Fodbold live resultater
Tobias Børkeeiet
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Debat: Udfordringen Børkeeiet - ligger fremtiden i Brøndby?

 
Stopuret har kørt en del runder siden Tobias Børkeeiet skiftede fodboldadresse fra Stabæk i Norge til Brøndby i Danmark. Til nytår runder nordmanden toethalvår år på Vestegnen. Men ægteskabet er langt fra af den lykkelige af slagsen, og de blågules nummer 42 står ved en skillevej. Ligger fremtiden i Brøndby?

  • Tobias Børkeeiet
  • Kasper Pedersbæk
   19. november 2021 - Klokken 05:32
 • Kasper Pedersbæk
 • Kasper Pedersbæk
  19. november 2021 - Klokken 05:32

I skrivende stund befinder Tobias Børkeeiet sig et godt stykke nede i hakkeordenen til spilletid. Efter en indledning med spilletid som stopper er han reelt kun i hakkeordenen ti spilletid på midtbanen.

Børkeeiet blev i sæsonens første kampe forsøgt i en rolle som højreyderstopper, en rolle hvor han ganske enkelt ikke slog til.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Der manglede både overblik og placeringsevne i udpræget grad (et eksempel ses på ovenstående grafik), hvorfor det blev en uriaspost i en sæsonindledning, hvor Brøndby manglede stoppere.

Brøndby havde brug for yderstoppere der kunne placere forsvare aggressivt fremad uden at bagrummet blev eksponeret unødvendigt og som med bolden for fødderne kunne drive bolden frem.

Men med forsvindende få progressive løb frem i banen manglede Brøndby stadig stopperen der kunne drive bolden frem med fødderne, suge presset til sig for så at åbne spillet ud på siderne.

Kasper Pedersbæk © All rights reserved

Det blev for meget som illustreret ovenfor, hvor afleveringen bliver foretaget på ydersiden af modstanderens organisation, fordi afleveringen faldt inden en modstander var forceret til at gå frem i pres (for at undgå Børkeeiet kunne penetrere den defensive organisation hos modstanderne).

Han navigerede for usikkert på positionen, afgav bagrum at spille i - det bekom, set udefra, ikke nordmanden vel at spille rollen som yderstopper.

Siden nederlaget i Parken på 4-2 til FCK har Børkeeiet ikke startet en gældende kamp (udover de - i ren performance kontekst - ligegyldige pokalkampe). Og de 50 minutter mod Sønderjyske på udebane faldt efter en rædderlig indsats af Kevin Tshiembe og en deraf taktisk udskiftning.

Siden selvsamme kamp i Haderslev har det også været slut med eksperimentet som yderstopper. En rolle som man næppe kommer til at se Børkeeiet spille igen.

I bagkæden står både Tshiembe og Wikström på spring, såfremt enten Rosted, Maxsø eller Heggheim skulle erstattes på kortere eller længere sigt.

Sålænge Maxsø er i klubben sidder han også solidt på den centrale position, ligesom der iblandt de allerede eksisterende muligheder til bagkæden findes flere med kompetencer til at løse den centrale position (som nok ville være den rolle Børkeeiet bedst fittede til ud fra hans eksisterende kompetencer). Spørgsmålet på den centrale position handler givetvis mest om evnerne til at lede et forsvar og være organisatoren i bagkæden.

Prognose som yderstopper er tæt på 0. Prognose som den centrale stopper er 35% og er ikke en mulighed jeg er parat til at afskrive helt endnu.

Hans bedste plads

Den største udfordring for at få spilletid på midtbanen er konkurrenterne, og den sammensætning de øvrige midtbanespillere giver.

Tobias Børkeeiet er reelt kun i spil til en dyb midtbanerolle, hvor han kan have spillet foran sig, og med sine lange afleveringer diktere tempoet. For med den nu solidt implementerede spillestil i Brøndby, så vil en rolle som 8er ikke klæde nordmanden - som vil mangle fart, dynamik og box-til-box fleksibiliteten den (rolle) ville kræve.

Børkeeiets problem er bare, at Josip Radosevic sidder tonstungt på den dybe midtbaneplads efter igennem lang tid at have været blandt Brøndbys bedste. Og spiller kroaten ikke, så peger Niels Frederiksens taktiske dispositioner hen mod at Morten Frendrup spiller pladsen, for på den måde at åbne muligheden for at sammensætte de to 8ere anderledes.

For med både Cappis, Slimane, Greve og Divkovic i truppen råder cheftræner Frederiksen over andre mere kreative elementer til de øvrige roller på midtbanen.

Kunne Niels Frederiksen finde på at gå over til en 3-4-3 vil det ikke gøre situationen bedre for Børkeeiet, som her vil blive presset frem i en langt mere dynamisk rolle end som dyb 6er. En rolle hvor det er nemt at kunne forestille sig nordmanden mangle den dynamik og adræthed en opstilling med blot to centrale midtbanespillere ville kræve.

Spilletid?

In mente skal vi have Tobias Børkeeiets alder, og det faktum, at ingen fodboldspillere udvikler sig ved at sidde på bænken. Nordmandens alder og ikke mindst prislap kræver spilletid.

Spørgsmålet er bare hvor? For fremtiden i Brøndby kan givetvis i den nuværende situation risikere ikke at byde på megen spilletid andet end håndfulde af minutter sidst i kampene.

Skal Brøndby give op på Børkeeiet, sælge ham og tage tabet? Eller er vejen frem en udlejning, udvikling og en genkomst i Brøndby?

 

Giv din mening til kende i kommentarfeltet herunder.

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Hvad med positionen som central stopper (Maxsø's plads)? Der kan også komme
  et salg af Frendrup.

 • Dolling
 • Dolling   19. november 2021   

 • Generelt er jeg fortaler for udlejning, så folk kan få en frisk start og lidt nye øjne der kigger på dem. Måske blomstrer de op og er klar til at indgå i truppen igen på mere lige fod.
  Men, det skal helst være til/i en klub hvor spilleren skal bruges på samme plads som vi ville. Det vi så med JMG i Lyngby fungerer ikke.

  Når det så er sagt, så skal man selvfølgelig også se på salg hvis den rette mulighed byder sig. Hvad angør Tobias, så hvis f eks en norsk klub byder 4-5 mio synes jeg vi skal slå til. Men er prisen nede i 1-2,5 synes jet vi skal leje ham ud.

  Jeg kan godt se han visioner for spillet i for af de afleveringer der går gennem modstanderens kæder. Men der er for få af dem, og for lidt tempo i spillet generelt.
  Det håber jeg en udlejlning kan ændre på

 • Sinbad
 • Sinbad
  Betalende bruger
    19. november 2021   

 • Jeg ville gerne se TB lykkes i BIf, men jeg tror ikke det er realistisk at håbe på.
  Han mangler to ting som gør det svært: 1/ han mangler en tydelig spidskompetence 2/ han mangler fart eller presspil egenskaber, hvilket er nødvendigt for at spille i Brøndby anno 2021.

  Jeg tror at det mest fair over for TB, som jeg oplever som en fair og loyale spiller over Brøndby, er at give ham muligheden for at udvikle sig sig til en god spiller et andet sted. Der kommer masse af nye spændende spillere fra MC så jeg ser et salg som det bedste for ham.
  Om den bedste pris på TB opnås via en udlejning med option på køb eller hvordan. Det er jeg tryk ved at CV finde en god løsning på.

 • Mik
 • Mik   19. november 2021   

 • Tobias problem er ikke kun at andre sidder tungt på hans plads.

  Hans største problem er at han har formået at gribe chancerne der har været, præcis som Gammelby ikke kunne.

