Andrija Pavlovic
Foto: Ian Nielsen / Ian Foto Sport ©
NYHED

Debat: Paradokset Pavlovic - hvad er gået galt?

 
Analyse: Den store serber har forudsætninger for at være en god boksangriber. En markant anderledes type end de øvrige angribere hos Brøndby IF. Fysisk stærk og god i hovedspillet, en opspilsstation, som kan trække ned i banen og agere opspilsstation. Men efter en indledende sæson som en markant indskiftningsspiller med en vital rolle er serberen gledet mere ud i skyggerne i indeværende sæson. Er Pavlovic faldet i niveau eller hvad er forklaringen? 3point.dk har kigget nærmere på den store serbers lidelser.

    • Andrija Pavlovic
    • Kasper Pedersbæk
      6. december 2021 - Klokken 22:10
  • Kasper Pedersbæk
  • Kasper Pedersbæk
    6. december 2021 - Klokken 22:10

Andrija Pavlovic har aldrig været tiltænkt en startplads hos Brøndby IF under Niels Frederiksen. Hvert fald ikke en vedvarende en af slagsen. For i september 2020 da Brøndby hentede serberen til klubben havde cheftræner Niels Frederiksen allerede dedikeret sig til den 3-5-2 (og vekslen til 3-4-3 i specielt mesterskabssæsonen) med fokus på hurtigt stejlt spil gennem kæderne, som Brøndbyfans længe har været vant til at se praktiseret.

For den serbiske angriber har ikke Mikael Uhres eksplosive løb i dybden eller Hedlunds flakken vertikalt og horisontalt på banen - for at sætte tingene på spidsen. Pavlovic har ikke farten til at gå forbi sin direkte modstander i en sprint. Pavlovic skal serviceres af sine medspillere, sættes op til afslutninger via indspil i hans naturlige habitus - feltet. Medmindre man praktiserer en spillestil med mere lange bolde op til en boldfast angriber, der skal trække ned i banen og lægge den af til en medspiller. Ikke just den udøvende spillestil gennem nu 2+ år med 3-5-2 i Brøndby.

Den serbiske special team spiller

I mesterskabssæonen var det Uhre og Hedlund der uden nogen tvivl var de bærende spillere i den forreste linje hos Brøndby. Men Pavlovic var en skattet "special team" spiller. For den store serber havde en væsentlig rolle at spille for Niels Frederiksen. Med 941 minutters spilletid fordelt over 20 ligakamp (12 af dem som indhop) havde Pavlovic en ikke uvæsentlig fod med i fordelingen af medaljer. i 12 ud af 20 kampe med serberne på banen vandt Brøndby - og i de fire kampe han scorede i vandt Brøndby også.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

I 2020/21 sæsonen leverede Pavlovic ganske solide underliggende tal på sine (primært) indhop. For trods status som indskifter akkumulerede serberen 1.82 afslutninger pr. 90 på hvilke han kom til 0.43 xG som han udnyttede til et målsnit på 0.38! Han fik også assisteret sine medspillere med 0.38 skud assist pr. 90 i forrig sæsons Superliga. Pavlovic var pr. 90 minut 15.59 gange den modtagende part af en aflevering fra sine medspillere.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Målsnittet på 0.38 var faktisk det andenhøjeste i Brøndbys trup, hvor kun Uhre (åbenlyst) havde et højere snit pr. 90 minutter med 0.62 scoringer i Superligaen, ligesom de fire mål også placerede ham som den spiller med fjerde flest scoringer efter den hellige treenighed (Uhre, Jobbe og Hedlund med 19, 10 og 8 scoringer på bogen).

Så uden at være fast starter akkumulerede Andrija Pavlovic nogle ganske fine tal som "special team" spiller.

Er 2021/22 blevet en jammerdal?

Indeværende sæson har langtfra udviklet sig i Andrija Pavlovics favør. De kolde tal hedder 0 på målkontoen. Men hvad ligger der bag ved de 0 mål? Der ligger en del gemt som del af forklaringen på, hvorfor den store serber ikke akkumulerer det samme output som i sidste sæson.

Først og fremmest er spilleminutterne dalet som vintersne i December. Niels Frederiksen har i markant mindre grad set serberens vej i justeringerne på banen - indledningsvist i sæsonen var der minutter til serberen i en tumultarisk opstart med corona der hærgede truppen og et hold med mange nye konstellationer der dybest set skulle spilles sammen påny.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

For efter hjemmebane nederlaget til FCN begyndte coronaudelukkelserne at forsvinde ligesom cheftræneren lod sine faste spillere få kontinuerlig med spilletid i forsøget på at spille holdet sammen igen, og som efteråret tog til og sejrene fortsatte udeblev spilletiden også til Pavlovic. Indhoppene blev af kortere og kortere varighed, og fik mere karakter af at skulle bibeholde status quo end for at opnå et momentum i kampene. Kun to indhop siden midten af september med over 20 minutters spilletid betød også mindre impact.

