Kvistgaarden i løb
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Debat: Niels Frederiksens to-do liste vol. 2.0

 
Sommerpausen er slut. De første spæde skridt er taget til den nye sæson i Superligaen, men det sker ikke uden en række punkter der skal adresseres; et nyt system skal spilles ind, offensiven skal udvikles, ligesom der er et puslespil for cheftræneren med at udvælge sit foretrukne stopperpar for sæsonen for blot at nævne nogle af punkterne på to-do listen. 3point.dk har rystet den store glaskugle, og kommer her med nogle bud emner på Niels Frederiksens to-do liste forud for 2022/23 sæsonen sparkes igang.

  • Kvistgaarden i løb
  • Kasper Pedersbæk
   29. juni 2022 - Klokken 05:00
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  29. juni 2022 - Klokken 05:00

Brøndby haltede igang med sæsonen. Præstationerne var indledningsvist til mere, men man fik ikke hentet en sejr før i runde 7. Derfra gik det dog slag i slag, og som bladene faldt af træerne blev pointene flere og flere på Brøndbys konto. Det rakte halvvejs til en fornuftig tredjeplads, men som slet ikke blev fulgt op i det der bedst kan beskrives som et forsømt forår, og en fjerdeplads som kom i hus i elvte time.

Vinterpausens punkter

Ved vinterpausen skrev undertegnede en analyse med samme præmis, hvor punkter der skulle addresseres var:

1. Offensiv udvikling

Vel i virkeligheden den helt store akilleshæl i foråret 2022. Chanceskabelsen faldt, og især konverteringen haltede i uhørt grad. Et punkt på listen der bestemt ikke lykkedes.

2. Forløse Mathias Greve

Ligeledes et punkt på listen der aldrig lykkedes. Greve var the odd one out det aldrig lykkedes at få implementeret på Brøndbyholdet.

3. Wingbacker og deres offensive bidrag

Riveros viste mere og mere styrke, og havde den bedste periode efter systemskiftet til 4-3-3, hvor den sydamerikanske spiller fik en dybere position i opbygningsspillet som regulær back fremfor som wingback. Et element på listen med delvis succes. 

4. Afløseren for Maxsø

En transfer for kaptajnen faldt endnu en gang til jorden, hvorfor afløseren ikke var nødvendig at spille ind.

5. Et alternativ til 3-5-2

Der kom, både fra starten efter vinterpausen og endnu en gang i starten af slutspillet nye systemer på græsset i Brøndby. Man benyttede indledningsvist en 3-4-3 for så senere hen at gå over til en 4-3-3. Så et alternativ blev søsat.

6. Midtbanekabalen

Første skridt i løsningen her var salget af Frendrup til italiensk fodbold. Men stadig et punkt der kræver forløsning, da kombinationen Bell og Radosevic ikke har været gennemført succesfuld i foråret.

To-do listen for efteråret 2022

1. Offensiv udvikling

Det gjorde ondt for Brøndbys offensiv at miste Uhre til MLS. Den mest afsluttende spiller i efteråret udgjorde i det forsømte forår et stort afsavn. Kvistgaarden kom ind og leverede over en periode varen som den mest afsluttende spiller i foråret, og fik med fem mål sat sit navn øverst på den interne topscorerliste. Men generelt dykkede Brøndbys evne til at skabe chancer, ligesom konverteringen af chancer til mål heller ikke opretholdt tidligere sæsoners snit.

Et punkt der har haltet helt åbenlyst er målscoringen - hvor især Hedlund ikke har løftet den samme målbyrde som tidligere, dette skal ses i lyset af den enorme offensive byrde som den hurtige svensker har båret siden sidste sommers salg af offensive profiler. Det kan du læse mere om her - Hedlunds offensive byrde.

Niels Frederiksen skal her virkelig vise sine evner til at få meget - og enddog mere - ud af det eksisterende materiale, hvert fald så længe der ikke er hentet offensive forstærkninger. Endnu en gang er cheftræneren blevet strippet for sine profiler, og endnu en gang skal han genopfinde en offensiv ud fra stort set skratch.

Læs om den seneste sæsons udfordringer her

2. De bortdømtes ø

Der er en række spillere der skal forløses, herunder en række af de spillere der blev hentet før og under den seneste sæson.

