NYHED

FCM-dødbold og træværket sænkede Brøndby i topkamp

FC Midtjylland scorede på en dødbold og vandt 1-0 over Brøndby i topkampen, hvor midtjyderne overtog førstepladsen.

• Nanna Møller Karlsen
      5. april 2021 - Klokken 19:57

Brøndby IF indledte mandag aften Mesterskabsspillet i Superligaen med en udekamp mod FC Midtjylland. Brøndby stillede til start som forventet, da Peter Bjur var blevet sin skade kvit og klar til at starte.

Men det skulle blive en svær første halvleg for Brøndby. Hjemmeholdet havde tydeligvis læst på lektien fra de to tidligere indbyrdes opgør. De overlod meget mere initiativ til Brøndby.

Samtidig kender vi FCM’s styrke på standardsituationer og den viste de efter knap tyve minutters spil. Brøndby var ellers kommet fint ud til kampen og spillede friskt til, men et boldtab af Kevin Mensah gav FCM mulighed for et indlæg fra venstre. Det blev smækket over ved bagerste stolpe, hvor Erik Sviacthenko headede på tværs til Sory Kaba, der let og uforstyrret kunne sende bolden over stregen.

Få minutter senere fik Mikael Uhre en gylden mulighed for at bringe balance i regnskabet, da han blev sendt afsted i dybden. Han valgte at gå selv, men Jonas Lössl kom flot ud af sit mål og reddede. Uhre kunne også have spillet Jesper Lindstrøm på tværs, men han er vel ikke topscorer for ingenting.

Resten af halvlegen blev en ørkenvandring for Brøndby. FCM var komfortable og stod relativt dybt, men gik højt i presset i udvalgte sekvenser, hvor de forsøgte at fremtvinge fejl i Brøndby-opspillet.

Brøndby havde svært ved at løse det på trods af at Anthony Jung lagde sig op på den centrale midtbane i opbygningsspillet. Hjemmeholdet var i kontrol og havde endda en kæmpe chance til Gustav Isaksen, men måtte nøjes med 1-0 ved pausen.

Det første kvarter af anden halvleg gik uden nævneværdige chancer. Brøndby havde optræk til meget fint, men de sidste individuelle aktioner manglede den sidste finesse i dag. Lindstrøm driblede på et tidspunkt fire FCM-spillere, men så løb det ud i sandet.

Efter en times spil skiftede Brøndby til 4-3-3 og satte samtidig Andrija Pavlovic og Anis Slimane på banen på bekostning af Peter Bjur og Morten Frendrup.

Brøndby pressede på for en udligning og FCM stod dybt og havde ikke ret meget spil. Men Uhre var uskarp - for anden gang i Herning i denne sæson. Da han fik chancen, hakkede han den på undersiden af overliggeren i stedet for i nettet. Sigurd Rosted fik en kæmpe mulighed for at udligne i kampens sidste minut, men også her var heldet med hjemmeholdet, da overliggeren igen tog fra.

Og det var forskellen denne mandag aften. Med sejren på 1-0 går FCM forbi Brøndby i tabellen og fører nu Superligaen.

Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.

• Kan simpelthen ikke klare det klamme held fcm har
    7 enige · 1 god kommentar

• Betalende bruger
      5. april 2021

• Kampen viser præcis hvorfor brøndby ikke har kinamands chance for at vinde et mesterskab .....uhre skal bruge 28 chancer for at score et mål, lindstrøm bliver bare dårligere og dårligere og hedlund ...var han med ??
    2 enige

• @NewY KEP, er det dig?
      1 enig · 2 god kommentar

Se 5 flere kommentarer

• Vi skaber vel egentlig det man kan forvente.

De er virkelig svære at slå, men omvendt ser jeg dem heller ikke rydde bordet. Kan vi slå tilbage i de næste kampe kan alt ske.
    5 enige

---

• Man kan jo næsten ikke være i sig selv. 3 kæmpe chancer, to på træværket. De har en enkelt chance hvor de rent faktisk får afslutning på, deres mål, i hele kampen. Og det er på en dødbold.
    I 2.halvleg har de ikke en eneste chance.

Jeg synes vores 2.halvleg var godt spillet, vi gjorde hvad vi kunne. FCM var ekstremt dygtige til st dræbe kampen totalt med spilstop og indkast.

Jeg tror dog stadig vi har en god chance i de næste kampe, hvis vi spiller sådan her.
    6 enige · 2 god kommentar

• Kapper
    • Kapper   5. april 2021

• @Christian Brøndbyman spiller vi sådan i de næste 9 kampe, så taber vi mindst 4 eller 5.

• @Christian Brøndbyman
      Vi har tre store chancer i kampen og FCM har en halv chance (her skal Maxsø, Uhre og Marvin alle gøre det bedre). Men det var det samme billede i de to andre kampe mod FCM.

Det er utroligt vi er så effektive mod alle andre hold i suppen, men mod FCM brænder vi alt for mange chancer. Hvis det så i det mindste var deres målmand der gjorde det fantastisk var det noget andet, men det er bare den ene dårlige afslutning efter den anden. At vi afslutter så dårligt må betyde, at vi er nervøse eller sat dårligt op og det ligner mere og mere at vi, og særligt NF, har et kompleks mod FCM.
      2 enige · 2 god kommentar

Se 3 flere kommentarer

• Det mest skuffende er at FCM selv med en ganske ordinær indsats kan vinde over os. Jeg havde fornemmelsen af at FCM sagtens kunne ha ydet mere hvis de skulle. Det var bare ikke nødvendigt mod os i dag. Hvor var vores optimisme og selvtillid i dag? Du kan bare ikke forvente at en bænket nordmand kan ramme målet fra 4 meters afstand til allersidst i kampen.
    2 enige

• @Kristianbs man man kan sagtens forvente at uhre kan score fra straffesparkspletten
      1 enig

• Kapper

• Dårlig taktik, både før og undervejs i kampen. Vi var læst fra start.
    Nogen bør fortælle Niels at det er nu de store drenge, der vil vi være læst fra første sekund, hvis vi gør som vi har gjort inde seneste mange kampe.. vi bør have startet i en 4-3-3, for at tvinge fcm ud af positionerne.

Nuvel mon ikke vi ser ind i 3-4 nederlag her i slutspillet, hvis ikke Niels snart vågner op. 14dages pause spildt på ingenting. Vi havde ikke et eneste våben mod fcm, intet.
    2 enige · 1 god kommentar

---

• Philip
  • Philip
    Top gode
    Top enige

• Jeg tror Uhre skylder en sodavand til hele truppen. Herudover spiller Mensah og Hjortur deres dårligste kamp i 2021. Men igen en fin kamp hvor vi var bedst, men hvorfor vi altid er uskarpe mod FCM er mig en gåde.
    3 enige · 3 god kommentar

• @Philip hvis uhre scorer på hans chancer så vinder vi også, men det gør han ikke
      1 enig

• Kapper

• @Philip skidt at Niels ikke tør skifte HH og Mensah ud. I hvertfald Bruus havde kunne true med farten, mens Mensah driblede rundt om Nabil nede på egen banehalvdel, ja måske udemærket men der kom nul og nix ud af samtlige situationer hvor Mensah måtte satse i opspillet på egen banehalvdel.

• fabi
    • fabi   5. april 2021

• @Philip - eller også skulle vi bruge lidt mere krudt på vores dødbolde, da det i tætte kampe tit og ofte er kampafgørende.
      1 enig · 1 god kommentar

• Jensen
    • Jensen
      Betalende bruger

• @Philip - Mener du ærligt, at HH spillede sin dårligste kampe år? Så har jeg set en forkert kamp. Han havde én stor fejl, men ellers synes jeg han var outstanding.

• @Philip Jeg syndes at Mensah og Hjortur fick lavet nogle gode driblingar og taklingar

• mp80
  • mp80   5. april 2021

• Ærgerligt det ikke lykkes at få point med fra kampen, det havde været fortjent. Et dumt frispark endte med at koste dyrt, samtidig med Uhre koster oppe foran i dag. Jeg forstår dog godt han tager chancen kort efter FCM kom foran, selvom han burde have spillet bolden i situationen.

FCM har bare gang på gang marginalerne på deres side.

• Solz
  • Solz   5. april 2021

• Vi er i godt nok ikke heldige i kampene imod FCM. Det føles meget tungt lige nu, men det er vel ret beset en meget lige kamp, hvor vi ikke har skarpheden. Jeg synes ikke det var en specielt god kamp. Generelt var de fleste ikke gode venner med bolden, og især Bjur og Mensah faldt igennem i dag, og Uhre skulle jo have scoret et eller to mål, men det har han så gjort så mange andre gange. Skuffende nederlag, men endnu engang også midt i det hele lidt opløftende, at vi selv på de dage, hvor vi ikke spiller godt alligevel ligeså godt kunne have scoret 2-3 mål.

---

• Desværre spiller vi slet ikke som et mesterhold i dag, og hvad jeg mener er vi er slet ikke oppe på dupperne, vi virker sløve og der bliver et hav af uprovokeret fejl, at vi så får 3 giga chancer er vel okay på sådan en dag, dog vil jeg gerne se noget mere vilje til næste kamp, hvis vi kunne vise det vi viser ved alle derby's ville vi være mester uden tvivl

• MicFys
  • MicFys

• Står Schwabe og tvivler et splitsekund og får ikke fistet bolden væk med hånden inden Kabar pander den i mål? Han kan se bolden hele vejen.

• @MicFys
      Jeg synes det virker som om Schwäbe generelt ikke har et mindset med at komme væk fra sin streg og blande sig på dødbolde. Jeg tror FCM ganske bevidst lagde deres dødbolde på en måde, hvor de udnytter hans manglende tilstedeværelse i feltet. Jeg ved ikke om han kunne have gjort noget ved målet, men jeg synes heller ikke han prøver nok.
      1 enig

• Surt idag. Vi kunne godt have fået noget med.

Træls med Uhre er både involveret i FCMs mål og brænder sine chancer mod storholdene.

---

• Jensen
  • Jensen

• Hvordan kom vores gode resultater sidste sæson og hvordan er vi kommet så højt i tabellen i år? Ved en stærk defensiv.
    Idag møder vi en vanvittig stærk defensiv. Uhre og Hedlund er lukket helt ned idag.
    Og når vi så rammer 2 på overlæggeren, er det svært at score. Når man ikke scorer, kan man ikke vinde.

Læg dertil, at flere spillere slet ikke rammer dagen. Jobbe er jo helt håbløs idag...
    1 enig

• Kuffe
  • Kuffe   5. april 2021

• Er godt nok skuffet.

Fcm spiller ikke som et mesterhold nej, men det gør vi godt nok heller ikke !
    Kan ikke følge folk der mener HH skulle være pillet ud, han stod rigtig godt i defensiven i dag.

At Mensah spiller en fin kamp, viser kun hvorfor han ikke er god nok til et tophold. Han laver 3 kæmpe fejl i første halvleg, hvor det ene føre til et mål til Fcm.

Har sagt det før og siger det igen... Vi bliver ikke mestre så længe målene primært skal komme fra Uhre, han spiller med hovedet under armen i dag, og har faktisk gjort det i alle 3 kampe mod Fcm denne sæson.
    Han har simpelthen ikke køligheden til at spille de store kampe
    Er i øvrigt ham der slipper Svia ved hjørnesparket.

Men alt i alt ikke en dårligt spillet kamp, vi var der bare ikke det det gjaldt. De næste 2 kampe er imod Agf og Fck, og hvis ikke vi finder skarpheden frem, kan vi risikere at superligaen er afgjort

• Barca
  • Barca   6. april 2021

• Er enig med Ville bliv vild!....hvordan kan FCM blive ved med at være så heldige mod os!?
    Mit ønske til næste sæson:
    1. At Retov får hjælp/sparring med de dødbolde....vi har hele sæsonen været notorisk ringe, både når vi/ modstanderen har frispark og hjørnespark!
    2. At vi får en angriber, der kan noget andet end Uhre/Hedlund, en der scorer på de der 100 % chancer.....

---

• I virkeligheden en lettelse at vi taber i går, Ja det lyder måske absurd. Lad mig forklare: Nu ligger alt pres/forventning på FCM. Vi er nu, ifølge medierne ude af mesterskabet, det en lettelse. Spillerne kan nu stille og rolig nyde 1.kamp af gangen uden pres fra omverdenen. Gårsdagens nederlag gør det meget nemmere. På Søndag er FCK favoritter, det os en fordel for os. Ikke altid skidt at tabe :-)