Fra at have spillet 17 kampe i 20/21 sæsonen med mere end 25 minutters spilletid har Pavlovic i indeværende sæson faldet til seks kampe, hvor Niels Frederiksen har givet ham mere end 25 minutters spilletid. Det typiske indhop har ligget på omkring 15 minutter.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Afslutningerne ligger på 1.86 pr. 90 minut, men Pavlovic tager afslutningerne fra markant ringere udgangspunkt. Eller rettere sagt - han bliver ikke sat op i de positioner, hvorfra han er farligst. For tager vi et kig på expected goals, så ligger Pavlovic på blot 0.17 xG pr 90 min i indeværende sæson. Et drastisk fald hvorfra og hvordan serberen bliver sat op til afslutning.

Det bliver bakket op med at Pavlovics er droppet til 11.19 pr. 90 minut hvor hans medspillere finder ham med en aflevering. Et ret markant dyk fra sæsonen 20/21's 15.59 pr 90 min.

I 2020/21 havde Pavlovic syv kampe, hvor han genererede en xG på 0.25 eller mere (0.25 xG er kendetegnende for værende "en stor chance" - læs: statistisk sandsynlighed på 25% for en scoring), en stærk kontrast til indeværende sæson blot en eneste gang har genereret mere end 0.25 xG i en kamp (udekampen mod Vejle, hvor han startede på banen).

Det taktiske offer for successen

Pavlovic er ganske enkelt blevet det taktiske offer for successen. Som "special team" spiller har der ikke i samme grad været behovet for at bringe serberens kompetencer i spil i et efterår, hvor Brøndby har vundet en lang række kampe i træk, hvorfor det er blevet til begrænset spilletid for Pavlovic.

Den store serber har åbenlyst en række kompetencer, som kan være nyttige for Brøndby i fremtiden, såfremt man påtænker at variere spillestilen og inkorporere Pavlovics kompetencer i højere grad. Alt afhænger af hvilken vej cheftræner Niels Frederiksen vælger at gå? Forfiner han det hurtige direkte spil gennem kæderne? Eller sigter han en ny vej i og såfremt Uhre bliver solgt? For nuværende er Pavlovic en special team spiller.

Har Andrija Pavlovic i dine øjne en fremtid i Brøndby? Deltag i debatten nedenfor.





Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


  • Saesonkort
  • Saesonkort
    Betalende bruger
    Top kommentator
    Top enige
      6. december 2021   

  • Jeg synes, at det er en fremragende analyse og debatoplæg.

    Personligt er min subjektive vurdering, at Pavlovic mangler basale skills og at det bliver udstillet, når bl.a. vores wingbacks mildest talt ikke har været søde ved ham, eller nogen af vores andre angribere. Jeg ser ham faktisk ikke besidde reelle spidskompetencer. Der er kun noget, som han er er mindre dårlig til.

    Personligt er min tålmodighed opbrugt og jeg mener at hans spilletid bør tankes på den nye generation i form af; Fallenius, Singh, Kvistgaarden og Salech.
    5 enige · 3 god kommentar

  • Ymaha
  • Ymaha   6. december 2021   

  • Fremragende arbejde Kasper.
    Alt afhænger af hvad der sker efter salget af Uhre, og om NF beslutter sig for at Divkovic eller Kvistgaarden kan løfte arven.
    Vis ikke han gør det, ser jeg absolut en fremtid i Pavlovic, da det er vejen med en boks spiller han så må vælge, og så har han Salech som backup til pladsen.
    Er nok ikke en populær spådom om fremtiden, men når Uhre bliver solgt bliver og skal der heller ikke købes nyt til angrebet.
    Personligt tror jeg vi skifter til 343 og derfor bliver Pavlovic nok fast starter.
    3 enige · 1 god kommentar
     
    • @Ymaha
      I en 343 er Slimane efter min mening oplagt som midterste angriber i forhold til Slimane.
      Hvis man skal have en tank på toppen i den formation, skal han godt nok være god. Så hellere en falsk 9er der kan falde ned og give plads til løb fra kanterne og midtbanen.
      1 god kommentar

    Se 1 flere kommentarer

  • 19Magic64
  • 19Magic64
    Betalende bruger
    Top gode
      7. december 2021   

  • Jeg bliver lige imponeret hver gang jeg læser dine analyser, stærkt arbejde Kasper!

    Var ikke klar over hans stats og indflydelse sidste sæson var så udtalt, så spændende lige at læse.

    Har også hele tiden haft den opfattelse, at han lider under vores spillestil, ser ham som en Wilczek light!

    Men som du er inde på, kunne jeg også godt se ham fungere med Hedlund og Divkovic fremme, eller hvem der spiller på siderne, men virker som om beslutningen er taget med Pavlovic, og han forlader os, ser nu også hellere spilletid fordelt på de unge...
    1 enig

---

  • Rigtig god analyse som sædvanlig.
    Jeg synes heller ikke at Pavlovic's arbejdsbetingelser i sæsonstarten var særlig gode. Især vores opspil gavnede ham ikke, da vi ingen gang kunne smide en lang bold direkte på ham, men derimod sendte ham i dybden. Nu med Heggheim kunne det tænkes, at Pavlovic kunne blomstre op som opspilsstation, da vi faktisk tør spille imellem kæderne.
    2 enige · 1 god kommentar

  • Mangel på spilletid er vel også en faktor, han mangler relationer til holdet, og når han endelig kommer ind har vi pakket os og spiller sjældent fremad :)
    1 enig

  • mp80
  • mp80   7. december 2021   

  • 1. Man spiller et system, hvor han slet ikke passer ind.
    2. Han har aldrig leveret på højt niveau og længere tid.
    3. De indlæg han har fået at arbejde med har været lagt under niveau.
    3 enige · 1 god kommentar

---

  • Det er en nødvendig diskussion at have, og vi må håbe og forvente, at trænerteamet går lige så systematisk til værks som her. I lighed med andre synes jeg, at Pavlovich lider under for dårlige indlæg, og han timer ikke sine løb særligt godt, for det er uklart, hvornår indlæggene kommer. Dog tror jeg, at han vil blomstre lidt op med kontinuerlig spilletid sammen med Blas.

    Men ... jeg synes simpelthen ikke, han har et særligt højt teknisk niveau, eller tilstrækkelig coolness som indskifter. Han roder sig altid ud i kaos og klammeri, som ikke er brugbart, hvis man fx jagter en udligning.

    Dog vil jeg altid huske hans mål mod FCM på Slimanes vidunderlige oplæg, og så hans jubel efterfølgende. Så fedt!
    1 enig · 1 god kommentar

  • Spillestilen afgøre hans fremtid. Forsætter vi mee nuværende stil, så skal han ud.

    Ændre vi stil, og spiller mere boldbesiddende fodbold, så skal han have chancen. Han er en god opspilsstation- det er ret tydeligt!
    Kan huske mange kampe, også i denne sæson, hvor han hopper op og piller en bold ned med brystet i anden sals højde, og med 1 forsvarsspiller i nakken på ham, men pga manglende løb omkring ham, har det nærmest været nytteløst.

    Hans kompetencer og kvaliteter er ret klare, så burde ikke være så svært for NF og staben at træffe en beslutning omkring ham. Meget simpelt, vil man ændre spillestil for hans skyld!?
    1 enig · 1 god kommentar

  • Joblar
  • Joblar   7. december 2021   

  • AP skal videre længere er den ikke, han optager en plads der kunne gives til en af de unge Singh, Salec, Kvistgaarden eller Fallenius - disse spillere er langt mere interessante for os fans og Brøndby helt generelt, da der kan udvikles langt mere værdi på disse spillere - og så mener jeg slet ikke AP har leveret det man kunne forlange og forvente på trods af spillestil og relationer.
    1 enig · 1 god kommentar

---

  • Bolden er rund og alt kan ske. Jeg har ønsket Uhre væk, da jeg ikke mente han havde niveauet. Nu ville jeg personligt bære ham til og fra stadion, hvis bare han forlængede (mhbp. salg). Før jeg roder mig ud i min egen subjektive vurdering af 'Pablo' vil jeg derfor minde mig selv om at alt kan ske.
    Men. Hold. Da. Kæft. hvor er han ringe set fra min stadion plads. Jeg var ved at gå ud af mit gode skind i starten af sæsonen, fordi hvis Pablo var involveret, så skete der intet offensivt. Vores kamp var simpelthen nærmest slut.
    I mine øjne har han INGEN spidskompetencer. Han har kun svagheder. Han passer demonstrativt IKKE ind i vores hold. Han er ikke afholdt af mig eller af nogen på stadion, hvilket hans manglende Fenerbahce vidner om. Han er et fremmedelement i truppen. I mine øjne skal han væk øjeblikkeligt, da han ALDRIG passede ind i strategien ifht. hvad CV har meldt ud. Vi skal være lykkelige hvis vi kan slippe af med ham for 0 kr.
    Summa summarum har jeg opridset 5(!) solide grunde til at Pablo skal kyles ud af klubben. Men lad mig tilføje at han ikke har bidt den hånd, der fodrer ham. Jeg skønner han til fulde står til rådighed for cheftræneren, men jeg forventer også at han er brændt ud ifht form, impact, relationsmæssigt og indsats i selve kampen. Hans agent har påpeget, at vi ikke ville slippe ham sidste vindue og at meldingen er han frit kan finde ny klub og dermed skifte væk. Lad det blive det sidste kapitel i hans historie med BIF.
    Sådan - med den svada kan vi ikke undgå han på rent Uhresk facon brænder ligaen af. You are welcome ;)
    2 enige · 1 god kommentar




Relaterede nyheder



Mest læste nyheder



Mest kommenterede nyheder