  Han er ganske enkelt ikke god nok efter min mening, kan godt se han vil det. Men er tung og langsom i sine vendinger, og virker til tider klodset i sit spil

  Har han først fået et gult kort i en kamp, så vil jeg sidde nervøs tilbage om han får kort nummer 2.

  Kan sagtens se han har noget og vil det, men for mig at se, er det bare ikke godt nok. Han er langsom i sine vendinger. Det med at leje har vi prøvet med andre og folk slår ikke igennem bagefter. Han bør sælges ligesom Gammelby og Pavlovic bør til vinter. Hvis nogen vil give en lille penge, som giver plads til de unge talenter der har noget men ikke fået de samme chancer som de 3 nævnte spillere, så er det for mig at se langt bedre

  TB har fået chancer ikke så mange som Gammelby, men i min verden er han et kæmpe fejlkøb, ligesom Gammelby desværre er, som jeg i øvrigt godt kan lide.
  1 enig · 1 god kommentar


 • Synes ikke TB skal omskoles til midterforsvar. Så længe NF holder fast i den nuværende spillestil, så kan jeg ikke se der er plads til TB i truppen- og han bør sælges. Jeg ser TB som 6'er, på et hold der spiller mere boldbesiddende fodbold.

  Så forsætter NF med nuværende spillestil. Så må han sælges.

  Jeg ser dog en åbning med hensyn til Uhres og Maxsøs situation. Vores meget direkte spil er skræddersyet til Uhre. 3mands forsvar skræddersyet til Maxsø..
  Sælges de to mener jeg, at man burde ændre formation til eks 4-2-3-1. Den formation vil i mine øjne gavne en lang række spillere: Greve, Pavlovic, Børkeeiet, Singh og til dels Divkovic ( ved ikke om jeg har glemt nogle kant typer).
  2 enige

 • K-man
 • K-man   19. november 2021   

 • Ligesom CV er jeg meget imod en dur ikke/smid væk strategi. Specielt på en så stor investering, men jeg synes grænsen er nået nu. TB har lange udsigter til spilletid og skal han have en chance for at lykkes, skal han have kontinuerlig spilletid, hvilket trænerne ikke er klar til at give ham.

  Enig med Pedersbæk i at yderstopperen er et no go. Han kunne måske fungere som midterstopper i 3-back kæden, men siden man overhovedet ikke har prøvet ham af i sådan en rolle, må trænerne ikke vurdere at han har evnerne til det.

  Han kunne måske også gøre det godt på 6'eren, som han blev indkøbt til. Men så længe vi kun har 3 på midtbanen tror jeg slet ikke på at han kan lykkes. Med en midtbane på 3, skal man mere rundt på banen og være hurtigere ifht. hvis man har 4 på midtbanen og skulle vi skifte til 4 på midten tvivler jeg på at han alligevel vil lykkes pga. hans manglende tempo.

  Det vil være bedst for alle parter at rive plasteret helt af nu og lade ham gå velvidende det kommer til at give et mindre tab. Han har ca. en værdi på 5m så alt hvad vi kan få for ham vil mindske tabet. De næste 2,5 år vil vi ca. ha en lønomk. på 4,5m til ham alligevel

  Jeg synes ikke det vil give mening at udleje ham i håbet om at han kan enten hæve sit niveau eller stige i værdi. Det vil bare trække pinen ud som vi også har set med JMG.

  Regnskabsmæssigt er der nu plads til at få TB og JMG sendt videre og realisere det tab der følger med. Det kan godt være at vi kommer til at afskrive 5-7m på dem nu her, men hvis vi kan sende dem videre uden lønkompensation, vil det give lønbesparelse de kommende år svarende til de ekstra afskrivnger nu her. Men endnu mere vigtigt kan det give plads til at få nye spillere ind der både vil kunne hæve det spillemæssige niveau, men også kunne give en værdiforædling, man aldrig kunne opnå på TB og JMG.
  2 enige · 1 god kommentar
   
  • Mik
  • Mik   19. november 2021   

  • @K-man engang imellem må man også bare erkende og sige, det gik ikke.

   Brøndby gør ikke kun sig selv en tjeneste, men på sigt også en spiller.

 • Gummer
 • Gummer
  Betalende bruger
    19. november 2021   

 • Jeg er meget splittet i denne diskussion at TB.
  Da han kom til klubben, havde jeg store forventninger og syntes han i mange facetter af spillet var spændende. Dog tror jeg at hans mangel af fart, bliver en bremseklods for hans fortsatte fremtid i BIF.
  Jeg kan på nuværende tidspunkt ikke se hvor han skulle få spilletid, samt hvor han skulle kunne gøre en forskel.
  Den eneste mulige plads der er tilbage i mit hovede, er den centrale midtstopper når Maxsø er væk - men er han det bedste alternativ til denne?


 • Relevant debat, selvom jeg ikke mener der er så hulens meget at debattere. Jeg mindes ikke at have set noget fra Børkeeiet som bare én gang fik mig til at tænke, at her er en spiller som med sit talent og spillemæssige niveau hører naturligt hjemme i BIF. Efter min mening er det kun ganske få hold i superligaen, hvor han med sikkerhed ville blive fast mand. 100% Gammelby case om igen. Trist.
  1 enig · 1 god kommentar

 • labech
 • labech   19. november 2021   

 • Nogle gange når jeg evaluerer medarbejdere, stiller jeg mig dette spørgsmål: Hvis ikke personen allerede var ansat, ville jeg så ansætte præcis denne person til den rolle?

  Det samme kunne man gøre med TB. Med den viden man har om ham: Ville man købe ham idag?

  (Nej, det ville man jo nok ikke).
  3 enige · 2 god kommentar
   
  • Saesonkort
  • Saesonkort
   Betalende bruger
   Top kommentator
   Top enige
     19. november 2021   

  • @labech, spot-on perspektivering! Hele rekrutteringen af Børkeeiet har været en katastrofe. Ebbe Sand valgte at hive ham op af hatten, da presset for forstærkninger var enormt, efter forsøget på at spise klubbens interessenter af med den totalt ukendte U19-spiller Singh fra et ungdomshold i Canada.

   Det eneste vi IKKE manglede på daværende tidspunkt var en midtbanespiller og alligevel købte Sand Børkeeiet. Tænk om det havde været en lejeaftale med option?

 • Mærsk
 • Mærsk
  Betalende bruger
    19. november 2021   

 • Puha, hvad skal man sige efterhånden... Manden har set god ud i sekvenser, rolig på bolden, god pasningsfod, fin duelstyrke, men men men... manden skal enten slå vores bedste spillere af (maxsø/rado) eller blive bedre på en anden position. Jeg ser ikke nogen af delene ske hvorfor det peger på et farvel til TB. Specielt med Rados forlængelse taget i betragtning. Om det så er på lån eller salg, det ved jeg sku ikke helt. Som en anden bruger erfarer, kan man få 3-5 mio for ham og så spare hans løn des resterende kanp 3 år, så tror jeg man skal skippe ham afsted.
  Men det er nemt at sige fra mandagstræner positionen
   
  • Mik
  • Mik   19. november 2021   

  • @Mærsk du glemmer en vigtig detalje med alt det ros

   En snegl på bolden og til at vende rundt, det alene gør han taber for mange bolde.

   Synes på ingen måder han er duel stærk som Rado og Frendrup er.

   Han laver mange kluntet frispark -,netop af den grund og han er langsom i boldomgang og vendinger særligt


 • mp80
 • mp80   19. november 2021   

 • Synes det er problematisk at kassere en spiller, når han er stærkest på en bestemt position, som den pågældende spiller ikke får spilletid på. Børkeeit er et stort talent og tror det vil være en fejl at sælge ham, så hellere lej ham ud en sæson og se om man har plads i truppen der.
  3 enige
   
  • Mik
  • Mik   19. november 2021   

  • @mp80 han har fået spille tid på pladsen dog ikke så mange samt spillet reserve holdet den pladsen uden været særlig god.

   Sælg få kroner for ham han kommer ikke til at få succes i Brøndby

   Han er alt for langsom i sine bevægelser desværre
   
  • Mik
  • Mik   19. november 2021   

  • @mp80 kan ikke rette i min tekst til dig.

   Han har fået chancen samt er han i min verden alt for tung i sine vendinger bedre få lidt kroner ind.

   End leje og betale måske endda stadigvæk noget af lønnen.

   Synes han pånær et par kampe har vist sig ikke at være fremtiden heller ikke som 6er
   
  • @olfmp80 Børkeeiet = et stort talent?? I forhold til hvad? Superligaen? Tippeligaen? Fuld respekt for den kæmpe jahat du har på. Men helt ærlig come on, der er jo en grund til at han ikke spiller kampe for os. Vi er efterhånden mange som kan se, at han ikke er det talent vi håbede han var. Kluntet, langsom og uden spidskompetencer whatsoever. Lad ham nu komme videre med sin karriere på et lavere niveau.
   1 enig · 1 god kommentar

 • Towerfalcon
 • Towerfalcon
  Betalende bruger
    19. november 2021   

 • Jeg syntes stadig der er potentiale i TB, men det er meget svært for ham da han sjældent får chancen på hans bedste position, i flere kampe ad gangen. Dvs. på den defensive midtbane, og i mere end en kamp her og der. I hans alder har han brug for en masse kampe og kontiniuet. Men det er bare ikke muligt hos os da vi har Frendrup og Rado som er klart bedre .

  Så det er lidt ærgeligt da jeg tror han har mere i sig, spørgsmålet er om han bliver hængende indtil måske Frendrup er skudt afsted, eller skibbes væk inden.

 • Sunderland
 • Sunderland
  Top debattør
    20. november 2021   

 • Ja. Han har en fremtid. Børkeeit er defensiv midtbane spiller og her er han fremragende. Men de kræver tillid fra Niels Frederiksen af. Midterforsvarer er han vel ikke meget bedre en KT, hvilket betyder lavt niveau. Men på midtbanen sammen med Frendrup, Slimane, Mensah og Riveros, så har han en fremtid. Han er trods alt kun 22 år :-)

 • Mik
 • Mik   20. november 2021   

 • Forstår ikke alle skriver om han ingen chancer har fået og bruger ord som:

  Kæmpe talent, fremragende mm. Ud fra hvilke kriterier bygger I det på?

  Er det for hans kampe på reserve eller første holdet eller tidligere meritter i landsholds regi? Hvor netop i yngre år at hans fysik har været en fordel, men nu når man er kommet i de voksne og bedste rækker, er det ikke længere nok.

  Kan godt se han har noget, men at skrive ham med så mange flotte ord synes jeg er meget overdrevet.

  Var han så god som nogen skriver herinde, så skulle han have slået dem alle af, det er ikke tilfældet fordi han selvfølge ikke har deres niveau.

  Han er meget tung i sine bevægelser og kluntet i sine bevægelser det går ikke når det på så højt plan.

  Jeg tror ikke på han vil få succes og synes også han har fået muligheder uden at vise nok og så kan dey godt være det ikke har været så meget på hans bedste position (har spillet også der) men andre steder.

  Hvor han er faldet helt igennem med dumme fejl
  1 enig · 1 god kommentar
   
  • @Mik Meget enig. Jeg ved godt man driver en fodboldforretning, men Børke bør få lov til at skifte (uden et stort transferbeløb) til en lavere rangerende klub, hvor han spiller hver gang og får den tillid han ikke får hos os. Det er ikke ham som har fejlet, for ingen er jo forpligtet udover deres evner.
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER