, mens de andre ikke ændret noget. Hans tid i BIF er ved at være slut, for en loyal og god mand for klubben, men bør komme videre til sommer

  Vores unge polak skal bare fortsætte sin udvikling, hans tid skal nok komme, et leje ophold kunne give god mening

  Tror han er den, som er tættest på blive lejet ud i BIF men kan også være Rado. Yeboah måske også en spiller der udlejes, en spiller som reelt ikke har fået chancen, måske kan han udvikle dug voldsomt, der er noget usleben over ham og trro han kan blive en stor overraskelse med give ham tillid og tid. Ville ikke udleje ham, men beholde ham da han har noget ingen i truppen har og god have på en bænk
  2 god kommentar
   
  • @GARFIELD
   På trods af at Greve ofte er skadet ? Ser heller vores to unge af Noah og mateusz

  Se 2 flere kommentarer
   
  • joker
  • joker   14. februar 2024   

  • @GARFIELD

   Man kan kun holde af Rado. På trods af svingende niveau og i perioder langt fra holdet kommer han bare stærkt igen igen. Sympatisk og loyal fighter. Men ja, han bliver ikke bedre og kan ikke løfte Brøndby, så han burde skydes afsted til sommer.
   2 enige · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

 • Lad os sige takke for denne gang til : Josip Radosevic, Mathias Greve. Lad de unge kæmpe og bevise at de kan fighte samme med wass. Greve er skadet tit og rado begår utroligt mange fejl og han hænger ikke sammen med wass
  2 enige · 2 god kommentar
   
  • @Fan_passion - så kan vi i det mindste glæde os over, at top-6 er næsten sikret. Til gengæld bliver det ikke til europæisk fodbold i 2024, hvis din plan realiseres.
   
  • joker
  • joker   14. februar 2024   

  • @Fan_passion ikke begge to samtidig.
   1 enig

---

 • retrograde
 • retrograde
  Betalende bruger
    14. februar 2024   

 • Jeg kunne godt forestille mig at man lige ser situationen an. De norske og svenske ligaer starter op med første runde i weekenden 30. marts til 1. april (påske). Det samme gør slutspillet.
  Sidste runde i grundspillet er 17. marts hvorefter der er landsholdspause.
  Jeg tror at eventuelle udlejninger eller salg vil afhænge meget af form og skader i truppen den næste måneds tid og egentlig ikke så meget af et her-og-nu billede.
  2 enige · 2 god kommentar

 • Det behøver ikke være et salg eller leje

  Kan være spillere som Rado, Mensah får frit løbepas som
  Tak af klubben til at gå ud og få en god kontrakt

  Rado vil være oplagt og interessant uden salg. Ville ikke blive overrasket hvis Rado finder en ny klub hvor han får spilletid og BIF lader ham går kvit og frit det kunne give god mening leje må være vores unge polak, yeboah og de helt unge skal have spilletid.

  Mensah måske stoppe karrieren i en anden funktion i BIF, tror dog først det sker til sommer

  Tror CV ikke kun mener salg eller leje men evt give par spillere frit lejde så de kan tjene en god skilling

  Cappis er også oplagt at gøre det med
   
  • 19Magic64
  • 19Magic64
   Betalende bruger
   Top gode
     14. februar 2024   

  • @GARFIELD Hvordan kan det give god mening, at lade Radosevic gå gratis??

   Du har i hvert fald ret i, det ville være interessant...
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 3 flere kommentarer
   
  • @GARFIELD det lyder meget usandsynligt at man bryder en kontrakt med en spiller med mindre at det er spilleren selv der beder om det, det ku være pga. hjemve, manglende spilletid eller lignende, og det virket jo ikke som er noget der nager hverken Rado eller Mensah, de tager den spilletid de får og virker til at de har det fint med det.
   En anden ting der tæller imod det er at de jo har en kontrakt i Brøndby, det er nok ikke stor sandsynlighed for at de kan gå ude og finde en bedre kontrakt et andet sted, især Rado har vist en ret god løn i Brøndby.
   Cappis kan jeg heller ikke se en grund til at han sku være klar på at bare smutte da han er skadet på tid, for hvilken klub vil være interesseret i at hente en skadet spiller uden nogen form for træning i mange måneder ind.
   Så nej de er her ihvertfald indtil sommer og så må vi se om der er nogle af dem der kan sælges videre, Mensah er jeg dog ret sikker på bliver her indtil vinter når hans kontrakt på det tidspunkt udløber.

  Se 5 flere kommentarer

 • Jeg tror at Greve, heggheim, Tshiembe oh Quist sidder på de yderste mandater.

  Greve og Tshiembe ramme ofte af muskulære problemer, Quist synes ikke rigtigt at have det der skal til, så der Heggheim som ser ud til at blive 3 valg efter Jordi og Klaiber.
  1 enig · 2 god kommentar

---

 • Et kontroversielt/frækt udleje ville være at sende Schwartau til Sverige indtil sommer for at give ham kontinuerlig spilletid!
  Hvis meningen er at der skal spilles med 1 angriber og 2 10'ere så er der i truppen som jeg ser det:
  Angribere: Ohi, Kvistgaarden og Yeboah, dertil kan ligges Yuito og Bundgaard.
  10'ere: Vallys, Yuito, Bundgaard og Kvistgaarden og dertil kan Greve og Bischhoff også spille den plads.
  Det er ikke som at jeg vil af med Schwartau, det er mere for at han skal ha mere spilletid og så være klar til næste sæson.

  Ellers så er der de oplagte som vel må være:
  Kvist (ser ikke ud til at han kommer til at være i spil til superligaen med tanke på han kun har fået indhop i træningskampe)
  Yeboah (spilletid)
  Kowalczyk (spilletid)
  Tschembe/Heggheim (der er en for gange til den position efter min mening, især hvis at der er en tiltro til at Vrå også snart skal være med)
  Ægidius (udlejer jeg stadigvæk gerne hvis at en svensk/norsk klub kan bruge ham indtil sommer)

 • retrograde
 • retrograde
  Betalende bruger
    15. februar 2024   

 • Først og fremmest skal europæisk deltagelse sikres, det betyder at leje (og salg til Norge og Sverige) ikke må svække truppen i slutspillet.
  CV har selv i Brøndbylyd givet udtryk for at han ikke mener at den nuværende trup er stor, tværtimod påpeger han er den måske er lidt mindre end de andre mesterskabskandidater.

  På den baggrund tror jeg vi kommer til at se meget lille aktivitet, som afhænger af om spilleren ønsker en evt udlejning.

  Vi har brug for 3 målmænd, men Ægidius har brug for kampe. Om Sømmergaard er klar til at være 3. målmand ved jeg ikke, han er 17 år og slutspil kampe er nok et lidt for stort skridt op, men tror vi på Ægidius, skal han også gøres klar. Omvendt var det ikke mange kampe Hermansen havde bag sig inden Superliga debut (spillede vist kun en håndfuld pokalkampe).

  Lige nu er både Jordi og Alves småskadet - Tshiembe i karantæne. Hvad hvis vi får endnu en skade eller karantæne i bagkæden?
  Derfor skal Heggheim, Tshiembe, SebSeb, Mensah etc. ingen steder. Selv hvis en norsk klub spørger på Heggheim lige nu, tror jeg faktisk de får at vide at den snak først kan åbnes igen om en måned.

  På midtbanen skal Greve og Rado ingen steder, det er simpelthen for meget kvalitet at sende væk. Med 5 udskiftninger og Wass der sjældent holder 90 min., Nartey på 18 år med hvor meget SL erfaring? Kowalczyk er igen garderingen mod skader til ovennævnte fire spillere, men Kvist og Cappis er vel reelle kandidater. Cappis er skadet og vil nok overveje om en genoptræning i Brøndby ikke er bedst og så se på noget permanent om 4 måneder.

  Schwartau har brug for mere spilletid, men han er 17 år og bliver ikke nødvendigvis bedre af at spise kødboller eller brun ost i en liga der først starter med fodbold til april. Dertil er han for tæt på holdet og skal spilles ind til næste sæson.
  Hvis vi har givet op på Yeboah så er det cut-loss og komme videre. Jeg fornemmer dog at han nærmer sig noget brugbart. Personligt havde jeg gerne sendt ham et halvt år til Peter Lassen (hvor han stadig kunne være en del af dagligdagen i Brøndby), men Norge eller Sverige tror jeg bare skaber mere af det samme som vi har kæmpet med det seneste halve år.
  Derfor ingen oplagte angribere.

  Min (laaange) pointe er, at jeg tror CV ser truppen fin som den er og ikke for stor.
  Kvist og Ægidius er efter min mening de eneste vi bør se på at give fodbold et andet sted. Med et afgørende slutspil foran os, tror jeg ikke Ægidius skal nogen steder da alternativet ikke er til stede (ikke en kritik af Sømmergaard, men hans udvikling har ikke brug for bænkevarmning).
  2 enige · 1 god kommentar

 • Ibber
 • Ibber   15. februar 2024   

 • Helt enig @Peps, Ohi er færdig i Brøndby - vi kan ikke nøjes med en som kun “næsten” laver mål på straffe. Han skal videre og så må andre tage over, evt hente Salech hjem fra Køge.
   
  • @Ibber - Køge?
   1 god kommentar

---

 • Jeg håber og tror på yeboah
  1 enig
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder