Mikkel Thygesen
Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

Er det bedre at blive nr. 7? Panelet svarer klart.

 
Nanna Møller Karlsen er blevet spurgt af Kasper fra FCK-mediet ‘Kvart i bold’: om det ikke er bedre for Brøndby at blive nr. 7? I Brøndbylyd-panelet stiller hun spørgsmålet videre til redaktionschef Henrik Madsen, sæsonkortholder Søren Struve og tidligere Brøndby-anfører Mikkel Thygesen.

  • Mikkel Thygesen
  • Per Bang
   10. marts 2023 - Klokken 17:57
 • Per Bang
 • Per Bang
  10. marts 2023 - Klokken 17:57

Der er mange, der har holdninger til, at Superligaen er delt op i et grundspil og et slutspil. Er en syvende plads egentlig mere ønskværdig, da den sikre en play-off kamp og potentiel adgang til en europæisk turnering?

 

Nanna fortæller bl.a. i BrøndbyLyd, at Viborg er gået i stå pointmæssigt, og at Brøndby selvfølgelig skal gå efter tredjepladsen. BT’s Henrik Madsen bemærker, at det er et af hans yndlingsemner. 

- Det er faktisk mit yndlingsemne. Jeg er allerede fremme ved næste sæson. Vi kan lige så godt bygge op fra bunden af Mesterskabsspillet som fra toppen af Nedrykningsspillet. Så selvfølgelig skal vi gå efter at komme med. 

 

Søren Struve, der hver anden uge huserer i Svinget, er ikke meget for Henriks filosoferen over, hvor det er bedst at bygge holdet op. Han er lidt mere kontant. 

- Jeg er slet slet ikke der. Det er fodbold det her. Det er professionel fodbold. Det handler kun om at vinde. Det handler ikke om, at man lige kan indstille spillerne på, at måske er en syvende plads fin. Sådan foregår det ikke. Det er topprofessionelle fodboldspillere i Danmark. De spiller kun for at vinde. Vi skal gå efter at vinde, alle de kampe vi overhovedet kan. Slut. 

Per Bang © All rights reserved

Søren mener, at man kan bygge holdet op, når sæsonen er slut. Efter fansene i studiet har sagt deres del, mærker man, de skæver over til Mikkel Thygesen. Hvordan ser den tidligere professionelle fodboldspiller og nuværende UEFA A-licens-træner på dilemmaet? 

 

- Stort set næsten samtlige superligaklubber skal gå efter at vinde deres kampe. Man skal stile efter at komme så højt op i tabellen, man kan komme. Det er jeg sikker på, Brøndby gør. Ud over det sportslige betyder en bedre placering flere placeringspenge, Tv-penge, kampindtægter og bedre kamptidspunkter. 

 

Panelet fortsætter med at diskutere søndagens ‘grand final’ mod Silkeborg. Giv det et lyt

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • mp80
 • mp80   10. marts 2023   

 • Det vil være en falliterklæring, at gå efter en 7. plads, selvom den kan give adgang til Europa. Holdet er godt nok til top3, det er så op til JS og spillerne at vise det på banen.
   
  • Gizmo
  • Gizmo   10. marts 2023   

  • @mp80
   At gå efter det, er også lige at stramme den.
   Men ender vi der, så er der langt større chancer for Europa som jeg ser det.

   Det vil være attraktiv for spillere at kunne vise sig frem for større klubber, og et evt. gruppespil kæmpe gevinst for klubben.
   2 enige · 1 god kommentar

  Se 1 flere kommentarer

 • Den Europa playoff kamp er en skandale, som i værste fald kan gøre det fordelagtigt at tabe en kamp.
  kommer Brøndby i top 6, men er +10 point efter nummer 3, så ville jeg foretrække at misse top 6. Det betyder mere for mig, at Brøndby spiller i Europa end vi bliver nummer 4,5 eller 6

 • Jensen
 • Jensen
  Betalende bruger
    10. marts 2023   

 • Jeg er med på, at der er store penge på spil, i form af europæiske kampe og tv-penge.
  Men Struves kommentar om, at vi skal vinde hver eneste kamp, for en hver pris, er en forældet holdning, i min verden.
  Jeg mener vi skal gære meget for at nå top 6. For så er de største tv-penge sikret. Men når de næste 2 kampe er afgjort, så mener jeg, at mam bør fokusere 100% på næste sæson. Selv hvis vi ender i ‘nedrykningsspillet’, så bør nedrykning aldrig blive et issue.
  Jeg mene i stedet, at Jesper Sørensen skal bruge det næste halve år, på at træne spillestil og spilmønstre. Det bliver 10 perfekte træningskampe. For sommerpausen er så kort, at det ikke er meget de kan nå at lave dér.

  Man ser det også i Formel 1, hvor hold giver køb på én sæson, for at kunne udvikle bilen til næste sæson.

  Giver vi ALT vi har i denne sæson, bliver vi måske nr. 4.
  Men så er vi ikke meget bedre stillet til næste år. Og så risikerer vi at ende med en 3-4 plads igen.
  Men kan vi leve med en 6. plads i år, tror jeg vi har spillermateriale til at gå efter guldet allerede næste år. Og dét tror jeg er en bedre økonomisk case, end to 4. pladser.
  2 enige · 2 god kommentar
   
  • LJS
  • LJS
   Betalende bruger
     11. marts 2023   

  • @Jensen
   Spot on. Er helt enig.
   Vel skrevet.
   
  • @Jensen
   Den tankegang forstår jeg ikke. Kan vi ikke gå efter at vinde kampene, samtidig med at vi træner spilmønstre og udvikler holdet?

   Skal vi spille 10 kampe i mesterskabsspillet, inkl mod PSE, og betragte dem som træningskampe, dvs være helt ligeglade med resultatet?

   Hvis ikke vi kommer i Europa næste sæson, så kommer vi ikke til at udnytte f.eks. Wass' internationale erfaring før tidligst sommeren 24, hvor han kun har et år tilbage. Det ville jeg synes var ærgerligt. Lidt tilsvarende med Ohi. Og hvor længe bliver Vallys her f.eks.

   Vi har også købt spillere for 30 mio i vintervinduet, og oven i det for over 50 mio i sommers. De fine spillere skal altså ikke bruges til at spille kampe hvor resultatet ikke betyder noget, efter min mening. Vi har bygget holdet op til at præstere fra nu af. Det er simpelthen spild ikke at prøve at udnytte det.

   Vi er 9 point efter Viborg og PSE. Viborg møder FCN i denne runde, og ser ud til at være gået lidt i stå. Jeg tror altså godt vi kan nå den 3.plads. Det ville være helt vanvittigt ikke at gå efter det, med den økonomiske satsning vi har foretaget i holdet.
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 4 flere kommentarer
   
  • Solz
  • Solz   11. marts 2023   

  • @Jensen JS skal simpelthen have spillertruppen til at levere, såvel nu som fremadrettet, hvilket jeg synes må være et fair krav at stille! Vi har en stærk og dyr trup, hvor der ganske vist er mange nye, mens vi spiller et anderledes system, men sådan vil det jo være ofte i en liga som den danske.

   Vi skal passe på vi ikke luller os selv i søvn, så det bliver acceptabelt at have sæsoner, hvor vi ender på 5-6 pladsen. Vi har i øvrigt ikke råd til alle disse mellemsæsoner.
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer

---
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder