Foto: Teis Markfoged ©
NYHED

FCM opfordrer fans: Boykot Brøndby Stadion - Brøndby IF vil sikre at de skyldige for busangreb straffes

 
FCM-fans oplevede kast med sten mod en fanbus og personer ved seneste kamp på Brøndby Stadion. Det har nu fået FCM til at opfordre sine fans til at boykotte Brøndby Stadion.

  • Nanna Møller Karlsen
   9. september 2021 - Klokken 19:11
 • Nanna Møller Karlsen
 • Nanna Møller Karlsen
  9. september 2021 - Klokken 19:11

Fans af FC Midtjylland havde ved seneste Superliga-kamp på Brøndby Stadion en meget ubehagelig oplevelse, da de blev ofre for kasteskyts i form af sten, hvilket også kostede en rude i en af fanbusserne. Det har nu fået FCM til at reagere og klubben opfordrer sine fans til at boykotte fremtidige kampe på Brøndby Stadion. Det skriver B.T.

- Som vi ser det, handler det både om nogle få personers uansvarlige opførsel, men det handler i vores øjne også om, at Brøndby IF ikke på et overordnet plan gør nok for at passe på vores tilrejsende fans. Vi har været igennem en lang periode uden tilskuere på stadion. Den periode har understreget for os alle, hvor vigtige fans er for både spillerne på banen, tv-seerne, hele Superliga-brandet og selvfølgelig også klubbernes økonomi. Coronapandemien har lært os mange nye begreber og tiltag i samfundet, skriver klubben til sine fans ifølge avisen.

I Brøndby ærgrer man sig over udviklingen, men arbejder hårdt på at finde de skyldige, så de kan blive straffet. Det skriver kommunikationschef Christian Schultz i en sms til Ekstra Bladet.

- Efter kampen i forrige uge har vi været i dialog med FC Midtjylland og foreslået, at der holdes et møde på ledelsesplan mellem parterne for at finde en løsning på udfordringerne. I dag har de så opfordret deres fans til at blive væk fra Brøndby Stadion, og det beklager vi naturligvis meget, skriver han til avisen.

- De skyldige skal straffes, og vi har et aktivt samarbejde med politiet for at finde frem til dem og sikre, at det sker.

Han fortæller videre til Ekstra Bladet at Brøndby IF er i dialog med politi og fanmiljø for at sikre at sådanne episoder ikke sker i fremtiden.

 

Deltag i diskussionen


Du skal være logget ind, for at kunne kommentere.


 • Mhansen
 • Mhansen   9. september 2021   

 • Skulle de ikke lige ta' og feje for egen dør, før de råber op. Jeg vil påstå, at idioter pr. klub-tallet er mindst lige så højt for Herning som BIF og FC for den sags skyld. Hvor mange dage er der gået, siden midtjyder forsøgte at overfalde SIF på deres hjemmebane?
  3 enige · 1 god kommentar

 • Boykot også deres stadion. ingen away biffer til MCH
   
  • sirtrip
  • sirtrip
   Betalende bruger
     9. september 2021   

  • @BIF_Sherra jeg holder ellers meget af når vi laver deres stadion om til vores.
   3 enige

 • Så er de begyndt at tude på heden . så lad dog jeres 20 fans blive hjemme!

 • Philip
 • Philip
  Betalende bruger
  Top debattør
  Top kommentator
  Top gode
  Top enige
    9. september 2021   

 • Det er naturligvis skidt, at der bliver kastet med sten mod busserne, men det sker altså overalt, også i Herning, Odense, Aarhus og København. Det er ikke et problem klubben kan løse - det er uden for stadion, så det er vel politiets opgave.

  Derudover undre jeg mig lidt over, at de vil til, at boykotte Brøndby stadion. Har de ikke altid haft boykottet Brøndby stadion? Der plejer vel maks at komme 100 FCM medløberfans.

  Økonomisk får det ingen betydning for os, at de ikke kommer så kan vi selv bruge det afsnit. Det må være en win win win :)
  4 enige · 3 god kommentar


 • sirtrip
 • sirtrip
  Betalende bruger
    9. september 2021   

 • Nu synes jeg ikke de skal kaste med sten når de selv bor i en gylletank men de er vel trætte af at høre om at de ikke kunne finde ud af sælge cajuste og at de mistede 1. Pladsen til pse så de prøver det sædvanlige gyllespredning for at flytte fokus fra dem selv……

 • deebee
 • deebee   9. september 2021   

 • Kan huske jeg engang var nede og se Brøndby spille i Horsens hvor jeg fik kastet en mønt i hovedet, men det er åbenbart kun Brøndby som har voldelige fans. Tænker også mange andre Brøndby fans har oplevet noget lignende?

 • sirtrip
 • sirtrip
  Betalende bruger
    9. september 2021   

 • Og så lige en tilføjelse og et spørgsmål …. Hold nu kæft hvor jeg hader når “fans” ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt.
  Jeg synes der igennem efterhånden en del år har været masser udmeldinger fra klubben angående utilpassede “Fans” omhandlende samarbejde med politiet fangrupper osv for at finde frem til og give synderne karantæne og/eller bøder men jeg mindes ikke jeg nogensinde har hørt om det har båret frugt er jeg den eneste der har det på den måde?
  8 enige · 2 god kommentar


 • Nej, man gider absolut ikke høre på FCMs fans - heller ikke denne gang. Bliv gerne væk fra Brøndby for min skyld. Og ja, de andre klubber har også brådne kar.

  Men kan de amøber der kaster med brosten efter andre mennesker ikke snart få styr på deres selvkontrol? Der var også problemer til FCN-kampen, hvor udefansene måtte vente over en time med at tage hjem fra stadion pga problemer med vores fans.
  Hvis der er nogle gerne vil slås, fint, så aftal det med nogle andre, tag ud i en skov og slå hinanden til lirekassemænd. Bare I holder andre udenfor.
  9 enige
   
  • @Christian Brøndbyman Meget enig.

   Og lad mig lige knytte en yderligere kommentar til de problemer ved FCN-kampen... Seriøst, hvad fanden..?! FCN! Det er jo ikke andet end børn og familier. Der skal en særlig amøbementalitet eller mindreværdskompleks til, for at man skal spille op til FCN's fans. Det er pinligt ud over alle grænser

   FCM's fans kan svare igen. De har en hård kerne ligesom de andre store klubber. Derfor er det mindre overraskende, at de bliver udsat for aktioner. Aggressioner på tribunen mod hinanden er helt fint og skaber en fed og intens atmosfære. Det ser vi mange steder især på udebane. MEN enkelte tosser går for langt og kan tydeligvis ikke styre sig. De skal tage sig sammen eller tage ind at sidde. Håber politiet finder stenkasterne.
   2 enige · 1 god kommentar

  Se 2 flere kommentarer

 • dvs alle 30 fans
  1 god kommentar

 • mp80
 • mp80   9. september 2021   

 • FCM fans har selv tidligere ydet vold i forbindelse med kampe, fx mod Viborg. Her fik en betjent kastet en fyldt dåse i hovedet og måtte efterfølgende sys. Derudover har der været slåskampe mellem de to fan grupperinger.

  Dog skal det også siges at sådanne episoder med at kaste ting uanset hvad det er efter modstandere eller deres fans er fuldstændig uacceptabelt.
  3 enige


 • MicFys
 • MicFys
  Betalende bruger
    9. september 2021   

 • Der er som altid de få, der ødelægger det for flertallet af fans. Og når stenkast er foregået udenfor stadion, er det vel en opgave for politiet.
  Ellers skal udeholdenes fanbusser vel dækkes op af sikkerhedsfolk, indtil busserne er kommet ud af stadionområdet. Dernæst skal der være kørende eskorte, i tilfælde af stemkastere står og venter længere ude af byen??? ironi kan forekomme.

  Tidligere i Brøndby IF historie var der selvjustits i blandt fansene. Et moralkodeks der gjorde at man udpegede vedkommende stenkaster, lighter, pyro eller lignende, så sikkerhedsvagterne på stadion kunne komme og hente vedkommende ud af Stadion.
  Men det kræver selvfølgelig at vi fans er med på den.
  I Horsens til den fatale nedrykningskamp, forsøgte en 20-30 ungersvende at klatre over hegnet ind til et i forvejen overfyldt Brøndbyafsnit, her fik det store flertal af fans udenfor trukket dem tilbage, politiet blev tilkaldt og de friske ungersvende blev hentet ud igen.

  Jeg tænker at vi nok finder stenkastertyperne blandt dem, der stod og tog imod FCN spillerne inden sidste kamp om DM, hvor de i kor råbte bøsserne fra Nordsjælland. Uden klasse den opførsel. Her burde klubben nok have været mere synlig og fjernet dem, eller hvad?

  7 enige · 4 god kommentar

 • Hvor ville jeg dog gerne boykotte mine ture til heden for de virkelig ik bedre, men det går bare udover vores drenge..
  Men smider ikke en krone når jeg er der fremover - udover billet naturligvis.

 • Betalende bruger
    10. september 2021   

 • Det er en smadret rude hvor herre bevares, forstår ikke alt den vira for det.

  Jeg vil bare som modpol fortælle en historie om hvorfor vi virkelig er gennemsyret af had til fuckerne, og en episode den dag det skete.

  Vi hader ikke fuckerne pga det er en fusions klub, for det er vi selv.
  Vi hader ikke fuckerne pga de køber sig til et helt hold, det gjorde vi selv.
  Vi hadede ikke B1903 eller KB, men kunne absolut ikke lide dem.
  Den dag det blev til gennemsyret ondt had, var da de stod på stadion og sang om Vilfort's fammilie.

  Den dag ser jeg en meget flink, rolig, hjælpsom familiefar fra 2660, aflevere sine nøgler og pung til hans kone. Hun står med deres børn og græder og råber af ham, og holder fast i hans arm.
  Han fjerner hendes hånd, og går med alle os andre mod den anden ende, for i blindt raseri at jagte, hævne, smadre alt i hvide trøjer.

  Var det forkert af manden, det mener jeg ikke.
  For en hver person går amok vis nogen går over stregen mod dem man holder af og især ens fammile.

  Den mand er for mig indbegrebet af Brøndby mentalitet. For han holder så meget af klubben, at han reagerede fuldstændig modsat af sit normale jeg, og tilsidesatte alt også sin egen sikkerhed.
  Kun for at vise at vis man går så langt over stregen mod nogen fra Brøndby, så bliver du fucking straffet stol trygt på det.

  Sådan har det altid været, og sådan skal det altid være.

  Vold vil aldrig stoppe med at eksistere, så længe der er mennesker på denne jord, det er en del af menneskets natur. Hvad enten man vil det eller ej

  fc blod på skoen. Der er blodet kommet på skoen, fordi man ikke stopper med at sparke når det er dem.

  Med tanke på hvad handling der ligger bag den sang, og i alle sikkert synger med på den, virker det sådan lidt at brokke sig over en smadret rude.

  Ser det som drengestreger der nu skal blæses op i medierne


  1 enig
   
  • Mr.D
  • Mr.D   10. september 2021   

  • @Chefen Vilfort
   Kan være jeg misforstår dig, men hvis du mener sange på stadion berettiger til udøvelse af fysisk vold bør du tale med nogen. Fx Politiet i forhold strafferammer, selvtægt og manglende forståelse for nødværgeretten. Og så en psykolog eller anden voksen i forhold til dit moralske kompas.
   Ham faderen fra din historie er sørgelig og umoden. At gå fra sin familie for at hævne på tilfældige er et tegn på at man er en del af problemet og ikke ønsker at løse det.
   NB: Hvis jeg har misforstået din pointe, så beklager jeg.
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 3 flere kommentarer
   
  • @Chefen Vilfort hold da kæft du er en kæmpe idiot …..du løser simpelthen en provokerende sang med vold ….din intelligens er jo på niveau med en frø, og du har da virkelig misforstået på det groveste hvad det vil sige at være fan
   1 enig · 1 god kommentar

  Se 9 flere kommentarer

 • Skræmmende at læse nogle af kommentarerne til denne historie.
  Fcm-fyren har da ret! Vold og hærværk er aldrig i orden!
  Forstår ikke at folk vil forsvare de få voldspsykopater der igen og igen kompromiterer vores klub og vores sammenhold.
  Om de gør det samme andre stedet er da fuldstændig ligegyldigt - det bør ikke forekomme i Brøndby og det bør ikke være noget som Brøndbysupportere støtter op om eller bagatelliserer.
  De tosser er et kæmpe problem for klubben og for alle vi almindelige Brøndbysupporteres omdømme.
  8 enige · 3 god kommentar

 • Mr.D
 • Mr.D   10. september 2021   

 • Idioter der kaster med brosten bør blive hjemme i kravlegården indtil de er færdigbehandlet hos deres psykiater.
  2 enige · 1 god kommentar

 • Mr.D
 • Mr.D   10. september 2021   

 • Beskæmmende at så mange virke til at gå mere op i FCM reaktion end det faktum, at der igen er nogle meget få der igen gør deres bedste for at skade klubbens ry og rygte ved åndsvage handlinger, der sætter andres liv og helbred i fare. Har man ikke været i den forkerte ende af en kastet brosten, bør man være varsom med at negligere effekten.
  Personligt er jeg ligeglad med om FCM boykotter eller ej. Det er BIF fans på stadion, der gør min oplevelse god.
  Menneskeligt er jeg ked af at der er nogen der har fået en virkelig dårlig oplevelse.
  Som fan er jeg frustreret over at vores klub igen skal forbindes med idiotiske “fans”.
  Jeg kunne tænke mig en mere klar afstandtagen fra øvrige fans. Uden forbehold for at “de andre er også dumme”, “vi er ikke værre end dem”, “det er jo få der ødelægger det”. Alt sammen sikkert meget rigtigt, men det vel ikke laveste fællesnævner der skal definere vores standard?
  De her hooligans har alle venner og familie og får et eller andet sted noget ud af at gøre som de gør. Lad os tage utvetydigt og meget klar afstand til den slags. OGSÅ selvom det drejer sig om meget få og andre har gjort noget værre/lign.
  I en utopisk verden skulle det handle om den unikke stemning der er på stadion eller om Brøndby Tifos imponerende arbejde istedet for få idioters tåbelige handlinger :-/
  5 enige · 2 god kommentar

 • Sim
 • Sim   10. september 2021   

 • Blev der kastet brosten mod mig, var jeg også blevet væk. Just saying:)
  1 enig

 • Jensen
 • Jensen
  Betalende bruger
    10. september 2021   

 • Det er selvfølgelig fuldstændig uacceptabelt, at der findes nogle som kan finde på at kaste sten efter køretøjer på motorvejen.
  Men hvordan skal klubben kunne gøre noget ved det? Skulle de sikre alle broer fra Brøndby til Herning?

  Jeg kan godt forstå, at FCM og deres fans er sure. Men det kunne jo også have været drengestreger, eller en af de andre psykopater der kaster med sten på andre steder i DK og Sverige.
  Hvis FCM har bevis for at det vitterligt er en Brøndby-“fan”, bør de jo politianmelde ham/hende/den/dem.

  Var det sket på BIFs område, var det selvfølgelig klubbens fulde ansvar.
  Men jeg kan ikke se, hvordan man kan mene at Brøndby kan agere anderledes?
   
  • Mr.D
  • Mr.D   10. september 2021   

  • @Jensen
   Brostens kast er IKKE drengestreger. Det er uanset om det sker ved Brøndby stadion, fra mortorvejsbroer eller andre steder.

  Se 2 flere kommentarer

 • Betalende bruger
    11. september 2021   

 • Forstår ganske enkelt ikke hvad præcis det er at nogle smadre en rude på en bus, kan havde noget med Brøndby fans at gøre og ødelægge noget for dem.
  Det giver ingen mening overhovedet.

  Fedt man giver medfans skylden uden så meget som skyggen af bevis for det, men man gør det fordi den nar til Steinlein siger det farligt på vores stadion. Glæder mig til at han begynder at råde alle fcm fans at holde sig fra værtshuse, rygning og trafikken, da det er langt langt farligere for dem

  Når man nu er en retskaffen borger der mener alle vores regler er super og skal følges.

  Bør man så ikke vente med at konkludere det er Brøndby fans, og offentligt udtale sig om det, ind til nogle Brøndby fans er dømt ved en domstol.
  Loven siger at man er uskyldig ind til man er dømt.
  Eller skal man ikke følge loven lige i her.

 • Lucifer
 • Lucifer   11. september 2021   

 • Fuck det Herning/Ikast lort...
  Bare hold jer væk,, i vil ikke blive savnet

 • Mik
 • Mik   11. september 2021   

 • Det er ingen undskyldning at andre idioter, i andre klubber også gør det.

  Man har seriøst en IQ på et meget lavt plan, når man finder det morsomt at kaste med store sten om det mod busser, fra broer eller danske biler i Sverige.

  Så er de personer der gør det, uden form for moral og er total volds psykopater.

  Det er feje personer der gør disse handlinger, særligt dem der gemmer sig bag en hætte eller gemmer sig.

  Jeg har nul respekt for disse mennesker, at kalde dem fans er langt ude. De er og bliver aldrig fans af Brøndby, for var de det så ville de ikke skade klubben økonomisk og dårlig omtale gang på gang

  Heldigvis er det få der gør det, det er ikke hooligans som nogen ville tro. For de har trods alt regler, og det er ikke at skade klubben, som disse tåber gør, ved at kaste sten eller overfalde uskyldige personer.

  Der findes kun en straf når/hvis de bliver taget. Livsvarig karantæne for alle klubber i superligaen. Der skal slås hårdt ned på dette, så børn kan komme til fodbold, uden at opleve disse feje personers handlinger.

  Samt skal alle der tager maskering på stadion, fjernes med det samme, og udelukkes i 1 år, da det ikke høre hjemme.
Relaterede nyhederMest læste nyhederMest kommenterede nyheder

KØB VORES KOPPER, BØGER OG PLAKATER