Første mand på de bortdømtes ø er Marko Divkovic. Kroaten får slet ikke nok ud af anstrengelserne. Den næstmest afsluttende spiller med 2.35 skud pr 90 får slet ikke kapital af sine anstrengelser med 0.05 mål pr 90. Han genererer 0.21 xG pr 90, så han kommer til afslutningerne, men han skal simpelthen udvælge sine skudlokationer bedre (læs om det her). Divkovic skal placeres i en position på banen hvor hans egenskaber kommer til sin ret for ikke at ende som en passus uden effekt på holdet.

Endnu en fra de bortdømtes ø er Greve. Den offensive profil vi så i Randers skal transformeres til en offensiv profil på Vestegnen. Der mangler slutprodukt fra Greve, han skal længere frem på banen (læs om det her), hvorfra han skal skabe chancer, sætte sine medspillere op og komme til flere afslutninger. Under et skud pr kamp og en minimal xG genereret. Greve skal smides på brættet og sættes i spil i en rolle, hvor hans kvaliteter kan udleves.

Måske en anelse strengt at sende en ung svensk angriber på listen. Men Carl Björk havde ikke det bedste forår for Brøndby. Inde, ude, så lidt inde af holdet. Uden mål. Med Niels Frederiksens ord havde han ikke forventet mere, og forventede også at Björk skulle bruge tilvænningstid. Ikke destomindre er Björk en spiller der skal sluses ind på holdet og finde sin rolle.

3. Fremtidens forsvarsduo

Det er næsten tilbagevendende i hvert vindue. Spørgsmålet må efterhånden ikke være om, men hvornår Maxsø forlader klubben, og det, sammen med det taktiske skifte til kun to stoppere, åbner op for noget af en kabale. For hvordan skal fremtidens centrale duo i forsvare se ud? Der er mange på spring, og kaptajnen fylder en plads ud. Et salg åbner op for en ny sammensætning. Heggheim er på spring, Tshiembe spillede et godt forår - og læg dertil Rosted som stadig er i klubben. Oven i regnestykket er Frederik Alves, som, efter et halvt år i klubben, må forventes at skulle blande sig mere reelt i kampen om en plads for ikke at ende lidt uforløst. Niels Frederiksen skal skrue fremtidens defensiv sammen. Riveros er på den korte bane sikker starter til venstre efter sit stærke forår, centralt står der førnævnte spillere på spring, mens højresiden endnu besiddes af Bruus - især sålænge Mensah er på sidelinjen med en skade.

4. Bell, Radosevic eller en kombination

Gør Niels Frederiksen sit sytemskifte permanent (som det forventes i skrivende stund) kommer 6eren til at spille en stor rolle i at cirkulere bolden. Skal cheftræneren bruge Radosevic eller Bell, skal den ene bruges i en anden rolle? Overvejelserne er mange for NF. For ingen valg uden konsekvenser. Læs mere om det her.

5. Indkøre de unge Masterclassspillere

Ingen forventer de nyoprykkede MC-spillere skal ind i dominerende roller fra første spilleminut. Men de skal stadig køres ind på holdet, udvikles og gøres modne til andet end skraldespandsminutter. Der kommer til at være en fin balance mellem udvikling (af de unge) og jagten på succes for Niels Frederiksen.

6. En mere overbevisende Europa-tour

Uanset hvor mange runder Brøndby kommer i denne sæsons Europa kampagne, så må det være målet at levere et bedre overordnet indtryk end sidste sæsons noget hakkende Europa-tour. Det blev aldrig forløst, og mange blågule fodboldfans sukker efter mere kvalitet, ligesom imaget for klubben også ville have godt af flere gode Europa-kampe.

 

Hvad tæner DU skal på Niels Frederiksens to-do liste for foråret? Giv din mening tilkende i kommentarfeltet nedenfor.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Betalende bruger
    29. juni 2022   

 • Riveros på den korte bane sikker starter, det må så implicit derud ligge, at du forventer at han bliver solgt, hvis hans formkurve fortsætter, hvor den sluttede sidste sæson - i den nuværende trup og i Mastercalss ser jeg ikke nogen, der hverken nu eller på sigt kan true Blas på venstre back/wingback.

  Men man bør da selvfølgelig begynde at planlægge til tiden efter Blas, eks. købe en back, der kan konkurrere med Blas det første stykke tid, og så derefter tage over, når han skal videre. Ps. Jeg håber på sigt, at Grosso kan sætte sig på pladsen, men synes han skal have tid tid til stille og roligt at udvikle sig på u-holdene, han mangler meget endnu, ikke mindst fysisk.
  2 enige
   
  • @Uche91 der er på sigt tre 05'ere der kan overtage den vb. Men som du selv nævner, så mangler de lige lidt tid endnu. Bakhit er vel ud fra opstarten den der virker til at være tættest på, men de to andre kan lige så godt være dem på sigt

  Se 1 flere kommentarer

 • Saesonkort
 • Saesonkort
  Betalende bruger
  Top kommentator
  Top enige
    29. juni 2022   

 • Fremragende oplæg og samtidig et oplæg til de overvejelser, som skal gøres til den nye sæson af 3points managerspil. Det bliver en spændende og måske svær sæson med hård konkurrence.

  Der er ingen tvivl i mit sind om, at Niels Frederiksen skal forløse potentialet af 7-8 spillere i start-11’eren, hvis 22/23 skal blive rigtigt sjov - og hvem lykkes det med?
  1 enig

 • Hvis vi tager udgangspunkt i den trup han har i dag, samt at han holder fast i 442 med diamant, så mener jeg følgende er prioritet.
  1) Hvem skal spille 10eren. I princippet kan jeg ikke se andre en slimane og Greve i den nuværende trup. Jeg mener man får mest ud af slimane på den ene 8er hvorfor det handler om at få Greve til at udfylde sit potentiale.
  2) En 4back uden Maxsø. Tror og håber på Tshiembe og Heggheim centralt da de tilbyder så meget fremad banen, men er også spændt på Alves som efter lang tilvænning må være på spring og som har hele pakken; stærk, hurtig og god på bolden.
  3) forløse enten divkovic eller Björck som Kvistgaardens makker. Jeg elsker Hedlund for hans energi og legendariske redning mod AGF, men han er for ufarlig som angriber og gør det for nemt for modstanderne at lukke vores angreb ned, når de nærmest kan lade ham stå fri i det lille felt uden han scorer.
  4) køre Bell ind som 1. valg på 6eren. Vi vil diktere spillet og derfor er der ikke plads til Rado, dertil er hans korte spil og tekniske færdigheder for ringe.
  6 enige · 2 god kommentar

 • mp80
 • mp80   29. juni 2022   

 • Offensivt har Greve, Divkovic og Hedlund været langt under det niveau man bør forvente i Brøndby. Få afslutninger = få mål, det er meget simpelt. Vil Randers gerne købe Greve tilbage for ca. samme beløb er det med at gøre det, ellers kunne det godt ligne en ny JMG case. Hedlund bør man også overveje at sende videre og så få en mere målfarlig angriber ind. Divkovic kan få chancen eller evt sendes på leje.

  Jeg håber på en ny makker til Kvistgaarden i angrebet og gerne også en offensiv midt, som kan fordele boldene og skal målchancer.


 • Barca
 • Barca   29. juni 2022   

 • Godt indlæg. På spillersiden er mine største bekymringer:

  1. Greve, får han løst sit potentiale har vi pludselig et nyt es i ærmet, men hvis ik, hvad så?
  2. Divkovic, hvorfor dælen havde CV ik sit sædvanlkge is i maven vedr. den kontrakt, han kunne vel have valgt at se ham an i flere kampe! Står vi nu med endnu en serbisk/kroatisk angriber på en lang kontrakt uden gevinst (Erceg og Pavlovic skræmmer).
  3. Hvor har vi Bjørk, jeg har set for lidt til ham for at kunne vurdere ham.
  4. Hvad skal der ske med de unge, skal nogle lejes ud/ væk/ satses på ??
  5. Bjur er skadet igen igen.....får han mon nogensinde chancen for at vise sit potentiale?
  2 enige · 1 god kommentar

 • Fedt indlæg til debat - det er jo ikke fordi NF ikke har haft udfordringer i de år han har været i Brøndby - så mon ikke der ligger en plan. Når jeg ser på udfordringerne ja så starter jeg med at definere rammerne. Strategien siger at vi ser os selv en top 3 klub og at vi skal nærmere de to FC klubber. Er udgangspunktet at vi skal spille med om mesterskabet (hvilket er urealistisk) så skal der helt andre forandringer til - som for øvrigt nok heller ikke er muligt at implementerer her tre uger fra turneringsstart.

  I bund og grund synes jeg faktisk vi i dag har et hold der kan spille med om tredjepladsen. Og for mig må det være målsætningen for næste sæson - at få den tredjeplads der sikrer Europa. Jeg har et nøgleord at bidrage med som jeg ofte synes er fraværende i disse debatter - kontinuitet. Efter profilsalg de seneste to vinduer har vi vel nærmest ikke stillet med to identiske startopstillinger? NF har i formationsændringerne efter min mening ledt for meget efter løsningerne og ikke haft den rolige hånd og givet holdet tid. Vores hold vil uden tvivl være bedre i efteråret end det var i foråret grundet kontinuitet - det i sig selv er fremgang.

  Greve er relations spiller og det tager tid, når vi ligger salg af spillere, corona sygdom, og deraf dårlig opstart senest samt den, synes jeg, korte snor han har fået har forudsætningerne ikke været til mere - Vi bør investerer +5 startpladser i træk på ham og lade ham finde løsningerne - har har kvaliteterne til at være en profil og jeg sætter mine penge på han kommer til at løse en del af vores offensive udfordringer.

  Giv os Daniel og lav en god case på højreback'en CV - så er jeg fortrøstningsfuld. Måske vi til vinter skal kigge på en klasse angriber såfremt Björk og Divkovic ikke finder melodien -

  Her har vi sikkert økonomi til at købe fra en anden hylde end pt........
  6 enige · 5 god kommentar
   
  • mimor1
  • mimor1   29. juni 2022   

  • @renecaspersen Bare sjældent man kan købe noget godt i vintervinduet.
   De angribere vi har kan få 2 år og afkastet vil stadig være det samme, de er katastrofal ringe og dette fortæller måske om det største problem vi har. Ingen professionel scoutingafdeling??? Jeg håber de viser at klubben har ambitioner og at vi går efter minimum 3 pladsen, hvilket betyder vi skal frem på banen rent spillemæssig, og have en som kan score mål
   1 enig

 • Midtbanen: Rado / Bell. Et enten eller - eller Et både og !
  For mig ser jeg gerne det bliver et både og, synes de taktisk supplerer hinanden godt alt efter det takstiske oplæg / modstanderen/stillingen, kan sagtes se Bell i start 11´eren når vi skal have bolden cirkuleret rundt og være i boldbesiddelse, omvendt vil Rado være god at sætte ind hvis en føring skal forsvares hjem osv.
  3 enige


 • Jeg er helt enig i at vi slet ikke får nok ud af Divkovic, og det må simpelthen være en af de punkter der skal adresseres i den kommende sæson. Det anføres i artiklen at han skal placeres bedre på banen, og det er selvfølgelig rigtigt. Men er der nok bare at sætte ham over i højre angrebsside, eller skal han reelt set længere tilbage på banen?
  2 enige

 • Svært at være uenig i din liste. Den er bare rigtig rigtig lang og der er meget arbejde der ligger og venter. Vores problem i 2021 (og der der var flere) men nr. 1 problem synes jeg, er at de spillere der er købt ind som performance-spillere ikke leverer. Erceg, Gammelby, Rado, Pavlo, Greve - og jeg vælger at sætte Divkovic og Bjørk i samme kategori da de som 23 og 22 årige ikke kan kaldes talenter mere - og til dels Hedlund og Bell.

  Ni spillere i truppen der er mellem 22-32 som mildt ud sagt ikke leverer/fungerer 100 %, hvilket må give en skævhed/usikkerhed i truppen - der burde ikke være tvivl om at Pavlo, Rado, Greve, Hedlund og Gammelby med den løn de henter, og deres alder burde være sikre startere i truppen, hvilket de desværre ikke er. Vi mangler en stærk stamme - især på midtbane/angreb.
  2 enige
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER